Sprakresor

London, England

Språkresor till London på St Giles International

Stor internationell skola i centrala London Bred mix av nationaliteter och åldrar Omtyckta kurser för arbetet och vardagssituationer

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Kafeteria
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

Språkorganisationen St Giles International grundades 1955 och har nu några av de största och mest eftertraktade språkskolorna i bland annat England, USA och Kanada. 

St Giles i centrala London ligger i en magnifik byggnad med svårslaget läge i hjärtat av det fashionabla området Bloomsbury, mittemot Russel Square samt 5 minuters promenad till världsberömda British Museum och West End, Londons kända teaterdistrikt. Närmaste tunnelbanestationer är Russel Square (Picadilly Line) på 5 minuters promenadavstånd, Holborn (Central Line och Picadilly Line) på 10 minuters promenadavstånd och Euston (Victoria Line och Northern Line) på 15 minuters promenadavstånd. Med andra ord är det lätt att ta sig till andra delar av London! Trots att skolan ligger väldigt centralt så finns det också utrymme till avkoppling på skolans mysiga takterass eller i någon av alla närliggande parker.

Skolan använder sig av moderna hjälpmedel i undervisningen såsom t ex interaktiva skrivtavlor vilket gör undervisningen rolig och inte lika statisk som man kanske är van vid. Det finns totalt 51 klassrum, ett bibliotek, café, gott om datorer och en takterass där man kan koppla av under rasten eller efter kursens slut. På övervåningen i skolbyggnaden finns skolans eget studentresidens.

London

London är Storbritanniens huvudstad och en mångkulturell världsmetropol med cirka 10 miljoner invånare. Utbudet av sevärdheter, attraktioner och nöjen är enormt och det finns något för de allra flesta.

Fritid

London är en världsmetropol med ett enormt utbud av aktiviteter för dig som åker hit på språkresa. St Giles skolor ger regelbundet ut ett varierat aktivitetsprogram där du kan se vilka aktiviteter skolan ordnar just när där samt hitta tips och förslag på aktiviteter efter din språkkurs. Det ordnas bland annat utflykter, filmkvällar, pubträffar, musikalbesök, teaterbesök, karaoke, besök på British Museum och till London Eye m.m. På helger arrangeras längre resor till intressanta orter bland annat Cambridge, Canterbury och Oxford. Ibland arrangeras även längre resor med övernattning till exempelvis Wales, Skottland, Paris & Disneyland och Amsterdam.

Kurser

Språkkurs i engelska

Lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska med 20 lektioner per vecka. Kursen innehåller språkets alla moment med fokus på konversation men även grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Max antal elever per grupp är 12 (genomsnitt 9). Kursen kan läsas valfri kurslängd från 1 vecka och uppåt. Denna kurs kan studeras på för- eller eftermiddagar. Du bestämmer!

Lektionstider förmiddag: ca 09.00 – 13.00.
Lektionstider eftermiddag: ca 13.45-17.40.

Intensivkurs & English for Business

Lektioner per vecka: 28

Intensiv språkkurs med 28 lektioner per vecka, som ovan. Max antal elever per grupp är 12 (genomsnitt 9). Kursen kan läsas valfri kurslängd.

Om du vill ha extra fokus på affärsengelska kan du välja att att boka kursen ”English for Business”. Den innehåller 20 lektioner generell engelska i kombination med 8 lektioner Business English. Denna kurs läses i grupper med max 12 deltagare per grupp och riktar sig mer till dig som behöver träning i allmän engelska men önskar viss inriktning mot Business English. Kursen läses ej på skolans Executive Centre utan i den allmänna delen av skolan och medelåldern brukar generellt vara något lägre. Kursen kan läsas 2-12 veckor. Alla kursdeltagare behöver ha minst B1 (Medel) i språknivå.

Lektionstider: ca 09.00 – 15.30.

Cambridge Förberedande Examenskurs

Lektioner per vecka: 20, 28

Språkkurs med 20 eller 28 lektioner per vecka som förbereder dig inför en Cambridgeexamen som är en välkänd och officiell examen i engelska. Cambridgekurserna har olika startdatum för olika nivåer. Tre olika nivåer erbjuds: First Certificate (FCE), Advanced (CAE) och Proficiency (CPE). Kontakta oss gärna för mer information.

