Sprakresor

Busan, Sydkorea

Språkresor till Busan på Lexis Korea

Sydkoreas näst största stad Små studiegrupper Prisbelönt och prisvärd skola

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi
 • Rullstolsanpassat

Lexis Korea är en internationell språkskola som lockar studenter från hela världen till att utveckla det koreanska språket. Språkskolan finns i huvudstaden Seoul och även här i Busan – Sydkoreas näst största stad. 

Lexis Korea är en del av Lexis Group vars huvudkontor och campus finns runt om i Australien. Skolan i Busan är den tredje utanför Australiens gränser och erbjuder högkvalitativa språkkurser i koreanska samt flera boendealternativ och spännande aktiviteter för alla studenter.

Skolan i Busan hittar du på 6e våningen i DS-Tower. Här studerar du i en modern och innovativ skolmiljö som verkar för att du som student ska få ut det mesta av din studietid här. Det finns 10 ljusa klassrum och skolan har som mest utrymme för runt 100 studenter, med i genomsnitt 6 deltagare per studiegrupp. Kursdeltagarna kommer från länder som Taiwan, Tyskland, Australien, Sverige och Japan bland annat. Lexis Korea hittar du några få minuters promenad från Seomyeon- och Jeonpo Station i downtown Busan. Skolan är väl sammanlänkad med attraktioner och sevärdheter som t.ex. Haendae- och Gwangallistränderna, medan Seomyeonområdet där skolan är belägen erbjuder liv och rörelse dag som natt. Området kan kortfattat beskrivas som motsvarigheten till Seouls Gangnam. Studenter och många ur stadens yngre generation dras till området under kvällstid då du här hittar ett hundratal kaféer, barer och restauranger. På dagarna stannar många till i Seomyeon och äter lunch, här hittar du nämligen mycket prisvärda måltider och ett stort utbud av god lokal mat.

De studenter som väljer Busan som studieort lockas av en mer ”laid back” atmosfär än i framförallt Seoul. Människorna här beskrivs som mer gästvänliga, nyfikna och mindre stressade än i huvudstaden. Stränderna är också något som får många att titta hit, där Haendaestranden är den mest uppmärksammande, där det då och då anordnas jazzfestivaler. Även klimatet i Busan är gynnsamt med en relativt jämn och skön temperatur året om.

Om du har svårt att välja mellan Busan och Seoul som just din studieort går det bra att kombinera de båda orterna med varandra! Kontakta gärna EduPlanet för mera information.

Busan

Med runt 3,6 miljoner invånare utgör Busan (kallas också ”Pusan”) Sydkoreas näst största stad. Staden är en turistmagnet pågrund av dess stränder, den vackra kustlinjen i söder och bergen i norr. Busan passar dig som är naturälskare men som även vill uppleva storstadspulsen i en lagom stor storstad. Området Seomyeon erbjuder ett brett utbud av nattklubbar, barer och restauranger och lockar stadens unga invånare. Eftersom Busan ligger vid kusten är fisk- och skaldjur något som serveras flitigt på de flesta restauranger häromkring och är något du måste prova på när du är här på språkresa! Det är också här du hittar Sydkoreas största fiskmarknad.

Kostnadsläget i Busan är också relativt lågt om du jämför med Seoul, vilket gör att staden passar bra för studenter med smal plånbok. Vill du ändå ta dig till Seoul över helgen tar det blott cirka 3 timmar med snabbtåget. Inom en rimlig tidsram kan du också ta dig till Fukuoka och Tokyo i Japan eller till Beijing i Kina. Kort och gott – Busan ger det mesta av det bästa som Sydkorea erbjuder.

Visum

Ska du vara borta mer än 90 dagar och studera på Lexis Korea är du rekommenderad att ansöka om ett Working Holiday visum (H1 visum). Visumansökan gör du själv men vi kan skicka dig generella guidelinjer vad som krävs. Observera att du personligen måste göra ett besök på Koreanska ambassaden i Sverige och att kostnader i samband med din visumansökan kan uppstå. Tänk på att börja med din ansökan om visum i god tid innan kursstarten!

Kurser

Språkkurs i koreanska

Lektioner per vecka: 15

Denna språkkurs består av 15 lektioner per vecka och ges från nybörjare upp till avancerad nivå i språket. Du läser 3×60 minuter måndag till fredag. Grupperna är små, mellan 6-12 studenter max vilket ger dig möjligheten till mycket lärarledd tid. På nybörjarkursen undervisas du i både koreanska och engelska och du ges en introduktion till att både skriva texter och klara enklare vardagliga konversationer. Delta gärna i kulturella workshops efter din språkkurs är slut då du får chansen till möten med inhemska studenter.

