Sprakresor

Brighton, England

Språkresa till Brighton på St Giles International

Pålitlig kursarrangör Stor språkskola mitt i Brighton Brett kursutbud och hög kvalitet

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

St Giles International grundades 1955 och är en skolorganisation med lång erfarenhet av att arrangera språkkurser för internationella deltagare. Du kan välja mellan fyra mycket attraktiva orter i England för din språkkurs, bland annat här i kuststaden Brighton men också i London och i det charmiga Eastbourne.

St Giles i Brighton finns i en vacker byggnad och är en av Brightons största språkskolor. Här erbjuds språkkurser för internationella deltagare i blandade åldrar. Skolan är stor och har en vänlig atmosfär och ett brett utbud av språkkurser. Skolan har ett utmärkt läge mitt i Brighton mittemot Royal Pavilion, bara ett par minuter från stranden och citykärnan. London ligger mindre än en timme bort och till flygplatsen Gatwick är det endast ca 30 minuter.

Skolan har nyligen prisats i kategorin ”Centre of the year” för kontinuerligt höga betyg och poäng av studenter genom ”Quality Management Project”. Skolan i Brighton utmärkte sig genom högt antal studenter som rekommenderar skolan vidare, kvalitén på skolans omtalade ”Platinum courses”, faciliteter och dess anordnade fritidsaktiviteter. St Giles i Brighton har kapacitet för ca 650 studenter och medelåldern bland deltagarna är 25 år. Under tiden för din språkkurs har du tillgång till skolans datorer och fritt WiFi, självstudierum, digitalt språklabb och ett litet bibliotek eller s.k. ”student bookshop”. På skolan finns också ett Studentkafé där du kan köpa allt från en kopp te till en komplett lunch.

Brighton

Brighton brukar kallas ”London by the sea” vilket säger en hel del om utbudet. Staden var en omtyckt badort redan på 1700-talet och såväl soltörstande engelsmän som internationella turister fortsätter att strömma hit.

Fritid

St Giles International i Brighton erbjuder varje vecka ett aktivitetsprogram som komplement till språkundervisningen i klassrummet. Detta för att du som kursdeltagare ska ha möjlighet att uppleva staden, lära känna andra studenter och träna engelskan.

På eftermiddagar och kvällar ordnas ofta aktiviteter som t ex Film Night, Bowling, Musical, Pub Night, Salsa Lessons, Cream tea Afternoon, Football, Yoga Classes m.m. I utflyktsprogrammet kan man välja på t ex: London Tours & Theatre Evenings, Canterbury & Leeds Castle, Oxford & Windsor, Cambridge & Greenwich, Scotland & The Highlands, Paris & Disneyland, Amsterdam & Brygge m.m.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska i Brighton med 20 lektioner per vecka. Kursen innehåller språkets alla moment med fokus på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen kan läsas valfri kurslängd från 1 vecka och uppåt och finns för alla nivåer från låg nivå upp till avancerad. Välj om du vill studera på för- eller eftermiddag. Eftermiddagslektionerna ges till ett reducerat pris.

Lektionstider förmiddag:       09.00-13.00, måndag-fredag.
Lektionstider eftermiddag:   13.45-17.40, måndag-fredag.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 28

Allmän språkkurs i engelska med 28 lektioner per vecka. Kursen innehåller språkets alla moment med fokus på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Kursen kan läsas valfri kurslängd från 1 vecka och uppåt.

Lektionstider: 09.00-15.40, måndag-fredag.

30+ kurs

Lektioner per vecka: 20

Är du minst 30 år gammal och planerar en kurs mellan 1-10 veckor kan du ansluta till St Giles kurs i engelska för 30+. Du läser med andra i liknande ålder som dig och skolan har också ett anpassat aktivitetsprogram som ska passa deltagarna på kursen. Som kursdeltagare här får du också tillgång till vissa utvalda event som normalt sett bara ges till studenter på Platinumkurserna. Lägsta språknivå: B1+.

Lektionstider: 09.00-13.00, måndag-fredag.

Lärarkurs i engelska

Lektioner per vecka: 26

Är du utbildad lärare i engelska kan du delta i skolans TEC-kurs (Teachers of English course). Språkkursen är 2 veckor lång och startar utvalda datum under året. På kursen utvecklar du och upptäcker nya aspekter av metodik och olika tekniker. Du lär dig hur du bäst utnyttjar och använder olika läromedel och resurser.

