Sprakresor

Taormina, Sicilien, Italien

Språkresa till Taormina på Babilonia

Kulturcentra Brett kursutbud Boende nära skolan 250 soldagar per år

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Internet Wifi

Babilonia är en mindre skola för italienska språkkurser belägen i staden Taormina på Siciliens östkust. Skolan ligger belägen mitt i Taormina i en historisk byggnad, ”Villa Casa Silva”, med en tillhörande botanisk trädgård på imponerande 600 kvm.

Babilonia är inte bara en språkskola, det är ett kulturcenter öppet både för lokalbefolkningen och internationella studenter. Här kan du vara med på b.la. konstutställningar, teaterpjäser och jazzkonserter. Skolan har ett eget litet bibliotek, datorer och fritt WiFi. I skolans kafeteria kan du köpa kaffe, bakverk, fruktsallad m.m.

Skolan använder sig av en modern kommunikativ undervisningsmetod som lägger stor vikt vid att studenterna inte bara ska lära sig grammatik utan även använda språket praktiskt. För att stimulera studenterna och göra deras språkkurs intressant är undervisningsmaterialet främst hämtat från aktuella dags- och veckotidningar.

Babilonia och Taormina passar dig som vill till en liten, intim ort och kanske inte planerar att vara borta så länge. Storleken på staden kan lätt kännas begränsande om man inte har planer på att resa runt ön och upptäcka andra städer och byar. Skolans program passar dig som också vill läsa kurser vid sidan om eller testa på cykling, dykning och matlagning.

Eftersom det är en mindre skola med ca 80 studenter under högsäsong råder det en mycket vänlig och familjär atmosfär studenter och lärare emellan.

Taormina

Taormina är en vacker stad, med runt 17 000 invånare, belägen på Siciliens östkust. Strålande sol, sandiga stränder, samt det klara varma vattnet lockar, liksom arkitekturen, kullarna och den snötäckta vulkanen Etna. Välkommen att läsa italienska i det vykortsvackra Taormina!

Fritid

Babilonia anordnar utflykter för att ge studenterna möjlighet att lära känna Siciliens spännande kultur och antika historia. De ordnar även aktiviteter på kvällarna, såsom filmvisningar, pizzapartyn och olika seminarier. Det finns massor att se och göra i Taorminas omgivningar. Staden grundades av grekerna på 300-talet f.kr och här finns en välbevarad antik teater mitt i stadens centrum, cirka 300 meter från skolan. Här kan du gå på diverse föreställningar och konserter. Taormina bjuder även på exklusiv shopping på gågatan Corso Umberto – här ligger modebutikerna tätt. Under de hetaste sommardagarna lockar stranden säkert mest. Med minibussar eller linbana tar du dig lätt ner till Naxosbuktens välordnade lidobad.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs består av 4 lektioner per dag och klasserna har maximalt 10 studenter. Kursen fokuserar på kommunikativa övningar i skrift och tal, samt läs- och hörförståelse. Du får en heltäckande språkkurs som kommer ge dig kunskaper inom alla språkets element. Detta är den mest populära språkursen på skolan och är extra prisvärd från 8 veckor och uppåt.

Vill du läsa på halvfart kan du också välja att läsa bara 10 lektioner per vecka, den kursen ger dock inte rätt till studiemedel hos CSN.

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25 eller 30

Vill du läsa mera intensivt rekommenderar vi att du läser Babilonias vanliga språkkurs som innehåller 20 grupplektioner per vecka. Som tillägg på den språkkursen kan du sen lägga till 5 eller 10 lektioner extra i veckan. Läser du 25 lektioner per vecka ingår 1 privatlektion per dag (ofta förlagd på eftermiddagen). Läser du intensivkursen med 30 lektioner per vecka är alla lektioner i grupp och du läser förmiddag och eftermiddag. Lektionsinnehållet på båda kurser innebär både språkanalys och muntliga övningar.

Italienska + Matlagning

Maten utgör en central del i den sicilianska kulturen. Mattraditionerna utgör en  blandning av grekiska, spanska och arabiska influenser. Ta tillfället i akt och lär känna öns spännande historia genom matlagningskonsten. Du lär dig laga trerätters middagar av en italiensk ”mamma”  i dennes hem. Ni har därefter middag tillsammans. Kursen hålls tre dagar i veckan, med lektioner på tre och en halv timma varje gång. Kursen ges på italienska, vilket gör att det krävs en grundläggande kunskap i språket för att kunna tillgodogöra sig kursen.

