College

Brighton, London, Bristol, Birmingham, Manchester - England

Studera Musik utomlands på BIMM i England

Topputrustade lokaler Erfarna lärare Flera destinationer

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Data labb

BIMM är ett välkänt musikcollege för den som vill ha en karriär inom musikindustrin. På BIMM får du som student studera i nära kontakt med den brittiska musikindustrin och du har chans att studera i städer med mycket historia och ett levande musikliv!

Alla lärare på skolan är själva aktiva inom musikindustrin och de har många kontakter med stora aktörer så som Universal Music, Sony Music, Warner Music och en rad olika festivaler i England.

För dig som student finns individuellt utformade program för att just du ska kunna utvecklas inom det området du brinner för och den musikstil du vill verka inom. Men du får även en bred kunskap om olika musikstilar och om musikindustrin för att du ska få en bra grund att stå på inför framtiden.

Lärarna är alla högst professionella med en lång erfarenhet inom musikbranschen och brinner för sitt ämne. Samtliga av de lärare som arbetar på BIMM är även yrkesverksamma inom musikindustrin, detta för att de ska vara uppdaterade och kunna hjälpa studenterna att komma ut i arbetslivet efter examen. Deras mål är att inspirera genom varierad undervisning och små klasser där fokus läggs på varje enskild student. Lärarna arbetar för att få ut det mesta och bästa av sina elever.

83 % av studenterna jobbar i musikbranschen eller inom andra kreativa industrier 6 månader efter avslutad utbildning. Exempel på tidigare BIMM studenter: James Bay, George Ezra (BRIT Award-vinnare), The Kooks, Ella Mai (Grammy- och Billboard Music Awards-vinnare, Luisa-Christie Walton-Stoev (Influencer Marketing Lead på Atlantic Records UK) och Natasha Bent (Paradigm Talent Agency och vinnare av Agent of the Year 2018).

BIMM-group har även skolor i musikstäderna London, Brighton, Bristol, Manchester, Berlin, Hamburg, Dublin och Birmingham. Detta gör att utbudet för dig som student blir mycket större!

Vi hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, CSN, välkomstpaket, boendeinformation, kontakt med andra studenter och personlig rådgivning för BIMM!

Brighton

Musiklivet är en stor del av Brighton och utbudet av klubbar, barer och olika spellokaler är stort. Staden är även hem till ett flertal musik- och konstfestivaler såsom The Brighton festival, The Brighton Fringe och The Great Escape. I övrigt är Brighton en charmig kuststad med sin stenstrand och pir. Här finns även ett stort utbud av caféer, restauranger och shopping. Skulle detta inte vara tillräckligt så ligger Londons storstadspuls endast en timme bort. Läs mer om Brighton här samt i reseguiden i vår blogg!

London

London är en mångkulturell världsmetropol med ca 10 miljoner invånare. Stadens varierade befolkning har lockats från en mängd olika kulturer, religioner och länder. Som musikstudent är utbudet stort inom musik, konst och kultur för den som har det intresset.

Bristol

Bristol ligger i sydvästra England väldigt nära Wales, läget är perfekt enligt många då det ligger nära både London och även andra populära besöksmål i landet. Bristol är en studentstad så det finns alltid mycket att se och göra. Bristol är bland annat känt för graffitikonstnären Banksy, serierna Wallace & Gromit samt Chicken run är producerade här samt serien Skins är inspelad i staden. Bristol har bland annat fått utmärkelser som UKs most sustainable city och UKs first cykling city. Några kända musiker från Bristol är bland andra, Massive Attack.

Manchester

Manchester ligger i nordvästra England och regionen är fylld av livliga städer, semesterorter samt oexploaterad landsbygd. Studerar du i Manchester har du även möjlighet att besöka någon av de närliggande städerna Leeds, Liverpool och Sheffield. Liverpool har ju bland annat fostrat band som the Beatles.

Birmingham

Birmingham är Storbritanniens näst största stad och ligger i västra England, inte långt från gränsen till Wales. Från Birmingham har det kommit band som Duran Duran och Black Sabbath.

Kurser

Certificate of Higher Education: 1 år

CertHE-kurserna motsvarar första året av bachelor-programmen, och passar perfekt för dig som ännu inte vet säkert om du vill läsa ett helt treårigt program eller ej.

