Sprakresor

London, England

Språkkurs i London på Centre of English Studies

Familjär atmosfär Prisvärda språkkurser & boendealternativ I sofistikerade Wimbledon

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Internet Wifi

Centre of English Studies (CES), erbjuder språkkurser på ett flertal kursorter året om till internationella deltagare. Skolkedjan grundades 1979 i Dublin men har expanderat och har flera skolor även i England, bland annat här i populära området Wimbledon i London.

CES London har sina lokaler i fashionabla Wimbledon, vida känt för sin tennisturnering som arrangeras varje år. Inom 10 minuters promenad från skolan finns ett stort utbud av restauranger, caféer, teatrar, bio och shoppingcenter. På 10 minuters promenad finns också Wimbledons tågstation och andra transportförbindelser som på ca 25 minuter tar dig till Londons allra centralaste delar och en mängd sevärdheter, så som London Eye, Big Ben, Buckingham Palace och Hyde Park. Du vill kanske också shoppa på berömda Oxford Street, besöka något av alla intressanta museum och spana in en teateruppsättning eller musikal i fantastiska West End.

CES är internationellt känt för sin höga kvalitet på undervisningen och sitt vänliga bemötande hos personalen. Du studerar i en internationell och familjär miljö med moderna hjälpmedel för undervisningen. Mellan lektionerna kan du koppla av i skolans egen trädgård, för att efter skoltid ha möjlighet att delta i någon av skolans alla aktiviteter som anordnas. Skolan har 11 klassrum men utökar till 23 klassrum under sommaren som är högsäsong. Självklart finns fritt WiFi på hela skolan.

CES driver även språkskolor i bland annat Leeds, Worthing, Edinburgh, Oxford, Dublin, Vancouver och Toronto. EduPlanet har samarbete med alla skolor så är du intresserad är det bara att kontakta oss.

E-learning
Som student på CES får du redan innan ankomst tillgång till CES Online, deras fantastiska e-Learning-plattform. Där finns en mängd material och hjälpmedel som kommer hjälpa dig att göra framsteg i din engelska före, under och efter din kurs.

London

London är en mångkulturell världsmetropol med ca 10 miljoner invånare. Stadens varierade befolkning har lockats från en mängd olika kulturer, religioner och länder. Här talas över 300 språk och den internationella prägel som råder över staden kommer du snabbt att erfara om du åker hit på språkresa!

”The city” är ett av världens stora handels- och finanscentra och det finns över 30 000 affärer att botanisera bland. Här kan du shoppa loss på allt från billigare second-handaffärer, till exklusiva märkesboutiquer.

London är oslagbar som nöjesmetropol och sevärdheterna är många: t ex bör du på din språkresa i England och London, besöka kyrkan Westminster Abbey, Big Ben, Towern, London Eye, konserthuset Royal Albert Hall samt the Square Mile som ofta dyker upp i filmer och musikvideos. Grönområdet Hyde Park är ett avbrott från storstadsintensiteten och i Speaker’s Corner kan vem som helst tala ut.

Fritid

CES London erbjuder vid sidan av språkkurserna ett aktivitetsprogram, med aktiviteter och arrangemang öppna för alla skolans elever. Vi rekommenderar starkt att du skriver upp dig på lite olika aktiviteter under din första tid här, det ger dig möjlighet att uppleva London och är också ett bra tillfälle att lära känna andra studenter.

Första dagen på din språkkurs ges en kostnadsfri guidad tur i Wimbledon så du snabbt får koll på omgivningarna. I Wimbledon finns mycket att se och göra såsom sofistikerade Wimbledon Village och Wimbledon Tennis Museum. Aktivitetsprogrammet inkluderar t ex besök på museer och gallerier, kryssning på Themsen och turer till berömda sevärdheter i London. Roliga saker som gratis tennis, pubkvällar, bowling, pingis och grillfester är en stor del av det sociala aktivitetsprogrammet på CES London. Dagsutflykter till andra platser i England organiseras också, så att du har möjlighet att uppleva andra delar av landet.

London är en livlig huvudstad och det finns mycket att se att göra tillsammans med nyfunna vänner eller på egen hand. Personalen på skolan är hjälpsamma och kommer gärna med tips på lokala sevärdheter.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs med 4 lektioner per dag i internationella klasser. Kursen finns på olika språknivåer och man kan fritt välja antal veckor att studera. I snitt runt 10 studenter per grupp.

