Sprakresor

Kairo, Egypten

Språkresa till Kairo på International House

Modern arabiska Erfaret och kvalificerat lärarteam Brett kursutbud

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Visumkrav

International House är en välkänd språkorganisation med över 160 skolor i 50 länder . IH ligger beläget i Kairo och är en av de främsta språkskolorna i Egypten.

Skolan grundades redan 1975 och är en populär skola bland studenter som vill lära sig arabiska, runt 30 olika nationaliteter välkomnas hit varje år. Lärarna på skolans språkkurser använder sig av moderna undervisningsmetoder och är alla högst engagerade och kvalificerade. IH Cairo är den enda språkskolan i Egypten som erbjuder olika typer av arabiska kurser. Här deltar såväl internationella studenter, företag, organisationer och universitetsstudenter. Runt 1 000 studenter per år tar kurser här.

Vid sidan av arabiska undervisar skolan också i engelska, de har ett stort utbud av specifika kurser anpassade för blivande lärare i engelska och är också officiellt testcenter för Cambridge exam.

Arabiska är det 6e mest talade språket i världen och blir mer och mer betydande i vårt samhälle idag. För dig som vill till ett mycket spännande land, rikt på historia och fantastiska utflyktsmål samt lära dig mer om en helt annan kultur så är Kairo ett mycket bra val.

Skolan i Kairo är beläget i storstadsdelen Dokki, på Nilens västra strand. Det finns 19 klassrum – alla utrustade med A/C och bra undervisningsteknik. I skolan finns också flera studierum, datalabb och ett studentkafé där du kan köpa prisvärd frukost och lunch samt kylda drycker. I hela byggnaden finns fritt WiFi att koppla upp sig mot.

Kairo

Egyptens huvudstad är den största staden på den afrikanska kontinenten och är mycket tätbefolkad med drygt 6 miljoner invånare. Staden är belägen i Afrikas nordöstra hörn, ca 150 kilometer in i landet från den egyptiska medelhavskusten nära Nilen. För aktuella säkerhetsuppdateringar i Kairo och Egypten ber vi dig som är intresserad av en språkresa hit, att läsa på om läget i staden och noga följa UDs rekommendationer.

Fritid

När du åker på din språkresa till Kairo finns det mycket som du bara inte får missa. Kairo är ett riktigt shoppingparadis och du kan bland annat köpa guld, silver, läder, kryddor och mattor för en billig penning. Att besöka en souk eller basar är ett måste om man befinner sig i Kairo. En souk är som en stor labyrint med gränder och små trånga gator där allt mellan himmel och jord säljs.

Något annat som lockar tusentals turister varje år är Giza-pyramiderna. Av de sju underverken är det bara pyramiderna som finns kvar. Det är en otrolig känsla som infinner sig när man närmar sig de otroligt maffiga byggnadsverken. Missa heller inte att strosa runt i den antika staden Memphis. Språkresor till Kairo erbjuder mycket att se.

Kurser

IH i Kairo erbjuder 2- och 4-veckors kurser som du själv kan lägga ihop till längre kursperioder. Språkkurserna ges i 12 samt 13 olika nivåer beroende på kurs du väljer. IHs klasser består av maximalt 16 deltagare men i snitt endast mellan 8-10. Är du intresserad av enbart privatlektioner går detta att ordna på förfrågan. Bra att veta är att i Egypten går du i skolan söndag-torsdag.

Combined ECA/MSA

Lektioner per vecka: 25

Denna språkkurs är en kombination av de två kurserna ECA, Egyptian Colloquial Arabic – talspråket i Egypten, och MSA, Modern Standard Arabic – det arabiska skriftspråket (dessa går även att boka separat, se nedan). Språkkursen består av totalt 25 lektioner per vecka och fokuserar på skrift, tal, läs- och hörförståelse samt kultur. En gång per vecka genomförs enklare tester och quiz för att din lärare ska få koll på hur du utvecklas inom de olika elementen. Skolan har även producerat två egna textbokserier, Kallimni Arabic och Lughatuna Al-Fusha vilka används flitigt i undervisningen. Denna kurs rekommenderas om du vill förstå alla delar av språket, är villig att studera i relativt högt tempo och även lägga ner tid efter skoltid på en del hemarbete.

