Sprakresor

Fukuoka, Tenjin, Japan

Språkresa till Fukuoka på Genki JACS

Max 8 per studenter grupp Citypuls & strandliv i ett Språk och japansk kultur Passar nybörjare i japanska

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Genki JACS (Genki Japanese and Culture School) är en språkskola som utöver språkkurser i japanska även sätter stort fokus på japansk kultur. Utöver konversationskurser kan du till exempel ta del av såväl japanska popfenomen som mer traditionell kultur i kombination med din språkkurs.

Genki bildades 2004 och är en skola ackrediterad av IALC som är ett välkänt och internationellt samlingsorgan för självständiga språkskolor över hela världen vilket gör att du kan känna dig trygg med skolan vad gäller kvalité och standard. Skolan drivs av ett amerikansk/brittiskt par, resten av skolan består av engelsktalande personal av japansk nationalitet.

Atmosfären på Genki är vänskaplig och lättsam med stort antal studenter från västerländska länder. Hela 90% av studenterna kommer från länder som USA, Australien och olika delar av Europa vilket gör att du känner dig som hemma väldigt snabbt – en stor fördel om du är i Japan för första gången. Skolan undervisar i små grupper om max 8 studenter vilket ger dig mycket utrymme och chans att att avancera i språket. I klassrummen finner du det mesta som kan tänkas behövas för en lyckad språkkurs; DVD-spelare, whiteboards och musikutrustning. Skolan har också air-condition i klassrummen för sommarens hetaste dagar. Utöver detta finner du också en student lounge, filmprojektor och ett manga/anime-bibliotek. Givetvis har skolan också WiFi-uppkoppling om du vill ta med din laptop.

Genki har utöver sin språkskola i Fukuoka även undervisning i Tokyo för dig som vill uppleva ännu mera storstadspuls. I Fukuoka är skolan belägen centralt i stadsdelen Tenjin med direkt närhet till shopping och matställen. Staden är känd för sitt sköna och gynnsamma klimat och närheten till härliga stränder!

Fukuoka

Välkommen till miljonstaden Fukuoka (福岡) belägen på ön Kyushu. Staden har vid flertalet tillfällen blivit framröstad som en av Japans mest populära städer. Detta mycket på grund av stadens karaktär som är en skön blandning av citypuls och strandliv – det bästa av två världar!

Fukuoka har länge varit en viktig hamnstad på grund av sitt nära läge till fastlandet, staden ligger till exempel närmare till Sydkoreas huvudstad Seoul än till Tokyo. Staden var tidigare tudelad och bestod av hamnstaden Hakata samt Fukuoka som då var en historisk viktig stad känd för sina många tempel och fort. År 1889 blev städerna till en enad stad vid namn just Fukuoka. Hakata är fortfarande en namngiven central stadsdel i staden..

Idag är Fukuoka Japans näst snabbast växande stad, i storlek den 8e i ordningen vad gäller befolkningsmängd. Sammanslaget med andra orter runt Fukuoka City bor det närmare 2,5 miljoner invånare! Staden är ständigt med på olika topplistor över populära städer i Asien att bo i. Mycket på grund av ett gynnsamt klimat och den varierande storstadsmiljön och landskapet. Inne i Fukuoka City finner du gott om grönområden med fina parker likväl som skyskrapor och intensivt folkmyller. Staden ligger dessutom omgiven av höga berg och med direkt närhet till kusten. Du är heller aldrig rastlös i Fukuoka. Staden är känd för att ha det bästa natt- och utelivet på hela Kyushu. Utöver barer och nattklubbar finns flertalet shoppinggallerior, restauranger och konstgallerier.

Du tar dig enklast till Fukuoka med flyg. Staden har en internationell flygplats vid namn Fukuoka International Airport (FUK). Dit kan du ta dig med direktflyg via någon av de större flygplatserna i Tokyo; Narita eller Haneda. Annars finns också flygplatserna i Nagoya och Osaka. Bra att veta är att flygplatsen i Fukuoka är nära stadskärnan, blott ca 10 minuter med metro så att beställa skolans transfer är ofta onödigt. Fukuoka är också slutdestination för Sanyo Shinkansen (höghastighetståg). Du kan t.ex. åka direkt från Osaka till Fukuoka på på drygt 2,5 timmar.

Visum

Skall du vara borta minst 6 månader eller mera bör du söka ett studentvisum. Ett sådan visum är giltigt i max 2 år. På Genki Jacs går det enbart att få hjälp med visum om du bokar deras 1 års kurser med start i januari, april, juli och oktober varje år. På ett vanligt turistvisum kan du maximalt vara borta i 90 dagar. Du kan sedan förlänga detta i ytterligare 90 dagar genom att resa ut ur landen en gång och sedan återvända, t.ex, till närliggande Sydkorea.

Kurser

Språkkurs i japanska

Lektioner per vecka: 20

På denna språkkurs är ni som mest 7 studenter per grupp men i snitt runt 4 vilket ger dig chansen till mycket lärarledd tid. Innehållet fokuserar mycket på verklighetsrelaterade delar, mycket praktiskt behandling av språket som skall göra att du snabbt kan tillämpa språket i vardagliga situationer. Beroende på språknivå blir du placerad i en grupp som oftast undervisas under förmiddagen från 9.30 till 14.30. Denna språkkurs finns att läsa från nybörjarnivå upp till avancerad japanska.

Dagarna ser normalt ut som följer:

  • 9.30-11.30: 4 skills class (en kombination av språkets alla element)
  • 12.30-14.30: fördjupning inom grammatik

Vill du lägga till ytterligare lektioner går det bra, nedan ser du ett urval av tilläggskurser. Dessa läser du i regel på eftermiddagarna mellan 14.30-15.30.