CertHE Music

Endast tillgänglig i London och Berlin. Du läser kurser tillsammans med förstaårseleverna på Performance-, Songwriting- och Music Production-programmen. Om du sedan vill fortsätta på något av bachelor-programmen går det så klart bra!

Bachelor: 3 år

Popular Music Performance

En 3-årig Bachelor-utbildning centrerat kring uppträdande där du kan välja inriktning inom gitarr, bas, trummor, keyboard eller sång. Varje år finns ett antal obligatoriska kurser som alla har och sedan ett antal valfria kurser så att du som student kan välja lite hur din utbildning ska utformas. Du kan läsa mer om de olika inriktningarna genom att klicka på dem.

Välj en av:  GitarrBasTrummor / Keyboard / Sång

Songwriting

En 3-årig Bachelor-utbildning inom songwriting ger dig kunskaper inom skrivteknik och hur du utvecklar ditt personliga uttryck i texter. Du får arbeta både på egen hand och i grupp och förutom skrivandet lär du dig mycket om musikindustrin för att få en bra grund att stå på. I slutändan kommer du få arbeta med ett eget projekt som ger dig en bra erfarenhet inför arbetslivet. Du kan läsa mera om Songwriting här!

Music Production

Vill du ha jobba med ljud, antingen i studio eller bakom scenen, så är det här ett bra program för dig. BIMM strävar efter att studenterna på music production programmet ska kunna jobba med musikinspelning och producering inom både musikbranschen men även film, tv, spel och animationsprojekt. Läs mer om programmet här!

Music Business

Programmet ger dig en uppfattning om hur musikindustrin fungerar och ständigt utvecklas för att möta den nya tekniken och artisters och kunders behov. Du får en bred förståelse för bland annat planering och digital marketing. Under utbildningen finns möjlighet att utvecklas genom olika praktikmöjligheter hos företag inom musikbranschen. Läs mer om programmet här!

Event Management

Livemusik och event som festivaler har expanderat mycket i Storbritannien och i övriga världen och är en viktig plattform för artister att nå ut med sin musik. I Event Management-programmet får du stor praktiskt erfarenhet då du kommer få samarbeta med andra studenter på skolan med att fixa spelningar och organisera olika events. Läs mer om programmet här!

Music Media Marketing and Communication

Det som tidigare sammanfattats under journalistprogrammets har nu formaterats om för att täcka ett större område. Om du är intresserad av interaktion med publiken, marknadsföring, public relations eller kreativ skrift så är det här programmet för dig! Läs mer om programmet här!

Joint Honours Degree

Hösten 2020 introducerar BIMM ett antal hybridprogram som är kombinationer av deras existerande program. Om du har svårt att bestämma dig mellan två olika program så kanske det redan finns en perfekt kombination redo för dig! Följande alternativ erbjuds:

Boende

Brighton

BIMM förser inte sina elever med boende under studietiden utan det är något som man själv får ta ansvar för. De samarbetar med en agent som kan hjälpa BIMM-studenter med boende men då mot en avgift. Henne kan du nå på mail: jke.phillips@btinternet.com (Jackie Phillips).

London

Boende bokar du själv men BIMM London hjälper dig gärna att hitta rätt och komma med tips. På skolan finns bland annat annonser uppsatta om lediga rum och skolan kan även sätta dig i kontakt med andra studenter som söker boende. De flesta studenter väljer att dela hus eller lägenhet med andra studenter från skolan för att hålla hyran nere. Oftast har du eget rum men delar kök och badrum. Det går även att hyra rum hos en familj om du föredrar att bo i en värdfamilj.

Bristol

Det finns många olika sorters boenden i Bristol, men eftersom det är en studentstad så är åtgången stor. BIMM rekommenderar studenter att vara ute i god tid för att hitta boende till kursstarten. Men om inte det är möjligt så är ett alternativ att boka in sig på t.ex. ett hostel i några veckor för att sedan leta boende när du väl är på plats i Bristol. Läs mer om boendet på BIMMs hemsida.

