Sprakresor

Nagano, Ueda City, Japan

Språkresor till Japan, Nagano Language College

Lugn stad med närhet till Tokyo 1 timme till skidbacken Studera i campusmiljö Residens nära skolan

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor

ISI Nagano Language College, NLC, grundades i oktober år 1991 och ligger i hjärtat av Nagano – i Ueda City.

Det är en medelstor skola omgiven av vacker natur vilken skapar en trevlig och avkopplad känsla. Skillnaden mellan NLC och många andra språkskolor är att detta även är ett college. Collegestudier likväl som språkkurser i japanska äger alltså rum inom samma campus. Många av de studenter som åker hit på språkkurs fortsätter sedan med studier på college här, då läser de till exempel kurser i mer avancerad japanska eller översättning. NLC har överlag en bra mix vad gäller olika nationaliteter på skolan, här läser du med studenter från bland annat Malaysia, Nepal, Kina och Indonesien. Från Sverige kommer årligen runt 10% studenter. Personalen och lärarna på skolan är väldigt trevliga och måna om att ta hand om sina studenter.

Ueda City är platsen där vinter-OS 1998 ägde rum. Staden är en traditionsrik industristad där kostnadsläget är betydligt gynnsammare än i tex Tokyo och Osaka. Känner du för att åka skidor på din fritid finner du väldigt bra backar blott 1 timmes bilfärd från Nagano.

Nagano och NLC passar dig som gillar lite mindre och mer prisvärda studieorter, vacker natur och omgivningar med en rik historia- och kulturutbud. Vill du ändå känna på storstadspulsen har du Tokyo blott 70 minuter bort med snabbtåg, Shinkansen.

Nagano

Nagano är en stad lokaliserad i centrala Japan och omges av 3000 meter höga berg och har i och med detta fått smeknamnet ”The Roof of Japan”. År 1998 stod även Nagano värd för vinter-OS.

Fritid

I Nagano kan man spendera sina dagar med allt ifrån bergsklättring, vandring, skridskoåkning till shopping på sin lediga tid. Ett välkänt shoppingställe är Karuizawa Prince Shopping Plaza som är ett stort shoppingcenter med cirka 200 butiker med allt ifrån kända klädmärken till souvenirer och krims krams. Missa heller inte Zenko-ji templet som ligger i centrala Nagano och som är ett av Japans mest populära buddhistiska tempel. En annan sevärdhet är Togakushi Shrine som består av tre helgedomar. Dessa helgedomar är relaterade till en viktig berättelse i japansk mytologi.

Vill du besöka museum så kan The Togakure Ninpo Museum vara ett spännande inslag om du får tid över. Detta är ett ninjamuseum som är dedikerat till den lokala ninjan. Museumet har även ett ninjahus som ser ut som ett vanligt hus från utsidan men på insidan finns många hemliga dörrar, passager och inrättningar.

För den konstintresserade finns Shinano Art Museum vilket är ett konstmuseum som ligger på promenadavstånd till Zenko-ji templet.

Kurser

Språkkurs i japanska

Lektioner per vecka: 20

Denna kurs passar dig som vill lära dig japanska från grunden. Alla nivåer finns tillgängliga, från nybörjare upp till avancerad nivå. Kursen passar den som vill få ut praktiska japanska kunskaper och färdigheter. Du lär dig språkets alla element; läsa, skriva, hörförståelse samt kommunikation. Beroende på din nivå i japanska kommer du läsa antingen förmiddags- eller eftermiddagspass.

Förmiddagar: 8.50-12.00 Eftermiddagar: 12.00-16.10

Observera att du för studiemedel i Japan behöver studera minst 13 veckor!

Terminskurs

Lektioner per vecka: 20

Upplägget på denna typ av språkkurs är detsamma som ovan. Dock studerar du här mellan ett halvår upp till ett eller två hela läsår. Alla nivåer finns tillgängliga, från nybörjare upp till avancerad nivå. Kursen täcker alla språkets moment, 2 lektioner per vecka är dessutom vikta åt mer specialiserade studier. Exempel på detta kan vara förberedelse inför en JLPT-examen. För denna typ av språkkurs behöver du söka studentvisum och det behöver du komma igång med cirka 6 månader innan kursen startar. Kurstart är två gånger per år i april och oktober, se fliken ”Datum & Priser”.

