Sprakresor

Playa del Carmen, Mexiko

Språkresor till Playa del Carmen på International House

Residens nära skolan Max 8 personer per grupp Mycket fritidsaktiviteter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

International House (IH)-Riviera Maya är en systerskola till International i Barcelona, en av EduPlanets mest populära spanska språkskolor! Tillsammans har de över 30-års erfarenhet av att undervisa internationella deltagare i det spanska språket.

Skolan ligger belägen i orten Playa del Carmen på Mexikos karibiska kust, endast två kvarter från stranden! Skolan består av två byggnader, en i kolonial byggnadsstil med kupoltak och en terrass på framsidan där du b.la. hittar receptionen. Den andra delen består av större studentlägenheter samt en ny skolbyggnad belägen på baksidan, som bland annat hyser lärarsalar, studierum, elevdatorer och klassrum.

Det finns totalt 10 klassrum på skolan som alla har luftkonditionering som är igång under de varmaste dagarna. Från klassrummen har du utsikt mot gården med flera exotiska träd och växter. Du hittar även ett bar/café på gården där studenter ofta umgås på raster och efter lektionerna tagit slut. Fem minuters promenad från skolan hittar du även residenset där många kursdeltagare bor under sin språkkurs här.

Skolans café är populärt och är öppet alla skoldagar och även lördagar under vissa tider. Caféet serverar varma och kallar drycker och måltider. Du kan t.ex. inta din frukost här innan skoldagen drar igång eller äta lunch. Maten som erbjuds är bland annat typiska mexikanska rätter som quesadillas och nachos samt färskpressade juicer. Får du mersmak erbjuder skolan även matlagningskurser med fokus på det mexikanska köket.

På International Riviera Maya kan du studera spanska effektivt i en avslappnad och vacker omgivning. Skolan ligger vackert och mycket centralt, nära till restauranger, kaféer, gallerier och stranden.

Playa del Carmen

I Playa del Carmen finns allt en riktig karibisk semesterort ska ha; vita sandstränder, turkosfärgat vatten, stort utbud av barer, hotell, restauranger och nöjesställen. Ändå har de lyckats bibehålla en avslappnad, småstadsaktig och gemytlig atmosfär.

För inte så länge sedan var Playa del Carmen en liten fiskeby man passerade på väg mot ön Cozumel, men har idag växt till en mycket attraktiv turistort. Stadens kreativa och originella konstruktioner blandat med en makalös natur har lämnat sin prägel på staden och bidragit till dess speciella karaktär. Stråtak och naturliga byggmaterial, breda stränder med vit korallsand och smaragdgrönt vatten utmärkt för snorkling, charmerar europeiska turister. Nattlivet utgörs främst av musikbarer där folk samlas för att njuta av tonerna från lokala band varvat med den sprudlande livsglädjen från stadens invånare och världens turister.

Staden är naturligt vacker och utbudet av aktiviteter är brett. Det är med andra ord en utmärkt stad för dig som vill åka på språkresa till en mindre semesterbetonad naturrik stad och studera spanska.

Det mesta i detta lilla idylliska semesterparadis ligger på gångavstånd. Staden har ett rikt utbud av fascinerande hantverk, god shopping och väldoftande restauranger, det mesta beläget längs den livliga gatan La Quinta som myllrar av liv och rörelse.

Fritid

IH-Riviera Maya ordnar sociala aktiviteter flera dagar varje vecka, till exempel välkomstträffar, utbyteskvällar med mexikanska studenter, utflykter med mera. Med karibisk värme och klimat njuter många av lugnet i solstolen vid playan på eftermiddagen. Kvällstid öppnas bar-, restaurang- och kvällslivet upp för den nöjeslystne. Förutom bad och nöjen finns det många sevärda platser kvar från Maya-riket att besöka. Playa del Carmen är även en utmärkt ort för dykning och snorkling.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs består av 4 lektioner per dag (måndag-fredag). Klasserna består av maximalt 8 studenter vilket är ovanligt då de flesta skolor har mellan 12-15 som max. Inkluderat i kursen är även sociala och kulturella aktiviteter som går av stapeln på eftermiddagen och kvällen. Nya studenter kan börja varje måndag förutom nybörjare som endast kan starta på förbestämda datum.

Språk + Matlagning

Lektioner per vecka: 20+

Om du vill få ut något mer av din språkresa kan du på IH kombinera din språkkurs ovan med matlagning. Lär dig hur du tillagar typiska mexikanska rätter och specialitéer som sedan avnjuts tillsammans! Skolan hyser ett härligt och trevligt kök där kurserna äger rum. Matlagningmsessionerna ges 2 eftermiddagar per vecka (vanligen onsdagar och torsdagar från 14.00-15.30 per gång). Du väljer själv hur många veckor du önskar läsa.

