College

London, England

Studera utomlands på Le Cordon Bleu i London

Prestigefull & anrik skola Modern utrustning Campus i flera länder

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Le Cordon Bleu är en anrik och förstklassig skola, med campus i flera spännande städer runt om i världen där kända lyxrestauranger har sitt tillhåll. Känt för sin höga kvalitet och sina duktiga lärare har Le Cordon Bleu undervisat i fransk matlagningskonst sedan 1895.

På Le Cordon Bleu’s skolor sker undervisningen inom Gastronomy, Hospitality och Management. Gemensamt för de alla är att undervisning sker av professionella och erfarna kockar med gedigen erfarenhet och kunskap. I kombination med att studera dessa stjärnkockar, praktisera med egna händer och lyssna till de fantastiska tips och råd som ges under kursens gång, samt att få använda sig av den högkvalitativa utrustning som finns i Le Cordon’s kök, får du en prestigefull utbildning som inte går obemärkt förbi i konkurrensen.

I takt med att den ”matlagningsboom” som råder har ökat, visas idag allt fler matlagningsprogram i toppklass som bjuder in till en värld av kulinariska läckerheter och spännande möjligheter. Allt fler människor världen över har fått upp ögonen för den intressanta bransch som Le Cordon Bleu och många andra matlagningsskolor bjuder in till. Kanske har du sett filmen Julie & Julia som 2009 visades på biograferna? Filmen handlar om den legendariska kocken Julia Child som själv var en student på Le Cordon Bleu i Paris.

I London har nyligen kedjans flaggskepp öppnat upp sina portar till de toppmoderna och nyrenoverade lokalerna på 15 Bloomsbury Square. På skolan finner du bland annat fantastiska undervisningslokaler, topputrustade kök, en egen takterass med färska örter och ett eget café. På skolan finns dessutom en anslagstavla där nya jobb ständigt placeras. Med rätt inställning och framåtanda finns det alltså goda möjligheter att hitta jobb under- och efter studietiden. Skolan har även ett eget alumninätverk där jobb diskuteras och tipsas om, tillgängligt för Le Cordon Bleu’s studenter.

London

London har enligt många växt till att bli världens huvudstad för gastronomi som årligen lockar till sig många talangfulla kockar från hela världen. London är även en multikulturell stad som inbjuder till inspiration som kommer väl till pass i matlagningen. Med sitt oändliga utbud av nöjen, kultur och sevärdheter behöver väl staden knappast någon vidare beskrivning. Det finns alltid något att göra i London.

Andra städer

Le Cordon Bleu har tack vare sin framgång på marknaden idag skolor över hela världen. Kanske vill du läsa kurser inom till exempel pastry, cuisine, gourmet eller Vine and Spirits i Paris?

Kanske är du mer lockad av att gå en längre utbildning i Australien? Ta en en Associate’s Degree i Melbourne eller en Bachelor’s Degree i Sydney, Adelaide eller Melbourne, inom till exempel restaurant management eller hospitality management.

Utbildningar

Diplôme de Cuisine

Programmet är uppbyggt i tre nivåer som med fördel läses i direkt anslutning till varandra. Varje nivå är 11 veckor lång och benämns som ”basic cuisine”, ”intermediate cuisine” och ”superior cuisine”. Efter att ha avklarat alla tre nivåer får du ett Diplôme de Cuisine. Du kan inte hoppa direkt och börja på sista nivån, eftersom de två första nivåerna måste avklaras innan du är behörig till det sista steget. Det går bra att läsa enbart första nivån eller första och andra om du inte vill gå alla tre. För att få studiemedel från CSN måste du läsa alla tre stegen i utbildningen.

Under de tre stegen i Diplôme de Cuisine får du lära dig:

  • French Culinary terms and definitions
  • Kitchen Management
  • Variations of cooking methods
  • Work organisation and planning
  • Wine knowledge & cheese knowledge
  • Product origins and influences on french regional cuisine
  • Food presentation and decorations techniques
  • Implementing health, safety and hygiene procedures
  • Adaption of menus based on the season and product availability
  • Precision and efficiency in the kitchen
  • Recipe production with high quality and rare produce
  • Readiness of working in industry (Student Event)
    … bland många fler.

