Sprakresor

Heredia, Costa Rica

Språkresa till Heredia på Don Quijote

Genuin miljö Lektioner inne & ute 15 min från San José

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Interaktiva skrivtavlor
  • Internet Wifi
  • Online & Distanskurser

Don Quijote i Santo Domingo de Heredia är en väldigt prisvärd och omtyckt språkskola. Här går studenter från hela världen och du lär dig spanska samtidigt som du deltar i skolans lektioner och aktiviteter.

Alla lärare har en universitetsexamen och mångårig erfarenhet av att undervisa språk. I Santo Domingo de Heredia (där skolan ligger) finns inga turister, så du får en perfekt anledning till att öva på spanskan även till vardags, när du går på restaurang, åker buss m.m.

Skolan i Santo Domingo grundades 2005 och har 14 ljusa och trevliga klassrum, ett litet bibliotek, datorer avsedda för skolans studenter, ett kök och en lounge area där du kan ta igen dig mellan lektionerna. Fritt WiFi, kaffe och te erbjuda av skolan. Skolan är omringad av tropiska växter och palmträd så var du än är känns det verkligen som du har nära till naturen.

Don Quijote i Heredia är belägen 5-15 minuters promenad från Central park och Basilica Santo Domingo de Guzman. Lite längre bort hittar du också Casa de la cultura, Monte de la cruz och Tuscan rescue ranch.

Skolan erbjuder också en rad kostnadsfria aktiviteter du kan delta i efter lektionerna. Exempel kan vara latinodans, matlagning och besök till lokala matmarknader. Från Heredia har du heller inte mer ca 15 minuter till San José om du känner för att uppleva lite storstadsliv under din språkresa!

Heredia

Santo Domingo de Heredia är en liten och trevlig stad med cirka 60 000 invånare. Staden ligger i direkt anslutning till Heredia (ca 10 minuter bort), som har ca 180 000 invånare. I Heredia finns ett större utbud av aktiviteter att göra, så som nattklubbar, bio, shopping m.m.

Staden är belägen en kort bussresa från huvudstaden San José (ca 10-15 minuter bort)! Heredia är en utmärkt utgångspunkt om du är intresserad av att se mer av Costa Rica och att resa vidare från om du planerar in en resa efter din språkkurs.

Costa Rica har en regnperiod och en torrperiod. Detta kan låta ganska radikalt men förändringarna behöver inte alls vara så stora. Under regnperioden (som sker under vår sommar) brukar det komma en del nederbörd, men då vädret skiftar väldigt snabbt är det mycket sällan regn under hela dagen. Mest ”vanligt” väder är att det är soligt, drar in en regnskur under 2-3 timmar och spricker upp igen!

Fritid

På din fritid i Costa Rica finns massvis att göra! Du kan till exempel besöka några av landets 78 nationalparker eller göra ett besök i San José. Costa Rica är ansett som det säkraste landet i hela Centralamerika, så många väljer att resa runt på egen hand för att utforska den vackra natur och alla de sevärdheter som erbjuds.

Costa Rica är dessutom relativt lättillgängligt, så du kan enkelt flytta dig från ena sidan landet till det andra, under en helg, för att maximera din vistelse. Är du i Costa Rica bör du inte missa att åka till västkusten, the Pacific Ocean, som årligen lockar tusentals med surfare, på jakt efter de perfekta vågorna.

Don Quijote anordnar dessutom olika aktiviteter och exkursioner varje vecka som du kan följa med på, så som t.ex. forsränning, krokodilsafari, pacific ocean, regnskogen m.m. Vissa är helt kostnadsfria medan andra är till självkostnadspris.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

På denna språkkurs i Spanska lär du dig språket tillsammans med en liten grupp andra elever. Ni får lära er grammatik, får ett utökat ordförråd och lär er att konversera och hålla presentationer. Detta är en den populäraste språkkursen på skolan.

