Sprakresor

Beijing, Kina

Språkresor till Beijing, Kina på Mandarin House

Kinas huvudstad Små klasser Prisbelönt språkskola

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Visumkrav

Kinas huvudstad Beijing lockar med sin storlek och sitt utbud studenter som söker mycket att välja på och en spännande livlig fritid.

Mandarin House är en välorganiserad skolorganisation med en modern och professionell inställning till hur undervisning i mandarin bäst och mest trivsamt ska bedrivas. Skolan grundades 1959 och har under åren fått ett mycket gott rykte, bland annat genom att de lägger stor vikt vid att lyssna på och ta del av feedback från tidigare studenter. Liksom oss på EduPlanet är de stolta över att en så stor del av sina studenter blivit rekommenderade genom vänner och bekanta.

Skolan finns bland annat i två av Kinas mest spännande städer – Peking (Beijing) och Shanghai! Skolan har moderna faciliteter samt balkonger som överblickar gården nedanför.

Beijing är för dig som vill uppleva en mångmiljonstad med både det gamla och det moderna på samma ställe. Skolan ligger inom bekvämt räckhåll från Beijings mest populära shoppingdistrikt och bara 15 minuter från Sanlitun Street som är en av de mest populära stadsdelar när det kommer till sprudlande uteliv.

Beijing

Peking, eller Beijing som den numera heter, är till ytan lika stor som Belgien och därmed en av världens största städer med sina 17 miljoner invånare. Under hela sin långa historia har Peking utvecklat ett mångsidigt och unikt kulturarv, bland annat börjar den Kinesiska muren här och den sträcker sig sedan flera hundra mil ända bort till Gobiöknen.

Fritid

Utan att ta till överdrifter kan vi säga att Peking erbjuder något för alla. Staden har en enormt rik historia och en modern sida som kan tillgodose alla intressen och behov. Här kan man verkligen tala om ett sprudlande liv, såväl kulturellt och historiskt som ekonomiskt. Skolan hjälper gärna till med tips och aktiviteter för att alla ska trivas.

Utöver detta anordnar skolan en mängd aktiviteter för sina studenter. Bland annat bjuds på grillparty, speciella festivalfester, folkdans och diverse sportaktiviteter.

Visum till Kina

För inresor till Kina krävs visum för svenska medborgare. I regel är det turistvisum (L visum) eller studentvisum (X1 och X2 visum) som är de vanligaste varianterna att resa in på. Studentvisum finns i två kategorier, X2 som avser kortare studier upp till 180 dagar och X1 som avser längre studier vid främst universitet. Mandarin House kan mot kostnad utfärda de visumdokument som behövs, kostnaden varierar beroende på vilken sorts visum det gäller. Det är du själv som sen ansöker om ditt visum, många anlitar svenska visumagenter som mot avgift hjälper till med ansökan. I vissa fall kan det krävas personligt besök vid Kinas konsulat. Dessa agenter finns att söka på nätet. Se till att vara ute i god tid med ditt visum om du planerar en språkresa till Kina, runt 3 månader i förväg. Observera att regler för visum kan ändras och att EduPlanet inte tar något ansvar för eventuella förändringar rörande visumbestämmelser.

Kurser

Språkkurs i kinesiska

Lektioner per vecka: 20 eller 30

Du kan välja mellan att läsa 20 eller 30 lektioner per vecka i grupp med andra deltagare. 20-kursen innefattar 4 lektioner per dag och är lämplig för dig som vill läsa längre eller hinna med annat vid sidan av lektionstiden. 30-kursen innefattar 6 lektioner per dag och passar för dig som vill lära dig mer intensivt, t.ex. under en kortare period och vill avancera snabbt.

Båda kurserna fokuserar på oral språkinlärning och träning i att kommunicera. Då det kinesiska skriftspråket är annorlunda jämfört med vårt skriftspråk läggs självklart också tid på inlärning av detta samt grammatik. Till hjälp på de lägre språknivåerna används det förenklade och till västerländskt anpassade skriftspråket pinyin, där bokstäver används istället för tecken. Samtliga kurstyper ges från en vecka upp till ett läsår. Klasserna har maximalt 10 deltagare i varje grupp.

Kursmaterialet är utformat av skolan med moderna ämnen och vokabulär vilket uppdateras år för år.

Kombinationskurs

Lektioner per vecka: 20+5 och 30+5

Kombinationskurserna 20+5 och 30+5 kombinerar gruppkurs, med max 10 deltagare per grupp, med 5 privatlektioner per vecka. Som deltagare på denna får du då del av både gruppdynamiken i gruppkursen och hjälp med dina individuella språkliga behov i privatundervisningen.

Privatundervisning, t.ex. med affärsspråk

Privatundervisning gör det möjligt för dig att styra innehållet, t.ex. med inriktning på affärsspråk. Antingen är du nybörjare eller så har du kunskaper i kinesiska sedan tidigare. Att göra affärer och kommunicera med kinesiskt näringsliv är speciellt. Du kanske redan behärskar kinesiska men behöver lära sig affärsterminologi, hantera formella och informella möten, göra presentationer, känna till affärsetik och representativt uppförande mm. Då kan denna kurs vara perfekt för dig.

Boende

Värdfamilj

Boende i värdfamilj passar dig som vill få ut maximalt av din vistelse i Kina! Ta del av vardagskulturen och språket i en helt vanlig kinesisk familj. Familjerna bor i regel 30-45 minuter från skolan och du har affärer, post och bank i närheten av där du bor. Du har ditt eget sovrum med säng, garderob, byrå och skrivbord. Sängkläder ingår. Kök och badrum delar du med familjen. Halvpension ingår i priset.

Priser & Datum

Kontakta  oss
Kontakta EduPlanet  för aktuella  priser och daum för denna skola.
Tel:     018-551020
Mejl:  info@eduplanet.se
Viktig information
Observera att denna skola i nuläget inte erbjuder gruppkurser i mandarin, endast privatlektioner tillsvidare.

Deltagarkommentarer

Charlotte 20 år, 7 veckor

Skolan var duktig på att arrangera utflykter för oss och det var aldrig något tvång på att följa med. Ge er ut och öva språket, man gör framsteg mycket snabbare då. Man måste våga!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982