Sprakresor

Cusco, Peru

Språkresor till Cusco på Amauta

Historisk stad Stor nationalitetsmix Känd & prisvärd skola

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi

Amauta i Cusco är en mycket välrenommerad skola med många nöjda studenter.

Skolan är den äldsta språkskolan i Cusco och en av de med störst mix bland olika nationaliteter. I kombination med att det är få svenskar och klasskamrater från alla hörn i världen känns skolan väldigt internationell. Skolan kombinerar studier i spanska med inslag av kultur och olika aktiviteter, vilket uppskattas av många studenter och ger ett mervärde på kurserna. Personalen på skolan är mycket hjälpsam och engagerade i eleverna, de talar flera språk  vid sidan av spanska så som engelska, tyska, holländska och portugisiska!

Skolan har även en egen liten resebyrå ”Dos Manos” som anordnar utflykter och aktiviteter mot bra studentpris för skolans elever och volontärer vilket är bra om du är ny och snabbt vill upptäcka din omgivning.

Skolan Amauta har även en liten skola i den lilla natursköna orten Sacred Valley som ligger på 2 800 möh! Kurserna här ges om deltagarantalet är tillräckligt stort. Om du är intresserad av en lugn miljö med många möjligheter till utflykter och vandring är det här platsen att vara på. Kontakta oss för platsläge och om kursen ges när du är intresserad av att åka. Kurspriserna är detsamma som för Cusco.

Cusco

I en bördig dalgång vid foten av östra Anderna, 3 400 meter över havet, ligger Inkarikets forna huvudstad Cusco. Staden är en av Sydamerikas äldsta och har cirka 300 000 invånare. Grundad redan 1200 e.Kr blev staden senare i historien säte för Inkariket. Här uppfördes bland annat den berömda befästningen Sacsayhuamán som idag består av främst ruiner. Namnet Cusco kommer troligen av det Aymariska ordet Qusqu, ur meningen ”qusqu wanka” som betyder ungefär ”ugglestenen”. Legenden säger att en aymarisk man fick vingar och flög till platsen där Cusco senare kom att ligga, och förvandlades till en sten för att markera området som han och hans familjs ägo.Idag är Cusco ett världsarv på UNESCOS lista, och staden har åldrats med all värdighet en historisk huvudstad besitter.

Är du sugen på att äta gott har du hittat rätt. Cusco sägs ha det bästa köket i Peru med både smakrika nationalrätter och internationella läckerheter. Det finns även gott om möjligheter för dig som vill roa dig frampå småtimmarna. Staden erbjuder både mindre lokala barer och större diskotek som riktar sig till de internationella besökarna.

Åker du till Peru har du även möjlighet att resa till närliggande länder såsom Bolivia, Ecuador, och Chile. Ta chansen att utforska mer av vad Sydamerika har att erbjuda på din språkresa!

Fritid

Cusco ligger nära inkariket Macchu Pichu och erbjuder massvis att fylla sin fritid med för den som är intresserad av historia och kultur. Eller varför inte ta chansen att lära dig dansa salsa eller tango? Möjligheterna är oändliga och Cusco erbjuder något för alla.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Lär dig spanska i en grupp med max 4-8 andra studenter. Det är två olika lärare som håller i kurserna, allt för att studenterna ska kunna lära sig olika typer och dialekter av språket.

Fokus ligger på att snabbt lära sig uttryck och fraser som förekommer i Latinamerika och varje dag ställs du inför nya situationer du skall lära dig att tackla på bästa sätt språkmässigt. På nybörjarnivå kommer du lära dig mycket vokabulär som tex att lära dig räkna, hälsningsfraser och annat som kan vara användbart i din vardag. Vad gäller grammatik är mycket fokus på presens, nutid.

Ju bättre du blir på språket desto större variation av språkövningar kommer det bli. Du kommer att lära dig en kombination av grammatik, skrivövingar samt läs, – och hörförståelse med fokus på praktiskt användande. Skolans lärare är också engagerade och uppmuntrar till stadsvandringar och andra kulturella aktiviteter som ger dig en rikare inblick i språket.

