Sprakresor

Quito, Ecuador

Språkresa till Quito, Equador på skolan Don Quijote

Hög kvalitet & små studiegrupper Salsa & matlagning Känd internationell organisation

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser

Kurserna på Don Quijote i Quito hålls i 7 ljusa klassrum, utomhus i trädgården eller på en av skolans terrasser om vädret tillåter. Lärarna på skolan är infödda med språket och har alla en universitetsexamen i spanska.

Skolan är belägen i ett lugnt bostadsområde i den moderna delen av Quito, bara 5 minuters promenad Parque Metropolitano. Det finns Wifi i hela skolbyggnaden, ett litet bibliotek, och en lounge area där skolan erbjuder förfriskningar som te, kaffe och vatten. På denna skola läser du i små grupper om max 8 deltagare, vid sidan av språkkurser i spanska kan du kombinera din språkkurs med bland annat salsa, matlagning och filmvisningar på skolan.

Quito

Quito är en av Sydamerikas vackraste huvudstäder belägen mellan snötyngda toppar i Anderna, vid foten av vulkanen Pichincha. Staden omges av Guayllabambas flodområde vilket bidrar till frodig mark med mycket grönska. Att Quito med sina ca 2 miljoner invånare, är ett populärt besöksmål bland oss svenskar är inte svårt att förstå.

Quito är indelat i tre delar: Gamla stan i stadens centrum som omges av ett distrikt i norr och ett i söder. I det norra distriktet ligger flygplatsen och det är även denna del som är flitigast besökt av turister. Detta distrikt är den moderna delen av staden och det är hit du går om du vill roa dig på din språkresa. Här finns mängder av museer, parker, restauranger och ett vi vibrerande nattliv med diverse musikpumpande klubbar.

Gamla stan är unik och den största i Sydamerika, präglad av hela 40 kyrkor, 17 torg och 16 kloster. För den kulturellt intresserade kan du inte hitta en bättre plats för att mätta ditt intresse. Quito erbjuder något för alla och vill du kombinera en lärorik språkkurs i spanska med en intressant stad kommer Quito att passa dig alldeles utmärkt för din språkresa.

Fritid

Som en viktig del av skolans filosofi ”Living and Learning Spanish” erbjudes ett brett socialt och kulturellt aktivitetsprogram. Aktiviteterna skolan har att erbjuda är inkluderade i din kursavgift och tar plats minst tre gånger/vecka. Dessa aktiviteter bidrar till att du kommer lära känna dina klasskamrater och nya människor, lära dig om både kulturen i landet du studerar i självklart skapa minnen för livet.  Skolan erbjuder också aktiviteter som kostar som t.ex. en mer avancerad matlagningskurs, tangoshow, längre utflykter till de häftiga naturomgivningarna etc.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Med 3-5 andra elever i din klass kommer du utveckla och förbättra dina språkkunskaper inom alla områden; skriv, läs, lyssna, prata. Utöver språket kommer du lära dig mer om den Latin Amerikanska kulturen och landet du studerar i.

Lektionerna äger rum på veckodagarna dvs måndag-fredag på förmiddagar med undervisning av totalt 4 lektioner per dag. När det är högsäsong är det även lektioner på eftermiddagar. För att ta denna kurs måste du vara minst 17 år och kursen är gjord från nybörjare till de som behärskar språket väl!  För att se vilken nivå din språkkunskap ligger på får du göra ett språktest innan kursens start men även en kort intervju och test första dagen.

Språkkurs + Volontär/Praktik

För att söka praktik krävs:

 • En högre nivå av spanska (B1-B2)
 • Att du fyllt 18 år.
 • Att du minst stannar en period av 8 eller 12 veckor beroende var praktiken sker.
 • Du måste ta minst en 4 veckor kurs av spanska (minst 20 lektioner per vecka)

Privatlektioner

Denna språkkurs erbjuder 15, 20 eller 30 privatlektioner per vecka. Kursen ges måndag- fredag på förmiddagarna (under högsäsong även eftermiddagar) och åldersgränsen är 16. Här erbjuds en kurs som skräddarsys för just dina behov så att du kan lära dig i ditt tempo med maximalt individuellt stöd.

