Vår story

Allt började under namnet Språkpunkten i ett litet trångt kontor i Stockholm 1982. Sedan 1995 finns vi i stora mysiga lokaler i studentstaden Uppsala och heter numera EduPlanet. Här är vår story.

Det började 1982

Från ett litet kontor på Söder i Stocholm en höstdag 1982 hjälpte vi vår första kund att åka på en språkresa till Rom i Italien. Det blev starten på en lång resa som tagit oss ut i världen.

Vi hoppar tillbaka till våren 1982. Tanken började med en idé om att hitta genuina alternativ för vuxna och studenter som ville läsa språkkurser på språkskolor utomlands med deltagare från andra länder. Några få svenska företag för språkresor fanns, men de vände sig för framförallt till ungdomar och skedde oftast i grupp och med andra svenskar. Det visade sig ganska snart att det fanns många etablerade språkskolor lite överallt i västeuropa, men de var relativt okända i Sverige och hade ingen som representerade dem här. Då det här var innan Internet fanns, var det också svårt att hitta information och få en överblick över bra skolor, ännu mindre veta om de passade våra svenska behov. Vi tyckte det borde funka med en samlande kraft i Sverige som hade koll på det.

Nu gick allt ganska snabbt. Någon resa senare till språkskolor i Frankrike och Italien och efter lite funderande bestämdes snabbt att satsa på en svensk agentur för språkresor till vissa utvalda destinationer i Frankrike, Italien och England. Namnet Språkpunkten registrerades som bolag och några annonser lades ut i de största svenska morgontidningarna. Rätt var det var dök den första kunden upp som ville till Italien, för att snabbt följas av flera andra som hade hört talas om oss. Två år senare fanns ytterligare sju länder med och kunderna ökade stadigt. 1995 hade vi språkresor till 16 länder och många kunder över hela Sverige. Utbudet utökades sedan successivt till dagens språkkurser för 14 språk i 40 länder på mer än 200 språkskolor över världen. 2005 togs ett stort kliv till att även hjälpa studenter att studera utomlands på eftergymnasiala studier på college och universitet utomlands. Det har sedan vuxit rejält till att idag omfatta ca 100 college och universitet utomlands. Sedan starten 1982 har vi hjälp mer än 25 000 personer att åka på språkresor och att studera utomlands.

2017 kände vi att det var dags att ändra namnet från Språkpunkten till något mer passande, ett mer internationellt och samlande namn för utlandsstudier och språkresor, vilket då blev EduPlanet! Edu för Education och Planet för att våra skolor finns runt om i världen.

Precis som när vi startade 1982 är vi idag ett engagerat svenskt företag, som drivs och ägs av några av oss på kontoret. I den digitala djungeln är det lätt att komma bort. Vi vill via vår webb visa dig vad som finns, men också vara den personliga hjälpen och finnas tillgängliga. Kundkontakten är fortfarande det vi tycker är absolut roligast. Vi brinner för att hjälpa våra kursdeltagare och studenter att hitta den rätta kursen eller programmet utomlands, just för dem. Seriös och ärlig vägledning helt enkelt. Så kommer det alltid vara för oss!

Välkommen!