Manchester

BIMM förser inte sina elever med boende under studietiden utan det är något som man själv får ta ansvar för. Om du inte hittar något boende innan skolan börjar är ett alternativ att bo någon vecka på hostel och leta efter boende på plats. Eftersom Manchester är en studentstad är efterfrågan på boende stort och det lönar sig att börja leta i tid. Här följer lite länkar som du kan besöka för att hitta boende i Manchester:

Mansion student
Student Castle
Unitest Students

Priser & datum 2024

Kurspriser per läsår – BIMM
Bachelor: GBP 15 950
Master: GBP 15 950
OBS: En depositionsavgift på 1 000 GBP måste betalas för att tacka ja till din plats. Detta är ingen extra kostnad, utan en del av totalsumman ovan.
OBS: Om du betalat din depositionsavgift innan den 15/6 2024 så får du 2 000 GBP i rabatt!

 

Kurspriser per läsår – Screen and Film School
Bachelor: GBP 15 950
Master: GBP 16 450
OBS: En depositionsavgift på 1 000 GBP måste betalas för att tacka ja till din plats. Detta är ingen extra kostnad, utan en del av totalsumman ovan.
OBS: Om du betalat din depositionsavgift innan den 15/6 2024 så får du 2 000 GBP i rabatt!
Kurspriser per läsår – Performers College
Bachelor: GBP 11 950
Trinity Diploma: GBP 11 000
Master: GBP 11 450
OBS: En depositionsavgift på 1 000 GBP måste betalas för att tacka ja till din plats. Detta är ingen extra kostnad, utan en del av totalsumman ovan.
OBS: Om du betalat din depositionsavgift innan den 15/6 2024 så får du 2 000 GBP i rabatt!
Kurspriser per läsår – Institute of Contemporary Theatre
Bachelor: GBP 11 950
Master: GBP 12 450
Det är möjligt att samma deposition och rabatt gäller för dessa program, men det är inte bestämt än inför 2024.

Kursstarter

Kursstarter
Diploma: oktober
Bachelor: oktober

Ansökningsprocess & Antagningskrav

För att bli antagen till BIMM i England krävs ett examensbevis från gymnasiet samt uppvisande av en tillräcklig engelsknivå. Minst C i engelska 7 är betygskravet. Alternativt genom ett engelskprov som IELTS med resultat 6.0. Man kan även göra ESOL och då är kravet B2. BIMM-ansökande får en rabatt på ESOL-provet om de bokar det genom BIMM, det kostar då endast 110£. Boka alltså inte på egen hand!

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor, som du hittar genom att klicka på länken.

Dokument för ansökan

 • Skolans ansökningsblankett (den får du av oss på EduPlanet).
 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet, översatt till engelska.
 • Tillräcklig engelsknivå.
 • Personal statement.

Du skickar in allt detta till info@eduplanet.se eller via post till EduPlanet Box 2097, 750 02, Uppsala. Efter att din ansökan kommit in kommer du att bli kallad till en audition eller få instruktioner för demoinspelning/video-audition.

Studentkommentarer

Alexander 22 år, London, Popular Music Performance, trummor

Jag trivs jättebra på skolan. Otroligt härliga klasskamrater, bästa klassen jag haft på länge. Lärarna är riktigt bra. Först och främst så har dom så mycket erfarenhet av livet som musiker och det märks verkligen. Därefter pedagogiken, den är verkligen på topp. Jag har aldrig lärt mig så mycket på så kort tid. Man lär sig även jättemycket av varandra i klassen, just p.g.a att vi är 12 st trummisar i klassen. Det är så mycket bättre än privatlektioner. Skolan i sig är riktigt fräsch. Dock kan det bli lite trångt, speciellt i korridorerna. Annars är det en fantastiskt bra skola.

Anna 21 år, London, Bachelor i Popular Music Performance

Att få gå på BIMM var för mig det häftigaste jag varit med om. Plötsligt blev man inkastad in i den riktiga musikbranschen och fick prova på alla dess delar. Det fanns hela tiden mängder av chanser till att få spela och utvecklas och många kontakter att få. Lärarna var både de bästa coacher man kunde ha men även ett så bra exempel för en själv att sträva efter, då de alla själva jobbade som musiker professionellt.

Till allt det här studerar man ju också i London vilket gör allting lite bättre. En bättre stad och en bättre skola får man leta länge efter. Den förbereder dig för att bli en professionell musiker på alla möjliga sätt och ger dig år fyllda av glädje och goda vänner!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982