Sprakresor

Shanghai, Kina

Språkresor till Kina, Shanghai, Mandarin House

Öst möter väst Prisad språkskola med studiemedel Kinas största stad

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Visumkrav

Välkommen till ”Österns Paris”! Shanghai är en vibrerande storstad och Asiens affärscentra som erbjuder dig ett modernt och ultrachickt storstadsliv samtidigt som du känner av 1000-åriga traditioner och kultur.

Mandarin House erbjuder en mängd varierade språkkurser för internationella deltagare. Det är en välorganiserad skolorganisation med en modern och professionell inställning till hur undervisning i kinesiska bäst och mest trivsamt ska bedrivas. Skolan erbjuder både heltids- och halvtidskurser i kinesiska, affärsspråk samt förberedande språkkurser för HSK-examen, det officiella språktestet i kinesiska. Mandarin House är även officiellt testcenter för dessa prov. Har du planer på att i framtiden läsa på ett universitet i Kina är Mandarin House och dess språkkurser ett bra första steg!

Skolan har funnits sedan 1959. De har under åren fått ett gott rykte, bland annat genom att de lägger stor vikt vid att lyssna på och ta del av feedback från tidigare studenter. Skolan är även en ackrediterad medlem av IALC. Liksom EduPlanet är de stolta över att en så stor del av sina studenter blivit rekommenderade dem genom vänner och bekanta. Över 50 000 studenter från mer än 100 länder har under åren läst på Mandarin House.

I Shanghai är skolan belägen i hjärtat av staden, precis vid den berömda Nan Jing Road med gångavstånd till The Bund, och 4 stationer från Peoples Square station.

Skolkedjan finns bland annat i två av Kinas mest spännande storstäder – Beijing och här i Shanghai. Även i Hong Kong finns skolan numera representerad. Vill du uppleva en magnifik storstad och studera en lärorik språkkurs i kinesiska är detta rätt val för din språkresa!

Shanghai

Kinas största stad sjuder av liv och dess invånare åtnjuter en relativt hög levnadsstandard i jämförelse med övriga kinesiska städer. Under stor del av 1800-talet och en bit in på 1900-talet var Shanghai under utländsk ockupation. De sista årtiondet har en enorm bygg- och utvecklingsboom skett. Stadens skyline, den moderna arkitekturen, det sprudlande livet och energin har gjort att staden välförtjänt kallas för ”Österns Paris”. Här mixas den asiatiska och västerländska kulturen ihop till en ung och spännande blandning!

Shanghai är förmodligen den stad där engelskkunskaperna är bäst, vilket kan vara ett tryggt skyddsnät under din språkresa, om du under din första tid inte känner dig så säker på det kinesiska språket. Shanghai är den mest folktäta staden i Kina och i snitt samsas 2 800 människor per kvadratkilometer, så åker du på språkkurs hit så behöver du inte oroa dig för att du kommer till en ödslig stad. Projekt pågår där man försöker få fler att flytta till förorterna då det kan bli trångt i stadens centrala delar, men det är lättare sagt än gjort…

Fritid

De som söker en fascinerande mix av det asiatiska och det västerländskt moderna känner sig som hemma i Shanghai. Staden är stor, men ändå mycket mindre än Peking, och brukar passa de som vill uppleva Kina på ett ”modernt” sätt. Det är en relativt ung stad, där kultur- och nöjesutbudet är vida känt i hela Asien. För den som vill roa sig, eller ta del av det moderna och ekonomiskt välutvecklade Kina, kan det här vara rätt plats.Skolan anordnar en mängd aktiviteter vid sidan av din språkkurs i klassrummet. Bland annat organiseras diverse sportaktiviteter, grill- och danskvällar.

