College

Rom, Italien

Studera utomlands på John Cabot University i Rom

Mycket påkostat campus Amerikanskt universitet i Rom Studenter från över 70 länder

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Scholarship
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Data labb

John Cabot University är något så unikt som ett amerikanskt college som är beläget i Italien.

Detta innebär fantastiska möjligheter för studenter att läsa i Rom men få undervisningen på engelska språket. Skolan är mycket väl ansedd och sedan skolan grundades år 1972 har många nöjda studenter läst vid John Cabot University.

Universitetet är unikt på så sätt att det är relativt litet (cirka 1000 studenter från över 50 länder som läser på campus), vilket innebär att miljön är väldigt internationell och multikulturell och att varje student blir sedd. John Cabot håller en väldigt hög standard på såväl undervisning som på faciliteter. På campus finns allt du behöver (t.ex. cafeteria med lunchservering, fina terasser och innegårdar där du kan koppla av eller studera, ett mysigt studentkafé tvärs gatan, gym, studentklubbar m.m.).

Universitetet har flera trevliga campus i Rom belägna på Piazza Navona, Campo dei Fiori och Piazza Venezia i hjärtat av Rom. Du hittar universitetets två huvudbyggnader i mysiga och studentvänliga Trastevere, ca 15 minuter med buss från centrala delarna av Rom. John Cabot är väldigt populärt bland såväl italienare, européer och amerikaner. Tack vare den starka kopplingen till USA har man som student på John Cabot chans att uppleva det bästa av två världar: stort internationellt utbyte med ett sant amerikanskt collegeliv, kombinerat med det underbara historiskt- och kulturellt rika Rom!

Rom

Det sägs att alla vägar leder till Rom och idag hyser den intensiva storstaden ca 3,8 miljoner människor. Italiens huvudstad karaktäriseras av spännande dofter, kuttrande duvor, cappuccino och konstskatter. Det går inte att se sig mätt på Rom, staden måste upplevas!

Fritid

Rom är en riktig skattkammare för den historiskt intresserade. Hela staden är full av historiska monument och museer. Strosa runt i de pittoreska gränderna och känn historiens vingslag, passa på att besöka Colosseum, Fontana di Trevi, Peterskyrkan och Sixtinska Kapellet, för att bara nämna några sevärdheter.

Rom är Italiens största stad och erbjuder även aktiviteter därefter. Här finns bl.a. ett mycket hett nattliv, smakrika restauranger och trevliga affärer. Behöver du svalka av dig tar det inte mer än ca en timme till närmaste badstrand vid havet.

Kurser

På John Cabot finns möjlighet för studenter att välja mellan en mängd spännande ämnen. Du kan t.ex. välja mellan att läsa en Study Abroad termin eller en hel fyraårig utbildning på Bachelornivå på John Cabot University. Study Abroad-student är både du som söker in på egen hand och du som läser en utbytestermin från ett annat högsäte, inkluderat i din utbildning.

Undervisningen sker på engelska av väldigt högutbildade lärare och i klasserna är det i snitt 15 studenter (max 25) vilket ger en väldigt personlig stämning med hög kvalitet!

För att läsa på heltid ska studenter läsa 15 credits, vilket motsvarar ungefär fem kurser per termin. På John Cabot University kan du bland annat läsa ämnen som:

 • Art
 • History
 • Business
 • Marketing
 • Economy & Finance
 • Political Science
 • International Affairs
 • Computer Science
 • English literature
 • International Business

För att se skolans fullständiga kursutbud bland Bachelor Degrees (4 år) och Associate Degrees (2 år) besök John Cabot Universitys officiella hemsida. Universitet erbjuder också Study abroad. Utöver Study Abroad och Bachelor-program kan du även läsa sommarkurser på John Cabot University. Sommarkurserna är vanligtvis 4-5 veckor långa och sällan berättigade till studiemedel hos CSN.

JCU erbjuder stipendier på upp till 30-50% av kurskostnaden. Du kan läsa mer om dessa möjligheter på universitets hemsida.

