College

München, Tyskland

Studera utomlands på EU Business School München

Internationella Business-utbildningar Hög standard Lärare från branschen Möjlighet att transferera

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Data labb

EU Business School är en av världens bästa business-skolor, vida känd för sin höga standard bland såväl studenter som fakultet. Skolan grundades 1973 och har sedan dess levererat högklassig utbildning, stimulerande undervisningsmiljö och har ett nätverk av campus i olika länder.

Bachelor-utbildningarna på EU ges ihop med University of Derby (på skolan Barcelona) och University of Roehampton (här i München) i England vilket möjliggör att du som student kan få studiemedel från CSN. EU Business School är också känt för sin starka internationella mix av studenter från hela världen, du blir del i något mycket större än bara genom en mycket bra utbildning.

Skolan är ackrediterad av bland andra Association of Collegiate Business Schools and Programs, vilket är en mycket prestigefull utmärkelse. Studenter som läser på EU Business School har möjlighet att transferera (flytta) mellan olika campus eftersom skolan förutom i München har campus i städer som Barcelona, Genève och Montreux. Studenter kan alltså börja sin utbildning i München, läsa nästa termin i Barcelona och avsluta i Genève. Studieplanerna ser likadana ut på samtliga campus vilket gör det enkelt för studenterna att transferera mellan olika campus och all undervisning sker på engelska.

Vi på EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med information och rådgivning när du ansöker till EU Business School genom oss! Kontakta oss gärna för mer information om universitetet och hur det är att studera i München.

München

Oktoberfest, lederhosen och blåsinstrument är alla givna komponenter i denna traditionella tyska stad som även är huvudstaden i Bayern. München är Tysklands tredje största stad och oerhört populär bland tyskarna själva. Läs mer om staden här.

Fritid

I München finns ingen anledning att gå sysslolös! Varför inte ta en promenad runt i staden till Nymphenburgslottet, besöka FC Bayern Münchens hemmaarena Allianz-Arena, uppleva stadsparken, museer och konstutställningar. Befinner du dig här i slutet av september och början av oktober får du naturligtvis inte missa Oktoberfest som pågår i två veckor och lockar besökare från hela världen. Här har du chansen att dricka så mycket öl du bara orkar, samt njuta av festligheterna på denna sprudlande festival. Det finns även stor möjlighet att utöva diverse sporter.

EU Business School erbjuder Bachelor-program för Business (BSc) med stark internationell koppling, där du har möjlighet till specialisering inom olika områden som är viktiga och frammarsch i dagens affärsvärld. Deras Bachelor inom Business ger dig Civilekonom-examen.

Skolans undervisningsmål är att kombinera teoretiska kunskaper med professionella arbetsmetoder. Undervisningen bygger till stor del på ”case-metodik” och studiemiljön är personlig och studentorienterad. Klasserna är aldrig större än 25 studenter och lärarna är engagerade och arbetar själva inom branschen.

Kurser

Bachelorutbildningar (BA, BSc)

Nedan program erbjuds hos EU Business School på Bachelornivå. Utbildningen inom International Business är ackrediterat av och i samarbete med det högt rankade University of Roehampton i London. Studenter har därigenom rätt till studiemedel från CSN för utbildningen. De andra BA-utbildningarna är erkänt bra men berättigar för tillfället ej till studiemedel, om du finansierar studierna helt själv är de också mycket bra alternativ.

Bachelor (BSc, Hons) in International Business

Bachelor in International Business är ett populärt program som ges i samarbete med University of Roehampton i England på sex terminer eller tre läsår. Studenter får lära sig om vår komplexa moderna affärsvärld. Programmets mål är att genom en vid mängd kurser i många olika discipliner ge studenter en övergripande kunskap i alla funktionella affärsområden och praktisk erfarenhet som förbereder för en chefsposition inom ett företag eller organisation som lever i en internationell miljö.

International Business

Allmän och bred inriktning inom Business alla områden med internationellt och globalt fokus. Syftet är att ge dig en stabil grund för arbeta på chefsposition och ha kunskaper inom många olika business-områden, t ex kunskap om analyser, strategisk planering, utveckling, försäljning, marknadsföring och human resources. Utbildningen mynnar  alltså ut i en bred internationell Civilekonomexamen. Läs mer om programmet här!

Bachelor (BA, BBA, Hons) in Business Management

EU Business School har också skarpa Bachelor-program inom Business och Management med inriktning mot vissa specifika områden. Syftet är att förbereda dig för att arbeta på chefsnivå inom dessa områden. Stor vikt läggs vid ledarskap och management. Programmen ges i samarbete med University of Derby. Sammanfattningsvis finns de med följande inriktningar:

Business Management

Generell utbildning med fokus på att arbeta som chef med ekonomi.

Business Management & Marketing

Dagens marknadsföring i en global värld med moderna verktyg och teorier.