Spanska och Salsa

Lektioner per vecka: 20+6

Detta är en kurs för dig som är sugen på att lära dig dansen salsa men aldrig gjort det förut och för dig som bara vill finslipa dina kunskaper. Kombinera språkkursen i spanska med 6 lektioner salsa i veckan. Läraren är en erfaren salsadansare som även har erfarenheter av andra latinamerikanska danser.

Du kommer lära dig salsa tillsammans med 3-8 andra elever där ni startar dagen med spanska lektioner på morgonen och dansar på eftermiddagen. Startdatum för denna kurs är varje måndag året om.

Spanska och Matlagning

Lektioner per vecka: 20+6

Lär dig laga spanska specialiteter, besök lokala matmarknader och laga typiska spanska maträtter tillsammans med din lärare! Du kommer även lära dig mer om olika typiska ingredienser och spanska matlagningshemligheter.

Denna specialkurs kombinerar du med en 20 grupplektioner i spanska + 6 lektioner i veckan där du lagar mat. Likadant som på Spanska & Salsa så studerar du språket på morgonen och matlagningen sker mot eftermiddagen med ca 3-8 andra elever. Detta program kan du söka till oavsett nivå i spanska men vi rekommenderar en elementär nivå.

Andra specialkurser på skolan är surfing, dykning & kultur.

Boende

Värdfamilj

Att bo i en av skolans utvalda värdfamiljer ger dig en chans att öva spanska och uppleva den spanska kulturen. Värdfamiljerna har tagit emot elever från hela världen i flera år och bor inom gångavstånd till skolan med max 7-30 minuters promenad men skolan erbjuder också transport till och från skolan!

När du bokar ditt boende kan du välja halvpension (frukost & lunch) eller helpension (frukost, lunch & middag). Du får sängkläder men förväntas ta med handduk själv (tvättservice är inkluderad). Du kommer bo i en medelklass-familj i antingen enkel- eller dubbelrum beroende på hur du bokar. Eget badrum kan förekomma men det är helt beroende på värdfamilj.

Delad lägenhet

Lägenheterna är ofta rymliga med flera sovrum, ett vardagsrum med tv, ett kök som är fullt utrustat där du kan laga dina måltider samt ett eller flera badrum. Köket är fullt utrustat och du får nya sängkläder varje vecka, dock måste du ta med egna handdukar!

Du erbjuds gratis Wi-Fi och alla lägenheter är inom gångavstånd till skolan. För att bo i en av dessa lägenheter måste man betala en handpenning på cirka 80 USD.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 2 820
3 veckor: 4 110
4 veckor: 5 950
8 veckor: 13 360
12 veckor: 18 460
13 veckor: 19 940
16 veckor: 24 400
Extra vecka fr o m 12:e veckan: 1 570
Tillägg +5 lektioner/vecka
Per vecka: ca 900
Specialkurser
Dans, matlagning eller kultur
Per aktivitet: ca 900
Volontär
Avgift per vecka: ca 2 900
Förutsätter att du läser min. 4 veckors språkkurs
Praktik
Avgift per vecka: ca 4 500
Förutsätter att du läser min. 4 veckors språkkurs

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 1 680
Delad lägenhet
Enkelrum: 1 780
Dubbelrum: 1 310

Kursstarter 2020

Kursstarter
Kursstart varje måndag för dig med förkunskaper. Nybörjare startar den första och tredje måndagen i varje månad.

Lovdagar 2020

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  1/1, 24/2, 25/2, 10/4, 1/5, 25/5, 10/8, 9/10, 1/11, 25/12

Deltagarkommentarer

Denna skolsida har för närvarande inga deltagarkommentarer.

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982