College

Barcelona, Spanien

Studera utomlands på EU Business School Barcelona

Prisvärda & högklassiga businessprogram Betald praktik Top-Up, möjlighet till BA på 1-3 år Mer än 100 nationaliteter

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

EU Business School (EU) är topprankat som en av världens bästa business-college vilket de har fått många utmärkelser för. De är vida kända för sin höga standard på programmen och fakulteterna, vilket lockar många studenter från hela världen som önskar läsa business i just Spanien.

Skolan grundades 1973 och har sedan dess levererat högklassiga utbildningar, stimulerande undervisningsmiljö och har ett nätverk av campus i olika länder.

Bachelor-utbildningarna på EU ges ihop och är ackrediterade av University of Derby i England vilket möjliggör att du som student kan få studiemedel från CSN. EU Business School är också kända för att ha en bra bredd på sina program, vilket också bidragit till att skolan växer varje år och idag har 60 % av sina studenter från andra länder! Våra svenska studenter trivs ypperligt här.

Om du söker ett riktigt bra business-college i Spanien med populära inriktningar på engelska är det här ett mycket bra alternativ. Deras internationella prägel där alltså ca 60% av studenterna är från andra länder än Spanien och sina starka kopplingar till internationella företag ger dig som tex vill arbeta på internationella företag mycket goda möjligheter att få arbete efter din utbildning. Den internationella miljön på skolan ger också en härlig och spännande atmosfär. De är också unika med att kunna erbjuda dig att komprimera en Bachelor-utbildning på 2 år istället för 3 år som är standard genom sin fast-track med termin även under sommaren.

Skolan har bland annat fått utmärkelse av Association of Collegiate Business Schools and Programs, vilket är en mycket prestigefull organisation. Studenter som läser på European University har möjlighet att transferera (flytta) mellan olika campus eftersom skolan förutom i Barcelona har campus i städer som München (se annan skolsida hos oss), Genève och Montreux. Studenter kan alltså börja sin utbildning i Barcelona, läsa nästa termin i München och avsluta i Genève. Studieplanerna ser likadana ut på samtliga campus vilket gör det enkelt för studenterna att transferera mellan olika campus och all undervisning sker på engelska.

Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och en av Europas största kulturmetropoler. Här hör 1,6 miljoner människor hemma, liksom fotbollsklubben FC Barcelona, med sin hemarena Camp Nou, och konstnärerna Gaudi, Miró och Picasso.

Barcelona har allt som en storstad kan erbjuda och lite till. För den som är fotbollsintresserad har du en ypperlig chans att gå och se någon av FC Barcelonas hemmamatcher. Du finner även charmiga caféer, grönskande parker, en mängd olika diskotek, mysiga gränder, utsikt över bergen, tapasbarer i mängder, vacker arkitektur och alltid närhet till havet!

För den mode- och klädintresserade är Barcelona ett paradis, här finns allt från dyra märkesaffärer med senaste modet till charmiga loppmarknader. Det breda utbudet gäller även för den kulturellt och nöjeslystne. De som väljer att läsa på European University i Barcelona kommer inte få några problem att sysselsätta sig.

Bästa sättet att ta sig runt i Barcelona är med buss eller tunnelbana som tar dig till de flesta platserna i staden. En singelresa kostar från € 1.30, ska du resa fler är 5 resor bör du dock köpa ett rabattkort: T10-kortet eller Barcelona-kortet.

Kurser

EU Business School erbjuder en mängd intressanta program på engelska inom Business & Management där du som student har möjlighet att välja ett program som inriktar sig på det som intresserar dig mest och som du vill göra karriär inom. Skolans utbildningar håller hög akademisk nivå och deras undervisningsmål är att kombinera teoretiska kunskaper med professionella arbetsmetoder med inslag av praktiska moment för att förse studenterna med den kunskap som krävs för att göra framgångsrika karriärer inom valda områden.

Undervisningen bygger till stor del på ”case-metodik” och studiemiljön är personlig och studieorienterad. Klasserna består aldrig av mer än 25 studenter och vanligtvis är klasserna väldigt internationella med många nationaliteter. Lärarna är engagerade och arbetar antingen själva inom branschen de undervisar i, eller så har de långa framstående karriärer bakom sig vilket gör att undervisningsmaterialet är relevant med många exempel direkt från arbetslivet.