Business Management & Finance

Förbereder dig som chef inom finansindustrin eller på företag med finansieringsansvar.

Business Management & Enterprise

Förbereder dig som egen entreprenör eller arbete inom större företag med affärsutveckling.

Business Management & Human Resources Management

Arbete med HR och utveckling av personal och organisations för bästa möjliga samspel och resultat.

Det finns även fler Bachelor-program. Dessa är bara några exempel.

Läs mer om dessa program  här!

Masterutbildningar (MBA och MSc)

EU Business School har även Masterutbildningar för dig som arbetar inom business, läs mer om deras Master-program här.

MBA-programmet är designat för dig som har minst två års yrkeserfarenhet med arbete inom business. Den kan läsas på hel- (1 år) eller halvfart (2 år) och syftar till att ge dig en chefsposition och snabb karriärutveckling. Inom ramen för de båda MBA och MSc-programmen kan du välja mellan följande fördjupningar. Om du har mindre än två års yrkeserfarenhet kan du läsa en Master eller MSc:n istället. Dessa program erbjuds i München för närvarande:

International Management (MBA, MSc)
Management (Master)
Marketing (Master)
International Marketing (MBA)
International Business (MBA)
Finance (Master)
Global Banking Finance (MBA)
Tourism & Hospitality (Master)
Leisure & Tourism Management (Master)
Innovation & Entrepreneurship (Master)
Fashion & Luxury Business (Master)
Digital Business (Master, MBA)
Entrepreneurship (MBA)
Design Management (MBA)
Project Management (MBA)
Sports Management (MBA)
Communication Public Relations (MBA)
Humans Resource Management (MBA)

Boende i München

European University hjälper sina studenter att ordna boende på kursorten. Den vanligaste boendeformen är delad lägenhet med andra studenter. De studenter som önskar ordna boende på egen hand är självklart välkomna att göra detta. Boenden i olika former går bland annat att finna via agencies eller privata hyresvärdar som skolan gärna tipsar om. Språkpunkten kan även hjälpa dig med tips på boende!

Priser & datum 2023/2024

Kurskostnad per läsår
Ansökningsavgift: 200 EUR
Bachelor, 3 år (6-7 terminer): 13 500 EUR
Master, 1 år ( 3 terminer) 15 600 EUR
MBA, 1 år ( 3 terminer) 21 900 EUR
OBS. 2 000 EUR ska betalas som delavgift i förväg inför första året. (3 000 EUR för master-programmen)

Viktiga datum

Kursstarter
Bachelor (BA, BBA): okt, feb, juni, aug
Bachelor (BA Hons): okt, feb
Master (MBA, MSc): jan, mars

Ansökan

Vi hjälper dig att ansöka till EU Business School utan kostnad. Kontakta oss så skickar vi dig mer information och ansökningshandlingar. Din kompletta ansökan skickar du till info@eduplanet.se.

Detta behöver du för att ansöka till ett Bachelor-program är följande:

 • EU Business School’s ansökningsblankett (denna får du av oss).
 • Vidimerad (stämplad och undertecknad) kopia på ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska. Ta kontakt med din gymnasieskola så hjälper de dig säkert helt kostnadsfritt.
 • Engelska 5 och 6 med minst C i betyg eller komplettering med ett av dessa engelska-test och resultat: IELTS 6.0 poäng eller TOEFL 80 poäng. Om du inte möter dessa krav kan du komplettera genom skolans eget onlinetest/intervju engelsktest som tar ca 1.5 timme.
 • En kortare uppsats eller en videopresentation på 2-3 minuter.
 • 2 st rekommendationsbrev, t.ex. från lärare eller arbetsgivare.
 • 3 st passfoton eller digitalt passfoto.
 • Om du ansöker till ett av deras (hons)-program behöver du ha ett snittbetyg på minst C!

OBS att all vår hjälp alltså är gratis, till exempel hjälp med ansökan, studiemedel/CSN, studieplanering etc.

Krav för antagning på MBA och Master (MSc) programmen

För Master (MSc) gäller i princip samma krav som för Bachelor-programmet men med tillägget att du måste ha/uppfylla:

 • tidigare akademisk erfarenhet med minst en Bachelor-examen
 • engelskanivå motsvarande minst IELTS 6.5 poäng eller TOEFL 89 poäng (internet based) eller CAE C1 med 176 poäng.
 • studieresultat med minst GPA 3.0 eller tillfredsställande resultat från ett GMAT-test eller GRE-test eller en godkänd intervju med EU B.

Om du inte möter dessa krav kan du bli antagen genom en intervju och bedömning som görs av skolans Admission Committee.

För MBA samma krav som för Master, men du behöver också ha en gedigen arbetslivserfarenhet motsvarande minst två år, där du haft någon typ av chefsansvar. Engelsknivån kan vi även här tillsammans med skolan testa online.

Hör av dig till oss om du vill veta exakt vad som krävs.

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982