Sprakresor

San Diego, Kalifornien, USA

Språkresa till San Diego på College of English Language

Skolor i downtown & Pacific Beach Engelska + Surf Flera boendemöjligheter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

College of English Language (CEL), är en språkskola med över 30 års erfarenhet som erbjuder språkkurser för internationella deltagare världen över.

Grupperna hålls alltid små med ett snitt på 8 studenter per klass och aldrig över 12. CEL har två skolor i San Diego, en i downtown och en i det surf- och badvänliga Pacific Beach.

I hjärtat av San Diego, på fjärde våningen med härlig utsikt över downtown, finner du CEL´s första skola. På skolan finns 12 klassrum med modern utrustning som gör språkträningen effektiv och stimulerande på samma gång, detta genom b.la Smart TV´s och interaktiva whiteboards. I skolbyggnaden finns även gratis WiFi och en rymlig student lounge där studenter samlas under raster för att koppla, äta medhavd lunch och umgås. I närheten av skolan hittar du flera restauranger där du t.ex. kan köpa med dig lunch.

Från skolan har du några minuters promenad till Horton shopping mall. Närheten till Gaslamp district och Little Italy gör att du har mycket att utforska, se och göra under dina raster och fritid här. Det är inte för inte staden kallas ”America´s finest city”.

I Pacific Beach, blott två kvarter från stranden, finns CEL´s andra skola som är något mindre än den i downtown. Här finns 8 moderna klassrum utrustade med senaste teknologin som t.ex. TVs och utvecklade ljudsystem för smidig audio-visual inlärning. Det finns självklart WiFi och luftkonditionering i hela byggnaden samt en student lounge. Skolan har också plats för förvaring av surfbrädor och cyklar vilket passar de som som gärna surfar eller tar en cykeltur på stranden. Skolans Student services, Admission och Housing team finns på plats hela tiden under din språkkurs om du behöver hjälp med något.

Pacific Beach är ett bra val för dig som verkligen prioriterar en strandnära destination och har en aktiv fritid vid sidan av studierna.

College of English Language driver även en skola i Santa Monica, Los Angeles som du kan anmäla dig till via EduPlanet. Varför inte kombinera ditt språkäventyr i San Diego med några veckor i L.A?

San Diego

San Diego ligger i södra Kalifornien och är en av statens största städer. Den är främst känd för sitt varma och soliga året-runt-klimat, vänliga invånare och sina långa stränder. Här finns också allt som en storstad ska erbjuda, exempelvis museum, shopping, restauranger och sportevenemang.

Beläget endast 20 minuter från den mexikanska gränsen erbjuder San Diego en härlig mix av typiskt amerikanskt, spetsat med en latinamerikansk glöd. Old Town sprider en hemtrevlig känsla och vittnar om stadens spanska rötter med sina gamla kvarter prydda av historiska byggnader i genuin spansk stil från 1800-talet. Stadsdelen myllrar av traditionella, mexikanska små tavernor där du för en billig penning kan smaka på läckerheter från det mexikanska köket.

Pacific Beach

Pacific Beach är ett levande och färgglatt beachområde, nordväst om San Diegos downtown. Här samlas surfare från hela Kalifornien, collegestudenter och internationella besökare. Längs boardwalken hittar du flera trendiga hotellbarer och inbjudande caféer. Längs med Mission Boulevard hittar du istället ett större utbud av främst klädbutiker, yogastudios och barer som attraherar en ung och partysugen publik.

”PB” som lokalinvånarna kallar sin ort är perfekt för dig som söker fantastiska surf spots, ett pulserande nattliv och utsökta fisk- och skaldjursrätter.

Fritid

Som student på College of English Language kan du också ta del av alla de fritidsaktiviteter som skolorna erbjuder. Det kan vara aktiviteter som t.ex. kajak i La Jolla, surflektioner och volleyboll. Även besök till San Diego Zoo, Birch Aquarium och Balboa Park brukar anordnas för de om är intresserade. På helger brukar skolorna ordna med längre heldagsutflykter i och runt Los Angeles och Hollywood, Las Vegas och Grand Canyon bland annat.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs i engelska som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar, uttal och ordförråd. Finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad engelska. Lektionstider är på vardagar mellan klockan 8.45 – 12.00 eller mellan klockan 14.00 – 17.15. Väljer du att boka 23 lektioner per vecka så har du 3,75 eftermiddagslektioner fördelat på två dagar i veckan. Exakt schema bestäms på plats. Denna språkkurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka San Diego!

Denna språkkurs kan du studera upp till 90 dagar, 12 veckor på vanligt turistvisum. För längre språkkurser måste du boka 24 eller 30 lektioner per vecka på grund av landets visumregler.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 24

Rekommenderas för dig som vill stanna 13 veckor eller mera. Intensiv språkkurs i engelska med totalt 24 lektioner per vecka med undervisning måndag – fredag 8.45 – 12.00 samt med två eftermiddagslektioner mellan 12.15-13.45. Under högsäsongen kan tiderna ibland förskjutas och istället starta under eftermiddagen.

Denna typ av språkkurs kräver ett studerandevisum eftersom du studerar mer än 18 klocktimmar per vecka. Vill du slippa ansöka om studentvisum behöver du istället boka 20 lektioner per vecka och stanna i max 12 veckor.

Extra intensiv språkkurs

Lektioner per vecka: 28

Extra intensiv språkkurs i engelska med 28 lektioner per vecka där du läser måndag till fredag mellan kl. 8.45 – 13.45 eller 12.15-17.15. Denna kurs rekommenderas dig som vill maximera din språkträning och som kanske bara bara planerat att stanna ett kortare antal veckor.

