Sprakresor

Milano, Lombardia, Italien

Språkresa till Milano på Linguadue

Återvändande studenter Skola i charmiga Navigli Bra boendemöjligheter

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi
  • Rullstolsanpassat

Linguadue i Milano grundades 1990 och är belägen i den omtyckta stadsdelen Navigli, känd för sina kanaler, sin unika charm och livliga atmosfär.

Det är en systerskola till Linguaviva i Florens och Linguadue besitter samma höga status bland språkskolor i Italien. Skolan har 7 välutrustade klassrum, alla fördelade på ett och samma våningsplan. Från nästan alla fönster har man utsikt över en intilliggande park. Lokalerna är moderna med gott om naturligt ljusinsläpp, luftkonditionering och fri wifi. Skolan är lätt att ta sig till då den ligger belägen 5 minuter från tunnelbanestationen Porta Genova, MM2 gröna linjen. Precis utanför skolan längs med kanalerna finns ett brett utbud av restauranger, caféer och street food-barer.

Lärarna på skolans språkkurser är välutbildade och ger dig en stimulerande undervisning. Det råder en vänlig atmosfär på skolan vilket gör att studiemiljön blir mycket trivsam. Undervisningen är uppdelad i två block varje dag. Två lektioner med teoretisk språkkurs och två lektioner med praktisk språkinlärning.

Milano är som gjuten för den som vill komma nära till allt vad italiensk och internationell storstadspuls står för. Skolan Linguadue passar dig som vill till en lagom stor skola med många återkommande och nöjda studenter!

Vill du maximera din språkresa genom att även upptäcka en annan region av Italien? Via Linguadue kan du också välja att förlägga delar av din språkkurs i Florens, på systerskolan Linguaviva. Kontakta gärna oss för mer information!

Milano

Milano i norra Italien är Europas huvudstad för mode, stil och design. Det är en elegant stad som stoltserar med breda boulevarder och ståtlig arkitektur.

Fritid

Skolan har ett brett aktivitetsprogram och erbjuder en mängd olika kulturella och sociala aktiviteter. Inne i skolan kan studenterna exempelvis gå på filmvisning och olika föreläsningar om italiensk historia och arkitektur, vilka alla är gratis. Varje lördag ordnas utflykter till närliggande städer, såsom Verona och Venedig med flera, samt andra sevärdheter. I Milano råder storstadspuls dag som natt. Det finns alltid någon konsert, utställning, fotbollsmatch eller marknad att besöka. Du har även nära till vacker natur om du ledsnar på storstadslivet. Ta en tur till sjöarna Lago di Como och Lago di Garda. Om du gillar Formel 1 kan du ta tåget till staden Monza strax utanför Milano.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20 / 30

Alla aspekter i det italienska språket tas upp med särskilt fokus på de muntliga och skriftliga delarna. Standardkursen består av 4 lektioner dagligen som hålls av två olika lärare per dag. Ingen engelska blandas in under lektionerna vilket gör att du utvecklas snabbt och får praktiska färdigheter som du snart kommer ha användning för även utanför klassrummet.

Undervisningen strävar efter att vara både rolig och variationsrik på samma gång. Lärarana använder olika typer av undervisningstekniker dels i helklass med också genom grupp- och paruppgifter. Du köper en textbok på skolan och dina lärare kommer sen förse dig med annat kursmateriel som är aktuellt och anpassat för varje lektion. Max antal elever per grupp är 12 och kursen finns tillgänglig i alla språknivåer, från nybörjare till avancerad. Vill du läsa mera intensivt kan du välja att läsa 30 lektioner varje vecka.

Lektionerna sker på för- eller eftermiddag. Schema bestäms först när du kommer till skolan och skrivit ett första språktest.

Förmiddag: 09.00-13.30 Eftermiddag: 13.30-17.00

Språk + design

Lektioner per vecka: 20+8

Via Linguadue har du en fantastisk möjlighet att under en intensiv månad bli bättre på italienska samt ta specialutformade kurser inom fashion- eller inredningsdesign. Designkurserna drivs av professionella yrkesmänniskor med bred kunskap inom valda områden, självklart på italienska! Förmiddagarna viks åt språklektioner i grupp med andra (max 12 studenter) och klockan 14.00-15.30 hålls lektioner inom Fashion- eller inredning. Designkurserna ger dig en första- och praktisk inblick i den italienska mode- och designvärden, dess långa historia, tekniker och arbetssystem.

Kursen är lämplig för dig som har läst italienska sedan tidigare och pågår endast utvalda datum. Kontakta gärna oss för mera information om kursen.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+10

Denna språkkurs har 30 lektioner per vecka, både på för- och eftermiddagen. Eftermiddagslektionerna ges i form av privatlektioner då man fokuserar på studentens individuella behov av hjälp i språket. Klasserna består av maximalt 12 studenter. Dessa språkkurser kan studeras 2-4 veckor.

