Sprakresor

Seoul, Gangnam, Sydkorea

Språkresor till Seoul på Lexis i Sydkorea

Mitt i Gangnam Många västerländska studenter Modernt utrustad språkskola Flera boendealternativ

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Interaktiva skrivtavlor
 • Internet Wifi

Lexis Korea är en internationell språkskola som lockar studenter från hela världen till att utveckla det koreanska språket. Språkskolan är belägen i den fartfyllda och dynamiska stadsdelen Gangnam – i hjärtat av huvudstaden Seoul.

Lexis Korea är en del av Lexis Group vars huvudskolor och campus finns runt om i Australien. Skolan i Sydkorea var Lexis första utanför Australiens gränser och erbjuder högkvalitativa språkkurser i koreanska samt en rad boendealternativ och spännande aktiviteter för alla studenter.

Lexis Korea har sina klassrum på 11e våningen i ANY-Tower, en nybyggd skyskrapa 2 minuter från Gangnam Station. Lexis själva kallar språkskolan lite lagom blygsamt för den ”mest moderna koreanska språkskolan i hela världen” och ja, det mesta för en lyckad språkkurs finns faktiskt inom dess väggar. Höghastighetsuppkoppling och wifi, luftkonditionerade lokaler, ett fullt utrustat multimedia-lab, bibliotek, ett välfyllt studentkök samt 18 inglasade och fräscha klassrum. Det finns också en reception och hjälpdisk där du kan få svar på alla frågor du har om ditt boende, kursprogram, workshops och extrajobb. Personalen på Lexis Korea är flerspråkig och talar bortsett från koreanska även japanska och engelska. Skolpersonalen är oerhört hjälpsamma och gästvänliga och känns snabbt som en familj!

De flesta studenter är i Seoul för första gången och har i många fall bara bekantat sig med staden genom populärkulturen. Andra kursdeltagare har bott och arbetat i landet i många år men först nu tagit steget att faktiskt lära sig språket fullt ut. Ytterligare en del läser på skolan för att ta sig vidare till ett koreanskt universitet och vill ta en TOPIK-examen.

Seoul

Med över 25 miljoner invånare utgör Seoul och dess närliggande stadsområden världens näst största levande stadskärna. Här bor faktiskt över hälften av Sydkoreas befolkning! Upptäck vibrerande stadspuls, en 2 000-årig historia och ett ändlöst utbud av aktiviteter. Allting inramat av snötäckta berg, hav och bebyggelse runt floden Han.

Gangnam brukar beskrivas som det dunkande hjärtat av Seoul, en stadsdel som är belägen söder om Han-floden. Runt 550 000 personer kallar Gangnam sitt hem vilket gör den till Seouls fjärde mest befolkade stadsdel. Gangnam kan beskrivas som ett enda neondränkt shoppingdistrikt där det enorma underjordsvaruhuset COEX-mall utgör en välkänd attraktion. Följ shoppinggatan Apgujeong där den ena märkesbutiken avlöser den andra, besök den välkända loppmarknaden Nori där du kan ha tur att fynda märkeskläder eller ta en skön promenad i det lugnare Garosu-gil. Här finner du en 700 meter lång boulevard kantad av kinesiska tempelträd där du kan slå dig ner och ta en kopp kaffe på något av alla inbjudande fik. Hög trendspaning utlovas! I Gangnam och andra närliggande stadsdelar av Seoul finns det oändligt med attraktioner, moderna museum, restauranger och ett outtröttligt shoppingutbud.

Visum

Ska du vara borta mer än 90 dagar och studera på Lexis Korea är du rekommenderad att ansöka om ett Working Holiday visum (H1 visum). Visumansökan gör du själv men vi kan skicka dig generella riktlinjer vad som krävs. Observera att du personligen måste göra ett besök på Koreanska ambassaden i Sverige och att kostnader i samband med din visumansökan kan uppstå. Tänk på att börja med din ansökan om visum i god tid!

Du kan även resa in utan visum om du är svensk medborgare, du har då rätt att stanna i Sydkorea i max 90 dagar. Efter det måste du lämna landet men kan lika snabbt resa tillbaka igen och på så vis få 90 nya dagars vistelse. Skolan ordnar emellanåt gruppresor till närliggande Japan som många studenter gärna passar på att besöka under sin språkresa.

