College

New York, USA

Studera utomlands i New York på Berkeley College

Campus på Manhattan Stipendier & BA´s på 3 år Karriärsrådgivning & praktik på företag

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Scholarship
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav
 • Data labb

Berkeley College grundades 1931 och har etablerat sig som ett mycket framgångsrikt och anrikt college med populära program inom tex Business, Fashion och Interior Design. Här läser mer än 7 000 studenter varav omkring 350 är internationella. Är du på jakt efter riktigt bra businessutbildningar har du hittat helt rätt!

Berkeley College har sju olika campus i New York och närliggande New Jersey. De flesta internationella studenter väljer att studera vid något av dessa campus:

NYC Midtown Campus Det största och mest populära campuset med ett fantastiskt läge mitt på Manhattan, i världens ekonomiska centrum och en kort promenad från Bryant Park, Grand Central Station, teatrar, restauranger, shopping, museer m.m.

White Plains Campus Beläget i hjärtat av New York’s businessdistrikt i området White Plains. Till Manhattan tar du dig enkelt på ca 35 min med kollektivtrafik.

Woodland Park Campus Här studerar du i en idyllisk miljö omgiven av skog och parkområden, i en av New York Citys förorter; Woodland Park, New Jersey.

Små klasser, personlig vägledning och en kombination av praktiskt och teoretiskt lärande har gett Berkeley College ett mycket gott rykte. Som internationell student blir du väl omhändertagen. Personalen på Berkeley’s International Student Department hjälper till med anpassningen till livet i USA och dit kan du alltid vända dig om du har frågor.

Utbildningar av hög kvalitet

Berkeleys utbildningar är alla karriärsinriktade som ett svar på företagens ökande efterfrågan av personer med såväl konkurrenskraftig utbildning, professionellt kunnande och arbetslivserfarenhet. Skolan har nära samarbete med många företag och kan hjälpa dig med kontakter i näringslivet både under och efter din utbildning. Utöver skolarbeten och projekt åt riktiga klienter erbjuder skolan dig som programstudent en sista termin med arbetspraktik som ska förbereda dig inför arbetslivet. Många av lärarna är professorer från andra betydligt dyrare college, vilket också gör att kvaliteten är mycket hög i förhållande till kursavgifterna.

Stipendium och tillgodoräkning

Om du ansöker till ett av Berkeleys degreeprogram har du mycket goda chanser att få skolans stipendium för internationella studenter som innebär en lägre kursavgift, inte sällan upp till 15-25% lägre! Som svensk student kan du även tillgodoräkna dig upp till ett läsår från svenska gymnasiet och i en del fall börja direkt på år två på något av skolans degreeprogram. Detta innehär att du kan bli klar med en Bachelor Degree på tre år istället för fyra, eller en Associate’s Degree på endast ett år istället för två vilket är det normala i USA. Observera dock att skolan gör en individuell bedömning av varje students betyg för att se vilka betyg som kan tillgodoses. Skolans terminssystem gör det även möjligt att snabba på utbildningen ytterligare om du väljer att utnyttja alla tre terminer skolan har per år. Som minst kan du bli klar med din Bachelor på två år och din Associate’s på mindre än ett år, vilket är en stor fördel!

Läs mer om stipendiet och tillgodoräkningen för svenska studenter under fliken ”Kurser & Program”.

New York

”Staden som aldrig sover” besöks av mer än 40 miljoner inrikes- och utländska turister varje år, vilket gör staden till ett av världens mest populära turistmål och mäkta attraktiv för utlandsstudier. Detta i sig talar sitt klarspråk om hur mycket New York har att erbjuda sina besökare.

New York garanterar dig ett oändligt utbud av fritidsaktiviteter, allt från teatrar, konserter och musikaler till sportaktiviteter och dagsutflykter. Här finns sevärdheter, restauranger, shopping och kultur. Vad sägs om ett besök till Frihetsgudinnan och Ellis Island, Little Italy eller det livliga China Town, vandra omkring på Manhattan eller koppla av i enorma Central Park. Den sportintresserade kan se matcher i till exempel basket, hockey, baseboll och rugby.

Kurser

Berkeley College är i grund och botten ett Business College och erbjuder främst utbildningar med affärsinriktning, men också kurser och program inom exempelvis inredningsdesign och juridik. De flesta studenter på skolan väljer att fullfölja Bachelor Degree, men för dig som vill vara iväg ett kortare tag finns även Associate’s Degrees och möjligheten att plocka fristående kurser som Study Abroad-student.