Visum till Kina

För inresor till Kina krävs visum för svenska medborgare. I regel är det turistvisum (L visum) eller studentvisum (X1 och X2 visum) som är de vanligaste varianterna att resa in på. Studentvisum finns i två kategorier, X2 som avser kortare studier upp till 180 dagar och X1 som avser längre studier vid främst universitet. Mandarin House kan mot kostnad utfärda de visumdokument som behövs, kostnaden varierar beroende på vilken sorts visum det gäller. Det är du själv som sen ansöker om ditt visum, många anlitar svenska visumagenter som mot avgift hjälper till med ansökan. I vissa fall kan det krävas personligt besök vid Kinas konsulat. Dessa agenter finns att söka på nätet. Se till att vara ute i god tid med ditt visum om du planerar en språkresa till Kina, runt 3 månader i förväg. Observera att regler för visum kan ändras och att EduPlanet inte tar något ansvar för eventuella förändringar rörande visumbestämmelser.

Kurser

Språkkurs i kinesiska

Lektioner per vecka: 20 eller 30

Du kan välja mellan att läsa 20 eller 30 lektioner per vecka i grupp med andra deltagare. Båda kurserna bedrivs på heltid. 20-kursen innefattar 4 lektioner per dag och är lämplig för dig som vill läsa en längre period eller bara få tid att  hinna med annat vid sidan av språkkursen. 30-kursen innefattar 6 lektioner per dag och passar för dig som vill lära dig mer intensivt, t.ex. under en kortare period. Båda kurserna fokuserar på oral språkinlärning och träning i att kommunicera. Då det kinesiska skriftspråket är annorlunda jämfört med vårt skriftspråk läggs självklart också tid på inlärning av detta samt grammatik. Både 20 och 30-lektionerskurserna ges från en vecka upp till ett läsår. Klasserna har maximalt 10 deltagare i varje grupp.

Kursmaterialet köps och är utformat av skolan med moderna ämnen och vokabulär vilket uppdateras år för år.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5

Kombinationskurserna 20+5 kombinerar gruppkurs, med max 10 deltagare per grupp, med 5 privatlektioner per vecka. Som deltagare på denna får du då del av både gruppdynamiken i gruppkursen och hjälp med dina individuella språkliga behov i privatundervisningen.

Privatundervisning, t.ex. med affärsspråk

Privatundervisning gör det möjligt för dig att styra innehållet, t.ex. med inriktning på affärsspråk. Antingen är du nybörjare eller så har du kunskaper i kinesiska sedan tidigare. Att göra affärer och kommunicera med kinesiskt näringsliv är speciellt. Du kanske redan behärskar kinesiska men behöver lära sig affärsterminologi, hantera formella och informella möten, göra presentationer, känna till affärsetik och representativt uppförande mm. Då kan denna kurs vara perfekt för dig.

Boende

Värdfamilj

Boende i värdfamilj passar dig som vill få ut maximalt av din vistelse i Kina! Ta del av vardagskulturen och språket i en helt vanlig kinesisk familj. Familjerna bor i regel 30-45 minuter från skolan och du har affärer, post och bank i närheten av där du bor. Du har ditt eget sovrum med säng, garderob, byrå och skrivbord. Sängkläder ingår. Kök och badrum delar du med familjen. Halvpension ingår i priset. Eftersom boende i värdfamilj är relativt kostsamt är en rekommendation att endast boka det fösta tiden av din språkkurs och sedan leta efter något annat på plats.

Delad lägenhet

Boende i eget rum i en delad lägenhet. Kontakta oss för mer information om detta boendealternativ.

Priser & Datum

Kontakta  oss
Kontakta EduPlanet  för aktuella  priser och daum för denna skola.
Tel:     018-551020
Mejl:  info@eduplanet.se
Viktig information
Observera att denna skola i nuläget inte erbjuder gruppkurser i mandarin, endast privatlektioner tillsvidare.

Deltagarkommentarer

Edvin 20 år, 13 veckor

Lärarna var väldigt sköna och de blev lätt vänner med sina elever!

Bert 51 år, 4 veckor

Bra att bo i familj. Shanghai är en mkt bra plats att bo och plugga på. Förbered dig så mycket som möjligt innan när det gäller språket!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982