Obs! Är du nybörjare i japanska måste du lära dig läsa Hiragana innan du reser ner. Ta då gärna hjälp av kursböckerna Genki 1 och Genki 2 som finns att köpa. Här är en användbar länk om du vill öva på egen hand.

Årskurs

Lektioner per vecka: 20

Om du vill lära dig japanska på riktigt rekommenderar vi att du bokar en årskurs i japanska på Genki. Kursstart fyra gånger per och kan skolan hjälpa dig med studentvisum vilket annars är en ganska krånglig process att ordna på egen hand. Du studerar 20 timmar japanska per vecka, 2 timmar grammatik och 2 timmar praktisk kommunikation per dag. Ett läsår motsvarar 40 veckor och ni är aldrig mer än 8 studenter per grupp vilket gör att du väldigt snabbt avancerar i språket. För denna typ av språkkurs behöver du ett studentvisum, Genki och EduPlanet hjälper dig med förberedelserna som krävs. Observera att denna skola enbart kan assistera med studentvisum för 1 läsår eller 18 månader, ej för kortare eller längre kurser.

18-månaders kurs

Lektioner per vecka: 20

Sen en kort tid tillbaka kan Genki erbjuda en 18 månader lång språkkurs. Som inbokad på kursen får du ett 18 månaders-visum vid ankomsten till Japan istället för att ha bara 12 månader och behöva förlänga på plats om du vill studera längre. Kursen består av 60 veckors kurs plus 10 ~ 15 veckor lovdagar beroende på intaget och är 30% rabatterad baserat på standardkursens veckopris!

Språkkurs i japanska med popkultur

Lektioner per vecka: 25

Ta chansen att läsa en unik kurs där du tar del av den japanska popkulturen! Genom tv-shower, musik och filmer lär du dig japanska på ett lättsamt och roligt sätt. På detta sätt snappar du lätt upp den moderna japanskan som talas idag, en hel del rollspel och teckningsövningar ingår som del i undervisningen. Skolan rekommenderar att du bör ha läst japanska sen innan i minst 3 månader på helfart. Kursen finns att läsa från 2 till 5 veckor.

Språkkurs i japanska med konversation

Lektioner per vecka: 20+4

Skolan erbjuder också en språkkurs som är mer inriktad på kommunikation. Utöver gruppkursen med 20 lektioner per vecka ingår 4 lektioner inriktade helt på muntlig kommunikation. Denna kurs rekommenderas varmt om du planerar en kortare språkkurs och snabbt vill få bättre färdigheter inom det muntliga.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är det bästa sättet att komma den japanska kulturen nära! Familjen blir din naturliga trygghetspunkt i vardagen och är ofta mycket måna om att du skall introduceras i den japanska kultur- och vardagen på bästa sätt. Familjerna bor utspritt i Fukuoka. Räkna med max 50 min – 1 timme från skolan så du får räkna med en bit till och från skolan varje dag. Frukost ingår i priset (oftast misosoppa, ris och fisk) och middagar. Wifi är sällsynt i japanska familjer men många har internetuppkoppling och möjlighet att låta dig låna familjens dator. Var observant på att alla familjer har sina egna regler och etiketter som du får reda på när du välkomnas. Engelskkunskaperna i värdfamiljerna är oftast begränsade och många kan enbart hjälplig engelska. Dock har flera studenter som varit nybörjare i språket bott hos just värdfamiljer utan problem, familjerna är vana att välkomna nybörjare i japanska!

Innan du åker ner får du information från skolan om kontaktuppgifter till familjen, adress – samt hur du tar dig från flygplatsen till familjen på bästa sätt.

Residens

Om du önskar bo mer självständigt men ändå ha möjlighet att träffa andra studenter rekommenderar vi att på residens/dormitory. Skolan kan hjälpa dig finna ett flertal residens i Fukuoka City i olika prisklasser och standard. De flesta residens är belägna 30-40 minuter från Genki med tåg/buss. Oftast har du ett rum med eget badrum och du delar på kök, vardagsrum och tvättrum med andra studenter. Studenterna kan vara från Genki men det kan också vara japanska universitetsstudenter. WiFi finns i de flesta residens men för säkerhets skull kan det vara värt att fråga om detta innan bokning. Är du minderårig finns ett residens med bemanning och halvpension.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 380
3 veckor: 8 880
4 veckor: 11 380
6 veckor: 16 380
8 veckor: 21 370
13 veckor: 33 560
Årskurs 40 veckor
1 läsår: 77 050
1 år och 6 månader
18 månader: 106 020
Privatlektioner
1 timme: 490
10 timmar: 4 690
Bokningsavgift privatlektioner
Engångsavgift:  1 150
Tillägg konversation (4 lektioner per vecka)
Tillägg per vecka: 900

Boende

Boendepriser per vecka
Värdfamilj med halvpension
Per vecka: 1 860
Residens med eget badrum
Per vecka, från 10 veckor: 1 120
Residens med halvpension (14-19 år)
Per vecka: 2 080
Egen lägenhet:
Per vecka, från 10 veckor: 2 900
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 1 490
Transfer (Fukuoka airport)
Enkel väg: 460
Tur och retur: 920

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare*: första måndagen i varje ny månad (under juni, juli, augusti även tredje måndagen i varje månad)
*: innan språkkursen påbörjas bör du som nybörjare kunna behärska Hiragana-alfabetet.
Förkunskaper i japanska: varje måndag
Årskurs: januari, april, juli och oktober
Sommarkurs i japanska 14-19 år: måndagar under juli månad

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar*: 1/1, 8/1, 12/2, 23/2, 20/3, 29/4, 3/5, 6/5, 19/7, 12/8, 16/9, 23/9, 14/10, 4/11
*: lovdagar kompenseras oftast genom utflykter/aktiviteter

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982