Kurser

Språkkurs i koreanska

Lektioner per vecka: 15

Denna språkkurs består av 15 lektioner per vecka och ges från nybörjare upp till avancerad nivå i språket. Du läser 3×60 minuter måndag till fredag. Grupperna är små, mellan 6-12 studenter max vilket ger dig möjligheten till mycket lärarledd tid. På nybörjarkursen undervisas du i både koreanska och engelska och du ges en introduktion till att både skriva texter och klara enklare vardagliga konversationer. Delta gärna i kulturella workshops efter dina lektioner då du får chansen till möten med inhemska studenter.

När du avancerat från nybörjarstadiet och/eller redan är på en medelnivå i koreanska kommer du ges mer övningar i skiftspråket Hangul. Kursen på denna nivå bedrivs mestadels på koreanska men du får även hjälp på engelska om det krävs. På det sista steget utvecklar du alla delar av det koreanska språket och för att nå upp till sista nivån krävs i regel att du relativt obehindrat kan kommunicera på koreanska.

Lektionstider: 09.00-12.15 (inklusive 15 min rast)

Mål med språkkursen:

 • Få upp självförtroendet när det gäller språket i vardagliga situationer
 • Utveckla din hörförståelse samt delta i vardagliga konversationer
 • Förbättra ditt uttal och få ett rikare ordförråd

Utveckla dina kunskaper inom vissa ämnen/områden. Välj därför gärna att delta i några av Lexis ”Journey classes” som är kortare workshops på engelska inom till exempel koreansk kultur, affärsspråk, K-POP, drama och matlagning (detta upplägg gäller för Intensivkurs i koreanska, se nedan)

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 25

Kursinnehållet är detsamma som för den allmänna språkkursen på 15 timmar per vecka (se ovan). Skillnaden är att du i intensivkursen läser 10 timmar extra per vecka där du även har användning av det du lärt dig på förmiddagen. På eftermiddagen läggs nu mycket fokus främst på konversation. Du får också hjälp med uttal, intonation och du lär dig många användbara fraser du har nytta av i det vardagliga livet. Även skriv- och konversationsövningar ingår i kursen som du får stor användning av. Skolan använder sig av ett stort antal ämnen och teman vilket gör undervisningen varierad och stimulerande på samma gång. Denna kurs bygger på att du själv sköter dina hemuppgifter du får tilldelad dig och repeterar det du lärt dig under dagen. En gång i veckan ges också kulturella lektioner där du får inblick i koreansk kultur och traditioner, detta är också en viktig del för att till fullo förstå och lära sig ett nytt språk. Denna intensivkurs passar dig som vill få ut maximalt av din studietid i Sydkorea!

Lektionstider: 09.00-15.30 (inklusive 1,5 h rast)

Privatlektioner

Lektioner per vecka: 10 eller 20

Söker du mer riktad undervisning rekommenderar vi att du bokar privatlektioner. Du väljer själv vilka delar du vill öva mera på, kanske att lektionerna skall rikta sig mot ditt arbete och de jobbsituationer du kan hamna i? Lektionerna kan bokas separat eller om du vill lägga till de i kombination med en gruppkurs. Lektionerna är 60 min långa.

Språkresa för ungdomar

Lektioner per vecka: 15

Nyhet! Om du är mellan 13-17 år kan du delta i Lexis Asia Junior Program, ett program som riktar sig till ungdomar endast under sommaren. Programmet kombinerar språkkurs i koreanska med varierande aktiviteter under eftermiddagar där du lär känna deltagare från många av världens hörn under avslappnade former. Aktiviteter som kan förekomma är b.la. guidad rundtur i Gangnam, Lotte World Aquarium, K-Pop dance, testa på Tae kwon do, Hangang-kryssning, matlagning inom det koreanska köket, besök på Trick Eye museum och många andra spännande besök till lokala sevärdheter och attraktioner.

Ett språktest och muntlig intervju avgör i vilken nivå/grupp du kommer studera i. Är du helt nybörjare i koreanska hoppar du direkt in i en grupp anpassad efter nybörjare. Observera att du läser i en integrerad grupp med skolans vuxna deltagare, själva undervisningen sker alltså i mixade grupper.

