Sprakresor

Fukuoka, Tenjin, Japan

Språkresa för ungdomar till Fukuoka på Genki JACS

Boende i familj eller residens Trygg studiemiljö Språk och japansk kultur

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Genki JACS (Genki Japanese and Culture School) är en språkskola som utöver språkkurser i japanska även sätter stort fokus på japansk kultur. Vid sidan av kurser för vuxna deltagare erbjuder skolan också en populär sommarkurs för deltagare 14-19 år.

Genki bildades 2004 och är en skola ackrediterad av IALC som är ett välkänt och internationellt samlingsorgan för självständiga språkskolor över hela världen vilket gör att du kan känna dig trygg med skolan vad gäller kvalité och standard. Skolan drivs av ett amerikansk/brittiskt par, resten av skolan består av engelsktalande personal av japansk nationalitet.

Atmosfären på Genki är vänskaplig och lättsam med stort antal studenter från västerländska länder. Hela 90% av studenterna kommer från länder som USA, Australien och olika delar av Europa vilket gör att du känner dig som hemma väldigt snabbt – en stor fördel om du är i Japan för första gången. Skolan undervisar i små grupper om max 8 studenter vilket ger dig mycket utrymme och chans att att avancera i språket. I klassrummen finner du det mesta som kan tänkas behövas för en lyckad språkkurs; DVD-spelare, whiteboards och musikutrustning. Skolan har också air-condition i klassrummen för sommarens hetaste dagar. Utöver detta finner du också en student lounge, filmprojektor och ett manga/anime-bibliotek. Givetvis har skolan också WiFi-uppkoppling om du vill ta med din laptop.

Under juli månad erbjuder Genki i Fukuoka en sommarkurs för deltagare mellan 14-19 år. Skolan har även campus i Tokyo och Kyoto som erbjuder sommarkurser, i Tokyo för deltagare 16-19 år och i Kyoto för deltagare mellan 14-19 år. Meddela oss gärna om någon av dessa städer lockar dig mera.

Vi på EduPlanet tycker Fukuoka är ett mycket bra val av kursort för deltagare i denna ålder. Det är en mindre ort än Tokyo och Kyoto och staden är känd för sitt sköna och gynnsamma klimat och närheten till härliga stränder! I Fukuoka är skolan belägen centralt i stadsdelen Tenjin med direkt närhet till shopping och matställen.

Fukuoka

Välkommen till miljonstaden Fukuoka (福岡) belägen på ön Kyushu. Staden har vid flertalet tillfällen blivit framröstad som en av Japans mest populära städer. Detta mycket på grund av stadens karaktär som är en skön blandning av citypuls och strandliv – det bästa av två världar!

Fukuoka har länge varit en viktig hamnstad på grund av sitt nära läge till fastlandet, staden ligger till exempel närmare till Sydkoreas huvudstad Seoul än till Tokyo. Staden var tidigare tudelad och bestod av hamnstaden Hakata samt Fukuoka som då var en historisk viktig stad känd för sina många tempel och fort. År 1889 blev städerna till en enad stad vid namn just Fukuoka. Hakata är fortfarande en namngiven central stadsdel i staden..

Idag är Fukuoka Japans näst snabbast växande stad, i storlek den 8e i ordningen vad gäller befolkningsmängd. Sammanslaget med andra orter runt Fukuoka City bor det närmare 2,5 miljoner invånare! Staden är ständigt med på olika topplistor över populära städer i Asien att bo i. Mycket på grund av ett gynnsamt klimat och den varierande storstadsmiljön och landskapet. Inne i Fukuoka City finner du gott om grönområden med fina parker likväl som skyskrapor och intensivt folkmyller. Staden ligger dessutom omgiven av höga berg och med direkt närhet till kusten. Du är heller aldrig rastlös i Fukuoka. Staden är känd för att ha det bästa natt- och utelivet på hela Kyushu. Utöver barer och nattklubbar finns flertalet shoppinggallerior, restauranger och konstgallerier.

