Sprakresor

Florens, Toscana, Italien

Språkresor till Florens på Linguaviva

Välkänd språkskola Nära Florens tågstation Kombinera med foto & konst

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi

Linguaviva i Florens är en privat språkskola, grundad 1976, som har ett mycket gott anseende. Linguaviva är medlem i den internationella sammanslutningen IALC, vars syfte är att garantera studenter hög kvalité på sina medlemsskolor.

Linguavivas mål är att de utländska studenterna som väljer att åka hit på språkkurs ska lära sig såväl språket som om Italien och landets kultur. Att det är en mycket välorganiserad skola ser man direkt när man öppnar porten. Lärarna är välutbildade och ger dig en stimulerande undervisning som gör det roligt att lära sig italienska. Det råder en vänlig atmosfär på skolan, vilket gör att studiemiljön blir mycket trivsam. Skolans språkkurser är uppdelade i två block varje dag. Två lektioner består av teoretisk språkkurs och de resterande två lektionerna är praktisk språkinlärning. Linguaviva i Florens är centralt belägen på Via Fiume, alldeles intill centralstationen. Du som är intresserad av konst, design eller foto kan läsa en tilläggskurs i dessa ämnen. Kontakta gärna skolan på plats om detta!

Linguaviva är en stor språkskola med studenter från hela världen. De flesta studenterna är i åldrarna 20-25. Till Florens ska du åka om du vill uppleva kultur, konst och renässanshistoria i hjärtat av Toscana. Här har du också utmärkta möjligheter till minnesvärda utflykter till städer som Siena och Pisa!

Och en sak till! Vill du maximera din språkresa genom att även upptäcka en annan stad i Italien? Via Linguaviva kan du välja att förlägga delar av din språkkurs i Milano, på systerskolan Linguadue. Kontakta gärna oss för mer information!

Florens

”Wien är för musiken och Florens är för konsten” brukar det heta. Att Florens är en av världens främsta konststäder kommer du snabbt att upptäcka då du åker hit på språkresa. 

Fritid

Skolan har ett brett aktivitetsprogram och de anordnar aktiviteter både i och utanför skolan. I skolan erbjuds bland annat filmvisningar och olika föreläsningar om italiensk historia och arkitektur, och de är alla gratis. Varje lördag ordnas utflykter till närliggande städer och sevärdheter. Florens bjuder på vacker arkitektur, bra shopping och ett stort urval av restauranger och nattklubbar. För italienarna är Florens en viktig studentstad och här har studenterna sina ”egna” caféer, restauranger och klubbar. Florens är en mycket naturskön stad med vackra omgivningar – hyr en cykel eller en vespa och upptäck Toscana!

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Skolans mest populära språkkurs består av 4 lektioner per dag och kan läsas från två veckor och uppåt. Klasserna har maximalt 12 studenter. Fokus ligger på kommunikation – muntlig, såväl som skriftlig, allt för att få så bred och allmän språkkunskap som möjligt. Lärarna strävar efter att på ett fokuserat och roligt sätt inkludera alla i gruppen och ge dig som kursdeltagare bättre flyt i språket.

Helklass- och gruppsamarbeten blandas med parövningar. Mycket av undervisningen utgår från en textbok du köper på plats, men läraren förser också klassen med andra läromateriel.

Linguaviva utgår som alla andra språkskolor efter den europeiska språkskalan (A1, A2, B1, B2, C1) vilket i sin tur motsvarar 13 nivåer på Lingugaviva Learning Scale – från absolut nybörjare till avancerad nivå. Normalt sett tar det cirka 4 veckor att avancera till en ny nivå. All undervisning sker på italienska.

Lektionerna äger rum under antingen för- eller eftermiddagarna, beroende på din nivå i italienska.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 30

Vill du har en mer intensiv språkkurs kan du välja 30 lektioner per vecka, både på för- och eftermiddagen. Eftermiddagslektionerna ges i form av privatlektioner då man fokuserar på studentens individuella behov av hjälp i språket. Dessa språkkurser kan läsas 2-4 veckor.

Italienska + matlagning

Lektioner per vecka: 20+8

Passa på att göra ett djupdyk i den italienska matlagningskonsten på din språkresa. Du kommer få lära dig laga traditionella Toskanska rätter, såväl som att göra bakverk och avsmaka vin. Kursen läser du i kombination med dina språkstudier. En grundläggande nivå av italienska krävs för att kunna tillgodogöra sig matlagningskursen.

Italienska + Arts

Lektioner per vecka: 20+8

Ta chansen att kombinera din språkkurs med spännande områden inom konst. Vilken stad är bättre lämpad för detta än kulturstaden Florens? På förmiddagen läser du italienska i grupp med andra på Linguaviva och på eftermiddagen väljer du ett område inom konst som du läser på Srisa School International School of Art. Kurserna bokas månadsvis (max 3 månader) och det krävs i regel en elementär nivå i språket då innehållet är helt på italienska.