Som programstudent på Berkeley behöver du innan kursstart skriva ett test inom engelska och matematik. Detta kan du göra på plats på skolan alternativt på EduPlanets kontor. En del program kräver att du uppnår ett visst resultat på testet. Når du inte resultatet som krävs för ditt program kan du under första terminen bli ombedd att ta förberedande kurser inom just engelska och matematik parallellt med dina övriga kurser. Detta gäller dock endast dig som läser ett degree-program, åker du som Study Abroad-student behöver du inte skriva testet.

Study Abroad

Längd: 1-2 terminer

Study Abroad är ett jättebra val för dig som vill studera i USA en kortare tid och känna på hur det är att vara student, utan att läsa till en flerårig examen. Precis som för Associate- och Bachelorprogrammen är dessa Study Abroad-terminer godkända för studiemedel från CSN! Du läser valfria, fristående kurser i en eller två terminer. Som Study Abroad-student måste du läsa minst 12 s.k. credits per termin (du kan läsa upp till 16 credits, men det blir väldigt mycket). En kurs är ofta 3 credits lång, vilket innebär att du läser cirka 4 kurser per termin om den innehåller totalt 12 credits. En normal termin är 15 veckor lång. Innan varje terminsstart kommer du att registrera dig på de kurser som du vill läsa. Som Study Abroad-student kommer du inför din första temin välja dina kurser redan hemifrån i samråd med skolans studievägledare.

En eller två Study Abroad terminer kan också byggas på till en Associate eller Bachelor Degree/utbildning om du trivs och vill fortsätta läsa. Detta gör det till ett populärt program, då du inte binder upp dig för en längre period samtidigt som du kan fortsätta och tillgodoräkna dig kurserna för att ta en Degree.

Här nedan är 3 populära ämnesområden (Majors) för Study Abroad där Berkeley tillsammans med oss plockat ihop 4 kursförslag under varje ämne som sedan enkelt kan byggas ut till en Degree inom detta ämne. Antingen kan du läsa dem som de ligger grupperade nedan eller som vanligt bygga ihop en termin med 4 kurser inom olika ämnen. Just nu erbjuder Berkeley 1 000 USD i rabatt till våra svenska studenter som är intresserade av att läsa någon av följande inriktningar/paket:

 • Fashion Merchandising and Management courses (t ex kurserna: Fashion Product Knowledge, Textiles, Trend Analysis & Product Development, Introduction Marketing and more)
 • Marketing Communicating Courses (t ex kurserna: Digital and Social Media Marketing, Branding, International Marketing, Consumer Behaviour, International Business)
 • International Business Management Courses (t ex kurserna: International Business, International Management, International Trade and Economic Analysis, International Marketing, Negotiations and Diplomacy)

Vi mailar gärna info om kurser du kan välja, men här kan du läsa mer om alla de kurser som är valbara i Berkeley College terminer & kurskataloger.

Efter att du läst någon av dessa terminer har du möjlighet att läsa vidare på ett Degree-program (Associate, Bachelor) inom det område som du är intresserad av.

Associate’s Degree

Längd: 1-2 år

En Associate’s Degree tar i USA vanligtvis två år och du läser kurser för totalt 60 credits. Berkeleys terminssystem gör det möjligt att läsa tre terminer per år vilket gör att du kan bli klar med ditt program snabbare om du väljer att studera din utbildning i ett sträck. Om du läser en Associate’s Degree har du därefter möjlighet att läsa vidare på Bachelors Degree om du önskar.

Tillgodoräkning av gymnasiebetyg! Som svensk student som påbörjar en Associate Degree finns det chans att tillgodoräkna dig en del av ditt gymnasiebetyg som upp till ett akademiskt år på skolan, dvs upp till 30 credits som du kan räkna in i din degree på Berkeley. Dina studier från svenskt gymnasium tillsammans med möjligheten att läsa tre terminer per år ger dig möjligheten att bli klar med din Associate Degree på knappt ett år, vilket är mycket unikt!

Berkeley College erbjuder Associate’s Degree inom bl a  följande områden:

 • Accounting
 • Fashion Business, Merchandising and Management
 • Financial Services
 • Health Science
 • Health Services Administration
 • Health Services Management – Medical Insurance, Billing and Coding
 • Information Technology Management
 • International Business Management
 • Interior Design
 • Justice Studies – Criminal Justice
 • Management
 • Marketing Communications
 • Legal Studies

Läs mer om Berkeley College Associate’s Degrees

Bachelor Degree

Längd: 2-4 år

En Bachelor Degree i USA läses vanligtvis på fyra år och består av 120 credits, som motsvarar en svensk kandidatexamen. Majoriteten, cirka 63%, av dem som studerar på Berkeley läser till en Bachelor Degree. Berkeleys terminssystem gör det möjligt att studera tre terminer per år istället för två som är det normala. Detta möjliggör att kunna bli klar med sin Bachelor Degree snabbare. Sista terminen på Bachelor-programmen är praktik på ett företag eller organisation som Berkeley hjälper dig med. Utbildningen och praktikplatsen brukar nästan ge jobbgaranti om du vill arbeta i USA. När du tagit din examen har du sedan rätt till ett s k OPT-år, dvs rätt att lagligt utan arbetstillstånd arbeta i USA under ett år med marknadsmässig lön.