Språkkursen täcker bland annat dessa områden:

 • Language development
 • Background to language learning and teaching
 • Different methodologies for teaching
 • Classroom management and practical teaching skills
 • Lesson planning
 • Teaching aids and resources
 • Observation of experienced teachers

English for Business

Lektioner per vecka: 20+8

Kursen English for Business, med 28 lektioner per vecka, innehåller 20 lektioner generell engelska i kombination med 8 eftermiddagslektioner Business English. Riktar sig till dig som behöver träning i allmän engelska men önskar viss inriktning mot Business English. I snitt är det 9-10 deltagare i klassen. Kursen läses ej på skolans Executive Centre utan i den allmänna delen av skolan. Kursen kan läsas 2-12 veckor.

Kursen innehåller några av följande rubriker:

 • Managing Business meetings
 • Negotiation skills
 • Using the telephone for business
 • Delivering presentations
 • Writing professional reports, emails and letters

Examensförberedande kurs

Lektioner per vecka: 20, 28

St Giles Brighton erbjuder kurser som förbereder för en Cambridgeexamen eller IELTS. Kontakta oss gärna för mer information!

Platinum Course

Lektioner per vecka: 20, 25, 30 eller 35

Dessa språkkurser är speciellt framtagna för dig som arbetar, söker en intensiv språkkurs i liten grupp och för en kort period. De flesta väljer att studera mellan 1-4 veckor. Du kan välja att ha 20, 25, 30 eller 35 lektioner per vecka. Max 5 deltagare per grupp och en stor variation av nationaliteter. Minimiålder är 21 år. Kursen tar upp alla viktiga moment där du har användning av det engelska språket i arbetssituationer. Innan kursstart får du fylla i ett formulär där du får uttrycka dina mål och förväntningar. Allt för att skolan ska kunna utforma din kurs så bra som möjligt. Exempel på kursinnehåll:

 • Vokabulär och uttryck
 • Förhandlingar
 • Möten och diskussioner
 • Muntliga anföranden/presentationer
 • Skrivträning för e-mail och brev
 • Telefon- och socialkonversation

Boende

Värdfamilj

Noga utvalda värdfamiljer där du bor i enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat rum) och delar badrum med familjen. Du kan välja mellan att ha halvpension (frukost och middag) eller bara frukost inkluderat. Familjerna bor vanligtvis cirka 30-40 minuters resväg från skolan med buss men i vissa fall har man promenadavstånd. Boende i värdfamilj ger en fantastisk chans att verkligen praktisera språket och uppleva den brittiska kulturen.

Värdfamilj Superior

Boende i en noga utvald värdfamilj som passar dig som kanske är en äldre kursdeltagare och vill ha ett boende med god kvalitet och möjlighet till extra språkträning. Du bor i ett eget, rymligt och välmöblerat rum där du har tillgång till internet. Familjerna väljs noga ut av skolan med kvalitén på dekor och faciliteter i åtanke. De kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de uppfyller skolans kvalitetskravDu kan boka delat eller eget badrum och frukost eller halvpension. Familjerna bor vanligtvis cirka 30-40 minuter från skolan med buss men i vissa fall har man promenadavstånd.

Residens

St Giles George Street

Skolans exklusiva residens som har öppet året runt. Här bor du i ett av residensets 30 enkelrum som alla har eget badrum, en säng, skrivbord+stol, garderob/byrå och tillgång till kostnadsfritt internet och WiFi. Välj om du vill bo i Standard eller Basic-rum. Den enda skillnaden är att Standardrummen är något större. Residenset har ett utmärkt läge, bara 4 minuters promenad från skolan, centrum och stranden. Residenset har tre våningar med ett fullt utrustat kök på varje våning där du kan tillaga måltider. När du inte vill laga mat så finns det gott om matställen i närheten och lunch finns att köpa i skolans café måndag-fredag. Tvättmöjligheter finns nära residenset där du kan tvätta dina kläder mot kostnad. Residenset bokas från söndagen innan kursstart till söndagen efter kursslut. Lakan tillhandahålls men du bör ta med egna handdukar. Residenset har 18-års gräns.

