Sprakresor

Kairo, Egypten

Språkresa till Kairo på International House

Modern arabiska Erfaret och kvalificerat lärarteam Brett kursutbud

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Visumkrav

International House är en välkänd språkorganisation med över 160 skolor i 50 länder . IH ligger beläget i Kairo och är en av de främsta språkskolorna i Egypten.

Skolan grundades redan 1975 och är en populär skola bland studenter som vill lära sig arabiska, runt 30 olika nationaliteter välkomnas hit varje år. Lärarna på skolans språkkurser använder sig av moderna undervisningsmetoder och är alla högst engagerade och kvalificerade. IH Cairo är den enda språkskolan i Egypten som erbjuder olika typer av arabiska kurser. Här deltar såväl internationella studenter, företag, organisationer och universitetsstudenter. Runt 1 000 studenter per år tar kurser här.

Vid sidan av arabiska undervisar skolan också i engelska, de har ett stort utbud av specifika kurser anpassade för blivande lärare i engelska och är också officiellt testcenter för Cambridge exam.

Arabiska är det 6e mest talade språket i världen och blir mer och mer betydande i vårt samhälle idag. För dig som vill till ett mycket spännande land, rikt på historia och fantastiska utflyktsmål samt lära dig mer om en helt annan kultur så är Kairo ett mycket bra val.

Skolan i Kairo är beläget i storstadsdelen Dokki, på Nilens västra strand. Det finns 19 klassrum – alla utrustade med A/C och bra undervisningsteknik. I skolan finns också flera studierum, datalabb och ett studentkafé där du kan köpa prisvärd frukost och lunch samt kylda drycker. I hela byggnaden finns fritt WiFi att koppla upp sig mot.

Kairo

Egyptens huvudstad är den största staden på den afrikanska kontinenten och är mycket tätbefolkad med drygt 6 miljoner invånare. Staden är belägen i Afrikas nordöstra hörn, ca 150 kilometer in i landet från den egyptiska medelhavskusten nära Nilen. För aktuella säkerhetsuppdateringar i Kairo och Egypten ber vi dig som är intresserad av en språkresa hit, att läsa på om läget i staden och noga följa UDs rekommendationer.

Fritid

När du åker på din språkresa till Kairo finns det mycket som du bara inte får missa. Kairo är ett riktigt shoppingparadis och du kan bland annat köpa guld, silver, läder, kryddor och mattor för en billig penning. Att besöka en souk eller basar är ett måste om man befinner sig i Kairo. En souk är som en stor labyrint med gränder och små trånga gator där allt mellan himmel och jord säljs.

Något annat som lockar tusentals turister varje år är Giza-pyramiderna. Av de sju underverken är det bara pyramiderna som finns kvar. Det är en otrolig känsla som infinner sig när man närmar sig de otroligt maffiga byggnadsverken. Missa heller inte att strosa runt i den antika staden Memphis. Språkresor till Kairo erbjuder mycket att se.

Kurser

IH i Kairo erbjuder 2- och 4-veckors kurser som du själv kan lägga ihop till längre kursperioder. Språkkurserna ges i 12 samt 13 olika nivåer beroende på kurs du väljer. IHs klasser består av maximalt 16 deltagare men i snitt endast mellan 8-10. Är du intresserad av enbart privatlektioner går detta att ordna på förfrågan. Bra att veta är att i Egypten går du i skolan söndag-torsdag.

Combined ECA/MSA

Lektioner per vecka: 25

Denna språkkurs är en kombination av de två kurserna ECA, Egyptian Colloquial Arabic – talspråket i Egypten, och MSA, Modern Standard Arabic – det arabiska skriftspråket (dessa går även att boka separat, se nedan). Språkkursen består av totalt 25 lektioner per vecka och fokuserar på skrift, tal, läs- och hörförståelse samt kultur. En gång per vecka genomförs enklare tester och quiz för att din lärare ska få koll på hur du utvecklas inom de olika elementen. Skolan har även producerat två egna textbokserier, Kallimni Arabic och Lughatuna Al-Fusha vilka används flitigt i undervisningen. Denna kurs rekommenderas om du vill förstå alla delar av språket, är villig att studera i relativt högt tempo och även lägga ner tid efter skoltid på en del hemarbete.

