College

Los Angeles, USA

Studera Musik utomlands på Musicians Institute i Los Angeles

Ledande musikskola Gott rykte Modern utrustning Många inriktningar

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Visumkrav
 • Data labb

Musicians Institute startade på 1970-talet och etablerade sig snabbt som en av USA:s ledande musikskolor. Campus ligger i hjärtat av Los Angeles, mitt i Hollywood och campusområdet har musikutrustning i världsklass.

Det finns inspelningsstudios, övningsrum, scener och bibliotek. Skolbyggnaden är öppen 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan så det finns alltid möjligheter för studenterna att öva.

Många av skolans studenter jobbar idag med musik i USA och skolan har ett väldigt bra rykte bland talangscouter. Några av studenterna som gått på Musicians Institute och sedan lyckats i branschen har jobbat med artister som KORN, Nine Inch Nails, Weezer, Red Hot Chili Peppers, Eric Clapton, Alanis Morissette, Pink och Christina Aguilera för att nämna några.

Terminerna på Musicians Institute är indelade i quarters och varje år har fyra quarters, sommar, höst, vinter och vår. Internationella studenter ska vanligtvis läsa minst två quarters för att beviljas studiemedel på Musicians institute. EduPlanet hjälper dig kostnadsfritt med ansökan, information och CSN-handlingar när du ansöker till Musicians Institute. Musicians institute har ett flertal stipendier som studenter som vill plugga musik i USA kan ansöka om.

Los Angeles

Los Angeles ligger beläget i Kalifornien och är USA:s näst största stad med ca 10 miljoner invånare. Denna världsmetropol myllrar av spännande och varierande stadsdelar som erbjuder allt mellan himmel och jord. Kändisspotting I Beverly Hills kan du strosa runt bland trendiga och exklusiva butiker på Rodeo Drive som drar till sig mängder av turister och penningstinna shoppare året runt. Med lite tur kan du skymta något välkänt ansikte i detta kändistäta område. Hollywood Hollywood är USA:s filmcentrum med kända Hollywood Boulevard, Kodiak Theatre och Chinese Theatre där många stora filmgalor hålls. För den som är filmintresserad kan man även besöka Universal Studios som ligger beläget lite utanför staden, där du kan få en inblick i den amerikanska filmindustrin. Los Angeles sjuder av liv och många människor flyttar hit för att söka framgång och berömmelse. Los Angeles många stränder och människors livsstil har gjort denna enorma stad till ett populärt tillhåll för människor från hela världen.

Los Angeles är ett betydande centrum för kultur, vetenskap, teknik och internationell handel, men även för högre utbildning. Här finns några av USA:s mest berömda universitet som UCLA, University of Southern California och Woodbury University. Denna universitetsanda passar mycket bra för både språkresor och de som vill studera i en riktig lärdomsstad.

Att ta sig fram i Los Angeles mellan de olika stadsdelarna kan vara lite av ett projekt. Kors och tvärs löper flerfilade motorvägar som ett spindelnät genom staden och den hektiska trafiken orsakar ofta trafikstockning och förseningar. Det kan således vara en god idé att planera din körning så att du slipper köerna. Att skaffa en bil under din vistelse kan dock vara att rekommendera då de flesta avstånden kräver en kortare biltur.

Fritid

Los Angeles är en världsmetropol där du finner det mesta. Här kan du besöka några av USA:s anrika universitet, koppla av vid Venice Beach milslånga stränder, sprätta pengar på Beverly Hills exklusiva Rodeo Drive eller varför inte gå på bio i amerikanska filmindustrins kärna Hollywood.

Väljer du Los Angeles som destination för dina studier bör du även ta chansen att utforska mer av Kalifornien. Natursköna San Diego ligger endast två timmar söderut, åker du istället norrut kommer du till strandparadiset Santa Barbara efter en kortare bilfärd. Passa även på att bege dig iväg på en helgutflykt till San Francisco i norra Kalifornien. Denna delstat i väst är som ett eget litet land med oändligt mycket att utforska.

Kurser

Musicians Institute erbjuder ett flertal olika kurser inom musik och sång. Skolan erbjuder både kortare certificate kurser på cirka 3-6 månader, men studenter kan även välja att läsa på skolan i flera år och ta en Bachelors Degree eller Master Degree.

De utbildningar som är på Associate- och Bachelornivå är studiemedelsberättigade vilket innebär att studenten kan få lån av CSN både för kursavgift och uppehälle. Det går naturligtvis bra att även läsa kortare kurser på cirka 12 veckor till 6 månader hos MI, men observera att du då får finansiera studierna själv.

Performance Programs

På MI’s Performance Program får du omfattande och intensiv utbildning i allt från traditionella musikdiscipliner till populärmusik inom ditt valda performance-område; sång, bas, gitarr, trummor eller keyboard. Programmen ger dig utrymme att utveckla din egen stil, din kreativa mogenhet och din professionella kompetens för att på bästa sätt förbereda dig för en karriär inom dagens musikindustri.

