Sprakresor

Tokyo, Shinjuku, Japan

Språkresa till Tokyo på ISI International Study Institute

Välkänd japansk språkorganisation 4 campus i Tokyo Moderna skolor med ny utrustning

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Visumkrav
  • Data labb

ISI International Study Institute erbjuder språkskolor i Kyoto, Osaka, Nagano och Tokyo. I just Tokyo finns fyra språkskolor i Takadanobaba, Ikebukuro, Shibuya och Harajuku. Egentligen är det ingen större skillnad skolorna emellan, de erbjuder i princip samma typ av schema, har samma upplägg och faciliteter men läget i stan, mixen av studenter och kurspriserna skiljer sig åt.

ISI International Study Institute grundades 1977 i Ueda city, Nagano. Då med endast en privatskola. Skolan i Takadanobaba, Tokyo är ISI-gruppens största skola, den har tagit emot studenter från hela 50 länder runt om i världen och personalen på skolan talar japanska, engelska, spanska, koreanska och kinesiska.

ISI Language School är den skolan vi på EduPlanet främst rekommenderar och haft studenter vid genom åren. Skolan ligger belägen i Takadanobaba-distriktet, bara ett stenkast från Takadanobabas tågstation. I denna mycket livliga stadsdel, Shinjuku, är du i centrum av Tokyo. Här finns universitet, ett stort bibliotek, sporthallar och ett brett utbud av restauranger och butiker som utgör inredningen i denna dynamiska sektor. Skolans kursgård är modern, stor och stämningen är gemytlig. Du kommer att få lära känna studenter här från hela världen

Skolan har 20 klassrum och lärarna här använder sig mycket av foton och bildmaterial för att göra inlärningen av det japanska språket både spännande och varierande. Som student på ISI får du stort utrymme att framförallt öva på talet under lektionstimmarna. En stor gemensam ”Open space” lounge tillåter livliga diskussioner och möjligheten att bara umgås med dina klasskamrater mellan studierna.

Denna skola passar dig som vill läsa en språkkurs som finns i alla tänkbara nivåer, för dig som kanske vill komma in på ett japanskt universitet.

ISI-skolorna passar studenter som vill bo mitt i en storstad och allt vad det innebär. Här är nära till allt och det finns alltid någonting att göra mellan studierna. Känner man för att komma undan storstadsstressen för en dag kan man lätt och smidigt ta sig ut till de mindre städerna utanför Tokyo och uppleva det japanska ”småstads”-livet och den vackra naturen. Om du även funderat på att kombinera studierna med arbete efter skoltid kan skolorna ofta hjälpa dig kring detta.

Tokyo

Ordning och reda, modemedvetna människor och en extrem, högteknologisk modernitet är karaktäristiska benämningar för Japans huvudstad. Tokyo har fått ett lite negativt rykte om sig att enbart bestå av höga hus, trafik och folkträngsel, men så är inte fallet. Denna gigantiska stad är faktiskt riktigt mysig med en kuperad miljö och en hel del grönska i form av planteringar och trädgårdar där du lätt kan strosa omkring och njuta av omgivningarna.

Visum

Skall du vara borta minst 6 månader eller mer bör du söka ett studentvisum. Ett sådan visum är giltigt i 2 år. Oftast behöver du vara ute cirka 6 månader innan kursstart för att hinna få allting färdigt innan avresa. Det är inte en alltför krånglig process och det är ytterst få som fått sin ansökan nekad. EduPlanet hjälper dig med de ansökningshandlingar som krävs efter det att du anmält dig till en språkkurs.

Fritid

ISI erbjuder en rad olika fritidsaktiviteter, både efter skoltid och under helgerna. I Tokyo kan du utforska staden på många olika sätt. Du kan bland annat ta en dagstur från det Kejserliga palatset till den unika elektroniska staden Akihabara.

I denna neonsprakande storstadsmetropol kan du även shoppa allt mellan himmel och jord, ta en ikebana-kurs, åka skridskor och skidor på sommaren eller varför inte vara titta upp mot himlen och förundras av den fascinerande arkitekturen! Ja, allt du egentligen kan tänka dig. Om man känner för att ta en paus från det hektiska och känna av lugnet och naturen är det alltid uppskattat med utflykter utanför Tokyo till de små pittoreska orter som finns i närheten.

Kurser

ISIs språkkurser kan läsas alltifrån 2 veckor upp till 2 år. På ISI består varje termin av 10 studieveckor. Ett läsår har fyra terminer, dvs 40 studieveckor.

