Sprakresor

Liverpool, England

Språkresa till Liverpool på Kaplan

Centralt läge i Liverpool Låga levnadskostnader Nära till två flygplatser

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Online & Distanskurser

Välkända organisationen Kaplans allmänna språkkurser i Liverpool är ett utmärkt val för studenter i alla åldrar som effektivt vill förbättra sin engelska. Kaplan har en lång erfarenhet av att driva språkkurser för internationella deltagare och har idag mer än 20 skolor i 8 olika länder.

Kaplan Liverpools lokaler ligger centralt i Liverpools businessdistrikt med direkt närhet till transport, caféer, restauranger, shopping och stadens sevärdheter. Du studerar du på en medelstor skola med 11 ljusa klassrum och utmärkta möjligheter för självstudier vid sidan av lektionerna i klassrummet. På skolan finns en hel del moderna faciliteter och tekniska hjälpmedel i alla klassrum. Skolans lokaler är fördelade på två våningar, en av våningarna är särskilt anpassade till studenter i åldern 30+ så att man som äldre student på skolan kan ha en läromiljö separerad från de yngre studenterna. Medelåldern bland studenterna ligger annars ungefär på mellan 22-25 år.

På Kaplan Liverpool råder en familjär atmosfär och personalen på skolan är tillmötesgående och ofta flexibla för att försöka tillgodose studenters akademiska behov så bra som möjligt. Skolan erbjuder kurser i allmän engelska men även affärsengelska och förberedande kurser för IELTS och Cambridgeexamen. Skolan är godkänd för studiemedel från CSN.

Liverpool

Liverpool som förr var klassad som en industristad har under åren byggts om och är numera Englands främsta kulturstad. Det finns ett sjudande nattliv och gott om konst- och musikgallerier och pampig arkitektur. Många anser att Liverpool’s storlek är lagom, staden känns stor men liten på samma gång. Dessutom finns här invånare som faktiskt utsetts till Englands vänligaste. Med ett flertal universitet i närheten finns här också en hel del studenter, och som student är Liverpool ett mycket bra val då staden har låga levnadskostnader jämför med andra städer i England. I centrum finns mycket att se och göra och det är lätt att ta sig runt. Liverpool är bland annat känd som hemstad till musikgruppen Beatles och fotbollslaget Liverpool FC.

Fritid

Liverpool erbjuder en mängd aktiviteter att ta del av efter lektionstid. Vill du ha information om vad som händer i Liverpool finns skolpersonalen alltid nära till hands för att hjälpa dig. Som komplement till din språkkurs arrangerar skolan ett aktivitetsprogram vilket ger dig chansen att se mer av staden, träffa nya vänner och träna språket på ett roligt och avslappnat sätt.

Exempel på aktiviteter som skolan ordnar är en guidad stadstur, besök till sevärdheter, Anfield Stadium, teaterföreställningar och musikaler, paintball m.m. Vissa aktiviteter är gratis men många kostar lite extra. Weekendresor eller dagsutflykter till andra städer ordnas också så som till t ex mysiga York.

Kurser

General English

Lektioner per vecka: 20

Allmän språkkurs i engelska med 20 lektioner (15 timmar) per vecka som tar upp språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar. Finns på olika nivåer, från låg nivå till avancerad. Du får tillgång till ett begränsat utbud av K+ tools, d.v.s. aktiviteter och övningar online. Denna kurs kräver inte så mycket självstudier eller hemarbete vilket ger dig mer fritid och tid till att upptäcka Liverpool!

Semi intensive course

Lektioner per vecka: 27

Allmän språkkurs i engelska med 27 lektioner (20,25 timmar) per vecka där 20 lektioner är General English (som ovan) och där 7 lektioner är så kallade K+tools och K+clubs vilket innebär att du får tillgång till ett stort utbud av övningar, test och quiz online samt kan delta i workshops, studiegrupper, föreläsningar, konversationsklubbar m.m. Dessa 7 lektioner ger dig möjlighet att träna och utveckla det du lär dig under baskursen med stöd av lärare.

Intensivkurs + tillvalsämne

Lektioner per vecka: 35

Intensiv språkkurs med 35 lektioner per vecka där 20+7 lektioner är Vacation + General English (som ovan) och med tillägget att 8 lektioner per vecka, så kallade Specific Skills lessons, innehåller ett valfritt tillvalsämne. Tillvalsämnet väljs på plats och de som finns att välja mellan varierar mellan Kaplans olika skolor och vilken språknivå du har. Exempel är ”Ordförråd”, ”English for Business”, ”Kultur” och ”Film”. Exakt vilka tillvalsämnen som erbjuds får du veta på plats.

Språkkurser för 30+

Lektioner per vecka: 20, 27, 35

På Kaplan Liverpool finns anpassade kurser för dig som är 30 år eller äldre. Kurserna passar dedikerade deltagare som vill boosta sin engelska i en professionell och fokuserad miljö, separerat från de yngre studenterna och tillsammans med likasinnade studenter. Du har även möjlighet att delta i aktiviteter och kan koppla av i skolans lokaler avsedda för just 30+ studenter. Priserna är desamma som för de allmänna kurserna för 16+.

IELTS – förberedande kurs

Lektioner per vecka: 35

IELTS-examen är en officiell examen inom det engelska språket som är giltig i 2 år och som ofta används för att ansöka till brittiska universitet eller college såväl som en bra merit på ditt CV. IELTS-kurserna består av antingen 20 General English-lektioner + 8 lektioner IELTS-förberedelse + 7 lektioner strukturerade självstudier eller 20 lektioner IELTS-förberedelse + 8 Specific Skills-lektioner med ett tillvalsämne. Examensavgift tillkommer.

Cambridge Examenskurs

Lektioner per vecka: 35

Språkkurs som förbereder inför en Cambridge-examen. Finns på flera nivåer. Kursen innehåller 20 lektioner Exam Preparation + 8 lektioner Specific Skills-lektioner med ett tillvalsämne + 7 lektioner schemalagda självstudier. Examensavgift tillkommer. Kursen passar dig som söker en kurs i engelska med hög studietakt och där du får en erkänd officiell examen som gäller livet ut med dig hem.

Boende

Kaplan Liverpool erbjuder ett flertal prisvärda boendealternativ som du kan se listande här nedanför. Kontakta gärna oss på EduPlanet så hjälper vi dig att kolla tillgänglighet.

Värdfamilj

Ett trevligt alternativ för dig som önskar maximera din språkträning och få ta del av den brittiska kulturen på ett naturligt sätt. Bo i ett bekvämt enkelrum (eget rum) med halvpension, dvs frukost och middag varje dag. Frukosten är ofta en lättare måltid bestående av flingor, frukt, rostat bröd, juice eller kaffe. Lunch köper du själv från en restaurang eller på stan. Oftast äter du middag med din värd, ibland får du tillaga middagen själv med mat som tillhandahålls av din värd. Värdfamiljerna bor på lite längre gångavstånd från skolan eller en bussresa bort, räkna med max ca 45 minuters resväg till skolan men ofta kan man få bo max 30 minuters resväg från skolan. Din värd hjälper dig med hur du tar dig till och från skolan första dagen.

Residens

Atlantic Point – Prisvärt residens!

Att bo på residens passar dig som vill bo självständigt men samtidigt träffa studenter från hela världen! Atlantic Point är ett residens med campus-känsla där du bor i eget rum med eget badrum. Varje lägenhet består av ca 6 rum. Du har tillgång till ett gemensamt kök som delas med andra studenter. Här bor även brittiska universitetsstudenter och det anordnas olika event för alla studenter som bor på residenset. Atlantic Point är ett boende med låg boendekostnad jämfört med många andra studentresidens men för att vara ett billigt boendealternativ så håller residenset god standard. Här bor du med 10 minuters gångavstånd till skolan.

Residens

VITA – Egen studio

Populärt boende bland Kaplans 30+ studenter med boende i egen studio med eget badrum och eget litet kök med liten kyl, kokplattor och micro eller liten ugn. På rummet finns även en bekväm säng, ofta med förvaringsmöjlighet under sängen, skrivbord och stol och tv med Netflix. Något som också brukar uppskattas med VITA är att det ingår grab-and-go frukost varje morgon, med något nytt ätbart varje dag. Det kan t ex vara milkshakes, smoothies, frukt, flingor, pain au chocolat och olika bakverk. Det finns även gym, studierum, tv-rum och ett gemensamt kök som kostnadsfritt kan bokas om man vill anordna middagar tillsammans med andra. VITA Residence håller hög standard och ligger 10 minuters promenad från skolan, 10 minuter från ett shoppingcenter och 5 minuters promenad till tågstationen med tåg som tar dig till t ex London på 2 timmar.

Residens

Glassworks – Egen studio

Ytterligare ett residens där man bor i egen studio, ca 10 minuters promenad från skolan.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 7 610
3 veckor: 10 460
4 veckor: 13 310
6 veckor: 18 550
8 veckor: 23 760
10 veckor: 29 170
12 veckor: 30 980
13 veckor: 33 240
16 veckor: 40 400
20 veckor: 43 830
Extra vecka fr 20 v: 3 680
27 lektioner per vecka
2 veckor: 8 180
3 veckor: 11 320
4 veckor: 14 460
6 veckor: 20 270
8 veckor: 26 060
Intensivkurs + tillsvalsämne, IELTS, Cambridge
2 veckor: 9 330
3 veckor: 13 040
4 veckor: 16 750
6 veckor: 23 370
8 veckor: 30 190
Sommartillägg, samtliga kurser
Tillägg per vecka: 280
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först för höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Pris per vecka
Bokningsavgift boende
Engångsavgift:  470
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 2 630
Dubbelrum: 2 300
Enkelrum eget badrum: 3 440
Sommartillägg värdfamilj 1/6-24/8
Tillägg per vecka: 410
Residens
Enkelrum, pris från: 2 790
Sommartillägg residens 1/6-24/8
Tillägg per vecka: 470

Kursstarter 2024

Kursstarter
20, 27 och 35 lektioner per vecka: Kursstart varje måndag, oavsett nivå i engelska
Examenskurser: kontakta EduPlanet!

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/5, 27/5, 26/8, 25/12, 26/12
Juluppehåll: 23/12-30/12 2024

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982