Lektionstid: 09.00-14.30

Modern standard Arabic – MSA

Lektioner per vecka: 15

MSA – Modern standard Arabic, är det arabiska skrivna språket. MSA eller Fus´ha används i formell arabisk media vilket innebär att du efter några månader kommer kunna läsa arabisk litteratur och texter inom islam. Syftet med MSA-kurserna är att få dig att läsa och skriva på en godkänd akademisk nivå.

ILIs MSA-kurser finns i 13 nivåer från nybörjare till avancerad. Kurserna äger rum söndag-torsdag varje vecka. Du kan välja att studera i 2- eller 4 veckors block.

Lektionstid: 11.30-14.30

Egyptian colloquial Arabic – ECA

Lektioner per vecka: 10

ECA – Eqyptian colloquial Arabic är det talade språket i Egypten och den dialekt som förstås av flest personer i Mellanöstern. Detta tack vare att det används frekvent i media och musik. Med hjälp av skolans beprövade metodik och små klasser gör du snabbt framsteg och kommer tillslut till en nivå då du kan börja konversera med lokalbefolkningen.

ILIs ECA-kurser finns i 12 nivåer från nybörjare till avancerad. Kurserna äger rum söndag-torsdag varje vecka, året runt. Du kan välja att studera i 2- eller 4 veckors block. För att avancera en nivå krävs i snitt cirka 40 timmar. Observera att denna språkkurs ej ger rätt till studiemedel från CSN.

Lektionstid: 09.00-11.00

Boende

Residens

Dokki

Residens Dokki ligger i stadsdelen Dokki i Kairo, ca 15 minuters bilfärd från skolan. En shuttlebuss trafikerar kostnadsfritt residenset och skolan på morgon och eftermiddag. Residenset består av 26 sovrum utspritt i flera rymliga lägenheter med 3-5 sovrum i varje. Fullt utrustat kök, matsal, vardagsrum och badrum delas. Varje sovrum är utrustat med säng, garderob och skrivbord. En depostion på ca 100 USD erläggs på plats.

ILI Residence

Ett lite dyrare alternativ är boende på skolans eget residens, beläget en våning upp i själva skolbyggnanden. Detta residens är mindre än Dokki och har endast 5 rum vilket gör att det här residenset oftast bokas upp långt i förväg. Residenset har luftkonditionering, WiFi och 24 timmars security. Du har ditt egna sovrum med säng, garderob, säkerhetsbox, skrivbord och stol. Det finns ett fullt utrustat kök samr sällskapsytor som får nyttjas av alla boendegäster. En deposition på ca 100 USD erläggs på plats. OBS! 2019-2020 håller ILI Residence stängt p.ga. omfattande ombyggnad. Tillsvidare är det enbart residens Dokki som går att boka.

Hotell

Skolan tipsar gärna om hotell i önskad prisklass för dig som väljer att bo på detta sätt. Kontakta gärna oss för mera information!

Priser & Datum 2022

Kurspriser
ECA/MSA 25 timmar per vecka
2 veckor: 5 890
4 veckor: 11 580
8 veckor: 22 900
12 veckor: 35 630
16 veckor: 47 310
24 veckor: 62 720
MSA 15 timmar per vecka
2 veckor: 3 430
4 veckor: 6 860
8 veckor: 13 720
12 veckor: 20 580
16 veckor: 27 440
Information om studiemedel
Du måste boka minst 13 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per månad
Residens Dokki
Enkelrum: 4 820
Dubbelrum: 5 710
Transfer från flygplatsen
Enkel väg:  640
Tur och retur: 1 080

Kursstarter 2022

Kursstarter
Kursstart: 6/2, 6/3, 10/4, 8/5, 5/6, 3/7*, 7/8, 4/9, 2/10, 30/10, 27/11
2- och 4 veckors-kurserna startar samtidigt
 * Kursstart 3/7 innebär att kursen gör 1 veckas uppehåll. p.ga. lov

Lovdagar 2022

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 7/1, 12/4, 19-20/4, 24-25/5 30/6, 2-3/8, 20/8, 6/10, 29/10

Deltagarkommentarer

Erik 30 år, 4 veckor

Resan gick mycket bra, och allt har fungerat väl här – jag är mycket nöjd. Såväl boendet som skolan är bra, och det är för närvarande klart färre elever på skolan än vanligt, vilket är positivt i och med att det innebär färre elever per klass!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982