College

Seattle, USA

Studera utomlands i USA på Skagit Valley College i Seattle

Fantastisk natur Trygg studentstad Närhet till Kanada Campusboende

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Data labb

Skagit Valley College (SVC) är beläget i Washington State i natursköna Mount Vernon mellan Seattle i USA och Vancouver i Kanada.

I närheten ligger flera härliga skidbackar och naturparker och naturreservat för dig som är intresserad av vintersport och att vara ute i naturen. Du har ett ypperligt läge att utforska några av de 121 statligt ägda naturparkerna i Washington State, också kallad the Evergreen State, vissa som du bara når genom en färjetur ut till några av de kustnära öarna.

SVC är ett mindre college med ca 5 700 studenter varav internationella studenter från många olika länder. Skolan erbjuder hög nivå på sina utbildningar kanske främst för att klasserna är små med ca 30 studenter i varje. Skolan har också ett utmärkt ”transfer guarantee program” som gör det möjligt för studenter att få direkt intagning på ett universitet där de kan fortsätta att studera. Till studenternas förmån är skolan är en av de största arbetsgivarna i området och viktig för kommunen vilket gör att det satsas på att hålla campuset och skolans faciliteter i toppskick!

Från första stund blir du som student på SVC väl omhändertagen. Skolan erbjuder upphämtning från flygplats vid ankomst och personal finns alltid på plats och hjälper dig både med akademiska och praktiska frågor.

Mount Vernon & Seattle

Mount Vernon är en liten stad som anses trygg att bo i, med ett trevligt downtown med småbutiker och restauranger. Invånarna är väldigt tillmötesgående och vänliga och positivt inställda till SVC om du råkar nämna att du är student där. En stor andel av invånarna har koppling till SVC genom att de själva eller någon i deras familj studerat eller arbetat där, genom att de tar del av konserter, föreställningar eller konferenser i skolans Performing Arts & Conference Center som också är öppen för allmänheten, eller inte minst genom att de själva agerar värdfamilj åt någon av skolans internationella studenter. I april månad fördubblas vanligtvis antalet människor som vistas i Mount Vernon på grund av att de stora tulpanodlingarna då står i full blom, vilket lockar långväga besökare.

Längtar du efter storstadspuls är Seattle den närmsta miljonstaden i nordvästra USA som ligger cirka en timmes bilfärd söder om Mount Vernon. Seattle är även det en stad med närhet till naturen och kustremsan som dessutom erbjuder ett sprudlande kulturliv. Är du ute efter shopping bör du dock stanna halvvägs dit och besöka Seattle Premium Outlets där du kan strosa runt under bar himmel mellan butiker av välkända klädmärken i varierande prisklasser. Med största sannolikhet kommer du även att få trängas med en och annan Kanadensare som åkt över gränsen för att shoppa i grannlandet.

Fritid

Skagit Valley College omges av norra USA:s storslagna natur. Här reser sig bergskedjan Cascade Mountains i öst och genom Mount Vernon rinner floden Skagit River fram. Gör en utflykt till Deception Pass och se vart Skagit Bay möter Pugetsundet eller ta chansen och följ med på en av de många utflykter och aktiviteter som skolan ordnar för sina amerikanska såväl som internationella studenter.

I området finns ypperliga möjligheter till utomhusaktiviteter såsom skidåkning, kajak, dykning och golf. Utöver de självklara utomhusaktiviteterna har skolan också framstående lag i bl.a. baseball, volleyboll, softball, basket, tennis och fotboll.

Kurser & Program

På Skagit Valley College (SVC) kan studera ett helt program eller läsa under en kortare tid som en sk Study Abroad-student. Alla nya studenter på skolan skriver under Orientation Week ett test inom engelska och matematik. Resultatet påverkar dig främst om du har för avsikt att fullfölja ett helt degree-program på skolan.

Study Abroad

Längd: 1-3 quarters

På SVC kan du välja att läsa fristående kurser under en eller flera quarters. Detta är ett bra alternativ om du vill plugga i USA under en kortare period. För att få CSN måste du läsa minst två teminer med 12 units per termin. Är du student på ett svenskt universitet kan det finnas möjlighet att tillgodoräkna dig kurser från SVC till din svenska examen. Prata med studievägledaren på din institution om universitetets krav och önskemål på kurser.

