College

Ocala, USA

Studera utomlands på College of Central Florida

Riktigt campus med boende Topp 20 community college i USA Trevlig & trygg studentstad

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Visumkrav

Belägen mitt i solskensstaten Florida lockar College of Central Florida (CF) studenter från hela världen. På skolans olika campus läser totalt ca 10 000 studenter varav ca 100 är internationella. Skolan är belägen i fridfulla Ocala, med närhet till större städer såsom Orlando. Ocala är en mindre stad känd för sina hästgårdar.

Du märker snabbt att miljön är mycket trevlig och människorna tillmötesgående. På skolan finns personal avsedd att hjälpa just internationella studenter med bl.a. akademisk rådgivning och orientering på skolan. De ger även tips och råd om sociala och kulturella aktiviteter i och utanför Ocala. En annan service skolan står för är upphämtning från flygplatsen vid studenters ankomst. Det finns gott om studentföreningar och organisationer med olika inriktningar, och som föreläsare kommer både amerikanska och internationella som är experter inom olika områden. Eftersom skolan är ett Community College kan de pressa ner sina priser och är betydligt billigare än ett amerikanskt universitet. En del studenter väljer att påbörja sin Bachelor’s degree på ett Community College för att sedan studera vidare på universitetsnivå.

College of Central Florida (CF) är topp 20 rankat bland community colleges i USA, det finns ca 1100 st i USA! CF är partner med bl.a University of Central Florida och University of South Florida där du också kan välja att fortsätta dina studier om du vill det. CF har ett mycket trevligt campus med riktig amerikansk collegekänsla och möjligheter att bo på som student. CF är en perfekt möjlighet att läsa på om du vill prova på det amerikanska studentlivet till en rimlig kostnad som kan täckas med studiemedel från CSN, Läs mer om skolan och kursutbud på fliken Kurser & Program eller på deras egen hemsida. Missa inte heller deras sida för Internationella studenter.

Ocala

Ocala är beläget i centrala Florida omgiven av orörd natur med grönska och frodiga skogar, vars färskvattenströmmar, böljande kullar och friska luft inte sällan fått agera rekvisita i en och annan Hollywoodfilm. Ocala är en trevlig stad och anses av många vara en av de bästa småstäderna att bo i med sina 56 000 invånare. I närheten hittar du välbesökta Silver Springs, en temapark där du kan utforska Floridas speciella djur- och naturliv från en kajak, kanot eller varför inte en glasbottenbåt.

För dig som är sportintresserad passar CF också utmärkt. Bland annat har skolan topprankade basketlag både för damer och herrar. Skolan har även en god historik för mäns baseball. För damer har skolan framstående lag i tennis och softball. Över det senaste decenniet har CF:s lag i basket, baseball och tennis rankats bland de topp 10 i landet.

För dig som vill lapa sol på någon av Floridas milslånga sandständer är den närmsta stranden Daytona Beach en timme från Ocala. För badmöjligheter närmre finns naturliga källor i skogen; Silver Glen Springs är ett omtyckt exempel 40 min från Ocala men det finns också närmre att utforska. Eller varför inte ta ett dopp i poolen på skolans studentresidens tillgängligt för dig som student!

Kurser

På College of Central Florida (CF) kan du välja mellan att studera ett helt program eller läsa under en kortare tid som en sk Study Abroad-student. Du kan välja bland många program och över 60 olika kurser. Här kommer exempel på några områden:

 • Business and Technology
 • Criminal Justice and Public Service
 • Digital Media
 • Health Sciences
 • Liberal Arts & Sciences (t ex Performing, Natural, Social)
 • Teacher Education
 • Welding Technology

Study Abroad

Längd: 1-2 terminer

Study Abroad är ett bra val för dig som vill studera en kortare tid i USA. Du läser valfria, fristående kurser i upp till två terminer. Som Study Abroad-student måste du läsa minst 12 s.k. credits per termin. En kurs är ofta 3 credits lång, vilket innebär att du läser cirka 4 kurser per termin. En termin är 17 veckor lång.

Innan varje terminsstart kommer du att registrera dig på de kurser som du vill läsa. Du får under Orientation Week hjälp av skolans studievägledare med att hitta lämpliga kurser att fylla ditt schema med.

Degree-program

Associate eller Bachelor Degree 

Du som redan vet vad du vill studera, och vill läsa i USA en längre tid, kan välja att läsa en Associate Degree eller en Bachelor Degree på College of Central Florida, Det är möjligt att läsa Degree programs ända upp till Bachelor tack vara att CF är ett state college! En Bachelor Degree är samma som Filosofie Kandidat Examen i Sverige.

Associate Degree, längd: 2 – 2,5 år
Dessa program är 2 – 2,5 år långa. Längden varierar beroende på hur många credits du väljer att läsa per termin. Observera även att om du på testet under Orientation Week får ett resultat som kräver att du läser flera förberedande matematik- eller engelskkurser kan du behöva studera något längre än två år för att hinna läsa alla kurser som behövs för att uppnå din examen.

I din Associate Degree väljer du en major, ett huvudämne, som innebär att du läser ett antal obligatoriska kurser inom ditt valda ämnesområde. Förutom detta läser du cirka 1 år s.k. General Education, vilket är allmänna kurser som inte är direkt kopplade till din major men som är obligatoriska för att du ska kunna uppnå din examen. Vilka kurser du väljer inom ditt program beror på vald major, vilka kurser ditt college/universitet erbjuder, samt om och i så fall till vilket universitet du har för avsikt att transferera vidare efter dina studier på CF.