Denna typ av språkkurs kräver ett studerandevisum eftersom du studerar mer än 18 klocktimmar per vecka. Vill du slippa ansöka om studentvisum behöver du istället boka 20 lektioner per vecka och stanna i max 12 veckor..

Surf

Lektioner per vecka: 4

Surfkursen består av 4 lektioner per vecka som är uppdelade under två eftermiddagar med två lektioner vardera. Kombineras med valfri språkkurs ovan.

Boende

Värdfamilj

Ett av CEL’s mest populära boendealternativ. Att bo i en noga utvald värdfamilj ger dig en inblick i den amerikanska kulturen och chansen att använda språket på en daglig basis. Välj att boka med antingen halvpension (frukost + middag), eller endast frukost. Du bor i enkelrum (eget rum) eller tvåbäddsrum (delat rum med kompis eller annan person av samma kön) och delar badrum med familjen/den du bor hos. De flesta familjerna erbjuder gratis WiFi och tvättmöjligheter. Sängkläder och handdukar ingår. Räkna med att det tar ca 30-45 minuter med kollektivtrafik till skolan (i undantagsfall max 75 min).

Residens

Standard

Välj att bo med studenter som kommer från alla världens hörn! Bra för dig som tycker om att känna dig självständig. Residenset ligger ca 15-20 minuters promenad från skolan.

I det charmiga och trendiga området Little Italy, några kvarter från downtown San Diego, kan du välja att boka boende på residens. Residenset hyser 250 rum och du har nära till flertalet caféer och restauranger. WiFi finns i hela byggnaden och du har också tillgång till gemensamt kök, pingisbord och parkeringsmöjligheter. Det finns även möjlighet till tvättmaskin mot kostnad. En deposition betalas på plats vid incheck.

Rummen: Enkel- eller dubbelrum med privata badrum. Rummen har kyl, TV, luftkonditionering. Gemensamt kök.

Premium

Bokar du rum i ett Premiumresidens bor du centralt nära det livliga Gaslamp District, med nära avstånd till flertalet topprestauranger, shoppingcentret Horton Plaza och Seaport Village. Du bor cirka 15-20 minuters promenad från skolan.

Rummen: Bokar du rum i Premiumklassen får du en egen studio som rymmer maximalt  2 personer. Privat badrum och kitchenette (kyl, micro, och diskho), luftkonditionering och TV. Queen size säng. Sängkläder och handdukar lånas.

Delad lägenhet

Vid sidan av de lite dyrare residensen finns också möjlighet att bo i lägenhet med andra studenter. Här bor både internationella studenter och studenter som har engelska som modersmål vilket möjliggör övning av språket även efter skoltid. Lägenheterna har fullt utrustade kök, vardagsrum och WiFi. En deposition lämnas i och med incheckning.

San Diego Downtown: Boende i enkel- eller dubbelrum (dubbelrummet kan bokas för eget bruk, annars bor du med en gäst av samma kön). Ett privat badrum per rum. Varje lägenhet består av 2 sovrum och 2 badrum. Lägenheterna har balkong, fritt WiFi, TV och A/C.  Du bor nära Gaslamp District och som boende i lägenheten har du tillgång till pool, BBQ-plats, fitness center och parkeringsmöjligheter.

Pacific Beach: Boende i enkel-, eller dubbelrum  (dubbelrummet kan bokas för eget bruk, annars bor du med en gäst av samma kön). Här bor du på gångavstånd till restauranger, caféer, fitnesscenter och självfallet stranden! Lägenheterna består av 2 sovrum och 2 badrum, gemensamt kök med diskmaskin. Som boende i lägenheten har du tillgång till pool, BBQ-plats, tennisbana, basketplan och parkeringsmöjligheter.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 5 530
2 veckor: 8 650
3 veckor: 12 020
4 veckor:  15 440
6 veckor:  22 230
8 veckor:  28 180
10 veckor:  34 770
12 veckor:  41 320
24 lektioner per vecka
1 vecka: 5 930
2 veckor: 9 360
3 veckor:  13 210
4 veckor:  16 940
6 veckor:   24 430
8 veckor:  31 170
12 veckor: 45 560
13 veckor:  46 960
16 veckor: 56 750
20 veckor:  62 540
24 veckor: 73 130
28 lektioner per vecka
1 vecka:  6 430
2 veckor: 10 150
3 veckor:  14 270
4 veckor:  18 490
6 veckor: 26 730
8 veckor:  34 070
12 veckor:  49 350
13 veckor: 51 050
Surf
4 lektioner: 1 750
Kursmaterial 
Per vecka: 110
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. För en språkkurs kan du söka studiemedel tidigast den 1 juli det år du fyller 20 år. Självklart kan du söka studiemedel även som äldre student.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift värdfamilj
Engångsavgift: 2 160
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 3 880
Dubbelrum, halvpension: 3 560
Bokningsavgift residens
Engångsavgift: 1 090
Residens, eget badrum
Dubbelrum 1-11 veckor: 6 190
Delad lägenhet
Dubbelrum: 3 130
Enkelrum: 5 710
Transfer
Enkel väg från Los Angeles (LAX): 5 350

Kursstarter 2024

Kursstarter
San Diego Downtown och Pacific Beach: varje måndag alla nivååer

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 15/1, 19/2, 27/5, 4/9, 28/11, 29/11, 25/12

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982