Dessa kurser löper året runt (se startdatum för nybörjare under fliken ”Priser och datum”), undantaget under augusti månad. Det krävs minst 3 studenter för att kursen skall starta. Kostnad för kursmateriel tillkommer och du kommer få en lista med nödvändigt materiel samt information om var du inhandlar detta. I nuläget finns dessa inriktningar att välja på:

 • Fashion Design
 • Interior Design
 • Photo (Digital or Black & White Photo)
 • Painting

Kontakta gärna oss för mera information om kursen så kan vi skicka en PDF om programmet direkt till dig!  Har du sysslat med något av områdena tidigare kan det vara bra att skicka en portfolio till oss innan du anmäler dig så skolan kan bedöma om kursen är tillräckligt utmanande för dig.

50+ kurs

Lektioner per vecka: 20

Linguaviva i Florens erbjuder under vår och höst en semesterspråkkurs för mogna vuxna som vill kombinera en skön semester i Italien och få möjlighet att upptäcka fascinerande och kulturella resvägar. Kursen erbjuder en härlig blandning av italiensk undervisning, matlagning och utflykter till de mest intressanta platserna i Toscana. Där man får besöka de konstnärliga och historiska centrum, kulturella föreläsningar, mat- och vinresor.

Exempel på anordnade eftermiddags-/helgaktiviteter:

 • Utflykt till Cinque Terre
 • Besök till Uffizierna (konstmuseum)
 • Utflykt till Pisa eller Lucca
 • Matlagningssession
 • Besök till vingård, Chianti
 • Helgutflykt till Siena och San Gimignano
 • …med mera!

Observera att det går bra att boka andra typer av språkkurser för dig som är över 50 år, d.v.s. du behöver inte begränsa dig till en 50+ kurs. I fall du vill studera på en nivå som är mer anpassad efter dina tidigare språkkunskaper eller i ett högre tempo, kan du välja en allmän språkkurs som är öppen för vuxna deltagare från ca 18 år.

Om deltagarantalet är för litet på 50+ kursen erbjuds du istället att delta i en allmän språkkurs i mixad grupp (blandade åldrar) samt med likvärda aktiviteter under eftermiddagarna. Är du osäker kring upplägget så kontakta oss.

Boende

Delad lägenhet

Att dela lägenhet är ett utmärkt sätt att lära känna andra studenter! Majoriteten av lägenheterna ligger i centrala delar av Florens men det finns också lägenheter lite i utkanten av stan och du kan då få räkna med en busstur på runt 15 minuter för att ta dig till skolan. Samtliga lägenheter är fullt möblerade och har tre eller fler sovrum. Kök och badrum delas med de andra boende. Lakan och handdukar ingår.

De som bor i lägenheten kan vara studenter på Linguaviva men även från andra språkskolor i Florens eller inhemska studenter som exemplevis studerar vid universitet.

Värdfamilj

Ta chansen att lära känna den italienska kulturen på nära håll och få möjlighet att använda din italienska i mer vardagliga situationer. Familjerna i Florens består ofta av äldre par som har tiden och intresset att välkomna utländska studenter till sina hem. De flesta bor i residensområden runt omkring Florens, i regel får du räkna med en busstur på max 20 minuter in till skolan. Du kan välja mellan att bo i eget rum eller att dela rum (om du reser med en kompis). I priset ingår halvpension.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 550
2 veckor: 6 550
3 veckor: 7 440
4 veckor: 9 910
6 veckor: 14 570
8 veckor: 19 120
12 veckor: 25 280
13 veckor: 27 760
14 veckor: 29 640
16 veckor: 33 700
20 veckor: 41 730
24 veckor:  46 270
32 veckor: 59 760
40 veckor: 74 550
+40 veckor: 2 030
30 lektioner per vecka
1 vecka:  5 090
2 veckor: 7 950
3 veckor: 11 060
4 veckor:  14 160
6 veckor: 20 320
20+10 lektioner per vecka
2 veckor: 18 170
3 veckor:  26 600
4 veckor:  35 230
50+ kurs
2 veckor:  13 330

Boende

Boendepriser, cirkapris i kronor
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum
2 veckor: 7 750
Extra vecka: 3 830
Dubbelrum
2 veckor: 6 040
Extra vecka: 3 020
Delad lägenhet
Enkelrum
2 veckor:  4 640
Extra vecka: 2 320
Dubbelrum
2 veckor:  3 910
Extra vecka:  2 060
Information om boendekostnad
Din hyra betalas alltid på plats i Euro (månadsvis), därför har vi valt att ange ett ungefärligt pris i svenska kronor på vår hemsida. Du bör även vara beredd att erlägga en deposition vid ankomst. Kontakta gärna oss för exakta prisuppgifter i Euro.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Förkunskaper:  varje måndag
Nybörjare: 8/1, 5/2, 4/3, 2/4, 29/4, 27/5, 1/7, 29/7, 26/8, 23/9, 21/10, 18/11
50+ kurs: 13/5, 9/9

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 25/4, 1/5, 15/8, 1/11
Jullov: 23/12 – 6/1 2025

Deltagarkommentarer

Annika 23 år, 13 veckor

Lärarna var jättebra på att förklara, kunniga och väldigt tillmötesgående.

