Sprakresor

Tokyo, Shinjuku, Japan

Språkresa till Tokyo på KAI Japanese Language School

Japans mest kända språkskola Skola i Shinjuku Många västerländska studenter

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Online & Distanskurser

KAI Japanese Language School grundades 1987. Skolan ligger i stadsdelen Shinjuku i Tokyo och det är enkelt att ta sig dit från andra delar av staden med Tokyos extremt välfungerande tunnelbana. Skolans språkkurser fokuserar på kommunikation och kultur och studenterna förväntas ha lärt sig att konversera vid kursens slut.

Undervisningen på KAI håller en mycket hög kvalitet. De tar fram sina egna läromedel och bedriver egen forskning för att på bästa sätt skapa den mest effektiva undervisningen. KAI är godkänd av den internationella kvalitetsorganisationen IALC som ställer höga krav på skolornas akademiska standard. Skolan har anlitats av företag som IBM, Mercedez, Forex och den svenska ambassaden.

Atmosfären på KAI är internationell med studenter från över 50 länder varje år. Cirka 40% är asiater och runt 60% är européer varav många svenskar. Man tar bara in ett visst antal studenter av en och samma nationalitet, så ansök i tid om du är nybörjare då det ofta blir fullt på nybörjarnivå. Normalt studerar ca 220 studenter med studentvisum på skolan och maxkapaciteten är 280 studenter. På skolan råder en kulturell förståelse mellan de olika nationaliteterna vilken präglar undervisningen, lärarna och stämningen på skolan.

På KAI läser många svenskar och västerlänningar jämfört med andra skolor i Japan och det är en stor fördel då skolor med vana för västerlänningar oftast har anpassat sin undervisning därefter. Asiater, och då speciellt kineser och koreaner, har mycket lättare för att lära sig japanska då språkuppbyggnad och alfabet har vissa likheter, så tempot på skolor med få västerlänningar kan vara väldigt högt och svårt att hänga med i som svensk.

KAI är en stor skola med rymliga lokaler, men p.g.a. det ökande studentantalet öppnades KAI Annnex med nya skollokaler i direkt anslutning till själva huvudskolan och 2 minuter från Higashi-Shinjuku stationen. En av alla fördelar med KAI är att gruppstorleken är mindre än på de flesta andra språkskolorna i Japan med långa kurser.

Skolan har varit en viktig medlem i ”Association for the Promotion of Japanese Language Education” (APJLE) sedan organisationen grundades 1989. Med åren har mer än hälften av de 600 skolorna som var medlemmar från början blivit uteslutna, så bevisligen är organisationen noga med att deras standard- och kvalitetsstämpel upprätthålls av dess medlemmar. KAI är med andra ord en väldigt bra skola som alltid strävar efter att bli bättre och redan nu kan ses som en av Japans bästa språkskolor.

KAI är också välkänd för sitt breda och varierande aktivitetsprogram som är öppet för alla skolans studenter. Här kan du bland annat ta del av en sado som är namnet på en typisk japansk teceremoni, origami, konsten att vika vackra konstverk av färgglada och mönstrade papper, kanske besöka Hanamifestivalen på våren då körsbärsträden blommar eller varför inte hoppa på ett togeipass där du lär dig allt om japansk keramikkonst! En del aktiviteter är kostnadsfria medan andra är mot en kostnad som betalas på plats.

Tokyo

Ordning och reda, modemedvetna människor och en extrem, högteknologisk modernitet är karaktäristiska benämningar för Japans huvudstad. Välkommen till staden där ljuset aldrig släcks, där gamla traditioner möts av en innovativ tryckvåg. Upplev en känsla av att allt är möjligt och där bara fantasin sätter gränsen!

Språkskolan KAI är belägen i en av Tokyos 23 centrala stadsdelar, Shinjuku (Shinjuku-ku på japanska). Shinjuku är en både välkänd kommersiell och administrativ kärna av Tokyo. Det är också här du finner världens mest trafikerade tåg- och metrocentra, Shinjuku Station, med över 2 miljoner resenärer dagligen. I stadsdelen bor runt 320 000 invånare.

I västra delen finner du mycket affärskvarter och höga skyskrapor. Detta är det finansiella centrumet medan du i den östra delen finner gott om shopping, exklusiva butiker likväl som billigare japanska kedjor. Några av de största turistattraktionerna här är Tokyo Metropolitan Government Building, där du utan tvekan bör göra ett besök till observatoriet på den 45 våningen drygt 200 meter upp. Inträdet brukar vara gratis och under kvällstid har du en fantastisk utsikt över ett neonbelyst Tokyo.

Vill du under dagtid uppleva grönska mitt i trafikmyllret så rekommenderas Shinjuku Gyoen, en större trädgård med klassiskt tehus och konservatorium. Besöker du trädgården under april månad får du dessutom uppleva när körsbärsträden står i full blom!