Språk + Dans

Lektioner per vecka: 20+

Självklart skall du som är det minsta intresserad av dans hoppa på denna kombinationskurs! Läs spanska på förmiddagen för att sedan ta dig an klassiska danser så som Cha cha, Rumba, Salsa och Samba! Latinamerika är ju ursprunget till en uppsjö av de mest populära danser och på denna kurs får du lära dig grunderna av en utbildad dansinstruktör. Danslektionerna äger rum 3 eftermiddagar per vecka, oftast på tisdagar-, -onsdagar och torsdagar. Välj själv hur många veckor du önskar läsa.

Boende

Värdfamilj

Detta är den bästa boendeformen för att få en inblick i det mexikanska vardagslivet! De flesta familjer bor med 20 minuters gångpromenad från skolan, ibland kan man dock få räkna med en kortare bussfärd. Många familjer bor i moderna en- eller tvåvåningshus medan vissa bor i lägenheter. Det bor oftast många personer i samma hus, det är vanligt med större barnfamiljer eller att morföräldrarna även bor med familjen. Var beredd på livliga diskussioner vid middagsbordet!

Välj mellan boende i enkel- eller dubbelrum samt om du vill boka boende med frukost eller halvpension (frukost och middag). Bra att veta är också att det är få familjer som har air condition i sina bostäder, dock erbjuder de flesta fläktar under de mest varma månaderna.

Residens

I centrala Playa del Carmen finns International House studentresidens. Residenset är beläget på en lugn gata bredvid ortens kyrka och med bara 5 minuters promenad från skolan!

IH´s residens har tre våningar och en källarvåning. På entréplan finner du en reception, kontor, kök och kaféteria samt 6 sovrum. Totalt hyser residenset 22 sovrum och varje rum är utrustat med privat badrum. Det finns även air condition, TV och en liten kyl i varje rum. Tvättmöjligheter finns utspritt inom 5 minuter från residenset. Välj om du vill boka med eller utan några måltider inkluderat i boendepriset. Bokar du utan måltider rekommenderar vi skolans egna bar/café där du kan köpa frukost och lunch. Annars finns tillvalen frukost eller halvpension mot extra avgift.

Priser & Datum 2021

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 4 350
3 veckor: 6 100
4 veckor: 8 100
6 veckor: 10 720
8 veckor: 14 260
13 veckor: 21 540
16 veckor: 26 160
20 veckor: 32 450
24 veckor: 36 670
32 veckor: 48 630
42 veckor: 53 280
Extra vecka 5-12v: 1 770
Extra vecka 13-41v: 1 620
Extra vecka fr 42v: 1 290
Språk + Dans/Matlagning
1 veckor: 3 060
2 veckor: 5 520
3 veckor: 7 660
Språk + Dykning för nybörjare (Padi)
1 vecka: 8 310
2 veckor: 10 410
3 veckor: 12 510

Boende

Pris per vecka
Residens
1-4 veckor
Enkelrum, utan mat: 2 130
Enkelrum, frukost: 2 490
Enkelrum, halvpension: 2 910
Dubbelrum*, utan mat: 1 580
Dubbelrum*, frukost: 1 920
Dubbelrum*, halvpension: 2 340
Från 5 veckor
Enkelrum, utan mat: 1 980
Enkelrum, frukost: 2 320
Enkelrum, halvpension: 2 740
Dubbelrum*, utan mat: 1 390
*Dubbelrum endast tillgängligt om 2 personer bokar samtidigt.
Värdfamilj
Enkelrum, frukost: 1 980
Enkelrum, halvpension: 2 320
Transfer från Cancún Airport:
Enkel väg: 950

Kursstarter och lov 2021

Alla kurser
För dig med förkunskaper: varje måndag
Nybörjare: 11/1, 25/1, 8/2, 22/2, 8/3, 22/3, 5/4, 19/4, 3/5, 17/5, 31/5, 14/6, 28/6, 12/7, 26/7, 9/8, 23/8, 6/9, 20/9, 4/10, 18/10, 1/11, 16/11, 29/11, 13/12, 27/12
Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 5/2, 15/3, 1/4, 2/4, 16/9, 15/11, 25/12
Notera att lektioner missade p.g.a. lovdagar normalt inte ersätts. Infaller det två lovdagar samma vecka betalar du ett lägre pris.

 

Deltagarkommentarer

Elin 21 år, 2 veckor

Skolpersonalen var väldigt hjälpsamma och omhändertagande. Vi umgicks mycket med personalen på fritiden också, vilket gjorde att vi fick nära kontakt. Språkkursen var rolig och varierande med bra miljö.

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982