College

Dublin, Irland

Studera Musik utomlands på BIMM på Irland i Dublin

Väletablerad skola Erfarna lärare Topputrustade lokaler Flera destinationer

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

BIMM är ett musikcollege för den som vill ha en karriär inom musikindustrin. På BIMM får du som student studera i nära kontakt med den brittiska musikindustrin och BIMM har valt att lägga sina skolor i städer med mycket historia och ett levande musikliv.

Alla lärare på skolan är själva aktiva inom musikindustrin och de har många kontakter med stora aktörer så som Universal Music, Sony Music, Warner Music och en rad olika festivaler i England och Irland.

För dig som student finns individuellt utformade program för att just du ska kunna utvecklas inom det området du brinner för och den musikstil du vill verka inom. Men du får även en bred kunskap om olika musikstilar och om musikindustrin för att du ska få en bra grund att stå på inför framtiden. Tidigare studenter som pluggat vid BIMM är bland annat James Bay, Tom Odell, The Kooks, Kate Walsh, Izzy Bizu, George Ezra, Ed Drewitt (Låtskrivare till One Direction, Olly Murs, Little Mix), Jordan Whitmore (A&R Atlantic Records) and Natasha Bent (Coda Music Agency – Take That, Disclosure, The Prodigy, Jess Glynne, Bastille, Ellie Goulding och Imagine Dragons).

Lärarna är alla högst professionella med en lång erfarenhet inom musikbranchen och brinner för sitt ämne. Samtliga av de lärare som arbetar på BIMM är även yrkesverksamma inom musikindustrin, detta för att de ska vara uppdaterade och kunna hjälpa studenterna att komma ut i arbetslivet efter examen. Deras mål är att inspirera genom varierad undervisning och små klasser där fokus läggs på varje enskild student. Lärarna arbetar för att få ut det mesta och bästa av sina elever.

BIMM finns även i Bristol, Brighton, Manchester, London, Birmingham, Hamburg och i Tysklands huvudstad Berlin.

Dublin

På östkustens mitt, i detta vackra frodiga land, finner vi huvudstaden Dublin. Som i vilken större stad som hels finns det alltid något att göra, dagtid såväl som kvällstid. Här finner du pittoreska kvarter, monument i form av vackra kyrkor och ruiner, gröna fina parker, glada och hjälpsamma människor, massvis av restauranger, uteställen och shopping.

Här finns musiken ständigt närvarande och de hundratals pubar som Dublinborna så gärna samlas vid efter sina jobb eller studier, för att umgås, prata, träffa nya vänner och för att lyssna på skön livemusik.

Fritid

Det är inte svårt att fastna för Dublin med hela dess nöjesutbud och trevliga befolkning. Som de säger på Irland ”en främling är bara en vän du ännu inte mött” och det uttrycket känns så sant som det är sagt redan efter några dagar i staden. Här har du alla möjligheter till en lyckad studietid. Utöver skolans alla aktiviteter och utflykter kan du enkelt på egen hand ta dig ut på landsbygden för att se mer av den gröna ön, dess berg, dalar, floder, sjöar och slott. Här finns en mängd olika utomhusaktiviteter att göra, så som ridning, segling, golf, klättring, vandring och vågsurfing.

Kurser

Diploma-kurser

På BIMM i Dublin kan du läsa diplomkurser på 1 år inom ett flertal ämnen. Klicka på länkarna för att läsa mer.

Diploma in Professional Musicianship: 1 år

Bachelor-program

Commercial Modern Music: 4 år

En 4årig Bachelor-utbildning inom commercial modern music där du kan välja inriktning enligt listan nedan. Varje år finns ett antal obligatoriska kurser som alla har och sedan ett antal valfria kurser så att du som student kan välja lite hur din utbildning ska utformas. Under kursens gång ska du som student kunna utveckla ditt artisteri och dina karriärmål, och du får även lära dig mycket inom projektledning för att lättare ta dig dit du vill. Du kan läsa mer om de olika inriktningarna genom att klicka på dem. Utbildningen är validerad av Dublin Institute of Technology.

Music Business: 3 år

Om du istället vill fokusera på bl.a. entreprenörskap, publicering och självanställning, samtidigt som du på sidan av också utvecklas som artist, bör du läsa Music Business. Du kan läsa mer om programmet här!

Boende

BIMM Dublin anordnar tyvärr inget boende åt sina studenter men eftersom flera utbildningar är validerade av Dublin Institute of Technology så finns det möjlighet att hitta boende genom dem. Du kan läsa mer här.

Om du inte hittat boende innan dina studier börjar är ett tips att du bokar in dig på till exempel ett hostel eller hotell i några veckor då det kan vara enklare att hitta boende när du väl är på plats i Dublin.

Priser & datum 2024

Per läsår
Commercial Modern Music (BA Hons): €3 000
BA (Hons) Music Business: € 4 950
Läs mer om Irlands ”Free Fee Scheme” här.

Kursstarter

Kursstarter
Bachelor: oktober

Ansökningsprocess & Antagningskrav

För att bli antagen till BIMM i Dublin krävs ett examensbevis från gymnasiet samt uppvisande av en tillräcklig engelsknivå. Minst C i engelska 5 och 6 eller minst C i engelska 7. Alternativt genom ett test så som IELTS med resultat 6.5 för Bachelor. Kontakta oss gärna för programspecifika betygskrav.

Ansökningsprocess

Beställ information och ansökningshandlingar genom att fylla i vårt kontaktformulär som ett första steg, eller genom att kontakta info@eduplanet.se med frågor och funderingar. Genom att ansöka till ett college eller universitet med vår hjälp godkänner du våra bokningsvillkor, som du hittar genom att klicka på länken.

Dokument för ansökan

 • Skolans ansökningsblankett (den får du av oss på EduPlanet).
 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet, översatt till engelska.
 • Tillräcklig engelsknivå.
 • Personal statement.

Du skickar in allt detta till info@eduplanet.se eller via post till EduPlanet Box 2097, 75002 Uppsala. Efter att din ansökan kommit in kommer du att bli kallad till en audition eller få instruktioner för demoinspelning/video-audition.

Studentkommentarer

Alexander 22 år, tidigare BIMM-student

Vi blev alltid uppmuntrade till att förbättra oss, ha frågande sinnen och utmana oss själva med våra individuella mål. Jag vet att det har gjort en stor skillnad i min karriär och fått mig att inse mina ambitioner.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982