Visum

Skall du vara borta minst 6 månader eller mer bör du söka ett studentvisum. Ett sådan visum är giltigt i 2 år. Oftast behöver du vara ute cirka 6 månader innan kursstart för att hinna få allting färdigt innan avresa. Det är inte en alltför krånglig process och det är ytterst få som fått sin ansökan nekad. EduPlanet hjälper dig med de ansökningshandlingar som krävs efter det att du anmält dig till en språkkurs.

Ta hjälp av EduPlanet

Vi på EduPlanet kan hjälpa dig med information om skola, kurs, boende, ansökan, visum, CSN och det mesta som rör språkstudier i Japan. Vi hjälper dig även med det pappersarbete som behöver göras innan kursstart.

Vår hjälp är kostnadsfri och vi erbjuder lägsta prisgaranti. Vi tar aldrig ut några dolda avgifter utan du betalar endast skolans avgifter. Ofta kan vi t.o.m. erbjuda lägre priser än om du bokar med skolan direkt, tack vare våra generösa avtal med skolan.

Vi är en svensk förmedlare och när du betalar till oss gäller svenska konsumentregler vilket är en trygghet för dig som kund.

EduPlanet är en trygg förmedlare som ser till kursdeltagarnas bästa och vi värnar verkligen om våra studenter, vilket vi gjort sedan 1982. Boka gärna din språkresa genom att fylla i vårt onlineformulär eller ringa oss på 018-55 10 20.

Kurser

Termins- och årskurser i japanska
(General Japanese Course)

Lektioner per vecka: 20
Kurslängd: 10-40 veckor (kan förlängas)

Denna språkkurs består av 20 lektioner per vecka och ges i 8 olika nivåer. Varje lektion är 50 minuter lång. Du kan läsa från 10 veckor upp till 2 hela läsår. En mycket bra språkkurs för dig som vill få en djup inblick i det japanska språket och kanske planerar att arbeta i Japan på sikt. Du lär dig språkets alla moment och en del av undervisningen fokuserar på den japanska kulturen. Grupperna består av max 16 studenter. Du är välkommen att läsa denna kurs även om du är helt nybörjare, dock rekommenderar vi på EduPlanet att du redan innan du åker kikat lite närmare på skriftspråken Hiragana och Katakana. Beroende på din språknivå kommer du läsa på antingen för- eller eftermiddagen.

År 2015 introducerades KAI DLS (Digital Learning System) som med hjälp av surfplattor (iPads) och digitalt läromedel erbjuder lektioner med fokus på aktivt lärande. Som deltagare på kursen kommer du att använda en iPad. Om du har en egen iPad Air (9,7 tums skärm eller större) från 2014 eller senare kan du normalt använda din egen iPad. Saknar du iPad får du hyra en av KAI mot kostnad.

Förmiddagen: 9.00-12.50 Eftermiddagen: 13.40-17.30

Veckokurser (Practical Conversation Course)

Lektioner per vecka: 15
Kurslängd: 2-52 veckor

Obs! Denna kurs är för närvarande pausad. Önskar du boka en kurs kortare än 3 månader eller med ett ojämnt antal veckor rekommenderar vi ISI i Tokyo.

Denna språkkurs kan bokas från en vecka och uppåt och du läser 15 grupplektioner per vecka. Kursen finns att läsa i 6 olika nivåer och erbjuds dig som är nybörjare likväl dig som nått en högre nivå i japanska. Klasserna är i regel mindre här än för de som läser på terminskurserna ovan, klasserna består av max 12 elever. För dig som är nybörjare i japanska gäller specifika startdatum, även du som läst språket tidigare rekommenderas starta på någon av dessa datum.

Kostnad för tryckt kursmateriel tillkommer på denna typ av språkkurs. Det finns också möjlighet till ett rabatterat boka-tidigt-pris om du bokar minst 3 månader innan kursstart.

Varje level (session) för nivå 1-5 tar 4 veckor att färdigställa medan nivå 6 kan ta upp mot 16 veckor. Observera att om du läser max 12 veckor behöver du inte ansöka om ett studentvisum, utan kan då resa in i landet som turist.

Sommarkurs

Lektioner per vecka: 20

Under 2 veckor under augusti arrangerar KAI en sommarkurs för dig över 18 år. Kursen fokuserar främst på grammatik och konversation men går fint att kombinera med ett roligt och kulturellt anpassat aktivitetsprogram på eftermiddagar och vissa kvällar. Kursen ges från nybörjarnivå i japanska upp till medelnivå (B1). Grupperna består av minst 5 deltagare och som mest upp till 16 deltagare.

Exempel på aktiviteter som skolan kan erbjuda är till exempel;

 • Ninja Experience
 • Kalligrafi
 • Kryssing Tokyo Bay + besök på digitalt museum
 • Hantverk & Sommarfestival
 • Tillaga sushi
 • Rickshaw Experience

Kostnad för aktiviteter tillkommer, du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i/betala för.

