Sprakresor

Siena, Toscana, Italien

Språkresor till Siena på Dante Alighieri

40 års erfarenhet Passar kortare språkkurser Kulturseminarier

Skolinfo:

 • Aktivitetsprogram
 • Fikaautomat
 • Internet Wifi
 • Data labb

Dante Alighieri ligger mitt i centrum av Siena, i närheten av det berömda torget Il Campo. Detta är en skola för dig som uppskattar en personlig touch i anrika miljöer!

Skolan grundades år 1979. Det är en relativt stor språkskola med 25 klassrum under ett och samma tak. Skolan är utrustad med ett bibliotek, ett studierum (där studenterna b.la. kan se på film), ett språklabb och datorer. Det är en stor internationell spridning på studenterna, vilket bidrar till en stimulerande och bra studiemiljö.

Dante Alighieri är en skola som håller mycket hög standard och passar dig som ställer höga krav på din utbildning. Lärarna på skolans språkkurser är utbildade språklärare och även specialiserade på ett område inom italiensk kultur, såsom historia, litteratur, ekonomi eller politik. Om du väljer att studera skolans populäraste språkkurs, med 20 lektioner i veckan, består den sista timmen varje dag av en så kallad workshop. Där väljer du att fördjupa dig i två språkområden som du behöver förbättra dig i, antingen kommunikation- och hörövningar eller läs- och skrivövningar.

Siena

Medeltidsstaden Siena med sin charmiga och anrika stadskärna, omgiven av en ringlande stadsmur, ligger i hjärtat av Toscana och lockar tusentals språkresande varje år. De smala gatorna ringlar sig fram genom gränderna och passerar stadens vackra, typiskt italienska palats och kyrkor.

Fritid

Skolan anordnar föredrag om italiensk filmhistoria, poesi, kultur och historia med mera. På vardagseftermiddagar ordnar skolan guidade besök till olika sevärdheter och museum i Siena. Varje lördag har studenterna dessutom möjlighet att åka på längre utflykter organiserade av skolan. Siena är ingen storstad, men ändå sjuder den av liv och rörelse året om. Universitetet är en av de största arbetsgivarna i Siena och där studerar cirka 20 000 italienska studenter. Denna livliga atmosfär bidrar till att det finns mycket att göra som komplement för din språkresa. Det finns ett antal sportanläggningar, biografer, museum och konstgallerier värda att besöka. På kvällen kan man bege sig till Sienas alla restauranger eller barer och knyta kontakter med italienska studenter.

Kurser

Språkkurs i italienska

Lektioner per vecka: 20

Detta är skolans mest populära språkkurs där du läser 4 lektioner per dag, 20 stycken per vecka. Du är i skolan mellan 09.00-13.30 och på eftermiddagarna finns ännu tid att ta del av skolans sociala aktiviteter. Sista timmen varje dag deltar du i workshops inom olika delar av språket. På måndagar erbjuds oftast övningar inom hörförståelse, på tisdagar läsning och läsförståelse, under onsdagar övas mycket kommunikation och på torsdagar och fredagar skrivövningar och olika lekar. Vill du få ut mycket italienskaundervisning under kort tid rekommenderar vi denna språkkurs eller en kombinationskurs.

Skolans kurser är tyvärr inte studiemedelsberättigade hos CSN, kontakta oss gärna för förslag på andra skolor om detta är en förutsättning för dig.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+4

För dig som vill få ut maximalt av din språkkurs rekommenderar vi en kombinationskurs. Du läser då 20 lektioner i grupp per vecka med tillägg om 4 privatlektioner. Kursstart året om för dig med förkunskaper i italienska.

Siena Magnifica

Lektioner per vecka: 15+4+2+1

Siena Magnifica är en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i det italienska språket och samtidigt lära dig mer om italiensk matlagning och kultur. Kursen innehåller:

   • 15 lektioner språkkurs per vecka
   • 4 kulturseminarier per vecka (som bland annat omfattar besök till intressanta byggnader i Siena)
   • 1 vinprovning per vecka
   • 2 matlagningslektioner per vecka
   • 1 halvdagsutflykt i Sienas närområde vid bokning av 2 veckor.

