College

Barcelona, Spanien

Studera utomlands på Institute of the Arts i Barcelona

Specialinriktat mot estet Ultramodernt campus Nära Barcelona

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi

Institute of the Arts i Barcelona är en liten skola med stort hjärta! Beläget en minut från stranden i den lugna förorten Sitges, bara 30 minuter söder om Barcelona.

Barcelona är Spaniens näst största stad och en av Europas största kulturmetropoler. Här hör cirka 1,6 miljoner människor hemma, liksom fotbollsklubben FC Barcelona, med sin hemarena Camp Nou, och konstnärerna Gaudi, Miró och Picasso. Med sitt stora nöjesutbud, bohemiska tapasbarer, närhet till stränder och ett stort utbud av shopping, går man aldrig sysslolös i här.

Skolan är belägen i det närliggande Sitges, en förort til Barcelona känd för sina många stränder och lugnare atmosfär. Campuset är mycket modern och beläget alldeles intill en utav flera stränder i Sitges. Här finns det flera dansstudios med stort ljusinsläpp, ultramoderna salar för olika form av träning och förberedelser samt flertalet musiksalar. Skolan är öppen 12 timmar per dag vilket gör det lätt att komma till skolan för att öva när det passar dig. All utrustning på skolan, från belysning till ljudsystem är ytterst modernt och uppdaterat vilket skapar perfekta förutsättningar för skolans alla dansare, skådespelare och sångare.

Det finns också ett kafé på campus som blir en naturlig samlingspunkt för alla, här kan du köpa en kaffe eller inta en hälsorik och hemlagad lunch.

Om du vill besöka skolan och se detta fantastiska campus på riktigt, brukar det anordnas Open days där du som potentiell student får se lokalerna, träffa lärare, instruktörer och studenter samt höra mer om de olika programmen.

Barcelona & Sitges

Sitges kallas ibland ”Spaniens Saint-Tropez”, men är betydligt lugnare än Barcelona men har ändå ett stort kulturliv och en livlig nattscen. I Sitges har du heller aldrig långt till stranden – hela 17 stycken kan staden stoltsera med, och längs med strandpromenaden Passeig Maritim tar du dig lätt emellan dem. Missa för all del inte Sitges Carnival i februari, då hela staden exploderar av färg och folkliv!

Barcelona är en fantastisk storstad som fascinerar sina besökare. Här finns ståtligheter som katedralen La Sagrada Familia, designad av arkitekten Gaudi, det kilometerlånga promenadstråket La Rambla där gycklare och gatuartister bjuder på underhållning och fotbollsarenan Nou Camp där hemmafavoriterna Barca bjuder på storslagen fotboll.

Utöver detta är shoppingen oslagbar med allt ifrån prisvärda marknader till exklusiva butiker. För dig som gillar arkitektur och pittoreska kvarter inbjuder Barcelona till en mängd olika sevärdheter. Belägen mellan berg och hav finner du allt du kan tänka dig i nöjesväg, i vackra Barcelona.

Vill du ha lite Barcelona-inspiration? Kika in på vår Studerautomlandsblogg och läs inlägget om Barcelona. På vår blogg samlas våra egna och våra studenters resereportage tillsammans med tips och råd.

Kurser

Institute of Arts Barcelona har många olika utbildningar av varierande längd för dig som vill studera teater, dans, och musik i Spanien.

Bachelorprogram

Kurslängd: 3 år

IAB erbjuder Bachelor degrees (motsvarande kandidatexamen) inom en mängd olika estetiska områden:

 • Acting
 • Dance
 • Commercial Dance
 • Film Direction
 • Musical Theatre
 • Popular and Contemporary music
 • Singing

Du läser allt mellan 2-6 lektioner per dag, så var beredd på intensiva dagar! På skolans egna sida kan du läsa mer om de olika inriktningarna.

Study Abroad

Kurslängd: 1-2 terminer

Study Abroad är perfekt för dig som bara vill studera under en kortare tid. IAB erbjuder Study abroad program under 1 termin i följande ämnen:

 • Acting
 • Dance
 • Musical Theatre

Här kan du läsa mer om study abroad programmen på Institute of the Arts Barcelona.

Masterprogram

Kurslängd: 1 år

För dig som redan har en kandidatexamen erbjuder IAB, 1-åriga Masters (MA) inom Acting och Dance.

 • Acting
 • Dance

Boende

De flesta studenter söker sitt eget boende i Barcelona, i synnerhet de studenter som ska studera ett 3-årigt program. För Study Abroad studenter finns möjligheter att boka boende via skolan, se nedan för information:

Student Halls

Om du är Study abroad-student och ska stanna 1 termin-1 läsår så erbjuds du rum på skolans studentresidens, ”student halls”, eller i delad lägenheter med gångavstånd till och från IAB. I vissa lägenheter bor även studenter som studerar till en Bachelor degree, så möjligheten finns även för den som vill stanna längre. Studentresidensen är populära och där man lätt hittar vänner och kan vistas i en familjär och trygg atmosfär. Det finns flera trevliga lounge-utrymmen, bar/café och tillhörande trädgård där det spelas livemusik under helgerna! Måltider ingår inte utan du lagar dina egna måltider. För aktuella priser kontakta oss.

Priser & datum 2024

Priser per läsår
Foundation-program, 1 år: 9 900 EUR
BA (Hons), 3 år: 11 400 EUR
Master-program, 1 år: 11 900 EUR
Ansökningsavgift: 50 EUR
Årlig registreringsavgift, gäller alla program: 500 EUR

Levnadskostnader

Pris per månad
Boende inkl utilities: ca 3 300 – 4500 SEK
Mat & övriga kostnader: ca 3 500 SEK
Hur stora dina månadskostnader är beror givetvis på dina egna vanor. Siffrorna ovan är generella uppskattningar. Summan baseras på att du, som de flesta studenter, väljer att dela lägenhet med någon annan.

Viktiga datum

Ansökningsperioder
HT-antagning: 1/4-1/7*
VT-antagning: 1/9-30/11*
*Preliminära datum.
Terminsstarter: Sept, feb
Audition i Stockholm: datum ej fastställt ännu

Ansökan

Vi på EduPlanet hjälper dig utan kostnad att söka till Institute of the Arts Barcelona. Följande dokument skickar du till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala, eller info@eduplanet.se, för att ansöka till skolan:

 • Ifylld ansökningsformulär (detta skickar vi till dig)
 • Ditt gymnasiebetyg översatt till engelska
 • Kopia på ditt pass
 • Bevis på tillräcklig engelska nivå (minst 6.5 IELTS)

När dessa dokument är inkommet till oss går vi igenom din ansökan och ser till att den är komplett. Därefter skickas den till Institute of the Arts Barcelona och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982