Sprakresor

Florens, Toscana, Italien

Språkresa till Florens på Centro Machiavelli

Prisvärda språkkurser Boende inom gångavstånd Liten och intim skola

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Centro Machiavelli är en relativt liten språkskola, belägen nära Arnofloden och med prisvänliga språkkurser för alla åldrar.

Med tanke på skolans storlek ger det lärarna och personalen mycket tid med studenterna, de har möjlighet att umgås och ta hand om alla på ett personligt och professionellt sätt. Klasserna här är små och på så vis väldigt interaktiva och studenterna gör oftast stora framsteg på kort tid. Atmosfären både i skolan i klassrummet beskrivs av många som avslappnad, lättsam och öppen.

Centro Machiavelli är inte helt och hållet inriktad på enbart språkstudier utan du finner även gott om aktivitetskurser som du kan kombinera med din språkkurs. Sång och musik, italiensk kulturhistoria och matlagning är några program som finns att boka till. Det är en lagom stor skola med en familjär och avslappnad atmosfär där lärarna och studenterna gärna umgås med varandra.

Skolan tar emot elever från hela världen. Många elever kommer från Japan, Italien, Tyskland och Spanien för att bara nämna några nationaliteter. Grupperna hålls som sagt små med fokus på det kommunikativa och skolan är noga med att det bara är italienska som skall talas i klassrummet, därför placeras ytterst sällan två av samma nationalitet i samma grupp. Varannan vecka skriver du ett språktest som visar på vilken nivå du är på, allt för att du tydligt skall se dina framsteg samt vad du behöver förbättra för att avancera en nivå på språkskalan.

Denna språkskola är sedan 1988 medlem i Tandem som är ett välkänt nätverk för internationella språkskolor i världen. Tandem är också kända för att lägga stor vikt vid utbyte med den inhemska kulturen och befolkningen. På Centro Machiavelli läser till exempel mellan 50-60 italienska studenter och ”utbytesträffar” anordnas då och då där du får chansen att ta del av- och lära dig mer om den toskanska kulturen.

Centro Machiavelli passar dig som vill till en lite mindre skola med brett och varierat kursutbud. Prismässigt är det också svårt att hitta en skola i Florens med lika prisvärda kurser. Sätter du också stor valör i att studera i en anrik och kulturmättad stad så har du hittat helt rätt!

Florens

”Wien är för musiken och Florens är för konsten” brukar det heta. Att Florens är en av världens främsta konststäder kommer du snabbt att upptäcka då du åker hit på språkresa.

Fritid

I Florens går du knappast sysslolös! Behöver du tips på sevärdheter och utflykter så kan skolan både komma med tips samt boka upp passande utflykter du är nyfiken på. Givetvis kan du också delta i skolans egna aktivitetsprogram som brukar dra igång efter lektionerna. Några aktiviteter är helt gratis medan du får betala för vissa. Exempel på aktiviteter kan vara seminarier, besök till kända sevärdheter samt utflykter till Lucca, Volterra och San Gimignano. Sommartid finns också workshops du kan delta i, matlagning och keramik till exempel.

För italienarna är Florens en viktig studentstad och här har studenterna sina ”egna” caféer, restauranger och klubbar. Florens är en mycket naturskön stad med vackra omgivningar – hyr en cykel eller en vespa och upptäck Toscana!

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Skolans allmänna språkkurs består av 20 lektioner per vecka och kan läsas från två veckor och uppåt. På kursen kommer språkets alla element att gås igenom. Med jämna mellanrum kommer dina kunskaper testas genom språkprov. Ni är i snitt 7-8 studenter per grupp och max 12.

Deltidskurs

Lektioner per vecka: 10

Samma kurs som ovan men med betydligt färre lektionstimmar. Denna kurs berättigar ej till studiemedel hos CSN.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Vill du har en mer intensiv språkkurs kan du välja 30 lektioner per vecka. De första 4 timmarna är detsamma som den vanliga språkkursen ovan. De sista 2 timmarna är däremot vikta åt främst konversation och hörförståelse.

Boende

Centro Machiavelli erbjuder bra lägenhetsboende åt dig som student. Oftast har du gångavstånd till skolan. Du betalar alltid din hyra direkt till hyresvärden på plats.

Delad lägenhet

Via Centro Machiavelli bor du med fördel i en delad lägenhet. Du kan komma att dela den med antingen italienska- eller internationella studenter, en italiensk familj eller en ensamstående person som vill hyra ut ett rum. Några måltider ingår inte men det finns gemensamt kök att tillaga dina måltider i. De allra flesta lägenheterna är belägna inom promenadavstånd från skolan, i vissa fall kan man dock få räkna med en kortare busstur. Oftast behöver du erlägga en deposition vid ankomst. Enkel transfer från Florens flygplats kan också läggas till mot en extra kostnad.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 5 750
3 veckor: 7 310
4 veckor: 8 950
6 veckor: 12 960
8 veckor: 16 730
14 veckor:  26 420
16 veckor: 28 280
20 veckor: 32 060
24 veckor:  37 360
32 veckor:  43 200
Extra vecka:  1 160
Intensivkurs
2 veckor: 7 910
Extra vecka: 3 390
Deltidskurs
2 veckor: 3 960
Information om studiemedel
Du måste boka minst 3 veckors språkkurs för att kunna ansöka om studiemedel från CSN. Du kan söka studiemedel först höstterminen det år du fyller 20 år för en språkkurs.

Boende

Cirkapris i svenska kronor
Delad lägenhet, enkelrum
2 veckor : 5 420
3 veckor : 7 080
4 veckor : 8 880
Delad lägenhet, dubbelrum
2 veckor: 4 140
3 veckor: 5 340
4 veckor : 6 560
Observera att hyra betalas på plats i Euro!

Kursstarter 2024

Kursstarter
Nybörjare: 8/1, 22/1, 5/2, 19/2, 4/3, 18/3, 2/4, 15/4, 29/4, 13/5, 27/5, 10/6, 25/6, 8/7, 22/7, 5/8, 19/8, 2/9, 16/9, 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 9/12
Förkunskaper: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  1/4, 25/4, 1/5, 24/6, 15/8, 1/11

Deltagarkommentarer

Rasmus och Hanna 20 år, 12 veckor

Vi har det fantastiskt här i Florens! Skolan är bra och med perfekt läge på Santo Spirito, fem minuter från vår lägenhet som är rymlig och fräsch. Vi är jättenöjda och vi tackar igen för all er hjälp!

Uta 73 år, 2 veckor

Helt fantastiska lärare! Ellany – energisk, diplomatisk, tålmodig mm och framför allt kunnig! Skolan fokuserade verkligen på inlärning och inte på snygga möbler…Aldrig för sent att lära sig ett nytt språk! Underbara Florens – bra för kropp och själ…

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982