Lektionstid: 09.00-14.30

Modern standard Arabic – MSA

Lektioner per vecka: 15

MSA – Modern standard Arabic, är det arabiska skrivna språket. MSA eller Fus´ha används i formell arabisk media vilket innebär att du efter några månader kommer kunna läsa arabisk litteratur och texter inom islam. Syftet med MSA-kurserna är att få dig att läsa och skriva på en godkänd akademisk nivå.

ILIs MSA-kurser finns i 13 nivåer från nybörjare till avancerad. Kurserna äger rum söndag-torsdag varje vecka. Du kan välja att studera i 2- eller 4 veckors block.

Lektionstid: 11.30-14.30

Egyptian colloquial Arabic – ECA

Lektioner per vecka: 10

ECA – Eqyptian colloquial Arabic är det talade språket i Egypten och den dialekt som förstås av flest personer i Mellanöstern. Detta tack vare att det används frekvent i media och musik. Med hjälp av skolans beprövade metodik och små klasser gör du snabbt framsteg och kommer tillslut till en nivå då du kan börja konversera med lokalbefolkningen.

ILIs ECA-kurser finns i 12 nivåer från nybörjare till avancerad. Kurserna äger rum söndag-torsdag varje vecka, året runt. Du kan välja att studera i 2- eller 4 veckors block. För att avancera en nivå krävs i snitt cirka 40 timmar. Observera att denna språkkurs ej ger rätt till studiemedel från CSN.

Lektionstid: 09.00-11.00

Boende

Du kan själv välja om du vill låta International House i Kairo ordna med ditt boende eller om du hellre ordnar med en egen lösning. Skolan kan många gånger anordna boende inom gångavstånd från skolan, och alltid i trygga delar av Kairo. Här nedan har vi skrivit om tre av de områden som skolan bland annat kan ordna boende i.

Vissa stadsdelar är sammankopplade med Cairo Metro, andra inte alls. Är stadsdelen inte det brukar skolan rekommendera att man antingen promenerar eller laddar ner Uber/Careem i telefonen för att beställa bil till och från skolan.

Stadsdelar i Kairo

Dokki

Dokki är området skolan är belägen i. Det brukar ta allt mellan 5 minuter med bil till 15 minuters promenad att ta sig hit. Området är känt för sina många ambassader, flertalet lokala marknader samt många större gator som leder vidare till  andra trevliga områden och stadsdelar i Kairo.

Zamalek

Zamalek är ett finare och dyrare område av Kario, det är en ö som omringas av Nilen.  Ön är grönskande med. många fina löpspår. Området är tryggt med flera restauranger, hotell,  kaféer och välsorterade supermarkets.  Det är i detta område du finner Kairos operahus.  Härifrån till skolan tar det cirka 50. minuter att promenera och runt 15 minuter med bil.

Agouza

Agouza är beläget mellan Dokki och Zamalek, det är också nära till downtown Kairo härifrån. Det är ett lugnt och trevligt område med Nilen som rinner längs den östra sidan. Här finns många restauranger, teatrar, affärer, hotell och supermarkets. Om det är din första gång i Kairo rekommenderar skolan att du bosätter dig nära någon av de större gatorna och torgen som generellt sett är säkrare.

 

Priser & Datum 2024

Kurspriser
ECA/MSA 25 timmar per vecka
2 veckor: 7 260
4 veckor: 14 310
8 veckor: 27 430
12 veckor: 41 090
16 veckor: 54 950
24 veckor: 82 180
MSA 15 timmar per vecka
2 veckor: 4 370
4 veckor: 8 490
8 veckor: 16 320
Språktest online
Engångskostnad: 350
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Priser per månad
Lägenhet i Dokki 
Enkelrum, cirkapris från: 7 700
Pris inkluderar el, gas, vatten och wifi

Kursstarter 2024

Kursstarter
Kursstart: 7/1, 4/2, 3/3, 31/3, 12/5, 9/6, 14/7, 11/8, 8/9, 6/10, 3/11, 1 /12
2- och 4 veckors-kurserna startar samtidigt
 

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 7/1, 10-11/4, 5-6/5, 16-20/6

Deltagarkommentarer

Erik 30 år, 4 veckor

Resan gick mycket bra, och allt har fungerat väl här – jag är mycket nöjd. Såväl boendet som skolan är bra, och det är för närvarande klart färre elever på skolan än vanligt, vilket är positivt i och med att det innebär färre elever per klass!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982