Stephanie 20 år, 13 veckor

Bara gör det! Funderar ni på det och är lite tveksamma, fundera inte, det finns inget att fundera på. Detta har än så länge varit min bästa upplevelse jag haft. Man lär sig så himla mycket, inte bara om Italien och språket utan även om sig själv. Man lär sig hantera sina dåliga sidor på ett bättre sätt. Så, ut och lev livet!

Silvia 30 år, 4 veckor

Man bygger många hinder innan man tar ett viktigt beslut, som att lämna jobb och ansvar efter sig för att läsa ett nytt språk i ett underbart land. Men med hjälp av bra information och fantastiskt bemötande via EduPlanet, så blev det väldigt enkelt!

Johanna 25 år, 13 veckor

Mycket trevliga aktiviteter och utflykter som anordnades. Man fick verkligen veta mer om Italien, Toscana och Florens. Väldigt bra seminarier och jag gillade speciellt att de visade så mycket italiensk film på skolan. Ett utmärkt sätt att lära sig italienska, med italiensk textning.

Julia 21 år, 16 veckor

Mina månader i Florens har förutom ett nytt språk gett mig otroligt mycket som person. Staden är fullständigt underbar, ligger perfekt placerad för att kunna resa runt i andra italienska städer, är både vacker, kulturell och har tillgång till bra nattliv. Vädret är även väldigt stabilt, det regnar inte speciellt ofta. Som utlänning blir du ofta väldigt bra mottagen, speciellt om du försöker prata italienska även i början när det känns svårt!

Jag har växt som människa, träffat underbara människor, vidgat mina vyer och min italienska är mer eller mindre flytande! Språkkursen gav mig en väldigt bra grund att stå på för att kunna kommunicera med italienarna och det är lika kul varje gång som en italienare blir chockad över ens språkkunskaper. En ungdomlig känsla på skolan och väldigt vänliga och roliga lärare! Svenskarna lyser för övrigt med sin frånvaro vilket jag bara tycker är positivt!

EduPlanet har genom hela processen gett mig proffsig service och alltid varit hjälpsam, jag kan verkligen rekommendera dem. Jag håller faktiskt till och med så smått på att planera nästa resa med dem nu, vi får se hur det slutar! Tack för en underbar resa!

Nathalie 25 år, 12 veckor

Det vilar en magisk atmosfär över Florens. Redan efter första dagen hade staden stulit mitt hjärta. Jag rekommenderar varmt alla att åka till Florens och studera italienska. Ni kommer inte ångra er.

Pamela 21 år, 12 veckor

När jag kom fram till lägenheten första dagen så möttes jag av en tjej från Frankrike som jag skulle bo med i en månads tid. Till en början var jag nervös över att dela lägenhet med andra personer, men hon visade sig vara en sådan härlig tjej och vi blev nära vänner vilket vi fortfarande är. De andra tjejerna som jag också bott med har också varit öppna och härliga för att skapa nya vänskaper.

Skolan är super. Lärarna är väldigt trevliga och likaså eleverna. Dom flesta kommer till skolan/Italien själva, utan att känna någon annan innan, vilket gör att alla är väldigt öppna och trevliga för att få nya vänner. Det är svårt att bli lämnad själv om det inte är så att man vill det. Efter skolan pluggar man eller umgås med andra från skolan. Det finns också aktiviteter nästan varje dag som skolan arrangerar. Både ”lättare” aktiviteter som är gratis eller de som kostar mer, men då kan man till exempel få åka till en annan stad över dagen.

Utelivet i Florens är superkul, det är billigt och det finns många andra studenter. Det som är tråkigt är att man inte träffar jättemånga italienare. Det är fler studenter från ett annat land än vad det är ”locals”. Men vissa barer/restauranger är mindre turistiga, men något svårare att hitta. Men i övrigt så trivs jag väldigt bra. Är nöjd med allt och Linguaviva tar hand om sina elever. Jag är jättenöjd 🙂

Anita 68 år, Språk + aktiviteter i 2 veckor

Jag bodde hos en helt fantastisk familj som lagade superb mat och verkligen försökte få mig att prata italienska. När jag skulle söka tillfälligt pass följde de med mig till konsulatet och hjälpte till med allt! 5+ för undervisningen. Jag har ju själv varit rektor och lett skolor under många år. Så jag grundar mitt omdöme på god kunskap om undervisning. Aktiviteterna var toppen! Passade mig perfekt. Även om vi bara var två som var intresserade av italiensk opera hade läraren en hel eftermiddag med oss!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982