Tillgodoräkning av gymnasiebetyg. Som svensk student som påbörjar en Bachelor Degree har du chans att tillgodoräkna dig ditt gymnasiebetyg som upp till ett akademiskt år på skolan, dvs upp till 30 credits som du kan räkna in i din degree på Berkeley. Dina studier från svenskt gymnasium i kombination med att du kan läsa tre terminer per år ger dig möjligheten att bli klar med ditt Bachelor-program på endast två år, vilket är mycket unikt!

Berkeley College erbjuder Bachelor Degree inom följande ämnesområden:

 • Accounting
 • Business Data Science
 • Fashion Business, Merchandising and Management
 • Financial Services
 • General Business
 • Health Services Management
 • Information Technology Management
 • International Business
 • Interior Design
 • Graphic Design, Web Design, Game Design
 • Justice Studies – Criminal Justice
 • Legal Studies
 • Management (specialization in Entreprenuership eller Human Resources)
 • Marketing Communications
 • National Security

Läs mer om Berkeley College Bachelor’s Degrees.

Master of Business Administration (M.B.A) Management

Längd: 2-3 år

En M.B.A kan du som redan har en kandidatexamen söka. Berkeleys M.B.A inriktar sig på Management och håller samma höga kvalitet som skolans övriga programutbud. Det är ett intensivt program som ger dig en konkurrenskraftig utbildning utformad att passa efterfrågan på dagens marknad. Du ges kunskapen och verktyg för kliva in i en roll där du leder, kommunicerar och styr dagens stora såväl som små företag.

Läs mer om Berkeley College Master of Business Administration (M.B.A) Management.

Stipendium

Som programstudent kan du ansöka om Berkeley Colleges stipendium för internationella studenter som täcker en del av din kursavgift. Stipendiets storlek varierar mellan 10-25% av kursavgiften och bestäms såväl av finansiellt behov som meriter. Skolan bedömer dina meriter utifrån ditt svenska slutbetyg samt ett personligt brev som du bifogar med ansökan. Detta stipendium har du goda möjligheter att få med kravet att du ansöker till ett program, en Bachelor’s eller Associate’s Degree, alltså inte om du åker som Study Abroad-student. För att bibehålla stipendiet måste du få minst betyg B i dina kurser på Berkeley. Berkeley College har även andra stipendium för studenter som du som svensk kan söka, i vissa fall upp till 50% av årskostnaden, se här för alla stipendier de har.

Boende

Campus

New York City Midtown, Manhattan

För att hitta boende kan vi på EduPlanet komma med tips och rekommendationer. Lediga boenden kan finnas off-campus på Manhattan eller i närliggande stadsdelar. Hyrorna varierar beroende på läge och standard. För att hitta en egen lägenhet i New York/New Jersey-området rekommenderar Berkeley dig att besöka Berkeley College Housing. Sök även bostadsannonser via till exempel Craigslist och Zillow. Tänk på att besöka boendet innan du bestämmer dig, kanske boka boende på hostel eller liknande de första veckorna. Berkeley College har inget boende på NYC Midtown campus.

White Plains

På Berkeley College’s campus White Plains erbjuds boende på campus. Här är det lätt att hitta vänner och du har nära till lektioner, bibliotek, alla campusaktiviteter och downtown White Plains med butiker och restauranger. Campuset ligger ca 35 min från Manhattan.

Värdfamilj

Berkeley College har ett samarbete med American Homestay Network och kan erbjuda dig som internationell student boende hos en amerikansk värdfamilj. Den här boendeformen kan hjälpa dig att snabbare anpassa dig till det amerikanska livet.