Platinum Course

Lektioner per vecka: 15, 20, 25, 30 eller 35

Dessa språkkurser är speciellt framtagna för dig som arbetar, söker en intensiv språkkurs i liten grupp och för en kort period. De flesta väljer att studera mellan 1-4 veckor. Du kan välja att ha 15, 20, 25, 30 eller 35 lektioner per vecka. Max 5 deltagare per grupp och en stor variation av nationaliteter. Minimiålder är 21 år. Kursen tar upp alla viktiga moment där du har användning av det engelska språket i arbetssituationer. Innan kursstart får du fylla i ett formulär där du får uttrycka dina mål och förväntningar. Allt för att skolan ska kunna utforma din kurs så bra som möjligt. Exempel på kursinnehåll:

 • Vokabulär och uttryck
 • Förhandlingar
 • Möten och diskussioner
 • Muntliga anföranden/presentationer
 • Skrivträning för e-mail och brev
 • Telefon- och socialkonversation

Deltagarna uppmanas att konversera mycket för att få in flytet i språket och verkligen använda sina kunskaper i och utanför skoltid. Kursen är främst till för dig som på kort tid vill läsa en intensiv och givande engelskkurs. Kurserna finns på olika nivåer och kan kombineras med privatlektioner. Lektionerna bedrivs på skolans speciella Platinum Centre.

Hör gärna av dig till oss om du vill att vi skickar dig en broschyr med information om St Giles Platinum Courses.

Privatlektioner

Valfritt antal lektioner

Privatlektioner ger dig ett ypperligt tllfälle att utveckla dina språkkunskaper allmänt eller mot någon speciell inriktning. Kanske behöver du speciell språkträning i ditt yrke, inför en presentation eller liknande. Privatlektioner kan antingen bokas utöver en gruppkurs eller läsas i paket med enbart privatlektioner. Detta rekommenderas om du har ont om tid men önskar intensiv och skräddarsydd språkträning.

Lärarkurs

Antal lektioner per vecka: 26

Lärarkurs på 2 veckor, med 26 lektioner per vecka, för språklärare i engelska. Innehåller bland annat nya utlärningsmetoder för English Language Teaching och avancerad språkutveckling. Alla klasser har internationella deltagare. Kursinnehållet kan variera något men grundtanken är att ge dig som kursdeltagare möjlighet att utveckla och förbättra dina språkkunskaper inom språkets alla moment, samt få inspiration och nya idéer att använda i din dagliga undervisning.

Språkkrav: Minst B2-nivå.

Nedan följer exempel på några moment som ofta förekommer på våra språkkurser för lärare:

 • Utveckla och förbättra dina språkkunskaper
 • Praktisk träning kring in- och utlärning av språk
 • Olika metoder och tekniker för utlärning
 • Muntliga anföranden/presentationer
 • Nya trender och nytt material
 • Utbyte av erfarenheter mellan kollegor

Kurserna hålls sommartid, men det finns även vissa alternativ under vår och höst. Se även St Giles skolor i Brighton och Eastbourne för fler startdatum av denna kurs.

Boende

Residens

Residens Chapter Highbury

Eget badrum och 20 minuter från skolan.

Chapter Highbury är ett populärt residens bland studenter och unga yrkesverksamma. Residenset är perfekt för dig som vill bo bra i London med rimligt avstånd från skolan och i en modern och avslappnad miljö. Residenset ligger intill Holloway Road tunnelbanestation vilket gör att du enkelt och smidigt kan ta dig till skolan och centrala London.

Residens Chapter Highbury består av lägenheter med 4-6 sovrum med gemensamt kök. Du bor i eget rum med eget badrum, säng, skrivbord, stol och förvaringsutrymme. Du har tillgång till wifi i hela byggnaden. I priset ingår även lakan och städning 1 gång/vecka. Du har tillgång till en rad fantastiska faciliteter, inklusive en biograf, spelrum, gym, studierum och uteplats. I residenset finns även tvättmöjlighet (mot extra kostnad). I priset ingår boende med incheckning och utcheckning på söndagar. För att kunna bo här behöver du vara minst 18 år.