För en Associate kan du läsa följande kursområden:

 • Business, Accounting
 • Agribusiness
 • Criminal Justice
 • Digital Media
 • Early Childhood Education
 • Engineering Technology
 • Equine (häst) Studies – business & management, physiology
 • Health Sciences
 • Computer Information Technology
 • Supply Chain Management

Efter dina två år på CF kan du antingen fortsätta läsa i ytterligare två år till en Bachelor degree på CF eller via direkt inträde till flera andra universitet där läsa vidare för att erhålla en Bachelor’s examen. Du kan exempelvis transferera till Florida Atlantic University, University of Florida och University of South Florida.

Bachelor Degree, längd: 4 år
Central College of Florida har valt att specialisera sig på ett antal Bachelor-inriktningar som är populära och mycket prisvärda. Om du vill läsa till en Bachelor på CF kan du antingen alltså börja med att studera till en Associate Degree under två år och sedan fortsätta till en av skolans Bachelor Degree:s från år 3 (under förutsättning att det är inom samma kursområde) eller söka direkt till ett Bachelor program från dag ett. De två första åren av en amerikansk Bachelor är en Associate.

Precis som för en Associate degree väljer du att rikta in dig på en så kallad Major, ett huvudämnen eller inriktning. Dessa inriktningar har CF för sina Bachelor Degrees:

 • Business & Accounting
 • Agribusiness Management
 • Equine (häst) Studies -Business & Management
 • Business & Health Care Management
 • Business & Management Information Systems
 • Business & Logistics and Supply Management
 • Business & Public Safety Administration
 • Early Childhood Education
 • Nursing

Ta en titt på skolans hela utbud här!

Boende

Vad gäller boende så finns det möjlighet att bo på campusområdet i skolans studentresidens. Detta är ett mycket bra alternativ för dig som vill uppleva det amerikanska college-livet på riktigt. På residensområdet finns en pool, vilket kan vara riktigt härligt då den årliga medeltemperaturen ligger på 21 grader. Bor du här behöver du heller inte oroa dig för att skaffa bil utan allt finns på gångavstånd.

Här kan du läsa mer om boendealternativen.
Här kan du ta del av vanliga frågor om boendet.

Priser & Datum 2024

Studiekostnader per läsår
Associate Degree/Study abroad: ca. USD 10 517
Bachelor Degree program: ca. USD 14 193
Priset är baserat på att du läser 12 credits, vilket är det vanligaste. Du kan läsa mer om kostnaderna här.

Levnadskostnader

Delad lägenhet – College Square
Kontrakt 12 månader: ca USD 500
Månadskostnaden varierar beroende på vilken typ av kontrakt du väljer. Avgifter som tillkommer är deposition ca USD 430, bokningsavgift ca USD 25 och nyckeluthämtning ca USD 35.

Viktiga datum

Ansökningsdeadline
Vårtermin: 1 november
Sommartermin: 1 april
Hösttermin: 1 juli
Terminsstarter
Vårtermin: Jan
Sommartermin: Maj
Höst: Aug

Ansökan

EduPlanet hjälper dig utan kostnad att söka till College of Central Florida. Genom att söka genom oss slipper du även betala skolan ansökningsavgift.

Antagningskrav

För att söka till CF behöver du ha ett fullständigt slutbetyg från gymnasiet.

Alla studenter skriver ett test i matematik och engelska i början av sin första termin. Har du gjort ett TOEFL-test med resultat 61+ eller ett IELTS-test med minst 5.5, tar du med dig originalcertifikatet till skolan. Det finns annars inget speciellt krav på betyg utan du kan få läsa upp t ex engelska på plats om det behövs.

Om du innan terminsstart vill höja din engelska finns möjlighet att boka en förberedande språkkurs på en av våra språkskolor i USA, valfritt antal veckor. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Ansökningsprocess

För att ansöka till skolan:

 • Börja med att fylla i vårt ansökningsformulär här på hemsidan, så skickar vi en ansökningsguide.

Du kommer behöva skicka in följande:

 • Ditt gymnasiebetyg översatt till engelska.
 • En kopia på ditt pass (passet bör vara giltigt minst ett år).
 • Intyg om studiefinansiering (detta skickar du efter från CSN, blankett får du av EduPlanet).
 • Bankbrev (om du har för avsikt att finansiera dina studier utan CSN).

Dokumenten skickar du till: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala. När dessa dokument är inkommit till oss går vi igenom din ansökan och ser till att den är komplett. Därefter skickas den till College of Central Florida och så snart skolan har behandlat din ansökan kontaktar vi dig.

Studentkommentarer

Jenny 19 år, Study Abroad Year

College of Central Florida är en lagom stor skola, med lagom mycket studenter. Det är inte allt för många internationella studenter heller, vilket jag tyckte var viktigt när jag valde skola. En av de större anledningarna varför jag valde att göra det här året var för att lära mig och förbättra min engelska, därför vill jag umgås med så mycket amerikanare som möjligt och inte vara fast med svenskar hela året.

Skolan är väldigt fräsch och ny. Lokalerna är stora och rena. Hela skolområdet är rökfritt och det är alltid fräscht och rent här. Gräset är perfekt klippt all the time och det finns palmer runt om skolan. Vad mer kan man begära? Vi har en stor cafeteria med mycket mat att välja på, ett bibliotek där man kan sitta och studera i lugn och ro, en stor gympasal där de har basketboll och volleyboll matcher. Skolan har en sådan där pool där man simmar för att tävla, de har även en baseball och softball plan där skollaget tränar och spelar sina matcher. Vad mer? Jag tycker att skolan är bra för att den är lagom stor, man hittar överallt utan att gå vilse!

Jag har det verkligen hur bra som helst, kunde inte bli bättre!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982