Hotell & Guest House

St Giles Brighton har ett flertal hotell och guest houses av varierande standard som de kan rekommendera, alla inom promenadavstånd från skolan. Ett trevligt boendealternativ för dig som stannar en kortare period i London och önskar ett privat boende med frukost. Kontakta oss för mer information och prisförslag.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka, förmiddag
2 veckor:  10 900
3 veckor: 14 780
4 veckor: 17 720
6 veckor: 25 270
8 veckor: 31 120
10 veckor: 38 270
13 veckor: 46 710
16 veckor: 57 100
20 veckor: 72 290
Extra vecka fr 24v: 2 960
20 lektioner per vecka, eftermiddag
2 veckor: 8 610
3 veckor: 11 640
4 veckor:  13 500
6 veckor:  19 540
8 veckor:  24 460
10 veckor:  29 790
13 veckor:  35 680
16 veckor:  43 370
Extra vecka:  2 610
Intensivkurs 28 lekt/v
1 vecka: 6 390
2 veckor: 11 130
3 veckor:  12 490
4 veckor: 14 830
6 veckor: 21 940
8 veckor: 26 930
10 veckor: 32 910
13 veckor: 39 900
16 veckor:  46 790
Extra vecka: 3 180
Högsäsongtillägg 26/6-25/8
Alla kurser utom lärarkurs och platinumkurs: 260/vecka
Lärarkurs
2 veckor: 12 810
Platinum Course, 20 lektioner per vecka
1 vecka: 9 940
2 veckor: 16 390
3 veckor:  22 660

Boende & transfer

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 690
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension, sept-juni: 3 630
Enkelrum, halvpension, högsäsong: 3 900
Dubbelrum, halvpension, sept-juni: 3 050
Dubbelrum, halvpension, högsäsong: 3 280
Tillägg om du är 16-17 år: 110-150/vecka
Värdfamilj Superior
Enkelrum, halvpension, eget bad: 5 020
Residens St Giles George Street
Enkelrum Standard, sept-juni: 5 280
Enkelrum Standard, 25/6-27/8: 5 540
Enkelrum Basic, sept-juni: 5 010
Enkelrum Basic, 25/6-27/8: 5 280
Transfer (valfritt tillägg)
London Gatwick, enkel väg: 1 410
London Heathrow, enkel väg: 2 590

Kursstarter 2024

Alla kurser
20 & 28 lektioner per vecka: varje måndag
30+ kurs (1-10 veckor): varje måndag
English for Business: varje måndag
Lärarkurs i engelska (2 veckor): 8/7

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/5, 27/5, 26/8, 25/12, 26/12
Juluppehåll: 23/12-27/12 2024

Deltagarkommentarer

Amanda 19 år, 2 veckor

Om du vill lära dig ett språk är det bästa sättet att åka på en språkresa! Du får erfarenhet om världen och vänner for livet på köpet.

Jag hade enorma förhoppningar på resan innan vi åkte. Boendet var över all förväntan med supermysig värdmamma i modernt tvåplanshus. Bodde tillsammans med en av mina bästa vänner och huset låg inte speciellt långt ifrån de andra vännernas hus. Snabbt kom vi in i Brighton-rytmen och trivdes super (trots dåligt väder). Skolan var seg men lärorik. Vi shoppade, åkte runt, hängde på stan och fotograferade. Men allra bäst blev det när vi träffade två Britter. En av dem visade sig vara extra intressant så en dejt hanns det med innan vi åkte hem till Sverige. Förilla tråkigt att lämna Brighton men det gav mersmak. Den 10 maj åker jag tillbaka och stannar i fem dagar. Vad gör man inte för kärleken?

Kristina 59 år, 2 veckor

En synnerligen välorganiserad skola, engagerade och jättetrevliga lärare, kursdeltagare från hela världen, samt den fantastiska staden Brighton. En oslagbar kombination!

Anne 53 år, 2 veckor

Jag gick General English på fm och Business English på em, det var en bra kombination. Jag önskar att jag hade kunnat vara 3-4 veckor istället för dom 2 veckor jag var. Lärarna var jättebra och all personal på skolan var trevliga och hjälpsamma, man kände sig välkommen. Jag bodde hos en trevlig familj, dom var hjälpsamma och gav råd och tips. Jag hade eget badrum bredvid mitt rum, som låg på 3:e våningen, familjen höll till på våning 1 och 2. Det var lärorikt och jätteroligt att göra en språkresa som vuxen (50+), kan verkligen rekommendera det.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982