Sprakresor

Playa del Carmen, Mexiko

Språkresor till Playa del Carmen på International House

Residens nära skolan Max 8 personer per grupp Mycket fritidsaktiviteter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

International House (IH)-Riviera Maya tillhör organisationen International House som har 65 års erfarenhet av språkundervisning välden över och vars språkskolor är mycket populära.

Skolan ligger belägen i orten Playa del Carmen på Mexikos karibiska kust, bara 3 minuters promenad från stranden! Skolan består av två byggnader, en i kolonial byggnadsstil med kupoltak och en terrass på framsidan där du b.la. hittar receptionen. Den andra delen består av större studentlägenheter samt en ny skolbyggnad belägen på baksidan, som bland annat hyser lärarsalar, studierum, elevdatorer och klassrum.

Det finns totalt 10 klassrum på skolan som alla har luftkonditionering som är igång under de varmaste dagarna. Från klassrummen har du utsikt mot gården med flera exotiska träd och växter. Du hittar även ett bar/café på gården där studenter ofta umgås på raster och efter lektionerna tagit slut. Fem minuters promenad från skolan hittar du även residenset där många kursdeltagare bor under sin språkkurs här.

Skolans café är populärt och är öppet alla skoldagar och även lördagar under vissa tider. Caféet serverar varma och kallar drycker och måltider. Du kan t.ex. inta din frukost här innan skoldagen drar igång eller äta lunch. Maten som erbjuds är bland annat typiska mexikanska rätter som quesadillas och nachos samt färskpressade juicer. Får du mersmak erbjuder skolan även matlagningskurser med fokus på det mexikanska köket.

På International Riviera Maya kan du studera spanska effektivt i en avslappnad och vacker omgivning. Skolan ligger vackert och mycket centralt, nära till restauranger, kaféer, gallerier och stranden.

Playa del Carmen

I Playa del Carmen finns allt en riktig karibisk semesterort ska ha; vita sandstränder, turkosfärgat vatten, stort utbud av barer, hotell, restauranger och nöjesställen. Ändå har de lyckats bibehålla en avslappnad, småstadsaktig och gemytlig atmosfär.

För inte så länge sedan var Playa del Carmen en liten fiskeby man passerade på väg mot ön Cozumel, men har idag växt till en mycket attraktiv turistort. Stadens kreativa och originella konstruktioner blandat med en makalös natur har lämnat sin prägel på staden och bidragit till dess speciella karaktär. Stråtak och naturliga byggmaterial, breda stränder med vit korallsand och smaragdgrönt vatten utmärkt för snorkling, charmerar europeiska turister. Nattlivet utgörs främst av musikbarer där folk samlas för att njuta av tonerna från lokala band varvat med den sprudlande livsglädjen från stadens invånare och världens turister.

Staden är naturligt vacker och utbudet av aktiviteter är brett. Det är med andra ord en utmärkt stad för dig som vill åka på språkresa till en mindre semesterbetonad naturrik stad och studera spanska.

Det mesta i detta lilla idylliska semesterparadis ligger på gångavstånd. Staden har ett rikt utbud av fascinerande hantverk, god shopping och väldoftande restauranger, det mesta beläget längs den livliga gatan La Quinta som myllrar av liv och rörelse.

Fritid

IH-Riviera Maya ordnar sociala aktiviteter flera dagar varje vecka, till exempel välkomstträffar, utbyteskvällar med mexikanska studenter, utflykter med mera. Med karibisk värme och klimat njuter många av lugnet i solstolen vid playan på eftermiddagen. Kvällstid öppnas bar-, restaurang- och kvällslivet upp för den nöjeslystne. Förutom bad och nöjen finns det många sevärda platser kvar från Maya-riket att besöka. Playa del Carmen är även en utmärkt ort för dykning och snorkling.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs består av 4 lektioner per dag (måndag-fredag) med lektioner mellan ca kl 9.30-13.30m inkl 20 minuter rast. Klasserna består av maximalt 8 studenter. Inkluderat i kursen är även sociala och kulturella aktiviteter som går av stapeln på eftermiddagen och kvällen. Nya studenter kan börja varje måndag förutom nybörjare som endast kan starta på förbestämda datum.

Mexikansk matlagning

Lektioner per vecka: Valfritt

Om du vill få ut något mer av din språkresa kan du på IH kombinera din språkkurs ovan med matlagning. Lär dig hur du tillagar typiska mexikanska rätter och specialitéer som sedan avnjuts tillsammans! Skolan hyser ett härligt och trevligt kök där kurserna äger rum. Matlagningsessionerna ges 5 eftermiddagar per vecka. Du väljer själv hur många veckor du önskar läsa.