Bachelor (BA, BBA)

Dessa utbildningar läser du i Barcelona och de är ackrediterade av och ges i samarbete med University of Derby. Studenter har därigenom rätt till CSN för dessa specifika utbildningar. EU Business School erbjuder också ett antal double degrees i samarbete med University of Derby. De vanliga Bachelor-programmen läses på sex terminer och double degrees på sju terminer, men man kan läsa den sjunde terminen under sommaren och på så vis läsa hela programmet på tre läsår.

Bachelor-programmen som är ackrediterade och arrangerade av University of Derby är mycket högt rankade internationellt. Examen på dessa BA program ger mycket goda möjligheter till kvalificerade arbeten och karriärmöjligheter på chefnivå inom business. En väl värd investering! På samtliga program har studenterna möjligheten att transferera mellan skolans olika campus (Genève, Montreux & München) under utbildningens gång eller välja att åka på en utbytestermin till något av skolans partneruniversitet runt om i världen.

Bachelor på 3 år (eller Top Up på 2 eller 1 år)

Bachelorutbildningar i Europa och stora delar av övriga världen är i regel tre år långa, undantaget i USA på amerikanska universitet där de istället är på fyra år. Ett mer intressant undantag är att vi kan erbjuda dig som har läst Business/Ekonomi på högskola/universitet/college i Sverige eller utomlands att läsa en Bachelor Top-Up på ett till två år istället för tre år. Om du uppfyller kraven på förkunskaperna inom Business kan du alltså tillgodoräkna dig ett till två år (beroende på dina studier) på deras Bachelor-program och ta deras Bachelor examen på mindre än tre år. Kontakta oss om du är intresserad av det så kan vi kolla upp om du är kvalificerad för detta på EU Business School.

Mest populärt bland svenska studenter är att de läser tre år i normalt tempo. Bachelor-programmen startar 4 gånger per år vilket gör det lätt för dig som student att hitta ett passande datum! Här kan du läsa om samtliga Bachelor-program som skolan erbjuder. Följande program är godkända för studiemedel och mycket högt rankade inom Business;

Dessa program är på 7 terminer och ger en Double Degree från University of Derby och Universidad Catolica de Murcia:

BBA – Bachelor in Business Administration

Detta program studeras i sex terminer och studenter får lära sig om dagens komplexa arbetsvärld och om samtliga funktionella arbetsområden inom den genom en mängd kurser. Detta lärs ut med mål om att förbereda studenterna för både framgångsrika karriärer inom business-områden och för kunskaper på höga nivåer. Studenter med en BBA från EU Business School får en bred utbildning och gör idag karriär som bland annat managers, företagare och konsulter inom näringsliv och organisationer. Framtida karriärområden är inom t.ex. Marketing, Management, Finance och Entrepreneurship.

BA – Bachelor of Arts in Leisure and Tourism Management

Turism är en av de snabbast växande industrierna i affärsvärlden och detta program ämnar att förutse studenter med både en teoretisk och praktisk grund om tourism management för att möjliggöra framgångsrika karriärer inom denna industri. Utöver detta studeras det även en rad business-moduler för att utveckla kunskaper som är avgörande i dagens samhälle.

BA – Bachelor of Arts in International Relations

Detta program är designat för studenter som är intresserade av att lära sig om internationella relationer i kombination med att samla på sig kunskap från intressanta business modeller. Här lär studenter sig att identifiera, analysera och utvärdera de stora aktörerna, strukturerna och processerna inom politik och näringslivet.

BA – Bachelor of Arts in Communication & Public Relations

Konsumenter är idag aktiva i digital och social media. Media drivs av bl.a. starka varumärken, sociala media kampanjer och individuella influensers. Detta program går igenom moderna teorier och strategier för att kommunicera och upprätthålla företags olika profiler framgångsrikt till kunder genom de kanaler som finns i dagens kommunikationssamhällen.

BA – Bachelor of Arts in Sports Management

På detta program studeras moduler som alla är länkade till Sports Management, Till exempel så läser studenterna kurser i business, management och entrepreneurship. Med ett stort fokus på case-metodik förses studenter med de arbetsredskap som krävs för en karriär inom sportindustrin.