Du tar dig enklast till Fukuoka med flyg. Staden har en internationell flygplats vid namn Fukuoka International Airport (FUK). Dit kan du ta dig med direktflyg via någon av de större flygplatserna i Tokyo; Narita eller Haneda. Annars finns också flygplatserna i Nagoya och Osaka. Bra att veta är att flygplatsen i Fukuoka är nära stadskärnan, blott ca 10 minuter med metro så att beställa skolans transfer är ofta onödigt. Fukuoka är också slutdestination för Sanyo Shinkansen (höghastighetståg). Du kan t.ex. åka direkt från Osaka till Fukuoka på på drygt 2,5 timmar.

Visum

Sommarkursen i Fukuoka går att boka för max 4 veckor. Då behöver du inte ansöka om ett studentvisum i förväg. Du kan istället resa in på ett vanligt turistvisum som gäller för vistelser på max 90 dagar.

För vem

Denna språkresa riktar sig till dig som är nyfiken på Japan, dess kultur och språk! Du är mellan 14-19 år och har förslagsvis en del resvana sen tidigare. Detta eftersom du behöver vara beredd att på egen hand resa (ofta med kollektiva färdmedel) mellan skolan och ditt boende i Fukuoka under veckodagarna.

Det spelar ingen roll om du är nybörjare i japanska eller redan kan en del i språket, alla är välkomna att delta i programmet. Observera att du måste behärska Hiragana fullt ut innan du kan påbörja en språkkurs på denna skola. Är du osäker på din nivå vill skolan att du gör ett förkunskapstest innan du anmäler dig, kontakta oss för detta!

Kurser

Sommarkurs i japanska

Lektioner per vecka: 20+3

Är du mellan 14-19 år och önskar kombinera japanska med spännande kulturella aktiviteter under sommaren? Då är Genkis sommarkurs något för dig. Språkkursen går att boka mellan 1-4 veckor under månaden juli på skolans campus i Fukuoka. Ni är max 8 deltagare per grupp (under första veckan kan i undantagsfall 9 studenter välkomnas) och innehållet på själva språkkursen består främst av praktisk kommunikation och med fokus på det dagliga livet i Japan. Det gör att du trots en väldigt kort språkkurs kommer kunna presentera dig, beställa på restaurang och förstå enklare sammanhang i vardagssituationer. Före och efter lektionerna finns också ett aktivitetsprogram att delta i. Kursen erbjuds både till nybörjare samt till dem med förkunskaper i japanska.

Lektionstider erbjuds både under för- och eftermiddagar och schemat kan komma att ändras varje vecka. Därför får du vara beredd på att studera under både för-eftermiddagar under din språkkurs. Det går tyvärr inte att lämna önskemål om lektionstiderna. Schema meddelas på plats samt för första veckan några veckor innan kursstart.

Utöver språklektioner måndag-fredag ingår 3 kulturella aktiviteter varje lördag som t.ex. klassisk japansk te-cermoni, taiko-trummor, kalligrafi, Zazen-meditation, keramik, matlagning, mangateckning, cosplay med mera. Programmet byts ut vecka efter vecka.

Språkkursen och aktiviteterna är även öppen för äldre deltagare som ibland kan delta, men programmet kommer alltid att vara under uppsikt av personal på skolan så miljön känns trygg och välkomnande för alla deltagare.

Boende

På Genkis sommarkurs har du möjlighet att välja mellan boende i familj eller bo på ett residens med andra ungdomar från kursen samt japanska studenter. Boende i familj är något dyrare men det är inga stora skillnader.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är det bästa sättet att komma den japanska kulturen nära! Familjen blir din naturliga trygghetspunkt i vardagen och är ofta mycket måna om att du skall introduceras i den japanska kulturen och vardagen på bästa sätt. Familjerna bor utspritt i Fukuoka. Räkna med cirka 30-40 minuter från skolan så du får räkna med en bit till och från skolan varje dag.