Residens St Giles London Central (i skolbyggnaden)

Bo direkt på skolan med måltider inkluderat!

Residens med bekvämt läge på de högre våningarna i samma byggnad som skolan. Perfekt för den som inte vill lägga så mycket tid på pendling och vill ha nära till allt! Här bor du i samma byggnad som klassrummen och med London city direkt utanför dörren. Dessutom ingår frukost på St Giles Café som ligger på första våningen i byggnaden. Om du vill kan du från 2023 även välja att inkludera middagar. Väljer du att bo i ett standardrum så delar du badrum med andra (1 badrum på 4 studenter) och väljer du superiorrum så har du eget badrum på rummet. Badrummen är fräscha då de nyligen renoverats.

Rummen är utrustade med säng, skrivbord, skrivbordslampa, vattenkokare, TV, spegel och handfat. Sängkläder ingår och byts en gång i veckan, rummen städas regelbundet. Handdukar tillhandahålls också. Ett litet gemensamt enklare pentry/kök med micro, diskho, kyl, tallrikar och bestick finns att nyttja för alla studenter som bor i residenset. En säkerhetsvakt finns på plats under dagarna och byggnaden har ett säkerhetssystem som hindrar obehöriga att komma in under resten av dygnet.

Detta boende bör bokas i god tid innan kursstart då antalet rum är begränsat. Du kan boka rum för hela eller en del av din studietid. I priset ingår boende med incheckning och utcheckning på söndagar. För att kunna bo här behöver du vara minst 18 år.

Värdfamilj

Boende i en noga utvald värdfamilj där du bor i enkelrum (eget sovrum) och delar badrum med familjen. Du kan välja mellan att ha halvpension (frukost och middag) eller bara frukost inkluderat. Familjerna bor vanligtvis cirka 45-60 minuters resväg från skolan med allmänna kommunikationer. Boende i värdfamilj ger en fantastisk chans att verkligen praktisera språket och uppleva den brittiska kulturen.

London är en storstad, som är indelad i 6 ”zoner”. Zon 1 ligger närmast centrum och Zon 6 är längst bort från centrum. Skolan St Giles London Central ligger i zon 1. Det är mycket ovanligt att hitta värdfamiljer i zon 1, och därför ligger majoriteten av St Giles värdfamiljsboenden i zon 3-5. 

Värdfamilj Superior

Boende i en noga utvald värdfamilj som passar dig som vill bo i värdfamilj med lite högre standard och kanske med eget badrum. Du bor i ett eget, rymligt och välmöblerat rum där du har tillgång till internet. Familjerna väljs noga ut av skolan med kvalitén på dekor och faciliteter i åtanke. Du kan boka delat eller eget badrum och frukost eller halvpension. Familjerna bor vanligtvis cirka 45-60 minuter från skolan med buss eller tunnelbana.

Hotell & Guest House

St Giles har ett flertal hotell och guest houses av varierande standard som de kan rekommendera, alla med centralt läge och inom promenadavstånd från skolan. Ett trevligt boendealternativ för dig som stannar en kortare period i London och önskar ett privat boende med frukost. Pris från ca 1000 kr per natt i enkelrum. Kontakta oss för prisförslag och tillgänglighet.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka, förmiddag
2 veckor:  11 220
3 veckor: 15 260
4 veckor: 18 310
6 veckor: 26 150
8 veckor: 32 190
10 veckor: 39 610
13 veckor: 48 160
16 veckor: 59 030
20 veckor: 72 400
Extra vecka fr 24v: 3 070
20 lektioner per vecka, eftermiddag
2 veckor: 8 850
3 veckor: 12 000
4 veckor:  13 930
6 veckor:  20 180
8 veckor:  25 320
10 veckor:  30 860
13 veckor:  36 970
16 veckor:  45 090
Extra vecka:  2 720
28 lektioner per vecka (även English for Business)
1 vecka: 8 170
2 veckor: 13 930
3 veckor:  19 040
4 veckor: 22 510
6 veckor: 32 890
8 veckor: 40 310
10 veckor: 49 850
13 veckor: 60 600
16 veckor:  73 860
Extra vecka: 4 610
Lärarkurs
2 veckor: 13 210
Platinum Course, 20 lektioner per vecka
1 vecka: 10 420
2 veckor: 17 350
3 veckor:  24 070

