Sprakresor

Cambridge, England

Språkresa till Cambridge på Kaplan

Nära London Världsomspännande språkkedja Klassisk studentstad

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat
 • Online & Distanskurser

Med 40 års erfarenhet av att driva språkskolor har Kaplan utvecklat ett välförtjänt gott rykte och har en hög standard på sina språkkurser. Idag har denna språkorganisation över 20 skolor i 7 olika länder världen över.

Kaplan Cambridge är en trevlig och personlig skola belägen i en Edwardiansk byggnad i den lugna stadsdelen Newham, cirka 15-20 minuters promenad till centrum. På skolan finns WiFi, bibliotek, en trevlig utegård och stor trädgård, rum för självstudier samt klassrum med modern utrustning. Det finns även möjlighet att köpa hemlagade varma och kalla luncher, dricka, kaffe och snacks i skolans café. På somrarna anordnas då och då grillkvällar i skolans trädgård.

Som student på Kaplan Cambridge får du också tillgång till vissa lektioner och föreläsningar på Cambridge university som ofta har spännande föreläsare på plats.

Till Cambridge tar man sig genom att först flyga till någon av Londons flygplatser och sedan vidare med buss eller tåg. Stansted är den flygplats som ligger närmast, ca 30 minuter med tåg och ca 50 minuter med buss från Cambridge.

Cambridge

Mer än 3,5 miljoner turister besöker Cambridge varje år för att ta del av stadens rika historia. Dessutom lockar förstås den engelska landsbygden och vetskapen om att Cambridge är en av världens främsta akademiska städer, och vad kan vara en bättre miljö för språkkurser och studier utomlands?

University of Cambridge är det mest kända och är ett brittiskt toppuniversitet. Traditionen säger att universitetet grundades av missnöjda lärare och studenter från Oxford 1209 men officiellt brukar år 1284 anges som startår.

Cambridge har ca 158 000 invånare och trots att staden är över 700 år gammal finns en ungdomlig anda som troligen hänger samman med de 10 000 studenterna som figurerar i staden. Här finns 23 colleges varav Trinity College och King´s College hör till de mest kända.

Det finns gott om teatrar, musikaler och konserter att beskåda perfekt för den som är intresserad av att få ta del av kulturen under sin språkresa. Genom staden flyter floden Cam, som genom en krök ringar in den medeltida stadskärnan och under sommartid är det mycket populärt att driva fram på floden i små båtar som kallas ”punts”. Här bjuds du på en språkresa där du får en fantastisk utsikt över stadens anrika universitet och colleges samt en vacker omgivning med glittrande vatten och broar av imponerande arkitektur.

Fritid

Fritid Alla Kaplans skolor är belägna på intressanta orter med mycket att se och göra och personalen på skolan hjälper dig gärna med information om vad som är på gång just under tiden för din språkkurs!

Kaplan Cambridge har ett brett aktivitets- och utflyktsprogram med besök till lokala sevärdheter så som King´s College, temapartyn, bio, bowling, pubkvällar, grillkvällar, diverse sportaktiviteter och weekendresor till andra städer som Bath, Oxford och London. Vill du på egen hand ge dig iväg för att utforska staden och dess omgivningar är att hyra en cykel ett bra sätt för detta. Cambridge är en riktig studentstad och cykelstad så stannar du en längre tid är cykel ett hett tips! Skolan hjälper dig med bästa stället för uthyrning eller att köpa en begagnad cykel för din tid i Cambridge.

Här kan du se exempel på aktiviteter som ordnas i skolans regi:

 • Rundtur i Cambridge
 • International Student Club Night
 • Resa till London för att se en musikal
 • Pubkväll med studenter och lärare
 • Bowling
 • Resa till Windsor Castle
 • Salsa
 • Sporteftermiddag (tennis, fotboll, volleyboll)
 • Besök på Fitzwilliam Museum
 • Resa till Stratford-on-Avon och Warwick Castle

Kurser

General English

Lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska med 20 lektioner (15 timmar) per vecka som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad. Du får tillgång till ett begränsat utbud av K+ tools, d.v.s. aktiviteter och övningar online. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Cambridge!

Semi intensive English

Lektioner per vecka: 27

Medelintensiv i engelska i Cambridge med 27 lektioner (20,25 timmar) per vecka där 20 lektioner är General English (som ovan) och där 7 lektioner är så kallade K+tools och K+clubs vilket innebär att du får tillgång till ett stort utbud av övningar, test och quiz online samt kan delta i workshops, studiegrupper, föreläsningar, konversationsklubbar m.m. Dessa 7 lektioner ger dig möjlighet att träna och utveckla det du lär dig under baskursen med stöd av lärare.

Intensive English

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs med 35 lektioner per vecka där 20+7 lektioner är General English + Semi intensive (som ovan) och med tillägget att 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

IELTS – förberedande kurs

Lektioner per vecka: 35

IELTS-examen är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna består av antingen 20 General English-lektioner + 8 lektioner IELTS-förberedelse + 7 lektioner strukturerade självstudier eller 20 lektioner IELTS-förberedelse + 8 Specific Skills-lektioner med ett tillvalsämne. Examensavgift tillkommer.