Språkkurs med kultur

Lektioner per vecka: 25

Denna kurs har i princip samma uppbyggnad som standardkursen ovan, men med 5 extra kulturlektioner till de 20 i grupp. Dvs 5 lektioner per dag istället för 4 som Standardkursen. Fokus ligger på muntliga övningar och att våga komma igång.

Tilläggskurser i kultur

Skolan anordnar tilläggskurser (som läggs till på standardkursen) i tex Salsadans, matlagning och drama.

Spanska + Volontär/Praktik

Don Quijote erbjuder praktikplatser på olika företag året om. Praktik ger studenten möjlighet att utveckla sin spanska både i vardags och arbetssituationer, vilket ger ett mer professionellt ordförråd.

Som volontär krävs det att din spanska håller en medelnivå, studenten kan själv bestämma hur länge han/hon vill arbeta som volontär men språkkursen måste vara minst 4 veckor. Som volontär kan studenten få en inblick i hur människor lever i landet och de får en unik chans att utvecklas både språkligt och personligt. Projekt som förekommer kan t.ex. vara at arbeta med undervisning på skolor, i naturreservat, med sköldpaddor, på sjukhus m.m.

Har du inte en medelnivå i spanska (ca steg B1-B2) går det förstås bra att söka till praktikprogrammet/volontärsprogrammet ändå, med fler språkveckor innan programmet för att uppnå rätt nivå.

Boende

Värdfamilj

Boende hos värdfamilj ger dig en chans att utöva din spanska under hela vistelsen. Det ger även en inblick in kulturen på Costa Rica, både i hur de bor och lever sina liv. Alla värdfamiljer är noga utvalda av skolan och kommer från övre medelklassen.

Boendet i värdfamilj inkluderar halvpension, vilket i Costa Rica innebär att du äter frukost och lunch med familjen (då lunch klassas som ”det stora målet”), så kvällsmaten är oftast betydligt enklare. Kvällsmat står du för på egen hand, men går att boka till om så önskas. Avståndet från boendet till skolan kan variera, men är max 30 minuter gångväg.

I värdfamilj ingår lakan (du bör ha med dig en egen handduk), och tvättservice ingår. Hos vissa värdfamiljer ingår eget badrum och hos andra delas badrum med en annan student/familjemedlem. Reser du på egen hand kan du endast boka enkelrum, men om du reser tillsammans med någon går det bra att boka in ett dubbelrum.

Delad lägenhet

Lägenheterna ligger 10 till 30 minuters promenad från skolan och här erbjuds boende i singel- eller dubbelrum. Mat ingår ej. Boendet är möblerat och har ett fullt utrustat kök, vardagsrum och ett eller flera badrum. Studenterna har även tillgång till gratis internet och sängkläderna byts varje vecka (ingår, men tag med egen handduk). Bor du i lägenhet kan du boka ett dubbelrum även om du reser själv och får då dela med en annan student från språkskolan. Detta är ytterligare ett bra sätt att lära känna fler studenter.

Priser & Datum 2020

Kurspriser
20 lektioner per vecka
1 vecka: 3 540
2 veckor: 5 890
4 veckor: 11 150
8 veckor: 19 760
12 veckor: 27 310
13 veckor: 29 340
16 veckor: 35 730
20 veckor: 44 460
24 veckor: 52 780
32 veckor: 68 830
Extra vecka från 8v: 2 210

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Enkelrum: 1 880
Delad lägenhet
Enkelrum: 2 190
Dubbelrum på begäran

Kursstarter 2020

Kursstarter
20 & 25 lektioner per vecka: varje måndag, även för nybörjare i spanska
Lovdagar  1/1, 9/4, 10/4, 11/4, 1/5, 25/7, 2/8, 5/8, 15/9, 12/10, 25/12

Deltagarkommentarer

Sangeeta 32 år, 4 veckor

Jättenöjd med servicen och all hjälp jag fått! Tips, börja studera lite på egen hand innan du åker.

Fråga vår studievägledare Henrik!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982