Här hittar du SVC kurskatalog.

Degree-program

Längd: ca 2 år

På SVC kan du även läsa en tvåårig Associate’s Degree eller ett transferprogram. Läsåret är uppdelat i sk quarter där man beräknas läsa 15 units per kvartal. Oavsett om du läser till en Associate’s Degree eller väljer ett transferprogram på SVC har du möjlighet att efter dina studier transferera vidare till ett amerikanskt universitet för att där bygga på din utbildning för att uppnå en Bachelor Degree. SVC är partner med en mängd prestigefulla universitet såsom University of Washington, University of Oregon, University of Hawaii och University of Nevada.

I din Associate Degree väljer du ett huvudämne, din sk major, som innebär att du läser ett antal obligatoriska kurser inom det valda ämnesområdet. Förutom detta läser du cirka 1 år s.k. General Education, vilket är allmänna kurser som inte är direkt kopplade till din major men som är obligatoriska för att du ska kunna uppnå din examen. Vilka kurser du väljer inom ditt program beror på vilken major du läser, vilka kurser ditt college erbjuder, samt om och i så fall till vilket universitet du har för avsikt att transferera vidare efter dina studier på SVC.

På SVC kan du välja bland en mängd olika huvudämnen såsom:

Business
Biology
Visual Arts
Music
General Studies
Nursing
Education
Science

Här hittar du skolans olika Areas of study.

Boende

Endast 3 minuter bort från campusområdet ligger Campus View Village som är ett boenderesidens för studenter. Detta parkliknande område är fullt av studentlägenheter med fyra sovrum, badrum, vardagsrum, kök och matavdelning. Detta boende är perfekt för internationella studenter då det ger en god möjlighet att lära känna andra studenter på skolan.

Det finns även möjlighet att bo med en värdfamilj i närheten av skolan. Man hyr då ett rum hos en amerikansk familj och bestämmer själv huruvida man vill ha mat inkluderat eller ej.

Mer information om Campus View Village.

Mer information om boende i Värdfamilj.

Priser & datum 23/24

Kurspriser
Kursavgift inklusive administrativa avgifter
12 Credits per termin: ca USD 3 595
15 Credits per termin: ca USD 3 855
Skolans obligatoriska försäkring
Per läsår: USD 1 170

Levnadskostnader

Boende
Studentresidens
Per quarter: USD 1 510
Värdfamilj med helpension
Per månad: USD 650
Värdfamilj utan måltider
Per månad: USD 450

Viktiga datum

Winter quarter: Jan – mars
Spring quarter: April – juni
Summer quarter: Juli – aug
Fall quarter: Sept – dec

Ansökan

EduPlanet hjälper dig utan kostnad att söka till Skagit Valley College. Du betalar endast skolans avgifter.

För att påbörja en ansökan ska du fylla i vårt ansökningsformulär, så kommer vi att kontakta dig.

Följande dokument skickar du till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala för att ansöka till skolan. Det går även bra att maila ansökan till study-us@eduplanet.se.

 • Ifyllt ansökningsformulär (detta skickar vi till dig).
 • Ditt examensbevis översatt till engelska (kontakta din gymnasieskola för att ordna detta).
 • Intyg om Studiefinansiering (detta skickar du efter från CSN, blankett får du av oss).
 • Bankbrev (om du har för avsikt att finansiera dina studier utan CSN).
 • Kopia på ditt pass.
 • Betald ansökningsavgift till skolan på $50.

När dessa dokument har inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till så att allt ser bra ut. Därefter skickas den till Skagit Valley College och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

EduPlanet svarar på frågor kring såväl CSN, visum, försäkring och boende inför din avresa. Kolla in Studerautomlandsbloggen för mer information om hur man söker visum till USA!

Studentkommentarer

Madelene 23 år, Transfer Program Veterinary Technician

Folk är så trevliga här, och än så länge flyter det på bra. Har redan börjat leta efter fortsättningsutbildning, så förhoppningsvis börjar jag på Colorado Mountain College till hösten! De flesta på skolan är väldigt jordnära, så det är lätt att anpassa sig även fast det är många nationaliteter på skolan!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982