Privatlektioner

Detta är ett kursalternativ som passar dig som antingen vill kombinera dina grupplektioner med individuell träning eller enbart åka ner någon vecka för att fylla i dina kunskapsluckor. Välj om du vill ha privatlektioner eller läsa i minigrupper. Du får ett individuellt utformat schema efter dina egna önskemål, en lektion motsvarar 60 minuter.

Boende

Värdfamilj

Detta är det bästa alternativet om du på allvar vill integreras i den japanska kulturen och öva språket! Du har ditt eget sovrum och delar kök och badrum med din värdfamilj. Du ges 2 måltider per dag, frukost och middag. Familjerna bor 40-60 minuter med buss eller tåg från skolan. Ett tågkort kostar cirka 15 000 JPY.  Minsta vistelse är 2 veckor.

I regel bokas bara boende 3 månader i taget, efter det är det upp till dig om du vill bo kvar eller byta boendeform. I samband med din bokning kommer du få chans att uppge vilken typ av familj du söker eller om du vill informera om eventuella allergier familjen bör känna till.

Student House

Detta är en vanlig boendeform för många studenter i Japan. Skolan har två residens till förfogande, ett i direkt anslutning till skolbyggnaden och ett annat beläget med närhet till skolan, max 10-15 minuter till fots! Vilket du blir placerad i beror helt på tillgängligheten då du bokar. Du kan välja att bo i olika rum; enkel-, -dubbel-, -trippel eller större sovsal för max 6 personer. Alla rum är utrustade med säng, garderob och skrivbord. Kök och badrum delas med andra studenter från skolan. Internetuppkoppling finns. Även detta boende bokas upp för 3 månader till att börja med. Bestämmer du dig för att bo kvar betalar du hyran i JPY på plats.

Incheck sker i regel altid på vardagar ett par dagar innan skolstart.

OBS! Skolan kan också hjälpa dig om du vill boka boende i eget rum med badrum och kök eller i ett så kallat Guest house med andra gäster.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 3 020
4 veckor: 5 390
6 veckor: 7 100
8 veckor: 9 280
10 veckor: 11 300
12 veckor: 13 620
14 veckor: 15 740
Terminskurs (visum krävs)
20 veckor: 22 410
30 veckor: 32 810
40 veckor: 43 410
Visumkostnad
Engångsavgift: 1 630
Skolavgift
2-10 veckor: 620
20 veckor: 1 240
30 veckor: 1 860
40 veckor: 2 480
Kurslitteratur
2-10 veckor: 810
12-20 veckor: 1 630
30 veckor: 2 440
40 veckor: 3 260
Anmälningsavgift
Engångsavgift 1-10 veckor: 1 490
Engångsavgift från 20 veckor: 5 700
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Boendepriser
Bokningsavgift Student house
Engångsavgift: 1 600
Gas, vatten & el
Engångsavgift (tillkommer vid bokning 4 veckor): 6 400
Student House
Enkelrum, per vecka: 1 600
Dubbelrum, per vecka: 1 140
Enkelrum, per månad: 5 150
Dubbelrum, per månad: 3 460
Enkelrum 6 månader, pris per månad*: 6 400
Dubbelrum 6 månader, pris per månad*: 4 220
*Inklusive gas, vatten & el
Värdfamilj med halvpension (bokas för max 3 månader)
Enkelrum: 3 180
Bokningsavgift värdfamilj
Engångsavgift: 2 220

Kursstarter 2024

Terminskurs i japanska
För alla nivåer: 5/4 och 3/10 (Orientation
Veckokurs i japanska
Nybörjare: 5/4 och 3/10
För dig med förkunskaper: Start valfri måndag året runt, kontakta dock oss för att göra ett språktest och säkerställa att startdatumet passar din nivå.

Lov 2024

Lovdagar
Lov: Skolan har flera lovdagar som infaller under terminerna, kontakta EduPlanet för information, dock gäller dessa perioder som lov: 29/4-6/5, 1/8-16/8, 23/9-30/9, 16/12-31/12.

Resa hit

Till Nagano tar du dig smidigast via flyg till någon av Tokyos två flygplatser, Haneda- eller Narita Airport. Från Tokyo till Nagano tar det sen cirka 1 timme och 30 minuter med Japans snabbtåg, shinkansen.

Vill du boka transfer från flygplatsen till ditt boende går detta att boka mot avgift. Skolan kan ordna transfer från Haneda- eller Narita Airport i Tokyo direkt till det boende du bokat. Kontakta EduPlanet för pris och vilka tider transfern går att boka.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982