BA – Bachelor of Arts in Digital Business, Design & Innovation

Kunskap om teknologi blir allt viktigare då samhället blir mer och mer beroende av den för var dag som går, och den påverkar samtliga arbetsmarknader. Det här nyframtagna programmet är designat för den moderna managern och lär ut hur digital media ska hanteras och utnyttjas för att maximera organisationers värde genom att förbättra brand image, attrahera nya kunder och skapa en plattform för att marknadsföra och sälja produkter.

Dessa program är på 6 terminer och ger en Degree från University of Derby:

BA – (Hons) Bachelor in Business Management & International Business

Programmet går igenom alla aspekter av internationell business. Globaliseringen har gjort världen mindre och förenklat internationellt företagande, både för större och mindre företag. I utbildningen analyseras omvärldsfaktorer som är viktiga i det internationella företagandet, såsom till exempel ekonomi, strategier, internationella lagar, finansiering, marknadsföring och handel. Alla dessa delar sätts in i ett globalt och mångkulturellt perspektiv.

BA (Hons) – Bachelor in Business Management & Marketing

Business Management & Marketing programmet ger studenterna de rätta kunskaperna och verktygen för att kunna hantera dagens modern marknadsföring i dess komplexa omvärld. Studenterna introduceras till grunderna inom området och lär sig hur marknadsfunktioner och försäljning interagerar med företags affärsgenererade verksamheter och kunder. Förmågan att förstå olika företags förutsättningar och kunna applicera verklighetsbaserade marknadsteorier praktiskt på företagande är nyckeln till att bli en framgångsrik marknadsekonom.

BA (Hons) – Bachelor in Management & Finance

Finance-inriktningen ger specialiserade kunskaper och förmågor för att få kvalificerade positioner inom finansindustrin eller finansiella tjänster inom företag och organisationer. Allt från grunderna inom redovisning till djupare kunskaper och träning inom finansiell analys och genomförande ges. Management-perspektivet fås också genom förståelse om företagens andra områden såsom marknadsföring, försäljning, logistik, faktaanalyser, leverantörer, m m.

BA (Hons) – Bachelor Management & Enterprise

Detta program är skräddarsytt för de som vill starta eget företag eller arbeta med utveckling av företagande inom större företag, dvs. ett entreprenörsprogram. Inriktningen ger kunskaper om såväl generell företagsekonomi som förmåga att utveckla befintlig verksamhet i rätt riktning. Färdigheter fås också inom projektledning, lansering och venture management för att kunna användas som teorier och verktyg i en ledarroll.

BA (Hons) – Bachelor in Business Management & Human Resources

Här ligger fokus på human resource strategier och ledarskapsbesluts viktiga roller för framgångsrikt företagande och dess långsiktiga impact det får på business oavsett storlek och sektor. Programmet är baserat utifrån business generellt, management och strategiskt företagande. Gedigna kunskaper och färdigheter fås i tekniker och ”soft skills” för att få anställda att prestera maximalt utifrån socialt, kulturellt och politisk perspektiv.

Masterutbildningar (MBA och MSc)

MBA – International Management

På EU Business School kan du välja att läsa ett MBA (Master of Business Administration) program som studeras under ett år på heltid eller under två år på deltid. MBA:n vänder sig till dig om har arbetat i minst två år och på åtminstone mellanchefsnivå. Du som har arbetat mindre än två år (eller kommer direkt från akademiska studier) och har en Bachelor-examen i ryggen kan istället läsa MSc:n, se nedan. MBA-programmet har starter varje oktober, januari och mars och undervisningen sker måndag-fredag mellan 19.00 – 22.00.MBA:n består av tre terminer och under de första två studeras generella business-kurser för att förse studenterna med kritiska kunskaper i diverse affärsområden och under den tredje terminen studeras kurser som är relaterade till deras valda inriktning.

Följande inriktningar finns att välja mellan, läs mer om MBA här på skolans hemsida.:

 • International Business
 • Communication & Public RelationsI
 • International Marketing
 • Global Banking & Finance
 • Leisure & Tourism Management
 • Entrepreneurship
 • Leadership
 • E-Business
 • Sport Management
 • Human Resource Management
 • Design Management

Efter avslutad MBA kommer du som student att inneha de fundamentala kunskaper som krävs för att nå högt uppsatta positioner inom ditt specialiseringsområde.

