College

Los Angeles CA, USA

Studera utomlands på Los Angeles College of Music

Västkustens populäraste musikcollege Bra läge i L.A Brett kursutbud

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Visumkrav

Los Angeles College of Music förbereder dig som student till att bli ledande inom musikens värld.

På detta musikcollege ges kvalitativa undervisande musikprogram som blandar en modern musikerutbildning med extra förberedande kurser i hur man spelar in och producerar sin musik, samt kurser i Music Business för att stärka studenterna till självständiga karriärer som inkluderar ett bredare arbetsfält och arbetsmarknad för framtiden.

Belägen mitt i hjärtat av musik- och nöjesbranschen finner du på LACM – de ledande proffsmusikerna och deras passionerade och inspirerande lärande av kommande generationers musiker! Till skillnad från andra musikkonservatorier så erbjuder LACM en blandad läroplan med kurser för varje instrument tillsammans med en ensemble workshops med proffs inom specifika områden, samt one-on-one träning med lärare. På skolan arbetar fantastiska lärare med ambitiösa lektioner kring egna erfarenheter av yrket. Vissa är GRAMMY-vinnande musiker, producenter och proffs inom industrin i kombination med lärare utan musikalisk bakrund som fokuserar mer på att se studenternas individuella lärande, och är engagerade att få studenterna att lyckas!

På detta college får du som student ta del av många riktiga spelningar både med studiekamrater men även med professionella musiker. Omgivningarna är intima och stöttande så att studenterna kan lära sig att skapa, spela in, framföra och marknadsföra sig i dagens musikindustri. LACM har ackrediterats av The National Association of Schools of Music (NASM). Det gör att detta college är en av de bästa musikutbildningarna som går att hitta idag.

LACM har nyligen blivit utnämnt till ett av de 20 bästa musikkonservatorierna i USA. På den amerikanska västkusten är Los Angeles College of Music rankat som det allra bästa. Om du är redo att studera utomlands och ta del av en lärorik och motiverande skolmiljö så är LACM skolan för dig!

Los Angeles

Los Angeles är Kaliforniens största och USA:s näst största stad med ca 10 miljoner invånare. Denna världsmetropol myllrar av spännande och varierande stadsdelar som erbjuder allt mellan himmel och jord. I Beverly Hills kan du strosa runt bland trendiga och exklusiva butiker på Rodeo Drive som drar till sig mängder av turister och penningstinna shoppare året runt. Med lite tur kan du skymta något välkänt ansikte i detta kändistäta område.

Hollywood är USA:s filmcentrum med kända Hollywood Boulevard, Kodiak Theatre och Chinese Theatre där många stora filmgalor hålls. För den som är filmintresserad kan man även besöka Universal Studios som ligger beläget lite utanför staden, där du kan få en inblick i den amerikanska filmindustrin. Los Angeles sjuder av liv och många människor flyttar hit för att söka framgång och berömmelse. Los Angeles många stränder och människors påkostade och lyxiga livsstil har gjort denna enorma stad till ett populärt tillhåll för människor från hela världen.

Att ta sig fram i Los Angeles mellan de olika stadsdelarna kan vara lite av ett projekt. Kors och tvärs löper flerfilade motorvägar som ett spindelnät genom staden och den hektiska trafiken orsakar ofta trafikstockning och förseningar. Det kan således vara en god idé att planera din körning så att du slipper köerna. Att skaffa en bil under din vistelse kan dock vara att rekommendera då de flesta avstånden kräver en kortare biltur.

Los Angeles är en världsmetropol där du finner det mesta. Här kan du besöka några av USA:s anrika universitet, koppla av vid Venice Beach milslånga stränder, sprätta pengar på Beverly Hills exklusiva Rodeo Drive eller varför inte gå på bio i amerikanska filmindustrins kärna Hollywood.

Väljer du Los Angeles som destination för dina studier bör du även ta chansen att utforska mer av Kalifornien. Natursköna San Diego ligger endast två timmar söderut, åker du istället norrut kommer du till strandparadiset Santa Barbara efter en kortare bilfärd. Passa även på att bege dig iväg på en helgutflykt till San Francisco i norra Kalifornien. Denna delstat i väst är som ett eget litet land med oändligt mycket att utforska.

Kurser

LACM erbjuder ett flertal olika kurser inom musik och sång. Skolan erbjuder både kortare Certificate-kurser på cirka 3-6 månader, men studenter kan även välja att läsa på skolan i flera år och ta en Bachelors Degree. De utbildningar som är på Associate- och Bachelornivå är studiemedelsberättigade vilket innebär att studenten kan få lån av CSN både för kursavgift och uppehälle. Det går naturligtvis bra att även läsa kortare kurser på cirka 12 veckor till 6 månader, men observera att du då får finansiera studierna själv.

Bachelor

En Bachelor är en 3 år lång utbildning. På LACM kan du välja följande inriktingar:

 • Drum Performance
 • Bass Performance
 • Brass & Woodwind Performance
 • Guitar Performance
 • Vocal Performance
 • Music Producing & Recording
 • Music Producing & Recording
 • Music Business

Associates of Arts

Du får lära dig att utveckla relevanta färdigheter i tekniska aspekter gällande ditt val av instrument samt hur du uppträder och spelar ihop med andra. På LACMs Associate degree kan du läsa alla de ovan nämnda Bachelor of Music & Bachelor of Arts inriktningar samt:

 • Music Business

Boende

Ofta går det att ordna boende i närheten av skolan och de vanligaste boendealternativet är just att man bor i en delad lägenhet med andra studenter. Hur mycket boende i Los Angeles kostar beror på vilka faciliteter du önskar, hur stor lägenheten är och hur många rum den har. Men tänk på att saker som gas och elektricitet ofta tillkommer utöver hyran.

Priser & datum 2024

Priser, samtliga program
Per quarter: USD 8 550
Tänk på att
 Notera att CSN kan använda en annan växelkurs vid sina utbetalningar.

Viktiga datum

Kursstarter
Winter quarter: jan
Spring quarter: april

Ansökan

EduPlanet hjälper dig utan kostnad att söka till Los Angeles College of Music. Följande dokument skickar du till EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala för att ansöka till skolan:

Antagningskrav

 • Ifyllt ansökningsformulär
 • Ditt gymnasiebetyg översatt till engelska (görs genom NACES)
 • Intyg om Studiefinansiering (detta skickar du efter från CSN, blankett får du av EduPlanet)
 • Bankbrev (om du har för avsikt att finansiera dina studier utan CSN)
 • Ansökningsavgift på $60 som du tillåter skolan att dra från ditt kort
 • Bevis på engelsknivå genom IELTS test (6.0) eller TOEFL test (70). Kontakta oss för mer information
 • Kopia av ditt pass
 • Referens (lärare/mentor)
 • Programspecifika krav kan tillkomma t.ex. Demo/audition enligt instruktioner i ansökningsformuläret

Nu har du kommit en bra bit i ansökningsprocessen och vi hjälper dig gärna vidare! Vi svarar på frågor kring såväl CSN, visum, försäkring och boende inför din avresa.

Fråga vår studievägledare Jonas!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982