Kurslängd: 1 och 2 veckor. Kursen pågår året om men rekommendationen är att åka i maj eller september.

Språknivåer: Alla. Vi rekommenderar dock en elementär nivå för att kunna tillgodogöra sig alla kulturlektioner.

The Gothic Dream

Lektioner per vecka: 15+4

Denna kurs syftar till att bredda deltagarnas kunskap om Siena, dess skönhet och historia. Kursen genomförs till stor del genom gemensamma introduktioner i grupp, genom besök på museum, samt besök till viktiga platser av särskilt intresse för kursen. Vad kursen innehåller:

   • 15 språklektioner per vecka
   • 4 kulturseminarier per vecka i smågrupper (2 gånger i veckan, 2 timmar per gång)

Kurslängd: 1-2 veckor.

Språknivåer: Alla. Vi rekommenderar dock en elementär nivå för att kunna tillgodogöra sig kulturseminarierna till fullo.

Matlagning, kvällstid

Lektioner per vecka: Valfritt+2

Dessa grupplektioner är för elever som läser italienska på skolan och som vill komplettera sina studier och lära sig hemligheterna bakom den italienska gastronomin. Tillfälle ges två kvällar per vecka, 17.30 – 21.30, då skolans köksmästare lär ut traditionella italienska rätter beroende på säsong. Du lagar maten tillsammans med de andra deltagarna och kvällen avslutas med en gemensam middag där ni äter det ni har tillagat. Mat och vin ingår i priset.

Boende

Värdfamilj

Boende i enkelrum eller dubbelrum (dubbelrum för 2 personer som bokar ihop) i noga utvalda italienska värdfamiljer. Halvpension ingår vilket betyder att man får frukost och middag hos sin värd. Detta boende kan varmt rekommenderas för dig som söker extra språkträning och att komma närmare den italienska kulturen och vardagslivet.

Delad lägenhet

Detta är ett bra boendealternativ för dig som snabbt vill lära känna nya studenter! Du har ditt egna sovrum och delar kök och badrum med de andra. Lägenheterna är fullt möblerade och ligger med 10-15 minuters promenad eller busstur från skolan. De är olika stora och har allt från 2-7 sovrum. Du har ditt boende bokat från söndagen innan kursen börjar till lördagen efter kursslut. Under sommarmånaderna är det stort tryck på dessa lägenheter så det är bra att vara ute i god tid.

Priser & Datum

Kontakta oss för information om priser och datum
Telefon: 018 – 55 10 20
E-post:  info@eduplanet.se

Deltagarkommentarer

Malin 19 år, 8 veckor

Det tar ett tag att komma in i det så var där i minst 8 veckor. Jag skulle själv välja att åka dit på sommaren/tidigt höst eftersom vädret är bättre då och man kan vara ute och göra mer, man blir inte begränsad av regnet. (men vädret kan man ju inte styra över tyvärr)!

Anthony 54 år, 14 veckor

Italienska språket är ingen dans på rosor men det håller hjärnan igång – även oss 50-plussare men teflonminne!

Åsa 35 år, 2 veckor

Att studera på Dante Alighieri i Siena får mig att känna mig som en i familjen. Känner mig som hemma och trivs jättebra där. Det känns viktigt för mig, då kan jag vara avslappnad och ta till mig mer av undervisningen.

Felicia 18 år, 3 veckor

Jag lärde känna massa nya människor några vet jag att jag kommer ha kontakt med länge, kanske resten av livet. Vi hade ett citat som vi använde ofta: ”The Grasshopper Crew” för vi drack drinken The Grasshopper och det blev en liten interngrej men jag kommer aldrig glömma de människorna. Vi signerade också skolväggen med de orden!

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982