Sprakresor

Venedig, Veneto, Italien

Språkresor till Venedig på Istituto Venezia

Romantiska miljöer Kostnadsfria aktiviteter varje vecka Även campus i Trieste

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Istituto Venezia är en trevlig liten språkskola belägen i den historiska delen av Venedig.

Skolan har sina lokaler på den välkända torg- och mötesplatsen Campo Santa Margherita. Härifrån har du aldrig långt till trevliga butiker, inbjudande uteserveringar och ett stort kaféutbud. Klassrummen är inhysta i en historisk byggnad med en stor terrass. Internet samt plats för självstudier finns där studenter kan titta på italiensk film bland annat.

Skolan är medlem i Tandem International som är ett nätverk av språkskolor som tillsammans borgar för god kvalité och som regelbundet kontrolleras. Tandem är också en organisation som värdesätter lokal kännedom om landet och staden du studerar i. Många språkskolor anordnar också utbyte med inhemska studenter för en rikare upplevelse på språkresan!

Det är en blandning av flera olika kursdeltagare på skolan, aldrig mer än en nationalitet per grupp. Åldersspannet är brett och varierar mellan 20-50 år. Under sommaren är det i regel yngre studenter på skolan. Istituto Venezia håller öppet året om och erbjuder flertalet kursupplägg inom det italienska språket, antingen om du vill läsa på förmiddagen eller om du önskar läsa på eftermiddagar. Istituto Venezia anordnar också en uppskattad matlagningskurs i skolans eget kök.

Vid sidan av språkkurser i just Venedig håller skolan sen 2005 även till i Trieste, en charmig liten stad nära den Slovenska gränsen.

Venedig och Istituto Venzia passar dig som vill studera på en liten skola med få studenter och mycket lärarledd tid.

Venedig

Romantik, arkitektur, uråldriga byggnadsverk, kuttrande duvor och gondoler – du har kommit till det förföriska Venedig! Staden är belägen i och runt en lagun vilket skapar en speciell känsla och atmosfär. I Venedig kan du avnjuta en cappucino på mysiga torg, promenera över den världsberömda Rialtobron, glida fram på gondol längs Rio Grande eller spendera en solig dag på Lidostranden.

Att ta sig fram med vattenbuss får du räkna med att göra under din språkresa i Venedig. För att hitta priser och förslag på resekort rekommenderar vi denna länk. Skolan rekommenderar att du införskaffar ett 7-dagarskort vilket betyder att du kan hoppa på hur många vattenbussar du vill.

Fritid

Skolan är relativt liten och erbjuder ett begränsat utbud av fritidsaktiviteter varje månad. En populär aktivitet är matlagning som äger rum i skolans eget kök varje torsdagseftermiddag. Kocken Anna och studenter från skolan förbereder och lagar populära rätter ur det italienska köket som sedan avnjuts tillsammas. Priset brukar ligga på ca 35 € och är öppen för alla.

Vid sidan av matlagningskurser i skolans regi finns mycket annat att se och göra i Venedig. Är du konstintresserad har du kommit helt rätt, staden vimlar av världsberömda gallerier och utställningar. Åker du hit i februari kan du vänta dig mycket feststämning i staden då den årliga Karnivalen i Venedig hålls. Missa heller inte Biennalen, en konst- och filmfestival som hålls vartannat år. Här möter du utställare från hela världen som visar upp det senaste inom film, media och modern konst.

En annan sak som är lätt att glömma i Venedig och möjligheten till sol och bad! Studenter inskriva på skolan kan mellan maj och september gratis nyttja solstolar och parasoller på den trevliga Lidostranden.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Skolans allmänna språkkurs består av 20 grupplektioner per vecka och kan läsas från en vecka och uppåt. Fokus på språkkursen ligger i grunden på kommunikation men givetvis med inslag av grammatik och andra skrivövningar. Mycket material är från dagspress och magasin som ligger nära i tiden och som ger bra underlag för mycket diskussioner. Första dagen skriver du ett språktest som ligger till grund för i vilken av skolans 5 nivåer du placeras i.

Lektionstider: 09.00-12.30 (30 minuters rast inkluderat)

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5

Vill du har en mer intensiv språkkurs kan du välja att läsa en kombination av grupp- och privatlektioner i italienska. På förmiddagen läser du 20 grupplektioner per vecka och varje dag avslutas med en privatlektion. Detta upplägg passar dig som vill vara borta en kortare period men få ut maximalt av språkkursen.

Boende

Inneboende hos italiensk värd

Ta chansen att lära känna den italienska kulturen på nära håll och få möjlighet att använda din italienska i mer vardagliga situationer. Via skolan i Venedig kan du bo inneboende hos en italiensk värd, det kan vara en student eller familj som hyr ut ett rum åt dig. Du kan välja mellan att bo i eget rum eller att dela rum (om du reser med en kompis). I priset ingår inga måltider, mot en kostnad på ca 250 kr per dag kan det ibland gå att lägga till måltider.

Residens

Casa Cardinal Piazza

Inuti den vackra renässansbyggnaden Palazzo Minelli e Contarini hittar du Casa Cardinal Pizza. Rummen är enkla med privat badrum, och ljusinsläpp från fönstren som vätter mot den privata trädgården eller ut mot Fondamenta. På residenset finns även några allmänna rum för självstudier, hiss samt en enklare restaurang som serverar halvpension. Residenset är också väl anslutet till allmänna transportmedel (vaporetto från Madonna dell’Orto eller från Ca’ d’Oro) samt 20 minuters gångpromenad till skolan.

Luftkonditionering finns endast i vissa av rummen, Wifi finns tillgängligt.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 060
2 veckor: 5 800
3 veckor: 7 100
4 veckor: 8 500
6 veckor: 13 200
8 veckor: 17 400
12 veckor: 22 810
16 veckor: 30 090
Kombinationskurs
20 lektioner + 5 privatlektion per vecka
1 vecka: 5 780

Boende

Boendepriser
Boende hos italiensk värd
Enkelrum
1 vecka: 2 890
2 veckor: 4 930
3 veckor: 7 200
4 veckor: 9 290
Extra vecka: 1 890
Extra natt: 470
Dubbelrum
1 vecka:  4 300
2 veckor: 7 860
3 veckor: 10 830
4 veckor: 13 270
Extra vecka: 2 360
Extra natt: 700
Casa Cardinal Piazza, enkelrum
1 vecka: 3 130
2 veckor: 5 980
3 veckor: 9 080
4 veckor: 11 750
Extra vecka: 2 830
Extra natt: 530
Casa Cardinal Piazza, dubbelrum
Bara om två bokar ihop!
1 vecka: 5 230
2 veckor:  10 310
3 veckor:  15 390
4 veckor: 20 520
Extra natt: 760

Kursstarter 2024

Kursstarter
Förkunskaper: varje måndag
Nybörjare: 8/1, 5/2, 4/3, 1/4, 29/4, 27/5, 24/6, 22/7, 19/8, 16/9, 14/10, 11/11, 9/12

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar*: 1/4, 25/4, 1/5, 15/8, 1/11
* vissa av dessa dagar ersätts med utflykter eller extra lektioner under övriga skoldagar.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982