Du kan välja mellan en kortare kurs på 2-20 veckor eller en längre kurs på 6 mån (20 veckor) eller  1 år (40 veckor).

Språkkurs i japanska
(Short-Term Course)

Kurslängd: 2-20 veckor
Lektioner per vecka: 20

Kurserna täcker alla språkets moment så som kommunikation, skriv- och hörförståelse. Även grammatik och ordkunskap ingår i dessa kurser. Denna kurs är anpassad för att du ska nå framsteg även vid en kurs så kort som 2 veckor. Som bas bör du kunna behärska hiragana och katakana som är grunden för vidare utveckling i språket. Om du är nybörjare/elementär, får du lära dig grundläggande japanska kunskaper i denna språkkurs.

För kurser i japanska upp till 20 veckor krävs inget studentvisum. Är du nybörjare i japanska kan du starta denna kurs vid fyra tillfällen varje år. Har du däremot förkunskaper kan du be om ett språktest och i bästa fall påbörja kursen vid andra startdatum.

Skolan bestämmer på plats vilken tid på dagen du läser, antingen för- eller eftermiddagspass.

Förmiddag: 8.50-12.00 Eftermiddag: 13.00-16.10

Termins- och årskurser i japanska
(Long-Term Course)

Kurslängd: 6 mån-2 år
Lektioner per vecka: 20

Termins- och årskurserna i japanska kallas här Academic Japanese men har samma upplägg som kursen ovan. Skillnaden är att du här läser minst 6 månader (två terminer) och upp till ett eller två läsår. Likaså erbjuds du också mer hjälp och vägledning om du har planer på att studera vidare på universitet i Japan. I varje klass finns en klassföreståndare som du alltid kan vända dig till om du har frågor om din språkkurs och dina framsteg. Når du upp till en medelnivå i japanska erbjuds du ”elective classes”, 90 minuter två gånger per vecka. Du kan välja lektioner med inriktning mot att söka jobb, EJU examensförberedelse och  kommunikation bland annat. Dessa språkkurser rekommenderas för bästa tänkbara grund att stå på. Precis som för kortare kurser gör du ett språktest i början av din kurs som visar vilken nivå och grupp du skall placeras i. Kurserna startar fyra gånger per år.

För denna typ av kurs krävs studentvisum och vi rekommenderar att du anmäler dig till språkkursen senast ca 5-6 månader innan kursstart för att hinna med alla förberedelser.

Förmiddag: 8.50-12.00 Eftermiddag: 13.00-16.10

Boende

För din vistelse i Tokyo finns det flera boendealternativ att välja mellan. Vi på EduPlanet hjälper gärna till att kolla platstillgång för det boende du är intresserad av. De flesta studenter i Tokyo brukar dock boka boende på egen hand, oftast finns fler valmöjligheter och priserna kan också bli lite lägre. Du kan också överväga att boka ett av skolans alternativ första tiden och sedan leta eget boende på plats!

Student House

ISI erbjuder prisvärt boende på olika studenthem, Student houses´s. Här bor du tillsammans med andra studenter av olika nationaliteter, som du delar badrum och kök med. Räkna med ca 20 minuters gångpromenad till skolan eller upp till 60 minuter med tåg. Inga måltider ingår med det finns gemensamt och utrustat kök att använda. På varje Student house finns en boendevärd som du kan vända dig till vid problem eller frågor. Student House´s erbjudes främst till dig som ska studera minst en termin, dessa boenden är de mest prisvärda.

Guest House

Detta är ett väldigt vanligt boende för studenter i Japan. Det är ett delat typ av boende där du delar ytor som kök, badrum och vardagsrum med andra studenter. Många av de som bor i ett Guest house europeiska och amerikanska studenter. Beroende på vilket guest house du bor i tar det ca 40-60 minuter att ta sig till skolan med tåg. Inga måltider ingår. Oftast finns det både dubbelrum och enkelrum att välja mellan, men dubbelrum brukar bara vara tillgängligt för två personer som reser tillsammans. Vi rekommenderar att du bokar upp dig för en månad till en början och sedan förlänger ditt boende på plats.

Weekly Mansion

Önskar du att bo mer självständigt kan du boka boende på ett Weekly Mansion. Då bor du i ett mindre rum utrustat med egen wc och dusch. Du har också en egen mindre kokvrå där du kan tillaga dina måltider. Dessa boenden är belägna ca 30 minuter med tåg från ISI. Sängkläder ingår och om ni är två personer som bokar samtidigt kan det gå att boka dubbelrum.

