Sprakresor

Leeds, England

Språkresor till Leeds på Centre of English Studies

Studentstad Prisvärda språkkurser & boende Nyrenoverad skola

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Online & Distanskurser
  • Data labb

Centre of English Studies (CES), erbjuder språkkurser året om till internationella deltagare. Skolkedjan som grundades 1979 i Dublin har numera expanderat och har flera skolor även i England, bland annat här i universitetsstaden Leeds.

CES Leeds har sina lokaler i en vacker georgiansk byggnad, centralt i Leeds. Skolans lokaler ligger belägna bara 5 minuters promenad från tågstationen och ett flertal bussar stannar precis i närheten. Skolan har genomgått omfattande renovering och hyser idag upp till 20 klassrum varav 11 av dem används under vintertid då elevantalet är mindre. Alla klassrum är utrustade med bland annat TV-skärmar och annan modern teknik som ska underlätta och stimulera undervisningen. Vissa klassrum har även datorer och utöver detta finns också en större datasal samt läsplattor som får lånas och som emellanåt används i undervisningen. Självklart finns fritt WiFi på hela skolan.

CES driver även språkskolor i bland annat London, Oxford, Edinburgh och i Toronto, Kanada. EduPlanet har samarbete med alla skolor så är du intresserad är det bara att kontakta oss.

Leeds

Leeds kan beskrivas som en vibrerande och modern lagom stor, storstad i norra England. Oavsett om du är på jakt efter kultur, historia, shopping eller bara vill strosa runt och njuta av den vibrerande atmosfärenen så erbjuder Leeds något för de allra flesta. Leeds är inofficiell huvudstad i regionen Yorkshire och har en historia av viktig industri samt vacker natur, Yorkshire Dales. Staden kan också betecknas som en studentstad med cirka 70 000 studenter inskriva vid bland annat University of Leeds, Leeds Metropolitan University och Leeds Trinity University.

Fritid

Skolan i Leeds erbjuder vid sidan av språkkurserna även ett aktivitetsprogram, med aktiviteter och arrangemang öppna för alla skolans deltagare. Vi rekommenderar starkt att du skriver upp dig på lite olika aktiviteter under din första tid här, det ger en bra inblick i den lokala kulturen och är också ett bra tillfälle att lära känna nytt folk. Första dagen på din språkkurs ges en kostnadsfri guidad tur i Leeds så du snabbt får koll på omgivningarna. Exempel på andra aktiviteter som arrangeras regelbundet är pubkvällar, bowling, fotboll, afternoon tea med mera. Under sommartid brukar skolan anordna lite längre heldagsutflykter till t.ex. York, Scarborough, Knaresborough, Skipton Castle och Whitby. Utflykterna kostar runt 35 GBP att delta i och de övriga aktiviteterna är till självkostnadspris.

Leeds är en livlig universitetsstad och det finns mycket att se att göra på egen hand i staden, personalen på skolan är också hjälpsamma och kommer gärna med tips på lokala sevärdheter.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Språkkurs med 4 lektioner per dag i internationella klasser. Kursen finns på olika språknivåer och man kan fritt välja antal veckor att studera. I snitt runt 10 studenter per grupp.

Språkkursen innehåller språkets alla moment som muntlig kommunikation, läs- och hörförståelse, skrivövningar och vokabulär. Undervisningen är mycket muntligt fokuserad men också baserad på fasta uppgifter som utgår från en textbok du köper på plats. Du får regelbundet feedback från dina lärare så att du snabbt gör framsteg och utvecklas framåt.

Som bonus till CES alla språkkurser får du utan kostnad tillgång till CES Online Learning Platform där du kan planera dina studier och få ut så mycket som möjligt av din språkkurs.

Lektionstid: måndag – fredag mellan kl 09.30 – 13.00.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Intensiv språkkurs med 30 lektioner per vecka. Som ovan standardkurs men dessutom lektionstid tisdag, onsdag och torsdag eftermiddag mellan kl 14.00 – 16.30. Passar dig som har engelskan i fokus och vill maximera inlärningen.

Cambridge/IELTS-kurs

Lektioner per vecka: 20

Språkkurser i engelska som även förbereder dig inför en examen, så som Cambridge eller IELTS. Innehåller 20 lektioner per vecka. Kurser inför IELTS examen kan man läsa valfritt antal veckor och starta löpande varje månad. Cambridge-kurserna är 9, 12 eller 13 veckor långa och startar bestämda datum i januari, mars, juni och september. Kontakta oss för senaste information!

Boende

Värdfamilj

Boende i noga utvalda värdfamiljer där helpension ingår måndag-söndag (frukost, medhavd lunch (under vardagar) samt middag. Familjerna kontrolleras regelbundet för att leva upp till skolans höga standard. Perfekt för dig som söker extra språkträning och en större inblick i den brittiska kulturen, maten och vardagslivet. Räkna med en genomsnittlig restid på 30-45 minuter med buss eller tåg till skolan.

Vissa familjer tar emot fler studenter än en. Är du mån om att bo ensam i en familj, vänligen meddela oss det i samband med bokning så tittar vi gärna med skolan vad som finns ledigt.

Residens

Campus Living Village

CES erbjuder två residens som håller öppet året runt med gemensamt kök och vardera 5 sovrum som alla går att låsa. Alla rum har stor säng samt egen dusch/wc. Campus Village Living har tvättmöjligheter, reception och säkerhet 24/7. WiFi finns i alla rum och sängkläder samt köksutrustning lånas. Boendet ligger på bekvämt avstånd till Leeds citykärna, ca 12 minuters promenad eller en kort bussresa.

Priser & Datum 2022

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 120
3 veckor: 6 800
4 veckor: 8 480
6 veckor: 12 140
8 veckor: 15 800
10 veckor: 19 360
12 veckor: 23 020
16 veckor: 30 240
20 veckor: 37 560
24 veckor: 43 680
30 veckor: 54 360
Extra vecka: 1 630
Säsongstillägg jun-aug: 870
30 lektioner per vecka
2 veckor: 6 340
3 veckor: 8 840
4 veckor: 10 330
Extra vecka: 2 140
Säsongstillägg jun-aug: 1 210
Kursmateriel
Per nivå: 440

Boende

Priser per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 390
Värdfamilj med helpension
Enkelrum: 2 130
Säsongstillägg 4/6-24/9: 320
Campus Living Village
Enkelrum: 2 120
Transfer från Manchester flygplats
Enkel resa (ankomst): 1 680

Kursstarter 2022

Kursstarter
20 & 30 lektioner per vecka: varje måndag oavsett nivå i engelska
Cambridge examenskurs
FCE & CAE-nivå:
Lärarkurs
1 & 2 veckor: 4/7, 18/7

Lovdagar 2022

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 3/1, 15/4, 18/4, 2/5, 2/6, 3/6, 29/8, 17/12-2/1 2023

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982