Här kan du läsa mer om utbildningen  Grand de Cuisine på Cordon Bleu’s hemsida.

Diplôme de Pâtisserie

Även detta program är uppbyggt i tre nivåer med samma längd och titlar som Diplôme de Cuisine (basic, intermediate och superior). Även Diplôme de Pâtisserie är studiemedelsberättigat.

Under de tre stegen i Diplôme de Pâtisserie får du lära dig:

  • Kitchen management
  • Decoration techniques
  • Celebration cakes
  • Matching pastry and wine principles
  • Boulangerie and Viennoiserie
  • The art of chocolate
  • Variations of restaurant desserts, hot and cold, including soufflés
  • Artistic sugar creations
  • Classical french pastry techniques
  • Creams and fillings
  • Artistic decorative skills- fine line and boarder piping
  • Health, Safety and Hygiene procedures
    … bland många fler.

Här kan du läsa mer om utbildningen Diplôme de Patisserie på Cordon Bleu’s hemsida.

Le Cordon Bleu Grand Diplôme

Genom att slå samman Diplôme de Cuisine och Diplôme de Pâtisserie och studera en kombination av dessa två på de tre nivåerna, kan du efter 9 månader uppnå det prestigefulla och eftertraktade Grand Diplôme. Grand Diplôme är Le Cordon Bleu’s mest prestigefyllda utbildning och mycket högt respekterad i branschen. Programmet innehåller delar av bägge diplomen ovan och börjar med grundläggande kulinariska kunskaper och färdigheter att kunna high quality produktion och specialist ingredienser. Undervisningen ges av några av dem högst kvalificerad kökscheferna och alla moment demonstreras av dem. Grand Diplôme-utbildningen finns också med Culinary Management inriktning, läs här om den.

Läs om denna utbildning på Cordon Bleu’s hemsida här Le Grand Diplôme. Det bästa av två världar!

Kurser

Det går givetvis bra att välja att enbart läsa en 11-veckors lång kurs om du önskar detta. Notera dock att du då enbart kan välja mellan basic kurserna och läsa någon av dessa i 11 veckor. Först när du är klar med en basic-kurs kan du läsa vidare på intermediate och sedan superior. Det går alltså inte att ”hoppa över” en nivå. Läser du enbart en kurs kan du inte söka studiemedel.

Här kan du läsa om skolans alla kurser på deras hemsida.

Boende

Boende i London

Skolan erbjuder tyvärr inget eget campusboende till sina studenter, men tipsar gärna om olika boendeformer och har en lista på hyresvärdar som hyr ut rum och lägenheter under kortare och längre tid. Det är i slutänden dock upp till dig som student att finna ett boende.

Andra sätt att hitta lägenhet är att kika på olika Internetsidor där lokala hyresvärdar annonserar ut lägenheter.

Priser & datum 2019/2020

Kurspriser

Diplôme de Pâtisserie (9 mån)

GBP 17 169

Diplôme de Cuisine (9 mån)

GBP 19 450

Grand Diplome (12 mån)

GBP 34 633

Viktiga datum

Kursstarter
Vår, sommar, höst och vinter: maj, juni, sept och jan
4 intag per år för de flesta program.

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till Le Cordon Bleu helt kostnadsfritt!

Antagning

Du skickar in hela din ansökan till oss via mail: info@eduplanet.se, eller per post till: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala. Vi går då igenom din ansökan och skickar den sedan komplett till skolan. Vi återkommer med ett svar till dig gällande din ansökan så snart som skolan har gått igenom dina ansökningshandlingar.

Det du behöver för att ansöka är följande:

  • Skolans ansökningsformulär ifyllt (detta skickar vi till dig)
  • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska. Kontakta din gymnasieskola, de hjälper säkerligen till med detta utan kostnad. (Skicka även med vidimerade kopior på eftergymnasiala studier om sådana finnes)
  • Godkänd engelsknivå. Du kan göra skolans online test eller ett IELTS eller TOEFL-test.
  • CV på engelska
  • Kopia på ditt pass
  • 2 passfoton
  • Motivationsbrev på ca 500 ord där du beskriver varför du vill studera på Le Cordon Bleu och vad du tror att utbildningen kan ge dig.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982