Kulturkurser, historia & konst

Bland skolans specialkurser kan du under två veckor fördjupa dig i antingen italiensk historia eller också i regionens konst genom åren. Historiekursen spänner från dåtid till nutid och präglas bland annat av grekernas, romarnas och arabernas avtryck i Italien. Konsthistoriekursen tar upp måleri, arkeologi och Siciliansk arkeologi.

Italienska + dykning

Se Sicilien under vattenytan! Denna kurs finns både för dig som bara vill prova på, för dig som vill ta dykarcertifikat, samt för dig som redan har dykarcertifikat och vill utforska vattnen runt Sicilien. Kurserna hålls av flerspråkiga dykinstruktörer från PADI (Professional Association of Diving Instructors), som är världens största utbildningsorganisation för sportdykare.

Kursen är till för dig som vill prova på dykning och består av en eftermiddags dyktur i veckan med full utrustning. Kursen ges från maj till oktober och kurslängden anpassas efter dina önskemål.

Nybörjarkursen, för dig som vill ta dykarcertifikat i framtiden samt få se och uppleva skönheten kring vattnen runt Taormina. Kursen ges från maj till oktober och pågår under en vecka, men det finns möjlighet att gå en längre kurs. Dykarcertifikat fås vid avslutad kurs.

Kursen för dig som redan har dykarcertifikat består av 2 eftermiddagar med 2 dyk varje gång. Kursen ges från maj till oktober och pågår i en vecka, men det finns möjlighet att gå en längre kurs.

Kurserna ovan ges på italienska, vilket innebär att en grundläggande nivå av språket krävs för att klara kursen.

Babilonia ger även aktivitetskurser i keramik, vandring, cykling och golf. Kontakta oss för mer information om dessa kurser.

50+ kurs

Lektioner per vecka: 20 eller 10

Kursen är speciellt anpassad för dig som är 50 plus och som vill kombinera en härlig semester på Sicilien med språkstudier. Studera italienska samtidigt som du lär dig mer om siciliansk historia, kultur, matlagning och mycket mer. Du väljer själv om du vill ha 10 eller 20 språklektioner per vecka. Vi rekommenderar 20 för bästa resultat! Kursen är öppen för alla nivåer, lämplig språknivå är A2.

Språkkursen hålls på förmiddagen och eftermiddag eller kväll ägnas åt olika utflykter och föreläsningar. Kursen är två veckor lång och kan se ut enligt följande:

Vecka 1

 • Måndag: Guidad tur i Taormina med föreläsning i konsthistoria ute i det fria
 • Tisdag: Föreläsning ”History of Sicily”
 • Onsdag: Halvdagstur till Etna
 • Torsdag: ”A sweet journey through Siciliy”, besök till chokladmuséet o Forza d´Agrò.
 • Fredag: Lektion i siciliansk matlagning ”Sicilia in bocca!”
 • Lördag: Ledig dag
 • Söndag: Utflykt till Agrigento

Vecka 2

 • Måndag: ”The Sicilian Writers in the Italian literature”
 • Tisdag: ”A cup of tea at Casa Cuseni Museum” (guidad tur av Casa Cuseni)
 • Onsdag: Halvdagstur till Siracusa och Ortigia
 • Torsdag: ”Cheese and wine of Sicily” (lektion . + provsmakning)
 • Lördag: Hemresa

Boende

Värdfamilj

Det finns ett begränsat antal värdfamiljer av olika konstellationer. Det kan vara en barnfamilj, ett äldre par eller en ensamstående person. Du kan välja mellan halvpension, helpension eller boende med enbart frukost. Kom gärna med egna önskemål så försöker skolpersonalen att tillmötesgå detta så gott de kan.

Delad lägenhet

Att dela lägenhet med andra studenter är ett bra sätt att snabbt få nya vänner! Du kan välja mellan att bo i enkelrum, eller dubbelrum (om ni är två som reser tillsammans). Kök och badrum delar man med de andra studenterna i lägenheten. Majoriteten av lägenheterna är belägna inom 15 minuters promenadavstånd från skolan.