Halvpension ingår i priset vilket innebär frukost och middag. Lunch ingår därmed inte men i närhet av skolan finns både kaféer och restauranger där du kan köpa lunch. Wifi är sällsynt i japanska familjer men många har internetuppkoppling och möjlighet att låta dig låna familjens dator. Var observant på att alla familjer har sina egna regler och etiketter som du får reda på när du välkomnas. Engelskkunskaperna i värdfamiljerna är oftast begränsade och många kan enbart hjälplig engelska. Dock har flera studenter som varit nybörjare i språket bott hos just värdfamiljer utan problem, familjerna är vana att välkomna nybörjare i japanska!

Oftast bor du ensam hos familjen, men vissa familjer kan ibland välkomna fler studenter åt gången.

Residens

Vill du ej bo hos en familj kan du bo på ett studentresidens med andra kursdeltagare och japanska high school-studenter under samma tak. Residenset är beläget mellan 40-45 min med buss/tåg från skolan. Räkna med cirka 500 yen för en tur och returresa.

På residenset finns självklart personal på plats dygnet runt om du har frågor och som gör att vistelsen känns trygg. Halvpension, frukost och middag ingår (mellan måndag-lördag). Lunch ingår inte men det finns både restauranger och kaféer i närheten av skolan. Du har eget sovrum (ca 12 kvm) med air condition, västerländsk säng eller futon, skrivbord och enklare förvaring. Internet finns på residenset men det kan i vissa rum krävas kabel (så det är bra packa med egen LAN-kabel). Badrum och andra sällskapsytor delas. Tvättmaskin finns att låna, oftast ca 100 yen per tvätt.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Sommarkurs i japanska 14-19 år
2 veckor
Boende i residens: 14 410
Boende i familj: 15 330
3 veckor
Boende i residens:  19 230
Boende i familj: 20 750
Vad ingår i priset för sommarkursen?
20 lektioner per vecka, aktiviteter på lördagar, boende i enkelrum på residens eller familj, halvpension, kursmateriel, bokningsavgifter och transfer t/r från Fukuoka airport.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare*: 1/7
*: innan språkkursen påbörjas bör du som nybörjare kunna behärska Hiragana-alfabetet.
Förkunskaper i japanska: 1/7, 8/7, 15/7, 22/7* (*endast 1 veckas kurs)

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar*: 1/1, 8/1, 12/2, 23/2, 20/3, 29/4, 3/5, 6/5, 19/7, 12/8, 16/9, 23/9, 14/10, 4/11
*: lovdagar kompenseras oftast genom utflykter/aktiviteter

Resa hit

I våra priser ingår transfer tur och retur från flygplatsen i Fukuoka. Flygbiljett ingår inte så den bokar du på egen hand. När du bokat din flygbiljett är det därför av vikt att du meddelar EduPlanet i god tid dina ankomsttider samt aktuellt flightnummer. Detta så skolan kan arrangera din transfer.

Det är en person från skolan eller från ditt boende som möter dig i ankomsthallen med en skylt med skolans/ditt namn på. Personen följer dig sen hela vägen till din värdfamilj eller residens. Ibland i bil och ibland med kommunala färdmedel, det beror lite på hur lång resväg det är och vilket resesätt som är det smidigaste.

Fukuoka airport är belägen blott 10 minuter från Hakata station (Fukuokas stora tågstation) med tunnelbana. Det finns tyvärr inga direktflyg till Fukuoka från Sverige utan du får räkna med minst ett flygbyte, oftast i Japan. Ta gärna kontakt med en resebyrå för hjälp med bokning.

Väl i Fukuoka finns tunnelbana (3 linjer) vilket är det snabbaste resesättet att ta sig runt mellan de centrala delarna. Visserligen ganska kostsamt men det transportmedel de flesta använder. Buss (Nishitetsu buses) finns också med ett relativt bra nät mellan Fukuokas stadsdelar. Området Tenjin där skolan är belägen, är dessutom en central hubb. Skolan är även belägen relativt nära den stora tågstationen, Hakata station. Därifrån kan du ta snabbtåg, bussar och tunnelbana.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982