När du avancerat från nybörjarstadiet och/eller redan är på en medelnivå i koreanska kommer du ges mer övningar i skiftspråket Hangul. Kursen på denna nivå bedrivs mestadels på koreanska men du får även hjälp på engelska om det krävs. På det sista steget utvecklar du alla delar av det koreanska språket och för att nå upp till sista nivån krävs i regel att du relativt obehindrat kan kommuniera på koreanska.

Lektionstider: 09.00-12.15 (inklusive 15 min rast)

Mål med språkkursen:

 • Få upp självförtroendet när det gäller språket i vardagliga situationer
 • Utveckla din hörförståelse samt delta i vardagliga konversationer
 • Förbättra ditt uttal och få ett rikare ordförråd
 • Utveckla dina kunskaper inom vissa ämnen/områden. Välj därför gärna att delta i några av Lexis ”Journey classes” som är kortare workshops på engelska inom till exempel koreansk kultur, affärsspråk, K-POP, drama och matlagning (detta upplägg gäller för Intensivkurs i koreanska, se nedan)

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Rekommenderas! Kursinnehållet är detsamma som för den allmänna språkkursen på 15 timmar per vecka (se ovan). Skillnaden är att du i intensivkursen läser 10 timmar extra per vecka där du även har användning av det du lärt dig på förmiddagen. På eftermiddagen läggs mycket fokus främst på konversation. Du får också hjälp med uttal, intonation och du lär dig många användbara fraser du har nytta av i det vardagliga livet. Även skriv- och konversationsövningar ingår i kursen som du får stor användning av. Skolan använder sig av ett stort antal ämnen och teman vilket gör undervisningen varierad och stimulerande på samma gång. Denna språkkurs bygger på att du själv sköter dina hemuppgifter du får tilldelad dig och repeterar det du lärt dig under dagen. En gång i veckan ges också kulturella lektioner där du får inblick i koreansk kultur och traditioner, detta är också en viktig del för att till fullo förstå och lära sig ett nytt språk. Denna intensivkurs passar dig som vill få ut maximalt av din studietid i Sydkorea!

Lektionstider: 09.00-15.30 (inklusive 1,5 h rast)

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 10 eller 20

Söker du mer riktad undervisning rekommenderar vi att du bokar privatlektioner. Du väljer själv vilka delar du vill öva mera på, kanske att lektionerna skall rikta sig mot ditt arbete och de jobbsituationer du kan hamna i? Lektionerna kan bokas separat eller om du vill lägga till de i kombination med en gruppkurs. Lektionerna är 60 min långa.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är det bästa sättet att komma den koreanska kulturen nära! I detta alternativ ingår frukost och middag varje dag vilket alltid är en upplevelse i det matglada Sydkorea! Vissa familjer bor i lägenheter downtown medan vissa kan bo i större hus ute i förorterna. Räkna med ca 25-40 min med buss eller tunnelbana. Sydkoreaner är kända för sin gästfrihet och vill du på allvar fördjupa dig i vardagslivet så är värdfamilj ett mycket bra val.

Bokar du familj med halvpension ingår frukost och middag måndag-söndag. På helger ingår dessutom lunch.

Ministudio

Önskar du bo mer självständigt kan du boka boende i en liten studio ”Goshiwon”, via skolan. Detta är ett bra budgetalternativ och väldigt vanligt bland koreanska studenter. Du delar utrustat kök med andra boendegäster. I en del kök brukar vissa matvaror ingå, ofta ris, kimchi eller nudlar! Var dock beredd på att medan priset är relativt lågt är dessa studios väldigt små, en studio är sällan större än 5 kvm! Räkna med cirka 15-20 minuters gångavstånd till Lexis, dessa studios är belägna i området Seomyeon.

Rummen är för 1 person och innehåller i regel:

 • Säng
 • TV/dator (wifi finns)
 • Kyl/frys
 • Garderob
 • Badrum

Kommentar från en student vid Lexis Korea:

”I lived in the mini studio for 3 months, and whilst the rooms are relatively small, it wasn’t too bad. The rooms had everything I needed including a private bathroom, desk where I could do my homework, and even a mini fridge. The shared facilities like kitchen was neat and clean, and also had rice, instant ramyeon and even toast/jam. It was located just 10 mins walk to Lexis so that was very convenient for me.”

Studentresidens

Som ett tredje alternativ kan du välja att bo på ett Studentresidens. Residenset är beläget mittemot skolan, 1 minuts promenad och med 5-7 minuters promenad till någon av de större stationerna Seomyeon- och Jeonpo Station. Alldeles intill residenset har du även närhet till flera caféer, barer och restauranger.

