Sprakresor

Canterbury, England

Språkresa för ungdomar till Canterbury på St Giles International

Traditionell boarding school För den sportintresserade Historiska medeltida omgivningar och byggnader Modernt boende och undervisningssätt

Skolinfo:

 • Ej Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Internet Wifi

St Giles International är en trygg kursarrangör som har lång erfarenhet av att anordna språkkurser för ungdomar. En språkresa till Canterbury passar utmärkt för den som på ett tryggt och ordnat sätt vill få möjlighet att studera engelska i en unik miljö som hämtad ur en Harry Potter-film.

St Giles ungdomskurser erbjuder ungdomar från hela världen ett pedagogiskt och roligt program i en säker miljö. Intressanta engelskalektioner under ledning av kvalificerade lärare kombineras med lärorika och roliga aktiviteter och utflykter. St Giles har lång erfarenhet av att arrangera engelskakurser och är en pålitlig organisation som vi på EduPlanet haft glädjen av att samarbeta med länge.

St Giles ungdomskurs i Canterbury hålls vid The King’s School vars historia går tillbaka till år 597 e. Kr, vilket gör skolan till Englands äldsta boarding school. Skolan är belägen i hjärtat av den medeltida staden Canterbury vid Canterbury Cathedral där lektionerna hålls och St Augustine´s Abbey, båda listade som världsarv.

Ett modernt boende och undervisningssätt samt fritidsaktiviteter kombinerat med de medeltida skolbyggnaderna och omgivningarna ger kursdeltagarna en magisk upplevelse.

Vid det närliggande sport- och aktivitetscentret som ofta besöks av ungdomarna från kursen finns inomhuspool, gym, tennisplaner och andra typer av spelplaner utomhus.

Kursdeltagarna bor i residens 5 minuters promenad från skolan.

Språkkursen för ungdomar tar som mest emot 150 deltagare varje sommar i åldrarna 8-12 och 13- 17 år. St Giles försöker alltid separera de yngre deltagarna från äldre under både lektioner och aktiviteter, så att man får umgås med ungdomar i sin egen åldersgrupp.

Helpension ingår i kurspriset och måltiderna serveras i en av skolans matsalar. Under heldagsutflykter erbjuds dock matsäck eller matkuponger istället. Frukost brukar man äta tillsammans vid kl 8.

Canterbury

Canterbury är en förtrollande del av England i grevskapet Kent i sydöstra England. Den lilla staden lockar många besökare och bjuder på mycket historia med häpnadsväckande arkitektur och romerska murar.

Fritid

Ett eftermiddags- och kvällsprogram med lärorika och roliga aktiviteter ingår. På schemat finns en rad aktiviteter varje vecka såsom disco, filmkväll, miniolympiad, vattenolympiad, bågskytte, hållbar t-shirt-dekorering, colour run, brännbollsturnering, keramikmålning, matlagningsworkshop och cupcakedekorering, äventyrsgolf, livemusik, Bollywoodkväll, frågesport och annat för att man ska ha kul och lära känna varandra.

I priset ingår även upp till två heldagsutflykter och två halvdagsutflykter per vecka, med tid för shopping och sevärdheter.

Programmet med aktiviteter och utflykter är utformat för att passa åldersmässigt och för att hjälpa ungdomarna att få nya vänner, träna på sin engelska och ha kul från den allra första dagen på kursen!

Exempel på utflykter: Cambridge, London, Brighton, Hastings, Westgate Gardens m.m.

Här kan du se ett exempel på hur schemat kan se ur >>

Kurser

Ungdomskurs i engelska

St Giles ungdomskurs i Canterbury är öppen för deltagare i åldern 8-12 år och 13-17 år.

St Giles lärarteam är kvalificerade och har alla ett engagemang för att ge alla ungdomar en positiv upplevelse och minnen för livet. I kursen följer de professionella lärarna en omfattande temabaserad kursplan med fokus på språkutveckling och kommunikativ kompetens. De ger det engelska språket liv genom ett levande och praktiskt förhållningssätt. Förutom traditionell språkkunskapsträning inkluderar lektionerna projektarbeten, spel och användning av St Giles Internationals breda utbud av moderna engelska språkundervisningsresurser. Lektionerna kommer också att innehålla förberedelser för utflykter och aktiviteter för att hjälpa till att fortsätta lärandet utanför klassrummet.

Det ingår 20 lektioner á 50 min per vecka – man brukar ha lektioner mellan ca 09.00-13.00 fem dagar per vecka. Varje grupp består av max 12 elever.

