Sprakresor

Tokyo, Shinjuku, Japan

Språkresa till Tokyo på ISI Language School & Language College

Välkänd japansk språkorganisation Campus i Takadanobaba och Ikebukuro Moderna skolor med ny utrustning

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

ISI Education Group erbjuder språkskolor i Kyoto, Nagano och Tokyo. I just Tokyo finns två språkskolor – ISI Japanese Language School (ILS) och ISI Language College (ILC). Egentligen är det ingen större skillnad skolorna emellan, de erbjuder i princip samma typ av schema, har samma upplägg och faciliteter men läget i stan, mixen av studenter och kurspriserna skiljer sig åt.

ISI Japanese Language School grundades i april år 1984 och är idag en av Japans största språkskolor och det är denna skola inom ISI-gruppen som flest studenter väljer att läsa vid. Skolan har tagit emot studenter från hela 50 länder runt om i världen och personalen på skolan talar japanska, engelska, spanska, koreanska och kinesiska.

ISI Language School ligger i Takadanobaba-distriktet, bara ett stenkast från Takadanobabas tågstation. I denna mycket livliga stadsdel, Shinjuku, är du i centrum av Tokyo. Här finns universitet, ett stort bibliotek, sporthallar och ett brett utbud av restauranger och butiker som utgör inredningen i denna dynamiska sektor. Skolans kursgård är modern, stor och stämningen är gemytlig. Du kommer att få lära känna studenter här från hela världen

Skolan har 20 klassrum och lärarna här använder sig mycket av foton och bildmaterial för att göra inlärningen av det japanska språket både spännande och varierande. Som student på ISI får du stort utrymme att framförallt öva på talet under lektionstimmarna. En stor gemensam ”Open space” lounge tillåter livliga diskussioner och möjligheten att bara umgås med dina klasskamrater mellan studierna.

Denna skola passar dig som vill läsa en språkkurs som finns i alla tänkbara nivåer, för dig som kanske vill komma in på ett japanskt universitet.

ISI Language College ingår också i koncernen och hette tidigare International Study Institute Tokyo. Sedan starten 2002 har denna skola genom åren tagit emot studenter från hela 70 nationaliteter och många studenter har sedan fortsatt att studera på universitet, privata högskolor eller har jobb i Tokyo. Skolan är belägen 5 minuters promenad från Shinjuku Station – världens mest besökta metrostation.

Skolan passar bl a om du har planerar att läsa vidare vid ett college i Japan eller har tydliga mål mot en japansk språkexamen (JLPT), vill du bara gå en språkkurs rekommenderar vi första hand ISI Language School.

ISI-skolorna passar studenter som vill bo mitt i en storstad och allt vad det innebär. Här är nära till allt och det finns alltid någonting att göra mellan studierna. Känner man för att komma undan storstadstressen för en dag kan man lätt och smidigt ta sig ut till de mindre städerna utanför Tokyo och uppleva det japanska ”småstads”-livet och den vackra naturen. Om du även funderat på att kombinera studierna med arbete efter skoltid kan skolorna ofta hjälpa dig kring detta.

Tokyo

Ordning och reda, modemedvetna människor och en extrem, högteknologisk modernitet är karaktäristiska benämningar för Japans huvudstad. Tokyo har fått ett lite negativt rykte om sig att enbart bestå av höga hus, trafik och folkträngsel, men så är inte fallet. Denna gigantiska stad är faktiskt riktigt mysig med en kuperad miljö och en hel del grönska i form av planteringar och trädgårdar där du lätt kan strosa omkring och njuta av omgivningarna.

Visum

Skall du vara borta minst 6 månader eller mer bör du söka ett studentvisum. Ett sådan visum är giltigt i 2 år. Oftast behöver du vara ute cirka 6 månader innan kursstart för att hinna få allting färdigt innan avresa. Det är inte en alltför krånglig process och det är ytterst få som fått sin ansökan nekad. EduPlanet hjälper dig med de ansökningshandlingar som krävs efter det att du anmält dig till en språkkurs.

CSN

Skolans kurser berättigar till studiemedel från CSN om du studerar minst 13 veckor.