Boende erbjuds i värdfamiljer med två måltider per dag inkluderat. Familjerna bor inom 30 minuters resväg från skolan, så du får räkna med att ta buss eller tåg varje dag. Förbindelserna är bra och familjen du bor hos brukar gärna visa vägen du tar dig till och från skolan vid ankomst. Räkna med en kostnad på mellan 330-450 kronor per vecka för resor. När du ankommer till Seoul ingår transfer från flygplatsen till din familj, likaså för din hemresa.

Du kan delta i programmet allt mellan 1-6 veckor, mellan juli-augusti månad.

Boende

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är det bästa sättet att komma den koreanska kulturen nära! I detta alternativ ingår frukost och middag varje dag vilket alltid är en upplevelse i det matglada Sydkorea! Vissa familjer bor i lägenheter downtown medan vissa kan bo i större hus ute i förorterna. Räkna med cirka 20-25 min med buss/tunnelbana. Sydkoreaner är kända för sin gästfrihet och vill du på allvar fördjupa dig i vardagslivet så är värdfamilj ett mycket bra val.

Ministudio

Önskar du bo mer självständigt kan du boka boende i en liten studio ”Goshiwon”, via skolan. Detta är ett budgetalternativ, väldigt vanligt bland koreanska studenter. Du delar utrustat kök med andra boendegäster. I en del kök brukar vissa matvaror ingå, ofta ris, kimchi eller nudlar! Var dock beredd på att medan priset är relativt lågt är dessa ministudios verkligen väldigt små, en studio är sällan större än 5 kvm! Räkna med cirka 15-20 minuters gångavstånd till Lexis.

Rummen är avsedda för en person och innehåller:

 • Säng
 • TV
 • Kyl
 • Skrivbord+stol
 • Garderob
 • Badrum
 • WiFi

Studentresidens

Som ett tredje alternativ kan du välja att bo på studentresidens. Residenset är beläget precis intill skolan, 1 minuts promenad därifrån och mindre än 3 minuters promenad till Gangnam Station. Alldeles intill har du också otaliga barer, kaféer och restauranger att välja bland.

Detta boende kan bokas i kategorierna enkel- dubbelrum eller 4-bäddsrum. Alla lägenheter är komplett utrustade och möblerade. Det finns privat badrum, kostnadsfritt WiFi, tvättmöjligheter och kokvrå. Gemensam bastu och fitnesscenter finns också att tillgå på residenset mot en mindre kostnad. Enkelrummen passar om du vill bo bekvämt, helt ensam. Dubbel- och 4-rumslägenheterna är alltså delade rum som passar om du vill komma ner i pris en aning samtidigt som du vill bo tillsammans och nära med andra studenter från Lexis.

Bokar du boende på residenset behöver full betalning för boendet göras inom 5 arbetsdagar. Detta för att rummet ska vara fullt reserverat. Det går med andra ord inte att invänta studiemedel från CSN för detta. Du förbinder dig också att fylla i en blankett rörande en deposition på ca 1 700 kr som dras från ditt kort om du under din vistelse skulle förstöra eller orsaka skada i ditt rum bland annat. Om du har frågor kring detta är du välkommen att höra av dig till EduPlanet.

Lägenhetshotell

Coatel Serviced Apartment

Coatel Serviced Apartment är ett lägenhetshotell är beläget alldeles intill Lexis Korea, i hjärtat av Gangnam och blott 3 minuters promenad från Gangnam Station Exit 5. Här erbjuds deluxe dubbelrum och enklare frukost mot extra avgift (frivilligt). Boendet passar för den som bokat en kortare kurs och vill bo bekvämt. Lägenheterna innehåller:

 • Säng
 • TV
 • Kyl
 • Badrum
 • Tvättmaskin
 • Kitchenette (litet kök med kokplattor)