Du läser antingen på för- eller eftermiddagen. Ett lektionspass är två timmar långt med 20 minuters paus innan nästa block börjar.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5

Kursen är en kombination av grupplektioner och privatlektioner. Förutom de 20 grupplektionerna med andra kursdeltagare läser du dessutom 5 privatlektioner per vecka. Kombinationen är optimal om du önskar lära dig så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Privatlektionerna går att rikta in på just ditt yrkesområde eller om det bara är vissa språkliga/grammatiska delar du vill förbättra.

Tilläggskurser

Julkurs

Läs spanska i Cusco under den magiska jultiden! Upplev ett helt annorlunda julfirande från det svenska. I kursen, som lägger till 8 specialdesignade lektioner per vecka ovanpå ditt ordinarie kurspaket, får du bland annat besöka Santurantikuy, den andeanska julmarknaden, och imponerande kyrkor och andra religiösa byggnader. Du får också uppleva en traditionell julmiddag med en Peruansk familj boendes i ett bergsläger.
En julkurs med Amauta är ett minne för livet!

Spanska & Praktik

Lektioner per vecka: 20+Praktik

Detta är ett paket om 4 veckor språkkurs + 4 veckor praktik, inklusive boende hela tiden! Amautas praktikprogram är speciellt avsett för studenter och nyutexaminerade som söker en utmanande arbetslivserfarenhet i Sydamerika. Yrkeserfarenhet utomlands ser mycket bra ut på ett CV, och de flesta som avslutar programmet talar dessutom flytande spanska efter sin upplevelse. Arbetslivserfarenhet från en annan kultur och land är alltid en otroligt bra merit för framtida arbetsgivare.

En fyra veckors spanskkurs krävs som början till alla som vill gå programmet. Detta ger även dig som nybörjare en bra grund för att kunna att kommunicera på spanska, och om du redan har en god nivå får du möjlighet att spetsa språkkunskaperna inför arbetet. I kursen ingår grammatik, konversation, hörövningar, läsning och skrivövningar. Under din praktikplacering, kan du också delta skolans specialdesignade spanskklasser för volontärer & praktikanter en gång i veckan. Detta ger dig möjlighet att träna din spanska på ett informellt och underhållande sätt.

Spanska & Volontär

Lektioner per vecka: 20

Volontärspaketen innehåller 4 veckor språkkurs med 20 lektioner per vecka + 4 veckor volontärprogram, alternativt 8 veckors volontärsarbete. Dessa paket innehåller även boende under hela perioden; de 4 första veckorna (vid språkkursen) i familj eller residens samt den andra perioden i residens. Amautas volontärprogram erbjuder en dig unik möjlighet att bo och arbeta utomlands och samtidigt lära dig det spanska språket. Det finns många olika volontärmöjligheter på olika projekt när du slutfört den obligatoriska spanskundervisningen på 4 veckor. Du kan välja både bransch och plats för din volontärplacering. Möjliga branscher inkluderar bland annat socialt arbete, utbildning, turism, kulturellt arbete och catering. Exempel på placeringar är kliniker, sjukhus, läxhjälp, projekt för gatubarn, äldreboenden, eller en grundskolor.

I priset inkluderas, förutom boende, även kompletterande kulturinriktade kurser. Dessa är ett bra sätt att förbättra din spanska under tiden som du lär dig mer om den argentinska kulturen.

50+ kurs

Kursen för 50+ är speciellt utformad för äldre studenter. Denna 2-veckors kurs erbjuder en kombination av spanskastudier med aktiviteter som lektioner i peruansk historia och kultur. Studiebesök på skolor, barnhem eller till lokala marknader och hantverkargillen brukar också anordnas. Det är max 6 studenter per kurs vilket innebär mycket lärartid och stora språkliga framsteg!Observera att det går bra att boka andra typer av språkkurser för dig som är över 55, d.v.s. du behöver inte begränsa dig till en 55+ kurs. I fall du vill studera på en nivå som är mer anpassad efter dina tidigare språkkunskaper eller i ett högre tempo, kan du välja en allmän språkkurs som är öppen för vuxna från ca 18 år. Läs mer om skolans standardkurser under Allmänna Språkresor.