Fritid

ISI erbjuder en rad olika fritidsaktiviteter, både efter skoltid och under helgerna. I Tokyo kan du utforska staden på många olika sätt. Du kan bland annat ta en dagstur från det Kejserliga palatset till den unika elektroniska staden Akihabara.

I denna neonlysande storstadsmetropol kan du även shoppa allt mellan himmel och jord, ta en ikebana-kurs, åka skridskor och skidor på sommaren eller varför inte vara titta upp mot himlen och förundras av den fascinerande arkitekturen! Ja, allt du egentligen kan tänka dig. Om man känner för att ta en paus från det hektiska och känna av lugnet och naturen är det alltid uppskattat med utflykter utanför Tokyo till de små pittoreska orter som finns i närheten.

Kurser

ISIs språkkurser kan läsas alltifrån 2 veckor upp till 2 år. Kurserna täcker alla språkets moment så som kommunikation, skriv- och hörförståelse. Som bas bör du kunna behärska hiragana och katakana som är grunden för vidare utveckling i språket. Om du är nybörjare/elementär, får du lära dig grundläggande japanska kunskaper i denna språkkurs. När du når den mellanliggande nivån, får du lära dig allmänna japanska kunskaper samt rikta in delar av språkkursen på särskilda områden. Din lärare kommer att fråga dig vilken klass du skulle vilja delta i och då får du välja mellan ämnen så som konversation eller EJU/JLPT-förberedelse inför språkexamina, om du t ex planerar att läsa vidare på japansk högskola/universitet.

På ISI består varje termin av 10 studieveckor. Ett läsår har fyra terminer, dvs 40 studieveckor.

Du kan välja mellan en kortare kurs på 2-20 veckor eller en längre kurs på 6 mån (20 veckor), 9 mån (30 veckor), 1 år (40 veckor) eller längre. Se nedan.

Språkkurs i japanska
(Short-Term Course)

Kurslängd: 2-20 veckor
Lektioner per vecka: 20

För kurser i japanska upp till 20 veckor krävs inget studentvisum. Studerar du minst 13 veckor kan du ansöka om studiemedel från CSN.

Skolan bestämmer på plats vilken tid på dagen du läser, antingen för- eller eftermiddagspass.

Förmiddag: 8.50-12.40 Eftermiddag: 13.00-16.50

Termins- och årskurser i japanska
(Long-Term Course)

Kurslängd: 6 mån-2 år
Lektioner per vecka: 20

Termins- och årskurserna i japanska har samma upplägg som kursen ovan. Skillnaden är att du här läser minst 6 månader (dvs 20 studieveckor) och upp till ett eller två läsår (dvs upp till 80 studieveckor). Dessa kurser rekommenderas för bästa tänkbara grund att stå på. Precis som för kortare kurser gör du ett språktest i början av din kurs som visar vilken nivå och grupp du skall placeras i. Är du nybörjare behöver du inte göra ett test.
För denna typ av kurs krävs studentvisum och vi rekommenderar att du anmäler dig till språkkursen senast ca 5-6 månader innan kursstart.

Boende

För din vistelse i Japan finns det flera typer av boendealternativ att välja mellan. Vi på EduPlanet hjälper gärna till att kolla platstillgång för det boende du är intresserad av.

Studenthem

ISI erbjuder prisvärt boende på två olika studenthem där du bor tillsammans med andra studenter av olika nationaliteter, som du delar badrum och kök med. Här bor du ca 20-40 min resväg från skolan. Inga måltider ingår.

Guest House

Detta är ett väldigt vanligt boende för studenter i Japan. Det är ett delat typ av boende där du delar ytor som kök, badrum och vardagsrum med andra studenter. Många av de som bor i ett guest house är lokala japanska studenter. Beroende på vilket guest house du bor i tar det ca 40-60 minuter att ta sig till skolan med tåg. Inga måltider ingår. Oftast finns det både dubbelrum och enkelrum att välja mellan, men dubbelrum brukar bara vara tillgängligt för två personer som reser tillsammans. Vi rekommenderar att du bokar upp dig för en månad till en början och sedan förlänger ditt boende på plats.