Privatlektioner

Lektioner per vecka: Valfritt

Skolan erbjuder privatlektioner som kan studeras vid sidan av en språkkurs eller för sig. Privatlektionerna utformas efter studentens språkliga behov.

Förbered dig inför din språkkurs

Här kommer en länk till en sida där du kan jobba lite på japanskan själv innan du åker om du vill: Lär dig Hiragana-Katakana

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är det bästa sättet att komma den japanska kulturen nära! I detta alternativ ingår boende med inflytt söndag och utflytt lördag, frukost och middag varje dag, handdukar och sängkläder erbjuds också. Familjerna bor mellan ca 40-60 minuter från skolan (reser du under sommaren får du räkna med 60-90 minuters resväg) så du får räkna med en bit till och från skolan varje dag. KAI har noga valt ut dessa familjer och personalen besöker regelbundet familjerna för att säkerställa att de tar väl hand om sina studenter.

KAI hanterar själva inte hanteringen av värdfamiljer, det gör istället ett av de större förmedlarna av värdfamiljer i Tokyo, åt KAIs räkning. Det innebär ett större urval av värdfamiljer.

Share House

TOKYOSTAY

KAI har samarbete med TOKYOSTAY Guest House & Lägenheter. Denna kedja har främst boendemöjligheter i Otsukaområdet, 15-30 minuter från KAI. Ofta bokar du till specialrabatterade boendepriser när du bokar via EduPlanet och KAI.

 • Mindre lägenheter som främjar god kontakt med dina rumskamrater
 • Kort gångavstånd till Yamanotelinjen som tar dig mot skolan&nbsp
 • 30 minuters metrofärd till KAI
 • Wifi
 • Fullt möblerade rum och lägenheter

Här kommer några sidor där du kan hitta bra boenden på egen hand:

www.sakura-house.com
www.tokyoroomfinder.com
www.tokyocityapartments.net
www.hippo-house.com
www.mmtl.jp

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Termins- & årskurser
3 månader (ca 10 veckor): 22 600
6 månader (ca 20 veckor): 39 620
9 månader (ca 30 veckor): 57 800
1 läsår (ca 40 veckor): 71 480
Skolans obligatoriska inskrivningsavgift ingår i dessa priser!
Kursmateriel
Per 3 månader: 600
Lån av Ipad (om du ej har egen):
Per 3 månader: 910
Kostnad för studentvisum
Engångskostnad: 2 190
Sommarkurs (exklusive aktiviteter)
2 veckor: 9 720
Kursmateriel för sommarkurs
Engångskostnad: 220

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj 
Enkelrum med halvpension: 2 850
Enkelrum med frukost: 2 570
Bokningsavgift: 1 960
Guest House
Bokningssavgift, alla nedan: 1 450
Tokyostay Guest House
Enkelrum, pris/månad, cirka: 4 070- 6 680
Warabi Guest House
Dubbelrum, pris/månad, cirka: 2 730
Tokiwadai Guest House
Enkelrum, eget badrum 1-3 v, pris/vecka: 2 400
Extra vecka: 2 300
Transfer, enkel resa
Narita airport 1 person: 3 780
Narita airport 2 personer: 1 620 (pris per person)

Kursdatum 2024

Kursdatum
Termins & årskurser
Vinter:  17/1 – 29/3
Vår:  10/4 – 21/6
Sommar:  3/7 – 27/9
Höst: 9/10 – 19/12
Sommarkurs
2 veckor: 5/8

Lovdagar & kursuppehåll 2024

Lovdagar och kursuppehåll
Enskilda lovdagar: 12/2, 23/2, 20/3, 29/4, 3/5, 6/5, 15/7, 16/9, 23/9, 14/10, 4/11
Lov: 30/3-9/4, 22/6-2/7, 3/8-18/8, 28/9-8/10, 20/12-14/1 (2025)

 

Deltagarkommentarer

Dennis 19 år, 40 veckor

Lärarna var både roliga och trevliga och hjälper en med allt som man kan tänkas ha problem med. Tips, plugga lite hiragana och katakana innan ni åker dit. Ta även reda på mera exakt var hemmet ligger i förhållande mot stationen, jag och min kompis gjorde inte det och det slutade med att vi gick i 20 minuter åt fel håll, inte roligt med sådan packning.

Linus 20 år, 10 veckor

Språkkursen var väldigt bra. Lärarna var väldigt hjälpsamma, och kursens utformning var mycket lyckad. Tempot var bra och jag känner att jag lärde mig relevant japanska (dvs. inte sådant man aldrig kommer att använda sig av).

Det blir aldrig trist i Tokyo!

Daniele 24 år, 20 veckor

Milstople i livet! Helt fantastiskt! Alla på skolan va helt underbara! Som en familj!  Tokyo erbjuder en massa roliga och vackra saker, allt från platser till människor!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982