-->

Studera utomlands på College & Universitet

För dig som vill studera utomlands på college eller universitet erbjuder Eduplanet en mängd spännande alternativ över hela världen. Att studera utomlands är inte bara en fantastisk merit, det är dessutom en chans att lära sig mer om andra kulturer och få vänner för livet. Vad vill du bli? Läkare, advokat, matematiker? Med hjälp av EduPlanet når du din dröm!

Att studera utomlands är ett väldigt populärt alternativ antingen som komplement till en utbildning här i Sverige, att komma iväg och få träffa nya människor och lära sig något nytt, eller att studera en hel utbildning utomlands kan ses som en viktig merit på ett framtida CV. EduPlanet samarbetar med ett stort antal väl ansedda skolor i bland annat Australien, USA och i flera länder i Europa och vi har haft många nöjda studenter på dessa skolor.

 

Studentberättelser

<br />Emil 20 år, Study Abroad i Santa Barbara


Emil 20 år, Study Abroad i Santa Barbara

Första terminen blev mest att lista ut hur skolsystemet fungerade. Men när man väl var inne i det, så var det inga problem. Jag hade många olika blandade kurser jag kände att jag ville testa på. Lärarna var seriösa och vänliga hela bunten. Riktigt bra material i det flesta kurser. Man kan känna sig väldigt vilsen och ensam i allt man ska göra och ha kolla på när man ska studera utomlands. Men med den hjälp och vänlighet man fick av EduPlanets rådgivare blev man lugn och trygg. Är man vilsen och osäker på plats, kommer skolpersonal med stenkoll och reder upp vilka frågor man än må ha.

Vi hade inte det billigaste boendet, men vi valde själva att bo i ett område som vi visste var eftertraktat. Helt klart värt pengarna för det man fick ut att bo där! Tips för blivande studenter är att ta första terminen som en uppvärmning och kom in i systemet så du känner dig hemma. Välj kurser du bestämt vet att du vill läsa. För du kanske åker du hem efter en eller två terminer, och då vill du i efterhand ha "tagit nytta" på pluggtiden du haft. Jag kan nu säga till polarna hemma att det vi ser i filmer om college faktiskt inte alls är överdrivet eller påhittat. Det är verkligheten där borta!

<br />Sanne, BIMM London


Sanne, BIMM London

Jag har alltid älskat musik och framförallt att sjunga, så när jag fick chansen att studera på musikskola i en av världens största musikstäder, London, var det ingen tvekan. Efter studenten var jag trött på mitt vardagliga liv i den lilla ort i Sverige där jag hade bott hela mitt liv, och längtade efter något större. Jag ville utomlands, och London kändes perfekt. Inte för långt bort från Sverige och inget helt nytt språk man var tvungen att lära sig.

<br />Douglas 22 år, Associate Degree in Management


Douglas 22 år, Associate Degree in Management

Jag har haft det bästa halvåret i mitt liv utan tvekan och är väldigt glad att jag valde Santa Monica framför andra orter! Har bott 20 minuter från skolan med buss, vilket är väldigt bra då Los Angeles är väldigt stort. Alla lägenhetskomplex har ofta bra service med tillgång till pool, gym osv. Det finns också mycket saker att göra på fritiden. Bland annat finns det möjlighet att genom skolan gå på stora idrottsevenemang som NHL, NBA osv.. för en billigare peng.

Det var heller aldrig några konstigheter i kontakten med EduPlanet. Jag fick alltid snabbt svar på mina frågor och överlag var allt väldigt smidigt. Rekommenderas starkt!

Mitt tips för alla som funderar på att åka: ta för dig och var framåt! Los Angeles är en stor stad där alla vill lyckas. Lämna komfort-zonen och var inte blyg, det kommer inte att gynna dig.

<br />Anna 21 år, London, Bachelor i Popular Music Performance på BIMM


Anna 21 år, London, Bachelor i Popular Music Performance på BIMM

Att få gå på BIMM var för mig det häftigaste jag varit med om. Plötsligt blev man inkastad in i den riktiga musikbranschen och fick prova på alla dess delar. Det fanns hela tiden mängder av chanser till att få spela och utvecklas och många kontakter att få. Lärarna var både de bästa coacher man kunde ha men även ett så bra exempel för en själv att sträva efter, då de alla själva jobbade som musiker professionellt. Till allt det här studerar man ju också i London vilket gör allting lite bättre. En bättre stad och en bättre skola får man leta länge efter. Den förbereder dig för att bli en professionell musiker på alla möjliga sätt och ger dig år fyllda av glädje och goda vänner!


Linnea

Fråga Linnéa!

Skype: linnea_eduplanet 
Mejl: linnea@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Linnea

Fråga Daniella!

Skype: daniella_eduplanet 
Mejl: daniella@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Linnea

Fråga Jonas!

Skype: jonas_eduplanet 
Mejl: jonas@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20

Studiemedel

Till de allra flesta av våra utbildningar kan man söka studiemedel från CSN. Vi förklarar gärna hur ansökan till CSN går till och hjälper dig genom hela processen. De flesta som studerar utomlands ansöker om dessa tre lån/bidrag från CSN. Du kan läsa mer om vilka belopp du kan få på vår sida om studiestöd.

Utbildningar

EduPlanet representerar ett stort antal College & Universitet världen över, inom en mängd olika ämnesområden. Vi har runt 500 olika utbildningar i 13 olika länder, så som USA, Australien och England. De utbildningsformerna som finns att välja mellan är Study Abroad Semester, Certifikatutbildning, Diplomautbildning, Associate's Degree, Bachelor's Degree, och Master's Degree.

Internationell mix

Alla College och Universitet som vi har i vårt utbud tar emot internationella studenter, så du kommer att stöta på studenter från hela världen. De allra flesta skolor har en bra mix av lokala studenter och internationalla, så du får ett stort kultutrellt utbyte av att studera utomlands, samt nya kontakter världen över.

Praktik

Utbildningarnas kursplaner är anpassade för att följa dagens arbetsmarknad och många skolor erbjuder praktik inkluderat i sina program. Det är en unik möjlighet att få prova på arbetslivet i ett annat land och att skaffa sig ovärderliga meriter inom den bransch som du kommer att arbeta inom.

 
Vi hittade 78 utbildningar

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

 
 

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala