Sprakresor

Portsmouth, England

Språkresor till Portsmouth på Language Specialists International (LSI)

Mycket undervisning för pengarna Olika typer av engelskakurser Stor skola med vänlig atmosfär En av Englands högst rankade språkskolor

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Online & Distanskurser
 • Data labb

Language Specialists International (LSI) i Portsmouth är en mycket erfaren skola med duktiga och engagerade lärare som erbjuder språkkurser med inriktning mot både allmän engelska och Business English.

LSI erbjuder språkkurser för vuxna och skolan är sedan 1997 belägen i trevliga lokaler, helt omgjorda efter LSI’s önskemål, för en perfekt studiemiljö.

Skolan ligger bäst till i British Councils undersökning över vilka skolor som ger mest värde för pengarna (sett till kvalitet och antal undervisningstimmar). Byggnaden rymmer 55 klassrum, studentlounger med TV, biljard- och pingisbord, self-access centre för självstudier, fritt internet och WiFi, datorrum samt en populär studentcafeteria; “Le Café Parisienne” med varm och kall mat, dricka och snacks till rimliga priser. Från många av klassrummen på de högre våningarna kan man se havet och Isle of Wight!

Varje student ses som unik, med egna ambitioner och personalen på skolan finns alltid där för att stötta och ge personlig guidning. Skolan använder sig av moderna undervisningsmetoder som de ständigt utvärderar och utvecklar. De använder sig bland annat av interaktiva whiteboards vilket gör undervisningen roligare och mer flexibel, och inte lika statisk och begränsad som t.ex. med iPads och förstås vanliga skrivtavlor.

Portsmouth är en perfekt stad för en språkkurs och skolan ligger i hjärtat av ett pulserande universitetsområde med caféer, butiker, teatrar, pubar och restauranger fulla av brittiska och internationella studenter. Alla studenter på skolan har möjligheten att gå med i universitetets klubbar och föreningar – Ett perfekt sätt att lära känna brittiska studenter och känna på det brittiska universitetslivet!

LSI Portsmouth Online

I alla våra kurspriser för LSI Portsmouth ingår inloggningsuppgifter till skolans välutformade E-learningsprogram och läroplattform. Med denna förmån får du tillgång till material som hjälper dig att förbättra engelskan ännu mer. Du kan börja använda programmet redan när du bokat plats på kursen, fortsätta under kursens gång och ända fram till tre månader efter att du har avslutat din kurs! Materialet uppdateras varje vecka – du behöver bara välja nivå och vad du vill öva på.

Portsmouth

Portsmouth, ”The water front city”, är en hamnstad på Englands sydkust med stränder och landets största örlogshamn och här bor ca 200 000 invånare. Från flera av skolan LSI’s klassrum kan du se havet och ön Isle of Wight. Portsmouth är en mycket trevlig stad för språkresor full av både brittiska och internationella studenter och med ett stort utbud av caféer, butiker, teatrar, pubar, livemusik-evenemang och restauranger. Många tycker att det är en lagom stor stad där man relativt snabbt lär sig att hitta och utbudet av saker att göra ändå är stort. London ligger endast 90 minuters tågresa från Portsmouth. 

Fritid

LSI erbjuder ett brett aktivitets- och utflyktsprogram som komplement till din språkkurs i klassrummet. I och kring Portsmouth finns många viktiga historiska platser och Portsmouth marina är en av de mest besökta turistattraktionerna i Storbritannien. Besök the Naval Dockyard med bland annat Nelson’s flagship, HMS Victory, The Naval Museum och världens första krigsfartyg byggt av järn.

Portsmouth är också en semesterdestination sommartid för många brittiska turister och staden bjuder på en härlig avslappnad stämning med många restauranger och butiker och det är alltid något evenemang på gång för den kultur- eller sportintresserade.

Skolan ordnar även aktiviteter så som besök på teater, bio, restauranger och pubar, konserter, frågesport eller sportevenemang. Fotboll, golf, squash, simning, segling ,tennis, windsurfing och biljard är bara några av sporterna du kan utöva här. LSI har förutom fotbollsmatcher mellan lärare och elever på onsdagar även ett lag i universitetsserien med match en gång i veckan, vilket är mycket uppskattat.

Kurser

LSI är en modernt utrustad skola. De har bland annat försett många av klassrummen med interaktiva whiteboardtavlor, där lärarna kan använda tavlan som en pekskärm för att ta fram undervisningsmaterial. På LSI upplever studenterna att undervisningen genom användandet av bland annat interaktiva tavlor blir mer inkluderande och flexibel, där lärarna på ett lättare och mer dynamiskt sätt når alla i gruppen.

På LSI är alla lektioner 60 minuter långa vilket innebär att du får mer undervisning för pengarna om man jämför med många andra skolor. Förutom att du får mer undervisning så får du också otroligt kvalitativ undervisning. I ett flertal undersökningar av språkskolor i Storbritannien har skolan hamnat i topp. Du kan välja bland följande kurser:

Språkkurs i engelska

Antal lektioner per vecka: 22,5

Intensiv språkkurs i engelska med 22,5 timmars språkträning per vecka i grupper om max 12 deltagare, öppen för deltagare från 18 år och uppåt. Kursen finns på olika nivåer och kan läsas valfritt antal veckor. Alla klasser är internationella. Undervisning i språkets alla moment så som konversation, grammatik, hör-, läs- och skrivövningar.

Engelskakurser för 30+

Antal lektioner per vecka: minst 15

LSI är en utmärkt skola för dig som är äldre än 30 år då det finns kurser utformade speciellt för åldersgruppen. Kursen är flexibel och består i grunden av förmiddagslektioner (mellan ca kl 8.45-12.00), som alla deltagare har, och sedan kan man, om man vill, välja till valbara eftermiddagslektioner som kan utformas efter vad som passar dig bäst. Du kan välja mellan:

 • Extra grupplektioner (+10 lektioner per vecka i grupper med max 8 deltagare)
 • Affärsspråk (+12,5 lektioner per vecka i grupper med max 4 deltagare)
 • Privatlektioner
 • Kultur och historia – Portsmouth har en rik historia. Upptäck staden tillsammans med en av LSI’s lärare! (endast utvalda datum)
 • Egen tid till att upptäcka Portsmouth på egen hand!

IELTS-förberedande kurs

Antal lektioner per vecka: 22,5

Intensivkurs med 22,5 timmar per vecka som förbereder inför en IELTS-examen. LSI är testcenter för IELTS och de har mycket erfarna lärare, bland annat en som jobbat för IELTS och skrivit instruktionsböcker för IELTS. Mycket prisvärd kurs för t ex dig som vill läsa vidare på ett engelskt universitet.

Cambridge-förberedande kurs

Antal lektioner per vecka: 22,5

Intensivkurs med 22,5 timmar per vecka som förbereder inför en Cambridge-examen. Finns på tre olika nivåer First Certificate (FCE), Advanced (CAE) och Proficiency (CPE). Om du inte vet vilken nivå du ska satsa på får du göra ett nivåtest efter anmälan. LSI är testcenter för Cambridge-examen.

Språkkurs i engelska + Engelska för arbetet

Lektioner per vecka: 25

Kombinationskurs där du tränar både din allmänna engelska och engelska för arbetet. Kursen innehåller 12,5 timmar allmän engelska per vecka (max 12 deltagare per grupp, minimiålder 18 år) + 12,5 timmar engelska för arbetet i minigrupp per vecka (max 4 deltagare per grupp, minimiålder 25 år).

Boende

Värdfamilj

LSI jobbar med några av de absolut bästa och mest välkomnande värdfamiljerna i England. Detta boendealternativ innebär att du bor hemma hos en noga utvald engelsk familj eller värd och på så sätt får ta del av den engelska kulturen och samtidigt maximerar din språkträning på ett naturligt sätt. Du får ditt egna bekväma rum (enkelrum) och har halvpension dvs frukost och middag inkluderat. På helgerna ingår även lunch. Du får egen nyckel och bor i eget rum. Familjen kan t ex bestå av ett par med eller utan barn eller en ensamstående dam. Familjerna bor oftast ca 15-30 minuters promenad från skolan, det går oftast smidigt att även åka buss till och från skolan.

Student House

Ett självständigt och välskött boende endast 3 minuters promenad från skolan. 20 sovrum uppdelat på två hus, som sköts helt av LSI. Alla rum har en dubbelsäng, garderob, skrivbord och privat dusch och handfat. Tillgång till kök och tvättrum.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Allmän kurs / Examenskurs (22,5 lekt/v)
2 veckor: 9 860
3 veckor: 13 950
4 veckor: 18 440
6 veckor: 25 950
8 veckor: 33 950
12 veckor: 48 940
13 veckor: 52 730
16 veckor: 64 490
20 veckor: 78 840
24 veckor: 92 000
Extra vecka: 3 290
Engelska för 30+ (15 lekt/v)
2 veckor: 12 690
3 veckor: 18 340
4 veckor: 23 890
Intensivkurs för 30+ (15+10 lekt/v)
2 veckor: 19 270
3 veckor: 28 110
4 veckor: 36 200
Allmän eng+affärsspråk (15+12,5 lekt/v)
1 vecka: 10 420
2 veckor: 19 650
Sommartillägg alla kurser, juni-augusti
Per vecka: 280
Kursmaterial (för allmänna kurser och examenskurser)
1-6 veckor: 540
6+ veckor: 810

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj, halvpension
Enkelrum: 2 500
Säsongstillägg juni-augusti: 160
Värdfamilj Executive, halvpension
Enkelrum: 4 120
Säsongstillägg juni-augusti: 160
Hotell inkl frukost
Pris per natt: från 1500/natt

Kursstarter 2024

Kursstarter
Allmänna kurser och 30+
Kursstart alla nivåer: varje måndag
Cambridge examenskurs
FCE, CAE & CPE level: kontakta EduPlanet!

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 29/3, 1/4, 6/5, 27/5, 26/8

Deltagarkommentarer

Soledad 49 år, 3 veckor

Skolan och personalen var helt underbara, många nya vänner, mycket bra skola och det som jag gläds mycket över var att jag inte var den enda ”äldre” utan det fanns flera i min ålder och äldre vilket jag uppskattade mycket. Boendet var helt fantastiskt, inga problem alls, rent och fint hem och trevlig dam som jag bodde hos! Lätt att ta sig från Gatwick till Portsmouth.

Katarina 33 år, 1 vecka

Jag läste general på förmiddagen vilket var väldigt bra. Business på eftermiddagen som lika den var väldigt bra. Jag var ensam på min nivå (bra eller dåligt) så jag fick privatlektioner vilket var väldigt bra. Jag hade även lunch med en lärare varje dag tillsammans med 5 andra ”elever”. Det var supertrevligt! På den restaurangen var det otroligt fin och god mat! Jag hade Des, Nick och Joel. Fantastiska lärare! Jag bodde fantastiskt hemma hos Cara! Ett jättefint hus och hennes särbo lagade gudomlig mat varje kväll. Portsmouth är en otroligt mysig stad vid havet. Mitt tips är att bo i familj och stanna längre än en vecka. Det blir väldigt intensivt och kort annars.

Fråga vår studievägledare Johan!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982