KAUNAS, LITAUEN

WESAM

TANDLÄKARE – Lithuanian University of Health Sciences 

Hur ser en vanlig skoldag/vecka ut för dig? 
Det beror på vilket ämne jag har. Några ämnen är väl lättare och mindre intensiva än andra då har man mer fritid för andra aktiviteter, till exempel gymma, hänga med vänner osv… men i andra hand om jag har svåra och stora kurser, då blir man tvungen att plugga dagligen för att hinna ikapp och inte ligga efter. Man har genomgångar på morgonen, några är förstås online och det är frivilligt om man vill vara med men också oftast har man seminarier där är man tvungen att vara och delta. Personligen brukar jag klara skoldagen sen pluggar jag därefter och sedan efter jag är färdig med allt så brukar jag gymma på kvällen för att koppla av!

Hur bor du?
Jag bor centralt i Kaunas, i en lägenhet. Jag bodde i ”Solo society student house” för två år sen när jag började tredje året så flyttade jag till en lägenhet.

Vad tycker du om din studieort? Vad gör du på fritiden?
Studieorten är väldigt bra. LSMU-biblioteket är verkligen det bästa stället där man kan plugga effektivt. På min fritid brukar jag gymma nästan dagligen, hänga med mina vänner, spela fotboll. Men som sagt det beror på hur mycket fritid man har beroende på vilken kurs man har.

Trivs du med studierna på din skola? Skulle du rekommendera din utbildning till andra?  Ja! jag trivs med mina studier och ja jag skulle lätt rekommendera min utbildning för andra speciellt om man tänker sig en bra framtid som en tandläkare! Det kan vara svårt i början där man känner som att man inte passar in i studiemiljön men sen så fort man börjar vänja sig och skaffa vänner här så går det smidigt!

Vad har du för framtidsplaner?
Efter jag är klar med min 5 årsutbildning här i Litauen så tänker jag återkomma till Sverige och specialisera mig i en viss specialisering men vet ännu inte än vad för specialisering.

Hur kom du fram till ditt beslut att studera utomlands?
Efter jag tog studenten så hade jag lite lägre betyg än kravet till att komma in på tandläkarprogrammet i Sverige. Jag hade chansen att plugga upp mina betyg men jag ville prova något nytt i mitt liv och plugga utomlands och se hur det skulle gå för mig.

Varför valde du att ansöka via EduPlanet?
Jag sökte på Google om att plugga till tandläkare utomlands och då fick jag upp EduPlanet som första val, när jag läste vad de erbjöd och hur smidigt de gör att man går in och att de hjälper med allt så blev jag attraherad.

Fortsatt lycka till med studierna, Wesam!