College

London, England

Studera Film utomlands på MET Film School i London/Leeds

Kreativ utbildning Professionella lärare Praktiskt arbete Långa och korta kurser

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

MET Film School är Londons mest framstående skola inom film och ett självklart val för dig som är filmintresserad och vill studera i London.

Campus ligger i legendariska Ealing Studios i västra London. Skolan erbjuder både hel- och deltidsstudier inom film vilket innebär att skolan verkligen har något att erbjuda alla. Samtliga av de lärare som undervisar på MET Film School är professionella, de har jobbat inom branschen och brinner verkligen för filmskapande!

MET Film School erbjuder allt från en Bachelor-examen (2-3 år), Masters program (1 år), intensiva diplom och certifikat program till kortare kurser samt helgkurser. Utbildningarna hos MET Film School passar såväl de som nyligen tagit studenten, de som jobbat inom filmbranschen och även dem som vill göra ett karriärbyte.

Hos MET Film School ligger fokus i att studenterna ska få praktisk erfarenhet genom att skapa material och de strävar efter att ge studenterna en grundlig genomgång i alla delar av filmskapandet så att de sedan ska kunna göra karriär i filmbranschen. MET film School jobbar med tre värdegrunder i sin pedagogik vilka är att studenten ska få delta och jobba mycket praktiskt, professionell utveckling och självutvecklande arbete. Det senare innebär att studenten ska hitta sin egen kreativitet och sitt signum när det kommer till filmskapande. Skolans duktiga lärare guidar studenterna och delar med sig av tips och råd, allt för att studenterna ska kunna utvecklas fullt ut inom studieområdet film.

Ealing studios som är skolans campus är en legendarisk filmstudio som användes frekvent för filminspelning redan på 1940-talet, på senare tid har studion använts för att spela in filmer som Notting Hill, Bridget Jones och Shaun of the Dead m.fl.. Ealing studios är inte bara en högklassig filmstudio utan det är även där all undervisning sker och skolan har utrustats med den senaste tekniska utrustningen vilket gör detta till en perfekt studiemiljö.

London

London är en mångkulturell världsmetropol och Englands största stad med ca 8,4 miljoner invånare. Dessutom är London den tredje största staden inom filmproduktion i världen vilket gör den till en perfekt plats för att studera film utomlands. Stadens varierade befolkning har lockats från en mängd olika kulturer, religioner och länder, vilket gör att du under den tid du studerar i London kommer träffa en mängd olika människor som kan bidra till din upplevelse.

Leeds

Campuset invigdes höstterminen 2022 i studentstaden Leeds. Staden växer stadigt, med fem andra universitet som också lockar studenter till staden. Industrin tar väl vara på detta, och frodas på den talang som tillkommer, vilket man ser tydligt i och med alla nya studios som introduceras här.

Fritid

I London finns något för alla, alla dagar i veckan – passa på att gå på musikal, se en fotbollsmatch, gå på marknad eller besök någon av Londons många sevärdheter – utbudet är enormt! Från London är det även ganska lätt att resa till andra delar av England.

Kurser

Bachelor

BA (Hons) Practical Filmmaking 2-3 år

BA in Practical Filmmaking kan studeras på två intensiva år och efter avsluta kurs erhåller studenten en Bachelors degree som motsvarar en svensk kandidatexamen. Du har även möjligheten att studera programmet i ett lugnare tempo på 3 år. Genom att läsa detta program får studenten en bred kunskapsbas och kan jobba med exempelvis regi, produktion eller redigering på en professionell nivå. Exempel på utbildningsmålen är att studenten ska utveckla sin känsla för kreativitet och tekniska färdigheter inom alla aspekter av filmproduktion. Dessutom ska studenterna lära sig mer om filmindustrin som hur det fungerar med finansiering, distribution och marknadsföring av film.

BA (Hons) Screen Acting, 2 år

Här studerar du i två år med fokus på att bli en professionell ”Screen Actor”, dvs skådespelare för film och annan rörlig media och bild. Genom en kombination av lektioner, föreläsningar, övningar i grupp och självständigt, studiebesök och inblick i filmvärlden kommer du att få en gedigen grund för skådespeleri som täcker dessa sex huvudområden: Story and script, Character & performance, Acting methods and techniques, Behind the camera skills, Screen business and Employability.

Masters

MET Film School erbjuder även master program om du vill fördjupa dig inom ett specifikt område efter avslutad Bachelor. Kontakta oss för mer information om dessa program!

 • Directing
 • Producing
 • Cinematography
 • Screenwriting
 • Postproduction
 • Documentary & Factual

Kortare kurser

Met Film School erbjuder även kortare kurser, från en helg till 6 månader för studenter som jobbar och vill studera vid sidan av sitt arbete för att de har ett intresse för film, eller för dem som känner för att prova en kortare kurs inom filmskapande.

Om du vill läsa mer om skolans kurser och detaljer i kursplanerna klicka här eller kontakta oss på EduPlanet.

CSN: Observera att de kortare kurserna inte är studiemedelsberättigande då de inte leder till en examen.

Boende

Met Film School erbjuder inget boende för studenter, men rekommenderar att studenter ansöker om boende via Britannia Student Services.

Kontakta oss gärna, så kan vi ge dig tips på hur du kan hitta boende!

Priser & datum 2024

Kurskostnader per år
BA (hons) Practical Film making 2 år 24 750 GBP
BA (hons) Practical Film making 3 år 19 670 GBP
BA (hons) Screen Acting 2 år 21 000 GBP

Levnadskostnader

Boende
Central Studios Ealing
Studio Runt 300 GBP/vecka
Delad lägenhet Varierar, läs mer.

Viktiga datum

Kursstarter
Bachelor 3 år: Slutet av september
Bachelor 2 år: Slutet av september

Ansökan

Vi hjälper dig att ansöka till Met Film School utan kostnad! Skolan har inget sista ansökningsdatum, utan tar emot nya ansökningar så länge som det finns platser kvar på kurserna. Vi rekommenderar våra studenter att vara ute i god tid med sin ansökan då utbildningarna på Met Film School är väldigt populära. Minst 6 månader innan kursstart är en bra måttstock. Även om du inte är ute i god tid behöver det inte betyda att du inte kan ansöka! Hör av dig till oss så kommer vi kontakta skolan och se om det finns lediga platser kvar!

Förutom att vi på EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med ansökan får du även information om hur det är att studera utomlands, svar på alla frågor om CSN och allt annat runt detta när du ansöker till Met Film School!

Det här behöver du skicka in till oss, via email: info@eduplanet.se, eller per post till: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala, för att ansöka:

– Mets ansökningsformulär (detta skickar vi till dig).
– Ett personligt brev där du besvarar de frågor som du finner i ansökningsformuläret. Det personliga brevet är en viktig del av ansökan så det är bra om du svarar på alla frågorna grundligt. Brevet skall vara mellan 1500 – 2000 ord långt.
– Kopia på ditt pass.
– CV på engelska.
– Vidimerad kopia av ditt slutbetyg översatt till engelska. Kontakta din gymnasieskola för kostnadsfri hjälp med detta.
– Portfolio (ej obligatoriskt).

För att bli antagen till Met behöver man inte ha en stor portfolio med professionella filmprojekt att visa upp, utan det skolan först och främst går på är studentens drivkraft och motivation att utvecklas inom t.ex. filmproduktion, om detta är vad man väljer.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982