Spanska + utflykter

Du kan på förhand boka paket med spanskalektioner och utflykter till t.ex. Machu Picchu.

Boende

Värdfamilj

Boende i värdfamilj ger studenten en unik chans att utöva sin spanska på en daglig basis samt att få en inblick i Peruansk kultur och hur de lever. Du har tillgång till ditt boende från söndag innan kursstart till lördag efter kursslut. Behöver du boka till en extra natt kontaktar du oss för platstillgång.

Residens

Studenter erbjuds boende på skolans residens i privat eller delat rum. Här erbjuds även frukost samt lunch för skolans studenter. Detta boende passar dig som vill träffa studenter från hela världen! Vissa residens erbjuder eget badrum medan det på vissa går att dela. Kontakta gärna oss för mer information om vilket residens du kan tänkas få bo på.

Egen lägenhet

Skolan kan också på begären och utifrån tillgänglighet erbjuda egna lägenheter. Hör av dig till oss om du är intresserad av detta så hör vi med skolan om det finns ledigt. I lägenheten lagar du egna måltider och normalt sett bor du ca 20-30 minuters promenad från skolan. Lägenheten består av ett fullt utrustat kök, vardagsrum samt sovrum. Amauta erbjuder sängkläder samt städning 2 gånger per vecka.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 2 400
2 veckor:  3 710
3 veckor: 4 900
4 veckor: 6 250
8 veckor: 10 530
12 veckor: 15 410
13 veckor: 16 720
16 veckor: 20 490
20 veckor: 25 920
24 veckor: 31 020
20 + 5 lektioner per vecka
Tillägg per vecka: 610
55+ kurs
2 veckor: 4 640
Julkurs
1 vecka: 1 900
Volontärprogram inkl språkkurs och boende
8v: 4 v språkkurs + 4 v volontär 20 130
12 v: 4 v språkkurs + 8 v volontär 28 740

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 1 630
Residens med halvpension
Enkelrum: 2 260

Kursstarter 2022

Kursstarter
20, 20+5 lektioner per vecka: varje måndag, även för nybörjare
55+ kurs: 18/4, 6/6, 1/8, 17/10

Lovdagar 2022

Lovdagar
Enskilda lovdagar:   1/1, 15/4, 1/5, 16/6, 24/6, 29/6, 28/7, 29/7, 30/8, 8/10, 1/11, 8/12, 24/12 efter kl 14.00, 25/12, 31/12 efter kl 14.00
Under lovdagarna uteblir lektionerna. Istället anordnas speciella aktiviteter dessa dagar.

Deltagarkommentarer

Frida 26 år, 4 veckor

Bra upplägg på språkkursen och jag hamnade direkt i en grupp som kändes som rätt nivå för mig. Ett tips är att komplettera grupplektionerna med privatlektioner! Hela sista veckan tog jag privatlektioner vilket gjorde att jag verkligen fick träna på allt jag lärt mig och jag fick prata mycket. Trevliga och professionella lärare. Pratade väldigt tydligt och lättförståeligt.

Pirjo 49 år, 4 veckor

Cusco var en mycket trevlig och intressant stad. Det fanns mycket att se i stan och runt omkring, trevlig stämning och tryggt.

Jane 24 från USA, volontärresa

Jag tyckte det var jättekul att volontärjobba på ett pediatricenter. Målet var att få i barn som klassats som undernärda tillräckligt med näring och ge dem en lärorik, stimulerande miljö. Placering gav mig verkligen insikt i hur svårt fattigare familjer i Cusco har det. Personalen och barnen på centret var de som gjorde detta till en så givande och rolig plats att volontärjobba på.

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982