Boende

John Cabot har ett Housing Office som hjälper internationella studenter att finna boende i Rom. Du kan antingen bo på något utav universitetets residens, få hjälp med att hitta en egen lägenhet eller ett rum, alternativt leta boende helt på egen hand. Läs mer om boende via John Cabot University.

Residens

Gianicolo Residence

Gianicolo Residence är JCUs mest populära boendealternativ och det enda tillgängliga alternativet om du åker på skolans sommarkurs. Boendet är till för JCUs studenter och personal och är beläget i området Trastevere. Residenset har bevarat typiska detaljer med moderna bekvämligheter och inredning. Boendet ligger beläget bara ett stenkast från Guarini Campus och en kort promenad till Tibern Campus Student Center där även måltider kan intas. I lägenheterna ryms mellan två till åtta studenter och det finns ett kök, badrum och ett gemensamt vardagsrum. I priset ingår regelbunden städning, internetuppkoppling och luftkonditionering.

Lägenheter

Viale Trastevere

Lägenheterna Viale Trastevere är JCUs senaste boendealternativ som nyligen förvärvades av universitetet på grund av att rummen på Gianicolo gick åt så snabbt. Detta boendeval ger studenterna möjlighet att bo i en byggnad som rymmer upp till 95 studenter. Dessutom har du också fördelen av att bo i en byggnad med lokala italienska grannar. Residenset erbjuder rymliga gemensamma utrymmen och stora lägenheter med moderna bekvämligheter och inredning. Varje lägenhetshus kan husera upp till 9 studenter och har ett kök, två badrum och små balkonger. Denna byggnad ligger belägen bara några steg från spårvagnslinjen och med 20-25 minuters gångpromenad från både Guarini och Tiber Campus . Möjlighet att lägga till en Meal plan under din termin finns.

Ansökan

Vi på EduPlanet hjälper dig med hela din ansökan från start till mål, helt kostnadsfritt!

Antagningskrav

För att studera på John Cabot krävs:

 • Ansökningsformuläret till skolan (denna görs online, kontakta oss så hjälper vi dig).
 • Vidimerad kopia på ditt examensbevis från gymnasiet (och från högskola/universitet om så finnes) översatt till engelska. Detta kan din gymnasieskola hjälpa till med utan kostnad.
 • Bevis om tillräcklig engelsknivå genom IELTS- eller TOEFL-test (alternativt skolans egna språktest som görs på plats i Rom).
 • Uppsats (om 600 ord) inom ett utvalt ämne som universitet meddelar dig om.
 • 2 rekommendationsbrev (skall skrivas av t.ex. en lärare du har/haft)
 • Personal Statement, detta fylls i under ansökan online, max 200-250 ord.
 • Intervju (kan göras via Skype, telefon, eller om du föredrar på plats i Rom)
 • Kopia av ditt pass
 • Du skickar in följande till oss på EduPlanet, via mail till oss, eller per post till: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala

Priser & datum 2024

Pris per termin
Ansökningsavgift: EUR 50
Vårtermin
Kursavgift, Undergraduate: EUR 9 850
Hösttermin
Kursavgift, Undergraduate: EUR 9 850
Boende, en termin
Lägenhet Trastevere: EUR 3 900
Sommarkurser
Sommarkurs 1 (3 credits): EUR 2 800
Sommarkurs 2 (6 credits): EUR 4 000

Viktiga datum

Kursstarter
Vårtermin: Jan
Ansök senast: 15/10
Hösttermin: Sept
Ansök senast: 15/5
Observera att orientation week brukar ske ca 1 vecka innan kursstart!

 

Studentkommentarer

Anna, Major i Art History

När det gäller konsthistoria är JCU en underbar plats på grund av den internationella atmosfären och en hög akademisk nivå på sina professorer och olika fritidsaktiviteter som erbjuds till studenter. Dess läge i Rom, en stad vars historiska-, politiska-, kulturella- och religiösa betydelse är enastående, gör det till en plats som aldrig kommer att sluta vara spännande!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982