College & Universitet

Webinars för

att studera medicin & veterinär utomlands

Webinars för att studera till läkare, tandläkare och veterinär utomlands

Vill du läsa till läkare, tandläkare eller veterinär utomlands och vill lyssna på en snabbgenomgång om hur det funkar? Klicka på länk nedan för att be att få en inbjudan till våra webinar.

En timmes snabbgenomgång typ varje vecka

Vi försöker hålla webinars om medicinstudier utomlands flera gånger varje månad på sen eftermiddagar, från ca kl 17.00, och tar då upp de flesta aspekter av att söka till och studera på våra medicinska universitet. Vår studievägledare för medicinstudier utomlands går igenom det viktigaste och vanligaste frågorna. Ofta har vi någon personal från ett universitet som håller en presentation och någon av våra studenter som har studerat där ett par år, som gästföreläsare. Under ett webinar går vi ofta igenom:

  • Utländska medicinuniversitet 
  • Studentliv som medicinstudent
  • Antagningskrav och antagningsmöjligheter 
  • Antagningsprocess; betyg, antagningsprov, dokument mm
  • Studiemedel och budget
  • Arbete efter examen

Bara lyssna eller ställ frågor om du vill

Som deltagare i webinar kan du antingen bara passivt lyssna eller aktivt vara med och ställa frågor direkt till oss via chatten och få svar direkt. Dock svarar vi inte på individuella frågor som rör just bara dig, vill du få svar på sånt kan du gärna mejl oss för att boka ett individuellt webmöte.

Kommande Medicin och Veterinär webinar

Vi planerar att ha fyra webinar till under våren 2022.

• Onsdag 11:e maj kl 17.00 – Hur har arbetslivet blivit för några av våra färdiga läkare från Riga Stradins University?

(preliminärt) Torsdag 12:e maj kl 17.00 – Hur har arbetslivet blivit för några av våra färdiga tandläkare från Riga Stradins University?

(preliminärt) Onsdag 18:e maj kl 17.00 – Intervju/webinar med vår student Marlin Kruchack som läser till läkare på UMCH i Hamburg.

(preliminärt) Torsdag 19:e maj kl 17.00 – Webinar om medicinstudier utomlands för SYV:ar på svenska skolor och liknande?

• Tisdag 24:e maj kl 17.00 – Webinar inför antagningsprov till Kosice i Slovakien?

Tidigare webinar för 2022

Vi har under våren 2022 haft webinar för de universitet vi samarbetar med för Medicinstudier (läkare, tandläkare och veterinär) utomlands. Alla dessa och fler från tidigare år finns inspelade och du kan mejla oss om du vill få länk till några av dem. Det är många som känns väldigt bra, där det har blivit bra interaktivitet mellan personal från universitetet, våra studenter som läser nu och de deltagare som har kommit med bra frågor.

 

 

Välkommen!