Master på EU-Business School

På EU Business School kan du läsa många olika Master-program (MSc) med inriktning på ekonomi. Utbildningarna är på 3 terminer, vilket kan läsas på 1 år. MSc kräver att du har en Bachelor-examen i ryggen. Genom masterprogrammen kan du specialisera dig inom det området du arbeta. Programmen har stark koppling till yrkeslivet och den verklighet du kommer att arbeta inom, stort fokus läggs på verkliga case. Här är de olika varianterna som fn finns i Barcelona. Läs även mer här om Master på deras hemsida.

Master in Management

Denna master passar dig som är intresserad av ledarskap och management i dagens moderna internationella värld. Viktiga delar i programmet innefattar är strategiskt beslutsfattande, sociala roller, ledarskap, förhandlingar, försäljning och målformulering, marknadsföring mm

Master in Marketing

Marknadsföringen och marknaderna förändras hela tiden. I dagen marknadsföring krävs kunskap om kvalificerade marknadsteorier och modeller inom alla mediaformer och inte minst social medier. Programmet fokuserar på dessa och moderna marknadsföringsstrategier.

Master in Finance

I den finansiella världen går allt mycket snabbt idag och är komplext. Denna Master går bland annat in på finansiella analyser och modeller, Asset management, Investment banking, Portfolio management och Fin tech.

Master in Tourism & Hospitality Management

Globaliseringen har gjort Turism & Hospitality-sektorn en av de snabbast växande. Programmet fokuserar på att utveckla dina chefsförmågor, strategiskt tänkande och kunskaper om turism och hospitality. Teori och praktiskt utövande varvas med varandra.

Master in Digital Business

Kunskap och bemästrande av digitalisering är idag grundläggande för att lyckas inom företagsvärlden.  Du lär dig såväl teoretiska som verkliga modeller som används för att vara konkurrenskraftiga inom affärsvärlden. Fokus ligger på digitala möjligheter och situationer.

Master in Fashion & Luxury Business

På detta program fokuserar man på management-kunskaper för varumärkesstrategier, konsumtionsvanor och mönster för just Luxury products och nischade marknader. Som student förbereds du för planering och etablering av denna typ av produkter. I det innefattas färdigheter i t ex annonsstrategier, kommunikation, innovation, entreprenörstänkande m m för lyckad segmentering och positionering av varumärken.

Online programmen – Executive Bachelor (EBBA), MBA och Business-kurser

EU Business School har också en mycket bra Online Bachelor-program (BBA) och en skarp Online MBA vilka vänder sig till dig som inte har möjlighet att studera utomlands, kanske pga av familj eller arbete i Sverige. Förutom dessa finns även Online Certifikat- & Diplomprogram inom ekonomi. Online-programmen växer snabbt och är toppenalternativ till att studera utomlands på ett internationellt program med känd examen utan att behöva befinna sig på plats. Läs om alla skolans alla Online-program här.

Online Executive Bachelor (EBBA)

Detta är ettårigt intensivprogram för dig som arbetat i minst 5 år och nu befinner dig på mellanchefsnivå. Programmet har stark koppling till cases och verkliga situationer i yrkeslivet som ekonom. Många som går detta program tänker sig fortsätta och läsa skolans MBA-programmet eller börja direkt för att klättra i karriärstegen mot högre chefsposition.

Online Master of Business Administration (MBA)

Denna MBA blev topprankad av tex CEO-Magazine 2016 och 2017. Programmet kan göras på 1 år (3 perioder á 10 veckor) med en Bachelor-examen i ryggen. Utbildningen riktar sig till de som har arbetat i minst 5 år och som idag är chef men vill nå ledande positioner på företag eller organisationer i affärsvärlden. Alla delkurser har stark koppling till yrkeslivet och innehåller case-studies. En vecka per termin besöker deltagarna skolan och gör företagsbesök.  Inriktningarna för MBA:n är: International Business, Communication & Public Relations, International Marketing, Global Banking & Finance, Entrepreneurship, Leadership, E-Business, Sports Management och Human Resources Management.