Klicka här för att läsa mer om de olika boendealternativen

Priser & datum 2024

Kostnad per termin
Kursavgift*: USD 13 450
Teknikavgift: USD 450
Administrativ avgift: USD 400
Uppskattad kostnad för kurslitteratur mm, per år: USD 1 500
Goda möjligheter för svenska studenter till stipendium med mellan 10%-25% rabatt på kursavgiften per år. För vissa studenter går det också att få 1 000 USD i rabatt vid bokning av någon av de tre paketförslagen för en termin som presenteras på fliken Kurser & Program.
Svenska studenter med examensbevis från gymnasiet och minst D i snittbetyg får tillgodoräkna ända upp till 1 års studier på Degree program, dvs. då totalt 1 år för att få en Associate Degree (istället för 2 år) och 3 år för en Bachelor Degree (istället för 4 år)!
*Examensavgift tillkommer med USD 100

Levnadskostnader

Pris/termin
White Plains dubbelrum: USD 4 700

Viktiga datum

Terminsdatum
Vintertermin: början jan – mitten april
Vårtermin: slutet april – början aug
Hösttermin: början sept – mitten dec

Ansökan

EduPlanet hjälper dig att söka till Berkeley College helt kostnadsfritt! Alla avgifter i samband med ansökningsprocessen är skolans egna. Det finns ingen sista ansökningsdag men kurserna blir ofta fulla så vi rekommenderar att du skickar in din ansökan minst 3 månader innan kursstart, så att du med vår hjälp, även hinner ordna med visum och CSN.

För att ta första steget till att ansöka kan du fylla i vårt ansökningsformulär, så tar vi kontakt med dig.

Antagningskrav

För att söka till Berkeley College behöver du ha en gymnasieexamen och minst C i Engelska 6 eller VG i Engelska B.

Om ditt betyg inte räcker till så kan du istället ha gjort ett officiellt engelskatest såsom IELTS med score 5.5 eller högre, TOEFL 61 IBT eller Cambridge exam med ”C” som minsta betyg.

Ansökningsdokument

Vi på EduPlanet kommer att informera dig om vad du behöver skicka in till oss för att ansöka. Här är en kort genomgång:

 • Ifyllt Berkeley College ansökningsformulär som du får från EduPlanet.
 • Ditt examensbevis från gymnasiet översatt till engelska (oftast kan gymnasieskolan hjälpa till med översättning utan kostnad).
 • Bevis på din engelskanivå (se ovan under rubriken för antagningskrav).
 • Intyg om Studiefinansiering (detta skickar du efter från CSN, blankett får du av EduPlanet).
 • Bankbrev på summan som CSN inte täcker.
 • Ifyllt Berkeley College Scholarship ansökningsformulär inklusive personligt brev och två referensbrev (aktuellt för dig som söker en Bachelor eller Associate Degree).

När dessa dokument har inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till så att allt ser bra ut. Därefter skickas den till Berkeley College och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

Vi svarar på frågor kring såväl CSN, visum, försäkring och boende inför din avresa. Kolla in Studerautomlandsbloggen för mer information om hur man söker visum till USA!

Studentkommentarer

Karin 23 år, Associate’s Degree in Marketing Communication

Jag trivs jättebra på skolan och i New York! Det är lite svårt att plugga på sommaren för det är så mycket annat man vill göra och så mycket som drar i en, men det går bra! Skolan är faktiskt väldigt bra, 90% av mina lärare är fantastiska. Det är mer press än på ett svenskt universitet eftersom man läser flera kurser samtidigt och man måste gå på lektionerna och alltid prestera men det går jättebra. Många svenskar på skolan håller ihop och hjälper varandra, och New York är ju inte helt fel heller.

Amanda 23 år, Associate’s Degree in Marketing Communication

Allt går bara fint här på Berkeley College! Denna första termin läser jag förberedande kurser, så det är skönt med en mjukstart, inte så mycket plugg ännu. Men nästa quarter blir det annat, men jag är redo 🙂 De är väldigt omhändertagande här på skolan när man kommer som ny student så man känner sig direkt som hemma. Jag trivs jättebra!

Susanna 21 år, Study Abroad Year

Nu har jag vart här i 2 månader och jag stormtrivs! Har blivit att flytta runt lite då boende har krånglat för mig, men nästa vecka så flyttar jag till Lower East Side dit många av mina nyfunna vänner också bor vilket kommer bli så kul. De flesta jag lärt känna är antingen svenskar eller norrmän då det kryllar av dem på Berkeley College, men jag klagar inte. Pluggar modekurser på Berkeley och det är jätteintressant! Tar även en målarkurs på en annan skola i närheten då jag vill lära mig det och vill man något i New York så går det alltid att lösa! Nu börjar det bli lite kyligt, men det betyder bara att de snygga kläderna också kommer! Även om det kanske inte flödar med pengar just nu så kan man som student ändå gå runt och kolla på alla de fina skyltfönstren som pyntas nu när det närmar sig juletid. Just nu sitter jag på ett café med några vänner och väntar på att min målarkurs ska börja. Efter det blir det hem och sova för att sen ha en lektion till innan helgen börjar! Är ledig på fredagar så har alltid långhelg.

Hoppas allt är bra i Sverige och att ni får en underbar jul! Jag ser fram emot min vistelse här i NYC!

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982