Weekly Mansion

Önskar du att bo mer självständigt kan du boka boende på ett Weekly Mansion. Då bor du i ett mindre rum utrustat med egen wc och dusch. Du har också en egen mindre kokvrå där du kan tillaga dina måltider. Dessa boenden är belägna ca 30 minuter med tåg från ISI. Sängkläder ingår och om ni är två personer som bokar samtidigt kan det gå att boka dubbelrum.

Värdfamilj

ISI i Tokyo har boende i utvalda värdfamiljer för dig som på riktigt vill komma den japanska kulturen nära. Familjerna väljs ut baserat på studentens egna önskemål och inkluderar halvpension, dvs. två måltider per dag. Familjerna bor 40-60 minuters resväg från skolan (upp till 90 minuter under sommartid).

Transfer

Mot en kostnad kan du förbeställa transfer från Narita (NRT) eller Haneda (HND). Senast 14 dagar innan avresa behöver vi ha dina ankomstdetaljer så att transfern skall kunna arrangeras. Bor du i värdfamilj ordnas resa med kollektivtrafik, bor du istället i ett Guest House eller Weekly Mansion är det i regel en förbeställd taxi du får.

Priser & Datum 2021

Kurspriser
Veckokurs i japanska på ILS
2 veckor: 3 430
4 veckor: 6 090
6 veckor: 8 360
8 veckor: 11 040
10 veckor: 13 530
12 veckor: 16 010
14 veckor: 18 600
Terminskurs i japanska på ILS (studentvisum krävs)
20 veckor: 26 050
30 veckor: 39 180
40 veckor: 52 200
Övriga kostnader (ILS)
Visumavgift (fr 20 v): 1 760
Anmälningsavgift (fr 20 v): 4 400
Skolavgift 
1-19 veckor: 90/vecka
20 veckor: 1 760
30 veckor: 2 640
40 veckor: 3 520
Terminskurs i japanska på ILC (studentvisum krävs)
20 veckor: 26 050
30 veckor: 39 180
40 veckor: 51 300
Övriga kostnader, ILC
Visumavgift: 1 760
Anmälningsavgift: 4 400
Skolavgift 
1-19 veckor: 90/vecka
20 veckor: 1 760
30 veckor: 2 640
40 veckor: 3 520
Veckokurs i japanska (ILC)
2 veckor: 3 430
4 veckor:  6 090
6 veckor:  8 360
8 veckor: 11 040
10 veckor: 13 530
12 veckor: 16 010
14 veckor: 18 600
Kurslitteratur ILS & ILC
2-10 veckor: 660
12-20 veckor: 1 320
20 veckor: 1 320
30 veckor: 1 980
40 veckor: 2 640

Boende

Pris per vecka
Studenthem
Vid bokning upp till 12 veckor
Bokningsavgift enkelrum: 2 400
Bokningsavgift dubbelrum: 1 600
Enkelrum: 2 230
Dubbelrum: 1 720
Boende 12 veckor (3 mån)
Bokningsavgift: 6 400*
*inkluderar bokningsavgift, el, gas & städning
Enkelrum, pris per månad: 6 880
Dubbelrum, pris per månad: 6 110
Värdfamilj, max 12 veckors vistelse
Bokningsavgift: 1 760
Enkelrum: 3 070

Kursstarter 2021

Kursstarter
Terminskurser*: Kursstarter 2021*: 5/4, 5/7, 4/10. 2022: 11/1
*: *Observera att kursen startar med en Orientation Day dessa datum och att lektioner startar ca 2 dagar senare.
Språkkurs i japanska 2-20 veckor, med förkunskaper: Kursstart varje måndag
Språkkurs i japanska 2-20 veckor, nybörjare: Kursstarter 2021:  5/4, 5/7, 4/10 2022: 11/1

Lovdagar

Lovdagar då skolan är stängd
Lovdagar 2021: 2021: 1-2/4, 29-30/4, 3-7/5, 28/6-2/7, 22-23/7, 9-17/8, 20/9, 23/9, 27/9-1/10, 3/11, 23/11, 20/12-10/1
Lovdagar 2022: 1-10/1, 11/2, 23/2, 21/3-1/4

Deltagarkommentarer

Denna skolsida har för närvarande inga deltagarkommentarer.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982