Språkresor

Boende

 

 

 

Från slott till koja

… Men oftast mittemellan!

Hur man lever och bor är för många det allra viktigaste beslutet under en språkresa. EduPlanet och våra samarbetsskolor kan erbjuda många olika alternativ, så att du kan hitta det som passar dig bäst. Beroende på vilken ort du åker till, är det viktigt att komma ihåg att trycket på skolornas olika boendealternativ kan bli mycket högt – speciellt om du vill åka till en lite större stad som t.ex. London eller Nice. Därför är det bra att boka i god tid innan det är dags att ge sig av!

Kostnaden för boende gäller oftast från söndag innan kursstart till lördag efter kursslut. Många studenter kan behöva en eller två extra dagars tillgång till boendet, kanske på grund av flygavgångar osv. Detta är oftast inga problem att ordna, hör av dig till oss så finner vi en lösning som passar dig!

Det finns ofta flera olika boendealternativ på våra språkresor. För varje skola finns de olika alternativen angivna. Vad innebär då de olika boendetyperna? Här nedan följer en förklaring av de som är vanligast.

Olika boendetyper

Värdfamilj

Vi på EduPlanet rekommenderar verkligen familjeboende på våra språkresor. Det är det absolut bästa sättet att naturligt komma i kontakt med språket och kulturen! Du får en koppling till människorna och kulturen i landet på ett naturligt sätt och en chans att lära känna en ny familj och skapa en ny vänskap.
Du kan oftast välja hur många måltider som ska ingå. Det vanligaste är halvpension – dvs frukost och middag.

Delad lägenhet

De flesta deltagare på EduPlanets språkresor väljer att bo i delad lägenhet, dvs. att bo med en eller flera andra kursdeltagare. Lägenheterna har matlagningsmöjligheter och är utrustade med enkla möbler. Oftast bor du i enkelrum men på vissa av våra skolor går det boka rum i twin room (dubbelrum ) och då delar du rummet med en annan kursdeltagare av samma kön. Delad lägenhet är ett bra sätt att träffa och lära känna nya människor och få nya vänner från runt om i hela världen.

Residens

Residens är snarlikt att bo i studentkorridor med enkel- eller dubbelrum. En del av skolornas residens har en bemannad reception. Rummen är oftast möblerade med säng, nattduksbord, skrivbord, garderob och bokhylla. I en del fall finns det matlagningsmöjligheter i andra fall är mat inkluderat och i vissa fall finns inget av dessa.

Egen lägenhet

Här bor du själv i en lägenhet med egna matlagningsmöjligheter och badrum. Lägenheterna är oftast små och utrustade med nödvändiga möbler och enkel utrustning. Att bo i egen lägenhet låter lockande. Du bör dock vara beredd på att det oftast är mycket dyrare än att bo i t.ex. en delad lägenhet.