Hyresvärden kan i vissa fall vilja ha ersättning för bredband, luftkonditionering och liknande. Detta meddelas i din boendebekräftelse och betalas till värden på plats.

Egen lägenhet

Om du vill bo mer självständigt är kanske en egen liten lägenhet det bästa alternativet. De flesta lägenheterna är för 1-2 personer och priset är detsamma oavsett om du bor i en etta eller tvåa. De flesta lägenheter är utan air-condition, var noga att fråga om detta innan du bokar. Lägenheten är fullt utrustad.

Majoriteten av lägenheterna är belägna inom 15 minuters promenadavstånd från skolan.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka  
1 vecka:  4 360
2 veckor: 7 540
3 veckor: 9 830
4 veckor: 12 020
6 veckor:  15 880
8 veckor: 19 830
12 veckor: 26 700
14 veckor: 30 180
16 veckor: 33 670
20 veckor: 40 040
24 veckor: 46 600
Extra vecka från 8 veckor: 2 200
CSN-priser
10 veckor: 19 950
12 veckor: 23 020
14 veckor 25 880
20 veckor: 28 550
Extra vecka från 24 veckor: 1 450
+ 5 grupplektioner per vecka
Tillägg/vecka på 20 lekt språkkurs: 1 940
+6 grupplektioner per vecka
Tillägg/vecka på 20 lekt språkkurs: 1 880
Cooking class with chefs
Tillägg/vecka på 20 lekt språkkurs: 2 090
Keramik
Tillägg/vecka på 20 lekt språkkurs: 3 310
Scuba diving
Tillägg/vecka på 20 lekt språkkurs: 2 490
Padi diving certificate
Tillägg/vecka på 20 lekt språkkurs: 5 740
Konsthistoria Sicilien
2 veckor: 11 020
50+ kurs med 20 lektioner/vecka
2 veckor: 15 300

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 4 830
Delad lägenhet
Enkelrum: 3 610
Dubbelrum: 2 820
Egen lägenhet för 1 person
Pris per vecka: 5 930
Transfer
Enkel väg, från Catania 1 300

Kursstarter 2024

Kursstarter
Gruppkurser i italienska, alla nivåer (även nybörjare): kursstart varje måndag mellan perioden 1/4-31/10
För kursstart innan 1/4: 5/2, 19/2, 4/3, 18/3
Privatlektioner: hela året, start måndagar
50+: 4/3, 8/4, 29/4, 2/9, 14/10
Specialprogram: löpande under året, kontakta oss!
Padi Diving Certificate: mellan juni och september

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar:  1/4, 25/4, 1/5, 2/6, 15/8, 1/11, 8/12
Jullov: 16/12 2024 – 16/1 2025

Deltagarkommentarer

Silvia 32 år, 12 veckor

Som en riktig Italien/italienska-älskare, så har jag rest landet runt och studerat på ett antal orter genom åren bland annat Rom, Alghero och Florens. Även om Rom är min absoluta favoritstad och skolan Dilit International är väldigt bra, så är det ändå Taormina på Sicilien som jag vill rekommendera.

Skolan Babilonia är helt klart den bästa hittills med suverän personal, rolig studieform, fantastiska och engagerade lärare, bra läge med en underbar stor trädgård. Jag spenderade 3 månader på denna ort och hade en fantastisk upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Kombinationen studier med rik kultur, siciliansk mat samt sol och bad är oslagbart. Det vilar något magiskt över Taormina, en sagolik liten ort som bara måste upplevas!

Ni är välkomna med frågor eller om ni behöver tips!

Martin 51 år, 2 veckor

Taormina är på gott och ont, naturligtvis grundligt påverkat av turismen. Det är kanske med lite irritation du kommer att kryssa dig fram mellan guidegrupperna som går på löpande band på Corso Umberto, huvudgatan, när du ska till skolan, men efter några dagar vänjer du dig. Tar med lunchen upp till baksidan av den grekiska teatern och njuter av den hänförande utsikten av medelhavet och Etna. Min familj tog väl hand om mig, varje morgon blev det nästan privatlektion till frukosten, och nu så här efteråt undrar jag om jag inte lärde mig minst lika mycket då. Jag gick tvåveckorsutbildningen för nybörjare och tyckte att första veckan var ok. Vecka två blev det mer grammatik och lite tuffare. Lärarna var omtänksamma personer med mycket humor. Lycka till & tanti baci!