Boende

Delad lägenhet

Rekommenderas! Att dela lägenhet är ett utmärkt sätt att snabbt lära känna andra studenter på! Lägenheterna ligger i regel med 20-30 minuters avstånd från skolan och alla är fullt möblerade och har tre eller fler sovrum. Kök och badrum delas med de andra boende. Lakan och handdukar ingår, WiFi finns också i de flesta lägenheter. Tvättmöjligheter. Observera att lägenheterna oftast bebos av relativt unga personer. Vår student Pelda 24 år skrev så här till oss om sitt boende i lägenhet:

”Det går superbra här! Lägenheten är jättecentral, hyresvärden är jättetrevlig, skolan är super den med. Jag är så nöjd!”

Värdfamilj

Ta chansen att lära känna den italienska kulturen på nära håll och få möjlighet att använda din italienska i mer vardagliga situationer. Du kan välja mellan att ha eget rum eller att dela rum (i det fall du reser med en kompis) hos en av skolans utvalda värdfamiljer. Du kan också välja att boka till halvpension, enbart frukost eller endast ha tillgång till familjens kök. Badrum delas med din familj, på förfrågan kan det finnas vissa familjer med privat badrum. Du bor med max 30 minuters restid med allmänna färdmedel från skolan.

Vissa värdfamiljer tar emot flera studenter åt gången men alltid av olika nationalitet. Önskar du vara ensam student hos en familj är det bra att meddela oss det vid bokningstillfället.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 4 550
2 veckor: 6 550
3 veckor: 7 440
4 veckor: 9 910
6 veckor: 14 570
8 veckor: 19 120
12 veckor: 25 280
13 veckor: 27 760
14 veckor: 29 640
16 veckor: 33 700
20 veckor: 41 730
24 veckor:  46 270
32 veckor: 59 760
40 veckor: 74 550
+40 veckor: 2 030
30 lektioner per vecka
1 vecka:  5 090
2 veckor: 7 950
3 veckor: 11 060
4 veckor:  14 160
6 veckor: 20 6320
20+10 lektioner per vecka
2 veckor: 18 170
3 veckor:  26 600
4 veckor:  35 230

Boende

Boendepriser, cirkapris i kronor
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum
2 veckor: 7 790
Extra vecka: 3 900
Dubbelrum
2 veckor: 6 140
Extra vecka: 3 070
Värdfamilj med frukost
Enkelrum
2 veckor: 5 080
Extra vecka: 2 540
Dubbelrum:
2 veckor:  4 020
Extra vecka:  2 010
Delad lägenhet
Enkelrum
2 veckor:  4 960
Extra vecka: 2 480
Dubbelrum
2 veckor:  3 900
Extra vecka:  1 950
Information om boendekostnad
Din hyra betalas alltid på plats i Euro, därför har vi valt att ange ett ungefärligt pris i svenska kronor på vår hemsida. Du bör även vara beredd att erlägga en deposition vid ankomst. Kontakta gärna oss för exakta prisuppgifter i Euro.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Förkunskaper:  varje måndag
Nybörjare: 8/1, 5/2, 4/3, 2/4, 29/4, 27/5, 1/7, 29/7, 26/8, 23/9, 21/10, 18/11

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/4, 25/4, 1/5, 15/8, 1/11
Jullov: 23/12 – 6/1 2025

Deltagarkommentarer

Rania 23 år, 16 veckor

Milano är en speciell stad som egentligen inte lockar för annat än modet och lyxen men är en väldigt bra utgångspunkt med närhet till massor av sevärdheter. Kvällsaktiviteter fanns det gott om och det var lätt att sysselsätta sig. Jag skulle vilja kalla Milano för ”en liten storstad” eftersom det var inga långa avstånd utan man kunde promenera från en sidan av citykärnan till andra sidan på cirka 40 minuter.

Milano är Italiens mest internationella stad så förutom allt typiskt italienskt så kan man finna mat och annat från hela världen vilket jag tyckte bara var positivt då jag fick ett stort kulturellt utbyte av både Italien och resten av världen. Nedanför min port fanns det en italiensk pizzeria samt en sushibar vilket jag tyckte var underbart!

Cecilia 21 år, 13 veckor

Det finns tre helt underbara lärare; Antonella, Bruno och Christina = VÄRLDSKLASS! Skolpersonalen var jättemysiga och så hjälpsamma!!!

Pelda 24 år, 8 veckor

Jag har haft fullt upp, det är verkligen superkul här! Jag kommer definitivt komma tillbaka nästa år. Min hyresvärd är superbra, jag hade inte kunnat vara mer nöjd. Vädret är soligt och skönt. Människorna här är underbara, de jag bor med och lärarna i skolan. Jag bor supercentralt och är jättenöjd med lägenheten. Lärarna på skolan tar utbildningen väldigt seriöst vilket ger en motivation att plugga mer hemma. Jag är jätteglad över denna resa!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982