Det ingår upp till två heldagsutflykter och två halvdagsutflykter per vecka. Det finns även möjlighet till fri tid 2-3 eftermiddagar per vecka. Är man 12 år eller yngre får man inte gå iväg på egen hand men äldre ungdomar har möjlighet till detta särskilda tider med föräldrars medgivande. 

St Giles erbjuder alla ungdomar möjlighet att under 5 timmar fördelat på två eftermiddagar per vecka skräddarsy kursen efter specifika intressen och behov (English Plus Options). I Canterbury brukar man kunna välja t ex Performing Arts (drama, teater, musik, dans) eller extra konversations- och skrivträning. Detta ingår utan extra kostnad. För en kurs i Canterbury har man också möjlighet att mot kostnad boka till tennis eller fäktning, 5 timmar per vecka, under ledning av högt kvalificerade tränare.

Kursen avslutas med en ”awards ceremony” där alla ungdomar som deltagit får ett kursintyg och fullständig rapport.

Kurslängd: 1, 2, 3 eller 4 veckor.

I ungdomskursen ingår:

 • Test av språknivå
 • 20 lektioner (16,7 timmar) per vecka
 • Kurslitteratur
 • Boende i residens, eget rum eller delat rum
 • Helpension (21 varierade måltider per vecka)*
 • Aktiviteter och utflykter
 • St Giles försäkring (extra trygghet vid tex akut sjukdom, inställt flyg etc)
 • Kursdiplom efter avslutad kurs
 • Tillsyn av engelsktalande ledare dygnet runt
 • Skolans nödnummer dygnet runt för elever och föräldrar
 • *Meddela oss om du är i behov av specialkost

Boende

Residens

Alla kursdeltagare bor i residens på kort promenadavstånd från skolan (5 min), vid St Augustine’s Abbey. Boendet är noga utvalt av St Giles personal för att säkerställa att alla ungdomar ska känna sig bekväma och nöjda med sin vistelse. Residenset är modernt och säkert och skolans team finns hela tiden på plats – dygnet runt. Här finns rum med 1, 2, 3 och 4 bäddar, gemensamma sällskapsytor och gott om gemensamma badrum (ett badrum på fyra kursdeltagare). Tillgång till internet på rummet. Lakan och handdukar ingår.

Priser & Datum 2023

Kurspriser
Ungdomskurs i engelska
1 vecka, paketpris: 15 500
2 veckor, paketpris:: 28 950
3 veckor, paketpris: 43 400
Vad ingår i priset?
Språktest, 20 lektioner á 50 min per vecka, boende i enkelrum, utflykter, eftermiddags- och kvällsaktiviteter, helpension, kursmaterial, slutcertifikat, tillsyn av ledare dygnet runt.
Transfer
Delad grupptransfer, Heathrow*
Enkel väg: 630
Tur och retur: 1 260
Privat transfer, Gatwick*
Enkel väg, söndagar: 1 800
Vilka tider gäller för transfern?
Delad transfer = ungdomarna åker tillsammans med vuxen i en bokad minibuss. Avgår från flygplatsen Heathrow 16.00 varje söndag. Returen till flygplatsen går från skolan kl 8.00 varje söndag. Resan tar ca 1 timme.

Kurstarter

Kursstarter 2023
Ungdomskurs i engelska:
Ankomstdagar, välj mellan: 9/7, 16/7, 23/7, 30/7, 6/8
Ankomstdag: söndagar
Hemresedag: söndagar
Ungdomskursen öppen 9/7-13/8

Resa hit

Transfer & Meet & Greet service

Vi är noga med att ankomsten till England och resan hem till Sverige ska kännas trygg! Vi rekommenderar att du bokar till skolans transfer. Det innebär att man som kursdeltagare möts upp i ankomsthallen på flygplatsen av en representant från St Giles med en skylt. De har blivit informerade på förhand om vilken tid man kommer och med vilken flight. De ser till att alla på ett säkert sätt tas emot och de följer med hela vägen till boendet.

Assistans för ensamresande barn:

Vissa flygbolag erbjuder en assistanstjänst för ensamresande barn där de tar hand om en under hela resan. Den är ofta obligatorisk för barn mellan 5-11 år men kan ibland bokas även för äldre barn och ungdomar. Servicen brukar innebära att flygbolaget ansvarar för att barnet blir följt ombord på flyget, blir introducerat för besättningen ombord och blir lämnat till dem som möter barnet på ankomstflygplatsen. Flygbolaget får veta namn och telefonnummer till den som möter på flygplatsen och den personen måste kunna uppvisa giltig legitimation med bild. Observera att denna information är generell, vi rekommenderar att ni själva kollar med aktuellt flygbolag vad som gäller.

Transfer från och till flygplatsen London Heathrow eller London Gatwick går att köpa till.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982