Detta boende kan bokas i kategorierna enkel-, dubbel- eller 4 rumslägenheter (quad). Alla lägenheter är komplett utrustade och möblerade. Det finns privat badrum, kostnadsfritt WiFi, balkong, A/C, tvättmöjligheter och kokvrå i samtliga enheter. Måltider ingår ej. Enkelrummen passar om du vill bo bekvämt, helt ensam. Dubbel- och 4-rumslägenheterna är alltså delade boenden som passar om du vill komma ner i pris en aning samtidigt som du vill bo med andra studenter från Lexis. En deposition betalas i förskott, summan återbetalas när du checkar ut och allt i ditt rum är i samma skick du fann det.

Priser & Datum 2021

Kurspriser
15 lektioner per vecka
1 vecka: 3 530
2 veckor: 5 100
3 veckor: 6 960
4 veckor: 8 830
6 veckor: 11 120
8 veckor: 15 470
12 veckor: 23 470
13 veckor: 23 760
16 veckor: 28 700
20 veckor: 34 700
24 veckor: 41 360
32 veckor: 53 350
40 veckor: 65 650
Extra vecka: 1 740
25 lektioner per vecka
1 vecka: 4 070
2 veckor: 6 170
3 veckor: 8 670
4 veckor: 11 080
6 veckor: 15 830
8 veckor: 20 210
12 veckor: 29 550
13 veckor: 31 270
16 veckor: 37 720
20 veckor: 45 690
24 veckor: 53 590
32 veckor: 68 520
40 veckor: 83 360
Extra vecka: 2 330
Privatlektioner 10 lektioner per vecka
1 vecka: 5 690
2 veckor: 8 780
3 veckor: 12 550
4 veckor: 16 270
6 veckor: 23 820
8 veckor: 30 820
12 veckor: 46 570
Extra vecka: 3 790
Privatlektioner 20 lektioner per vecka
1 vecka: 8 820
2 veckor: 16 360
3 veckor: 23 920
4 veckor: 31 470
6 veckor: 46 270
8 veckor: 61 170
12 veckor: 91 670
Extra vecka: 7 620
Kurslitteratur
Per 4 veckor, 1-24v: 310
Totalt 25 v eller mer:  2 080
Information om CSN
Skall du söka studiemedel behöver du boka minst 13 veckor. Du kan tidigast söka studiemedel från höstterminen det år du fyller 20 år.

Boende

Priser per vecka
Ministudio
Pris per vecka: 1 050
Städning avresa:  400
Värdfamilj i enkelrum
Halvpension:  2 350
Frukost: 1 820
Studentresidens
Enkelrum:  2 770
Dubbelrum: 2 140
4-bäddsrum: 1 060
Deposition (återfås): 1 560
Städning (avresa): 440
Transfer, enkel väg
Incheon-Busan: 3 120
Gimhae-Busan: 470
Bokningsavgift för boende
Skolan tar ut en avgift för alla som bokar boende via Lexis Korea
Engångsavgift: 1 300

Kursstarter 2021

Språkkurs i koreanska
15 & 25 lektioner per vecka:  varje måndag
Kvällskurser: varje måndag

Lovdagar 2021

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 11-12/2, 1/3, 5/5, 19/5, 20-22/9, 23-24/9, 9/10, 25/12

Resa hit

Från Sverige

Busan är belägen i sydöstra delen av Sydkorea. Från Sverige kan du flyga med Air China via Beijing, vidare till Busan och dess lokala flygplats Gimhae (PUS). Räkna på en flygtid på mellan 30-35 timmar med ett inräknad stopp. Du kan också välja att flyga till Seouls flygplats Incheon (ICN) vilket oftast har en betydligt kortare flygtid.

Transfer

Lexis Korea erbjuder också en airport pickup för de studenter som vill bli upphämtade på flygplatsen. Denna transfer erbjuds både från Incheon- och Gimhaeflygplatsen. Tur och retur eller enbart enkel väg. Transfer är mot extra kostnad och kan bokas i samband med språkkursen. Se till att mejla EduPlanet dina exakta ankomstdetaljer i god tid innan din resa så transfern kan anordnas. Transfern kan anordnas under hela dygnet. Från Gimhaeflygplatsen i Busan tar det ca 30 minuter med bil in till centrala stan, från Incheon i Seoul bör du räkna med 3,5-4 timmars resväg.

En av Lexis chaufförer möter dig i ankomsthallen och skjutsar dig till det boendet du bokat. Har du även bokat transfer till hemresan blir du upphämtad från ditt boende och skjutsad till flygplatsen.

 

Studentberättelser

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982