Dans

Lektioner per vecka: Valfritt

Självklart skall du som är det minsta intresserad av dans hoppa på denna kurs! Läs spanska på förmiddagen för att sedan ta dig an klassiska danser så som Cha cha, Rumba, Salsa och Samba! Latinamerika är ju ursprunget till en uppsjö av de mest populära danser och på denna kurs får du lära dig grunderna av en utbildad dansinstruktör. Danslektionerna äger rum 5 eftermiddagar per vecka. Välj själv hur många veckor du önskar gå.

Boende

Värdfamilj

Detta är den bästa boendeformen för att få en inblick i det mexikanska vardagslivet! De flesta familjer bor med 20 minuters gångpromenad från skolan, ibland kan man dock få räkna med en kortare bussfärd. Många familjer bor i moderna en- eller tvåvåningshus medan vissa bor i lägenheter. Det bor oftast många personer i samma hus, det är vanligt med större barnfamiljer eller att morföräldrarna även bor med familjen. Var beredd på livliga diskussioner vid middagsbordet!

Välj mellan boende i enkel- eller dubbelrum samt om du vill boka boende med frukost eller halvpension (frukost och middag). Bra att veta är också att det är få familjer som har air condition i sina bostäder, dock erbjuder de flesta fläktar under de mest varma månaderna.

Residens

I centrala Playa del Carmen finns International House studentresidens. Residenset är beläget på en lugn gata bredvid ortens kyrka och med bara 5 minuters promenad från skolan!

IH´s residens har tre våningar och en källarvåning. På entréplan finner du en reception, kontor, kök och kaféteria samt 6 sovrum. Totalt hyser residenset 22 sovrum och varje rum är utrustat med privat badrum. Det finns även air condition, TV och en liten kyl i varje rum. Tvättmöjligheter finns utspritt inom 5 minuter från residenset. Välj om du vill boka med eller utan några måltider inkluderat i boendepriset. Bokar du utan måltider rekommenderar vi skolans egna bar/café där du kan köpa frukost och lunch. Annars finns tillvalen frukost eller halvpension mot extra avgift.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 280
3 veckor: 7 700
4 veckor: 10 160
6 veckor: 13 830
8 veckor: 18 450
13 veckor: 28 110
16 veckor: 33 960
20 veckor: 42 010
24 veckor: 46 560
32 veckor: 61 080
42 veckor: 69 800
Extra vecka 5-12v: 2 310
Extra vecka 13-41v: 2 140
Extra vecka fr 42v: 1 690
Tillägg per vecka för aktivitet
Dykning, Padi-kurs, 3 dagar/vecka ca 10 500

Boende

Pris per vecka
Residens
Enkelrum, utan mat: 2 440
Enkelrum, frukost: 2 890
Enkelrum, halvpension: på begäran
Dubbelrum*, utan mat, på begäran:  ca 1 800
Dubbelrum*, frukost, på begäran: ca 2 200
Dubbelrum*, halvpension, på begäran:  ca 2 650
*Dubbelrum endast tillgängligt om 2 personer bokar samtidigt.
Värdfamilj
Enkelrum, frukost: 3 040
Enkelrum, halvpension: 3 470
Transfer från Cancún Airport:
Enkel väg, ca: 1 400

Kursstarter och lov 2024

Alla kurser
För dig med förkunskaper: varje måndag
Nybörjare: 8/1, 22/1, 6/2, 19/2, 4/3, 18/3, 1/4, 15/4, 29/4, 13/5, 27/5, 10/6, 24/6, 8/7, 22/7, 5/8, 19/8, 2/9, 18/9, 30/9, 15/10, 28/10, 11/11, 25/11, 2/12, 16/12.
Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 5/2, 18/3, 28/3, 29/3, 1/5, 16/9, 20/11, 25/12
Notera att lektioner missade p.g.a. lovdagar normalt inte ersätts. Infaller det två lovdagar samma vecka betalar du ett lägre pris.

 

Deltagarkommentarer

Elin 21 år, 2 veckor

Skolpersonalen var väldigt hjälpsamma och omhändertagande. Vi umgicks mycket med personalen på fritiden också, vilket gjorde att vi fick nära kontakt. Språkkursen var rolig och varierande med bra miljö.

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982