Cambridge Examenskurs

Lektioner per vecka: 35

Språkkurs som förbereder inför en Cambridge-examen. Finns på flera nivåer. Kursen innehåller 20 lektioner Exam Preparation + 8 lektioner Specific Skills-lektioner med ett tillvalsämne + 7 lektioner schemalagda självstudier. Examensavgift tillkommer. Kursen passar dig som söker en kurs i engelska med hög studietakt och där du får en erkänd officiell examen som gäller livet ut med dig hem.

Boende

Värdfamilj

Boende i noga utvalda värdfamiljer i enkelrum eller dubbelrum och med halvpension (frukost och middag varje dag). Detta boende passar dig som vill träna språket i vardagliga situationer och med personer från landet. Man får en större inblick i vardagslivet, kulturen och maten i England. Familjerna bor vanligtvis ca 20-30 minuter med cykel eller 35-50 minuter med buss från skolan.

Residens

Tripos Court

Populärt boende med andra studenter på residenset Tripos Court, ca 5 minuters cykelväg från centrum och 2 minuters promenad till Cambridge Leisure Park där det finns bio, bowling, restauranger, health and fitness club, cocktailbar, teater, nattklubb och supermarket. Avståndet från residenset till skolan är 15 minuter med cykel och 35 minuter med buss.

Här bor man i enkelrum (eget rum) med säng, skrivbord, stol och garderob samt eget badrum. 3-6 studenter delar på ett fullt utrustat kök där man kan tillaga egna måltider. Tillgång till internet (mot avgift) samt tvättstuga.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 8 650
3 veckor: 12 110
4 veckor: 15 470
6 veckor: 21 740
8 veckor: 28 290
10 veckor: 34 530
12 veckor: 37 670
13 veckor: 40 690
16 veckor: 49 420
20 veckor: 52 920
Extra vecka fr 20 v: 4 100
27 lektioner per vecka
2 veckor: 9 340
3 veckor: 13 140
4 veckor: 16 850
6 veckor: 23 810
8 veckor: 31 040
Intensivkurs + tillsvalsämne, IELTS, Cambridge
2 veckor: 10 830
3 veckor: 15 380
4 veckor: 19 830
6 veckor: 27 940
8 veckor: 36 550
Sommartillägg, samtliga kurser
Tillägg per vecka: 280
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift: 470
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension: 3 240
Dubbelrum, halvpension: 2 900
Högsäsongstillägg 1/6-24/8:
Tillägg per vecka: 410
Residens Tripos Court
Enkelrum: 4 590
Högsäsongstillägg 1/6-24/8:
Tillägg per vecka: 470
Transfer (enkel)
Stansted Airport: 2 150

Kursstarter 2024

Kursstarter
Allmänna kurser: varje måndag, oavsett nivå i engelska.
Examens- och terminskurser: kontakta oss.

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/4, 27/5, 26/8, 25/8, 26/12
Juluppehåll: 23/12-30/12 2024

Deltagarkommentarer

Jacob 21 år, 2 veckor

Skolans fritidsaktiviteter var väldigt bra. Det var kul att åka kanalbåt och testa keltisk dans för första gången. Min språkresa till Cambridge är den bästa resan någonsin!

Gunnar 47 år, 2 veckor

Mycket ”service-minded” personal, alla var väldigt hjälpsamma och trevliga. Från personal i cafeterian till reception, skolchef och lärare. Jag är suveränt nöjd med mitt boende, fick ett stort rum med eget badrum i en nybyggt övervåning (familjen bodde med sina 4 barn på första plan). Fick bra kontakt med familjen där alla var ”open-minded” och mycket trevliga. För transport till och från skolan/Cambridge fick jag låna cykel av dem. Dock inte betyg 5 för att det var en bra bit utanför Cambridge och det gick inga bussar efter kl. 18 (cykel hem efter pub-besöken i mörkret).

Ett av mina syften var att lära känna Cambridge. Jag är inte besviken utan istället positivt överraskad. Fantastisk härlig stad, lagom stor, ”nära till allt” i centrum, du når det mesta via cykel och med gamla anor. Mycket bra aktiviteter som ordnades, skolan hade två killar som bara arbetade med sociala events. Deltog på flera stycken och de var bra ordnade!

Om jag skulle göra om samma resa igen skulle jag ha gått igenom grammatiken (på svenska eller engelska), t ex läst och kört övningar i boken ”Grammer in Use”. Därför att det gick inte en lektion utan olika grammatiska termer kom upp och det mesta har jag glömt då det var ett tag sedan jag gick i skolan (kommer knappt ihåg de svenska grammatiska termerna/delarna). Överlag är jag mycket nöjd med skolan, framförallt personalen!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982