Priser & Datum 2024

Kurspriser
15 lektioner per vecka
1 vecka: 4 130
2 veckor: 5 910
3 veckor: 7 740
4 veckor: 9 770
6 veckor: 13 870
8 veckor: 17 990
12 veckor: 25 130
13 veckor: 27 050
16 veckor: 32 500
20 veckor: 38 940
24 veckor: 46 180
32 veckor: 58 150
40 veckor: 71 880
Extra vecka: 1 910
25 lektioner per vecka
1 vecka: 4 740
2 veckor: 7 130
3 veckor: 9 550
4 veckor: 12 230
6 veckor: 17 490
8 veckor: 22 940
12 veckor: 32 570
13 veckor: 35 340
16 veckor: 42 760
20 veckor: 51 510
24 veckor: 60 970
32 veckor: 77 270
40 veckor: 96 030
Extra vecka: 2 570
Privatlektioner 10 lektioner per vecka
1 vecka: 8 120
2 veckor: 11 890
3 veckor: 16 990
4 veckor: 22 060
6 veckor: 32 260
8 veckor: 41 930
12 veckor: 63 020
Extra vecka: 5 120
Privatlektioner 20 lektioner per vecka
1 vecka: 11 930
2 veckor: 19 710
3 veckor: 28 720
4 veckor: 37 720
6 veckor: 55 410
8 veckor: 73 210
12 veckor: 109 510
Extra vecka: 10 280
Kurslitteratur
Pris per vecka: 80
Obligatorisk bankavgift 250
Information om CSN
Skall du söka studiemedel behöver du boka minst 13 veckor. Du kan tidigast söka studiemedel från höstterminen det år du fyller 20 år.

Boende

Priser per vecka
Ministudio
Pris per vecka: 1 520
Städning avresa:  650
Studentresidens
Enkelrum:  4 320
Dubbelrum:  2 620
4-bäddsrum:  1 870
Städning (engångsavgift): 650
Deposition (återfås vid utcheckning): 1 630
Värdfamilj i enkelrum
Halvpension: 3 140
Frukost: 2 450
Transfer, enkel väg
Från Incheon flygplats: 1 050
Bokningsavgift för boende
Skolan tar ut en avgift för alla som bokar boende via Lexis Korea
Engångsavgift: 1 620

Kursstarter 2024

Kursstarter alla nivåer
15 & 25 lektioner per vecka:  varje måndag
Kvällskurser: varje måndag

Lovdagar 2024

Lovdagar
Enskilda lovdagar: 1/1, 9-10/2, 12/2, 1/3, 10/4, 1/5, 6/5, 15/5, 6/6, 15/8, 14/9, 16-20/9, 3/10, 9/10, 25/12

Deltagarkommentarer

Emile 21 år, 4 veckor

Jag tillbringade en månad på Lexis Korea. Denna månad är den mest underbara månaden i mitt liv. Lärarna på Lexis Korea är mycket trevliga. Studenterna är underbara och trevliga likaså!

Om klasserna: lärarna hjälpte mig när jag hade problem med koreanska (som är riktigt svårt att lära sig!. Men med tiden och övning blev min koreanska bli bättre.
Var försiktig med fredagstestet! Det är verkligen svårt!

Lexis har aktiviteter också som tillåter eleverna att lära känna varandra och besöka Seoul som var roligt. Det är ett bra sätt att bli vän med studenter från många länder och lärare också, lära sig deras språk och öva koreanska. I slutet av kursen pratade jag med mina vänner på engelska, japanska, koreanska och franska!

Tack alla för att ni gjorde den här månaden otroligt! Jag kommer alltid att vara tacksam för det!

Emma 29 år, 4 veckor

Innan de fyra veckorna på Lexis Korea kunde jag inte ett ord koreanska, inte ens säga hej. Efter fyra veckor kunde jag massor av ord, göra ganska avancerade meningar och förstod det mesta av vad läraren sa! Jag är förvånad över att jag lärde mig så mycket på så kort tid. Kursen var verkligen intensiv men lärarna så gulliga, skojiga och uppmuntrande! Seoul är en fantastisk storstad med alla möjligheter. Bra shopping, god mat, roliga klubbar och mycket sightseeing. Det finns massor av gulliga cafén med olika teman och butikerna med k-beauty finns i varje hörn. Varje område har sin charm. Mina veckor på Lexis Korea var otroligt roliga och jag träffade nya vänner från hela världen och fick spendera tid i en av de mest spännande städer jag besökt!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982