Språkkursen innehåller språkets alla moment som muntlig kommunikation, läs- och hörförståelse, skrivövningar och vokabulär. Undervisningen är mycket muntligt fokuserad men också baserad på fasta uppgifter som utgår från en textbok du köper på plats. Du får regelbundet feedback från dina lärare så att du snabbt gör framsteg och utvecklas framåt.

Som bonus till CES alla språkkurser får du utan kostnad tillgång till CES Online Learning Platform där du kan planera dina studier och få ut så mycket som möjligt av din språkkurs.

Lektionstid: måndag – fredag mellan kl 09.30 – 13.00.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs med 30 lektioner per vecka. Som ovan standardkurs men dessutom lektionstid tisdag, onsdag och torsdag eftermiddag mellan kl 14.00 – 16.30. Passar dig som har engelskan i fokus och vill maximera inlärningen.

IELTS-kurs

Lektioner per vecka: 30

Språkkurser i engelska som även förbereder dig inför en officiell IELTS-examen. Kursen innehåller 30 lektioner per vecka måndag-fredag, där du läser allmän engelska på förmiddagarna 9.30-13.00 och har IELTS-förberedande lektioner tre eftermiddagar per vecka, tisdag-torsdag mellan 14.00-16.30.

Boende

Värdfamilj

Boende i noga utvald värdfamilj där halvpension ingår måndag-söndag (frukost och middag). Familjerna kontrolleras regelbundet för att leva upp till CES höga standard. Du kan boka enkelrum (eget rum) om du åker själv eller dubbelrum (delat rum) om ni är två som åker tillsammans. Boende i värdfamilj är perfekt för dig som söker extra språkträning och en större inblick i den brittiska kulturen och vardagslivet.

Räkna med att det tar ca 30-45 minuter att ta sig till skolan till fots eller med kollektivtrafik. Under lågsäsong är det lättare att få en värdfamilj på gångavstånd från skolan. Sängkläder ingår men vi rekommenderar att du tar med egna handdukar. Under sommaren tillkommer ett litet kostnadstillägg per vecka. Specialkost kan ordnas mot ett kostnadstillägg.

Residens/studenthem

Furzedown Student Village & Cedar Halls (zon 3)

Modernt boende (studentkorridor) för dig som vill bo tillsammans med andra internationella studenter men i ett eget rum. Du har tillgång till gemensamt kök och tv-rum men kan välja om du vill boka delat badrum, eller eget badrum som är lite dyrare. Du har även tillgång till residensets gym utan extra kostnad och en reception som är bemannad dygnet runt.  Sängkläder ingår men du behöver ta med egna handdukar. Du ansvarar för att städa ditt eget rum. Residensen går att boka för minst 2 veckor och är belägna i zon 3 med ca 40 minuters resväg till skolan.

Britannia Southbank residence (zon 1)

Ett lite dyrare boendealternativ som ligger i zon 1 med promenadavstånd till Themsen, London Eye och Tate Modern Gallery. Du bor i eget rum och kan välja delat badrum, eller eget badrum som är lite dyrare. Residenset är beläget ca 45 minuters restid från skolan. Sängkläder ingår men du behöver ta med egna handdukar. Du ansvarar för att städa ditt eget rum. Bokningsbart för minst 4 veckor, men kan på förfrågan bokas för kortare tid mot ett kostnadstillägg.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 6 790
3 veckor: 9 340
4 veckor: 11 890
6 veckor: 16 710
8 veckor: 21 920
10 veckor: 27 020
13 veckor: 33 510
16 veckor: 40 980
20 veckor: 51 010
24 veckor: 58 760
30 veckor: 73 230
Extra vecka: 2 210
30 lektioner per vecka
2 veckor: 6 790
3 veckor: 9 340
4 veckor: 11 890
Extra vecka: 4 130
Kursmateriel
Var 4e vecka: 580

Boende

Priser per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 890
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 760
Dubbelrum: 2 500
Säsongstillägg juli-aug: 380
Residens Furzedown/Cedar Hall
Enkelrum en-suite kök och bad (2-4 v): 3 700
Enkelrum delat badrum (2-4v): 3 390
Enkelrum en-suite kök och bad (4+ v): 3 390
Enkelrum delat badrum (4+ v): 3 260
Transfer från Heathrow/Gatwick flygplats
Enkel resa (ankomst): 1 740

Kursstarter 2023

Kursstarter
Allmänna kurser 20 & 30 lekt/v: Kursstart varje måndag
IELTS förberedande kurs: Kursstart varje måndag

Lovdagar 2023

Lovdagar (skolan stängd)
Enskilda lovdagar: 2/1, 7/4, 10/4, 1/5, 29/5, 28/8, 25/12 2023-1/1 2024

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982