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift:  690
Värdfamilj
Enkelrum, halvpension, sept-maj: 3 720
Enkelrum, halvpension jun-aug: 3 990
Dubbelrum, halvpension, sept-maj: 3 240
Dubbelrum, halvpension jun-aug: 3 370
Residens St Giles Central
Enkelrum med frukost, lågsäsong:  6 050
Enkelrum med frukost, högsäsong: 6 310
Värdfamilj Superior (eget badrum)
Enkelrum, halvpension: 5 910
Residens Chapter Highbury
Enkelrum, eget badrum: 5 810
Säsongstillägg sommar (juni-aug):  140

Kursstarter 2024

Kursstarter
20 & 28 lektioner per vecka: varje måndag
Platinum Courses: varje måndag
Lärarkurs: 5/8
Cambridge förberedande kurs: kontakta EduPlanet!
English for Business: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/5, 27/5, 26/8, 23/12-27/12 2024

Deltagarkommentarer

Stefan 52 år, 2 veckor

Jag kände mig fantastiskt välkommen från första stund – både elever och personal visste vem jag var redan innan jag kom dit! ”Hej! Du måste vara Stefan – arkitekten från Sverige?” Sånt värmer!!!

Lars Åke 41 år, 1 vecka

Min vecka i London på St. Giles var helt kanon. En av dom bästa veckor jag upplevt: Alla var så omtänksamma och trevliga. Skolan lärarna och materialet var jättebra . Min engelska gick framåt massor. Häftigast var ändå att få träffa sköna personer från andra länder och få höra hur dom levde sina liv. Dom glömmer jag aldrig Vi var tillsammans på kvällarna och hade jättetrevligt och skrattade massor. Enda felet var att jag bara bokade en vecka, jag borde varit där längre.

Lina 37 år, 1 vecka

Njut och utnyttja alla tillfällen till kommunikation med alla, oavsett ursprung! Jag bodde hos en hjälpsam familj, inget krångel med måltiderna eller något annat. Toppen!

Jimmy 44 år, 2 veckor

Det var 2 tillfredställande veckor på St. Giles i London. Bra skola-/skolkultur och bra lärare. Vi hade 2 huvudlärare – Tim och Paul – och de var väldigt bra. Även de andra som ”gästspelade” var bra. Vi hade 26 lektionstimmar i veckan, och hade många intressanta pedagogiska/metodologiska uppslag, samt även diskussioner. Vi var 12 st. lärare (11 kvinnor och jag) från olika länder, även från Ryssland, Saudi-Arabien och Argentina. Efter avslutad kurs fick vi våra respektive certifikat. Vi skiljdes på fredagen efter lite samkväm, även med Tim/Paul.

Mitt boende var också till tillfredsställelse. Det var bra service, god mat och trevliga människor. De hade även några andra studenter där, men det var bara trevligt, det tyckte alla. Så de kan jag verkligen rekommendera. Stort tack för arrangemanget och administrerandet av det hela! Jag är väldigt nöjd med hela projektet.

Hossein 43 år, 18 veckor

Om du vill lära ett nytt språk eller förbättra dina kunskaper i ett språk samt lära dig om kultur och landet som pratar språket, borde du söka upp EduPlanet i Uppsala!

Magnus 25 år, 2 veckor

Bra för att det inte var så mycket svenskar!

Nahat 22 år, 20 veckor

Njjjjuuuut och ha kul. Prata med lärarna, de är väldigt trevlig och snälla. Hjälpsamma och väldigt kunniga inom sitt område.

Anders 37 år, 1 vecka

Bra vecka i London! Vädret var uselt men St Giles var bra. Generellt sett bra lärare och trevliga kurskamrater med bra mix av nationaliteter och yrken. Framförallt så ligger St Giles väldigt bra till med gångavstånd eller kortare resor till Londons attraktioner.

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982