Boende

EU Business School har en boende-serviceavdelning som hjälper studenter med kontakter och tips på var man kan hitta boende. Ett perfekt ställe att få en första idé och tips på boenden är deras boendesida, läs här för listor på rekommenderade boenden.

Boendetyper

Den vanligaste boendeformen är delad lägenhet med andra studenter. Boenden i olika former går också att ordna via egna kontakter, bland annat finns många agencies eller privata hyresvärdar som hjälper studenter. Kostnaderna varierar, men det mest prisvärda är att hyra ett rum i en lägenhet där andra studenter också bor. De som vill bo mer bekvämt kan också bo i residens där måltider ofta är inkluderat, självklart är det då dyrare.

Generellt kan man utan problem hitta boenden ca 15-30 min från skolan/stadskärnan. Barcelona är inte gigantiskt stort och har mycket bra kollektivtrafik med tunnelbana och buss. Staden är mycket mer tillgänglig än till exempel London, vilket är en fördel.

Priser & datum 24/25

Kurskostnader per läsår
Ansökningsavgift: 200 EUR
Bachelor (BA och BBA), 3 år (6 eller 7 terminer): 14 100 EUR
Bachelor (online), 3 år (7 terminer): 14 100 EUR
Master, 1 år (3 terminer):  15 600 EUR
MBA, 1 år (3 terminer): 18 300 EUR

Viktiga datum

Kursstarter
Bachelor BBA, BA : Okt, feb, juni, aug
Bachelor BA (Hons) : Okt, feb
Master, MBA: Okt, jan, mars

Ansökan

Vi hjälper dig att ansöka till EU Business School utan kostnad. Kontakta oss så skickar vi dig mer information och ansökningshandlingar. Din kompletta ansökan skickar du till info@eduplanet.se.

Detta behöver du för att ansöka till ett Bachelor-program är följande:

 • Vidimerad (stämplad och undertecknad) kopia på ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska. Ta kontakt med din gymnasieskola så hjälper de dig säkert helt kostnadsfritt.
 • Engelska 5 eller 6 med minst C i betyg, eller komplettering med ett  engelsktest i IELTS och 6.0 poäng. Du kan även för icke Honors – Bachelors göra , Cambridge-, TOEFL- eller Duolingo-test.
 • En kortare uppsats, eller en videopresentation på 2-3 minuter. Du får vidare instruktioner om denna punkt när du ansöker.
 • 2 st rekommendationsbrev, t.ex. från lärare eller arbetsgivare. På engelska, så klart!
 • En bild på dig, tänk i stil med en passbild.
 • OBS! Om du ansöker till ett av deras (hons)-program behöver du ha ett snittbetyg på minst C! Om du inte möter betygskravet så kan du ansöka till BBA-programmet första året, och sedan byta till ett (hons)-program till år två.

Notera även att all vår hjälp är gratis, dvs. hjälp med ansökan, studiemedel/CSN, studieplanering etc.

Krav för antagning på MBA och Master (MSc) programmen

För Master (MSc) gäller i princip samma krav som för Bachelor-programmet men med tillägget att du måste ha/uppfylla:

 • Tidigare akademisk erfarenhet med minst en Bachelor-examen
 • Engelsknivå motsvarande minst IELTS 6.5 poäng eller TOEFL 89 poäng (internet based) eller CAE C1 med 176 poäng.
 • Studieresultat med minst GPA 3.0 eller tillfredsställande resultat från ett GMAT-test eller GRE-test eller en godkänd intervju med EU B.

Om du inte möter dessa krav kan du bli antagen genom en intervju och bedömning som görs av skolans Admission Committee.

För MBA samma krav som för Master, men du behöver också ha en gedigen arbetslivserfarenhet motsvarande minst två år, där du haft någon typ av chefsansvar.

Hör av dig till oss om du vill veta exakt vad som krävs.

Studentkommentarer

Aurelie 21 år, Bachelor of Leisure and Tourism

Jag trivs jättebra både med studierna på skolan och med det nya livet i Barcelona. Jag tror att just denna skola passar mig som handen i handsken för tack vare min passion för resor och möten med nya kulturer. I min klass finns studenter från en mängd olika länder och under lektionerna uppmärksammas ofta detta genom att lärarna tar med oss i diskussioner och uppmuntrar oss att bidra med upplevelser från våra länder.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982