Värdfamilj

ISI i Tokyo har boende i utvalda värdfamiljer för dig som på riktigt vill komma den japanska kulturen nära. Familjerna väljs ut baserat på studentens egna önskemål och inkluderar halvpension, dvs. två måltider per dag. Familjerna bor 40-60 minuters resväg från skolan (upp till 90 minuter under sommartid). Boende i familj går att bokas för max 12 veckor, vill du stanna längre än så går det oftast att förlänga boendet på plats.

Om du vill bo hos en familj kommer du bli ombedd att fylla i en blankett med önskemål så skolan ska kunna hitta en passande familj.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
Veckokurs i japanska på ILS
2 veckor: 3 430
4 veckor: 6 090
6 veckor: 8 360
8 veckor: 11 040
10 veckor: 13 530
12 veckor: 16 010
14 veckor: 18 600
Terminskurs i japanska på ILS (studentvisum krävs)
20 veckor: 26 050
30 veckor: 39 180
40 veckor: 52 200
Övriga kostnader (ILS)
Visumavgift (fr 20 v): 1 760
Anmälningsavgift (fr 20 v): 4 400
Skolavgift 
1-19 veckor: 90/vecka
20 veckor: 1 760
30 veckor: 2 640
40 veckor: 3 520
Terminskurs i japanska på ILC (studentvisum krävs)
20 veckor: 26 050
30 veckor: 39 180
40 veckor: 51 300
Övriga kostnader, ILC
Visumavgift: 1 760
Anmälningsavgift: 4 400
Skolavgift 
1-19 veckor: 90/vecka
20 veckor: 1 760
30 veckor: 2 640
40 veckor: 3 520
Veckokurs i japanska (ILC)
2 veckor: 3 430
4 veckor:  6 090
6 veckor:  8 360
8 veckor: 11 040
10 veckor: 13 530
12 veckor: 16 010
14 veckor: 18 600
Kurslitteratur ILS & ILC
2-10 veckor: 660
12-20 veckor: 1 320
20 veckor: 1 320
30 veckor: 1 980
40 veckor: 2 640

Boende

Pris per vecka
Studenthem
Vid bokning upp till 12 veckor
Bokningsavgift enkelrum: 2 400
Bokningsavgift dubbelrum: 1 600
Enkelrum: 2 230
Dubbelrum: 1 720
Boende 12 veckor (3 mån)
Bokningsavgift: 6 400*
*inkluderar bokningsavgift, el, gas & städning
Enkelrum, pris per månad: 6 880
Dubbelrum, pris per månad: 6 110
Värdfamilj, max 12 veckors vistelse
Bokningsavgift: 1 760
Enkelrum: 3 070

Kursstarter 2023

Kursstarter
Terminskurser*: Kursstarter 2023*: 10/1, 5/4, 5/7, 4/10
*: *Observera att kursen startar med en Orientation Day dessa datum och att lektioner startar ca 2 dagar senare.
Deadlines (studentvisum)
För start i januari: tidigt i augusti (året innan)
För start i april: sent i oktober (året innan)
För start i juli: tidigt i juli
För start i oktober: sent i april
Språkkurs i japanska 2-20 veckor, nybörjare: januari, april, juli, oktober (anmälan krävs 30 dagar innan önskad kursstart)
Språkkurs i japanska 2-20 veckor, ej nybörjare: i mån av plats, kontakta EduPlanet för önskat startdatum och språktest

Lovdagar 2023

Lovdagar då skolan är stängd
Lovdagar: 9/1, 23/2, 20/3-31/3

 

Resa hit

Via ISI kan du boka transfer, enkel resa eller tur och retur, från Narita eller Haneda airport. Har du bokat boende via skolan i ett s.k Student house brukar det oftast vara en delad transfer (flera studenter hämtas upp och körs i samma bil) som bokas. Har du bokat boende hos värdfamilj, i Guest house eller Weekly mansion så brukar det oftast vara en av skolans privata bilar eller en taxi som bokas åt dig. Det är viktigt att du meddelar EduPlanet cirka 2-4 veckor innan avresa om dina restider så transfer kan arrangeras.

De flesta studenter brukar dock själva ta sig från och till flygplatsen. Från Narita airport avgår de flesta bussar och tåg från terminal 1 och 2. Restid in till centrala Tokyo kan variera en del beroende på vid vilket stopp du ska av vid. Att ta buss tar uppskattningsvis ca 60 minuter, Skyliner (höghastighetståg) tar ca 40 minuter till Keisei-Ueno i downtown Tokyo och Narita Express, N’EX (expresståg) tar ca 50 minuter med stopp i b. la. Shibuya, Shinjuku och Yokohama.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982