Språkresor

Ankomst & resa

 

 

 

Resan till kursorten och hem

Resa till kursorten ingår inte i våra priser. Du bokar den själv. För dig som läser en kortare kurs kan vi dock i vissa fall hjälpa dig att boka resan. Prata i sådana fall med din kontaktperson på EduPlanet om vad vi kan erbjuda. Om du ska läsa en studiemedelsberättigande språkkurs kan du även söka studiemedel för resan. Bokar du din resa själv är det viktigt att kontrollera med oss om och när du kan komma fram. Innan du åker får du information från oss om hur du lättast tar dig ända fram till ditt boende.

När ska du anlända till kursorten?

Kurserna börjar i regel på måndagar. Du bör anlända till kursorten dagen före kursen startar. I vissa fall går det bra att komma redan på lördagen eller tidigare. Om du bokar boende är boendet i regel inkluderat övernattning natten innan första kursdag samt natten efter kursens avslut. Självklart går det bra att komma tidigare och åka hem senare, men du får då betala för dessa nätter.

Hur du kommer till ditt boende

De allra flesta skolorna kan hjälpa dig med transfer, antingen med allmän taxi eller att någon ur skolans personal hämtar dig. Om du bor i värdfamilj ingår ofta transfer i priset för boendet, då är det någon i familjen som hämtar dig på flygplatsen.

Första dagen

Första morgonen på skolan får alla göra ett språktest, varefter du placeras i en grupp som motsvarar dina nuvarande språkkunskaper. I vissa fall kan du få göra språktestet redan innan du åker, då får du ett språktest av oss som du gör hemma. De flesta skolor har alla språknivåer från nybörjare till avancerad. Skolpersonalen på plats ser till att du kommer till rätta och bistår dig under hela din utbildning. Efter avslutad kurs dokumenteras vad du läst med ett certifikat och/eller diplom.

Unga språkresenärer

Personer som åker på en ungdomskurs hämtas upp av skolans personal direkt på flygplatsen, ofta direkt vid gaten. All personal som arbetar på skolan är legitimerad och kontrollerad, och flygbolaget kontrollerar alltid att det är rätt person som hämtar ditt barn. På flygplanet för man, beroende på ålder, ofta hjälp både att hitta sitt säte och med funderingar under resans gång.

Det är viktigt att kontrollera flygbolagets regler för unga passagerare. I vissa fall kan man få betala extra för att ha en sk. guardian som hjälper barnet på flygplatsen och planet.