Jessica 23 år, 16 veckor

Bodde i världens underbaraste familj och åt världens godaste mat!

Sophie och Rickard 30 och 34 år, 3 veckor

Det var bara helt underbart. Jag hade inte räknat med att vi skulle komma därifrån med så fina vänner. Vi hade en sådan härlig tid och vi har träffat så fina människor från hela världen som vi nu planerar en till resa med nästa år. Taormina är ju fantastiskt bara den, god mat och utsikten från byn är så vacker!!

Varje dag gick vi till en liten supermercato och köpte panini. Alltid samma, Luis – med parma, mozzarella och tomat. Det var alltid efter första lektionen så då övade vi det vi gått igenom med butikssäljaren, Lucia, och så hjälpte hon oss och ”rättade” om vi sa fel. Så till slut gick vi in bara för att prata och säga hej och var kanske inne där 3 gånger om dagen ibland. Och så var det en dag när vi inte gick dit, så frågade hon dagen efter var vi hade varit och att hon saknat oss! Så vår sista dag var väldigt sorglig, när vi sagt hejdå och bytt Skype och e-post så gav hon oss fina charkkorvar att ta med hem haha och sa att det skulle bli tomt utan oss.

Vi hade fler ”lärare” runt om i Taormina, på restautang Gambero Rosso (som ägdes av vår hyresvärd) som vi gick förbi 50 grr om dagen. Där stannade vi alltid och pratade med dem och åt där flera gånger för maten var fantastisk. Dom hjälpte oss med italienskan jättemycket och sa att vi inte fick prata engelska. Vi vandrade upp till Etna, 6 timmar med sol, regn, åska, hagel och snö! Från 30 grader till 5 nästan. När vi väl kom till toppen, jag kan inte ens beskriva känslan. När vi vart där i kanske 20 min kom ett stort moln in på oss och det började spöregna/hagla jättemycket så vi sprang ned hela vägen! (En annan väg än den vi gick upp).

Det var en underbar och fantastisk resa. Jag hade inte velat göra något annorlunda. 🙂

Catharina 59 år, 2 veckor 50+ kurs

Jag deltog i en språkkurs, 50+ med tillval av extra lektioner. Själva språkkursen var som för alla andra, dvs man blir inplacerad i den grupp där man hör hemma utifrån tidigare kunskaper i språket. Däremot var vi 50+are en egen grupp, denna gång 7 personer, som hade egna utflykter och andra aktiviteter, allt från matlagning, vinprovning, keramikkurs till resor till olika intressanta platser på Sicilien. Läraren som ansvarade för de sociala aktiviteterna var mycket kunnig och trevlig. All info var på italienska, men i början även med en kort engelsk sammanfattning eftersom det var en nybörjare med i gruppen.

Jag var enda skandinav. Några i gruppen tyckte att gruppen skulle hålla ihop mer även utanför de organiserade aktiviteterna, men det är nog en läggningssak. För egen del tyckte jag att det var kul att umgås även med andra utanför gruppen eller att klara mig på egen hand. Men tycker man att det är jobbigt att knyta nya sociala kontakter på andra språk med personer i olika åldrar ska man kanske inte resa ensam eller i varje fall tänka på att man kan bli ensam. I den delen hade ju skolan naturligtvis även program som alla fick delta i.

Sammantaget är jag jättenöjd med min resa och språkkurs eftersom meningen var att jag även skulle ha lite semester. Taorminas väder var perfekt, fungerade för såväl sol och bad som utflykter.

Resa hit

Den närmsta flygplatsen till Taormina är Catania Fontanarossa, cirka 4,5 mil söder om Taormina. Under sommaren finns det några charterarrangörer som flyger hit. Annars finns flyg med avgångar varje vecka från många europeiska städer som t.ex. Rom, Milano och Bologna (ej direktflyg från Sverige).

Från Catania och flygplatsen finns det b.la. bussar som går hela vägen upp till Taormina, färden tar runt 90 minuter. Under sommaren avgår bussarna en gång i timmen men under lågsäsong mer sällan. Det finns även andra lokalbussar som går från tågstationen i Catania.

Skolan i Taormina kan mot kostnad arrangera transfer från Catania flygplats, meddela detta senast 1 vecka innan planerad ankomst.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982