Du kan välja att läsa;

Master of Music på 1-1,5 år (4 quarters)

Bachelor of Music in Performance  på 3-4 år (12 quarters)

Associate of Arts in Performance, Music Business eller Music Event Production på 18 månader (6 quarters)

Certificate in Performance, Songwriting, Music Business/Entrepreneurship eller Business på antingen ett år (4 quarters) eller ett halvår (2 quarters) beroende på program.

Läs mer om inriktningarna på MI’s olika Performance Program här:

Entertainment Industry Programs

MI’s Entertainment Industry Programs är kortare program eller möjliga tillval till dig som läser en Bachelor of Music eller Associate of Arts in Performance. Du lär dig ovärdeliga tekniker inom ditt valda ämnesområde samtidigt som du har chans till mängder av praktisk erfarenhet.

Stipendier

MI erbjuder en hel del talangbaserade stipendier som vi gärna tipsar om.

Ett av dessa är Full Ride Scholarships som går ut på att deltagarna laddar upp sina videoframträdanden som allmänheten sedan får rösta om. De tre som får flest röster vinner en viss summa prispengar. Förstapristagaren vinner tex. hela kursavgiften för 2 års studier + $10 000 i levnadsomkostnader.

Ett annat stipendium som vänder sig specifikt till internationella studenter ger dem möjlighet att vinna upp till $12 000 av kursavgiften. I detta fall vill skolan att man skickar in ett videoframträdande, motivationsbrev samt referensbrev.

Vi tipsar gärna som skolans olika stipendier, så tveka inte att kontakta oss.

Besök även gärna MI’s egen sida för stipendier.

Boende

Skolan har ett så kallat Housing Department som hjälper studenter att ordna boende i Los Angeles. Skolan har inget eget boende, men erbjuder dig som vill bo ihop med andra att skriva upp dig på en lista för att matcha ihop dig med passande roommates.

Ofta går det att ordna boende i närheten av skolan och de vanligaste boendealternativet är just att man bor i en delad lägenhet med andra studenter. Hur mycket boende i Los Angeles kostar beror på vilka faciliteter du önskar, hur stor lägenheten är och hur många rum den har. Se några prisexempel under ”Priser & Datum”, men tänk på att saker som gas & elektricitet ofta tillkommer utöver hyran.

När du är antagen till skolan får du tillgång till Musicians Institutes ”Student Housing Guide” för boende i Los Angeles samt tips från oss på EduPlanet. Rekommenderat är att börja leta boende ungefär en månad innan skolan börjar!

Här hittar du mer information om skolans Housing Department

Priser & datum 2024

OBS pris per quarter
Certificate (4 quarters totalt): USD 9 210
Associate’s Degree (6 quarters totalt): USD 9 210
Bachelor’s Degree (12 quarters totalt): USD 8 244
Master’s Degree (4 quarters totalt) : USD 8 244
Andra avgifter
Ansökningsavgift: USD 100

Levnadskostnader

Prisexempel
Rum: USD 650 – 1 100
Egen lägenhet: USD 900 – 1 400
Delad lägenhet: USD 700 – 1 050
Hur stora dina månadskostnader är beror så klart på dina egna vanor. Siffrorna ovan är generella uppskattningar per månad. Summan baseras på att du, som de flesta studenter, väljer att dela lägenhet med någon annan.

Viktiga datum

Quarters
Fall quarter
Kursperiod: Oct – dec
Winter quarter
Kursperiod: Jan – mar
Spring quarter
Kursperiod: April – juni
Summer quarter
Kursperiod: Juli – sept

Ansökan

EduPlanet hjälper dig utan kostnad att söka till Musicians Institute.

Följande dokument skickar du till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala för att ansöka till skolan:

 • Ifyllt ansökningsformulär (detta skickar vi till dig)
 • Ditt gymnasiebetyg översatt till engelska
 • Intyg om Studiefinansiering (detta skickar du efter från CSN, blankett får du av EduPlanet)
 • Bankbrev (om du har för avsikt att finansiera dina studier utan CSN)
 • Ansökningsavgift på $100 som du tillåter skolan att dra från ditt kort
 • Kopia av ditt pass
 • Demo enligt instruktioner i ansökningsformuläret

När dessa dokument inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till att den är komplett. Därefter skickas den till Musicians Institute och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

Nu har du kommit en bra bit i ansökningsprocessen och vi hjälper dig gärna vidare! Vi svarar på frågor kring såväl CSN, visum, försäkring och boende inför din avresa. Kolla in EduPlanets Studerautomlandsblogg för mer information om hur man söker visum till USA!

Studentkommentarer

Philip 19 år, Performance Certificate Vocals

Det är UNDERBART! AMAZING!!!

Musicians institute är en fantastisk push för en framtida karriär inom musikbranschen! Lärarna är otroligt begåvade och alla hjälps åt! Man bygger ett kontaktnät och möter nya människor varje dag! Och att skolan ligger i Hollywood Los Angeles gör det ännu bättre! Det är en kul upplevelse och jag är så tacksam och glad att jag får vara här!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982