Sprakresor

Flamingo Beach, Costa Rica

Språkresa till Flamingo Beach på Centro Panamericano de Idiomas (CPI)

Swimmingpool 4 personer per grupp Strandnära

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Fikaautomat
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Centro Panamericano de Idiomas (CPI) är en privatägd språkorganistaion med mycket god standard!

CPI har språkskolor på tre olika orter i Costa Rica, vilket ger dig ett tillfälle att transferera mellan orterna för att maximera din vistelse och språkkurs i Costa Rica. Du återfinner CPI i följande orter: Heredia, Monteverde och givetvis här i Flamingo Beach.

Nya studenter kan starta måndagar hela året om. Klasserna har stor internationell spridning och du garanteras att studera med studenter från hela världen. Största nationaliteten på skolan är från Nordamerika, men till CPI kommer studenter i alla åldrar och från alla nationaliteter!

CPI har en mycket professionell och utbildad personal som ser till att din språkkurs blir så lärorik och rolig som möjligt. Vid din ankomst gör du ett muntligt och skriftligt spansktest och placeras därefter in i rätt nivå för dig. För att du ska lära känna den latinamerikanska kulturen anordnar skolan diverse aktiviteter efter skoltid, så som dans, filmkvällar, matlagningskurser och fester. Dessa är alla gratis och frivilliga. Det är dock starkt rekommenderat att vara med på skolans aktiviteter, då du får en unik chans att lära känna staden, kulturen och dina klasskamrater.

Skolan har många bekvämligheter, så som swimmingpool, fräscha och fina klassrum med AC, bibliotek, en vacker trädgård med mera.

Flamingo Beach

Flamingo Beach är en idyllisk liten stad i den vackra Guanacasteprovinsen dit få turister har hittat. På stränderna kan du vandra omkring i den vita, mjuka sanden och njuta av utsikten från den tropiska Stillahavskusten. Många anser att några av de finaste stränderna i Centralamerika finns just i Flamingo Beach. Enligt många har Costa Rica dessutom några av världens bästa surfstränder!

Fritid

Här har du goda möjligheter till alla möjliga strandaktiviteter. Guanacasteprovinsen är känd för sina långa kritvita stränder med klarblått vatten där du kan snorkla, dyka, simma, fiska eller bara ta det lugnt i det behagliga klimatet. På stränderna kan du även ägna dig åt ridning och utforska det exotiska djurlivet.

På eftermiddagarna är en populär aktivitet bland studenterna att segla över till Catalina Islands där man kan umgås runt en brasa på stranden, ta dykarlektioner eller söka sig vidare till den närliggande stranden Playa Cochal eller Costa Ricas kulturhuvudstad Pan de Azúcar. Skolan anordnar många aktiviteter knutna till havet såsom snorkling och dykning. Exempel på andra aktiviteter är; ridning, kulturella kvällar med film och historia, middagar och restaurangbesök, utflykt till kulturellt kända orter såsom Brasilico och Potrero.

CPI är en utmärkt skola för dig som reser ensam. Utöver att Costa Rica är klassat som ett av de säkraste länderna att resa till i Centralamerika erbjuder CPI mängder av spännande och roliga aktiviteter och utflykter, som får dig att glömma alla tankar på hemlängtan eller känsla av att vara ensam. På CPI kommer du att kunna möta nya vänner från hela världen.

Kurser

Språkkurs i spanska

Lektioner per vecka: 20

Detta är CPIs mest populära språkkurs. Klasserna består av maximalt 4 studenter och ger dig lagom mycket skoltid och fritid. Att kursen innehåller såpass få elever är relativt ovanligt och de flesta språkskolor har i regel 8-12 deltagare per grupp. Att max vara 4 studenter innebär att större fokus läggs på varje individ och du har stor möjlighet till snabb inlärning med många muntliga inslag! Vanligtvis ges lektionerna på förmiddagen men under högsäsong (juni, juli) kan lektionerna även ges på eftermiddagen. En dag under lågsäsongen brukar se ut enligt nedan:

08.00 lektionerna startar
08.00-10.00 lektioner
10.00-10.20 rast
10.20-12.00 lektioner
12.00 slut för dagen

Intensivkurs

Lektioner per vecka: 27

För dig som på riktigt vill maximera dina spanskkunskaper har skolan också en mer intensiv språkkurs. Här är man fortfarande få per grupp och språkkursen passar dig som bara tänka stanna i ett par veckor. En dag på intensivkursen ser ut enligt nedan:

08.00 lektionerna startar
08.00-10.00 lektioner
10.00-10.20 rast
10.20-12.00 lektioner
12.00-13.00 lunchrast
13.00-14.30 lektioner (fokus på eftermiddagen är konversation)
14.30 slut för dagen

Boende

Värdfamilj

Detta är ett bra alternativ för dig som vill få ytterligare tillfälle att utveckla din spanska på samt få ta del av hur vardagslivet är för en familj på Costa Rica. Du bor i enkelrum och äter frukost och middag ihop med familjen. Familjen kan bestå av föräldrar med barn, ensamstående vuxna eller pensionärer. Transfer från Juan Santamaría Int. Airport ingår i priset och bor du längre än 25 minuter från skolan så erbjuds du kostnadsfri transfer till och från skolan. De flesta familjerna bor dock inom 20 minuters promenad från skolan. Familjerna tar endast emot en student åt gången.

Delad lägenhet

Önskar du att bo mer enskilt kan skolan erbjuda boende i lägenhet åt dig. I lägenheten bor du i ett eget rum med privat badrum (även dubbelrum finns att boka om ni är två personer som vill boka tillsammans). Inga måltider bortsett från enklare frukost ingår i priset, men kök finns som du då delar med andra kursdeltagare. Precis som för boende i värdfamilj ingår transfer till och från skolan om du bor längre bort än 25 minuter från skolan. Lägenheten är fullt utrustad med ett kök som har spis, mikro, kyl och kaffebryggare. I närheten finns också en minimarket där du kan handla enklare basvaror. Sängkläder och handdukar finns att låna, tvättmöjligheter finns.

Transfer + en natt på Bed & Breakfast

Resepaket från Juan Santamaria International Airport i San José. Då det är en stadig bit att åka mellan San Jose och Flamingo Beach har skolan tagit fram ett mycket förmånligt välkomstpaket i samband med ankomst till Costa Rica. I detta pris ingår en natt på B&B (enkelrum) i San Joaquín de Flores, samt morgonen efter (söndag innan kursstart) skjuts till Flamingo Beach och ditt boende. Detta är ett tryggt och väldigt bekvämt erbjudande för dig som student. Kontakta oss för aktuellt pris.

Priser & Datum

Kontakta  oss
Kontakta EduPlanet  för aktuella priser och datum för denna skola.
Tel:     018-551020
Mejl:  info@eduplanet.se
Ej godkänd för studiemedel
Observera att denna skola i nuläget inte är studiemedelsberättigad hos CSN.

Deltagarkommentarer

Mia 39 år, 2 veckor

Små klasser, bra lärare, FINA lokaler, undervisningen skedde på ett sätt så att man lärde sig språket på ett mycket effektivt sätt. Det är också billigare att åka med på skolans aktiviteter. De vet också av erfarenhet vad som är värt att se. Även när jag valde att åka på egna utflykter hjälpte skolan till med det också och jag fick ett mycket bättre pris än vad de ”vanliga” turisterna som var med på samma utflykt.

Sangeeta 32 år, 4 veckor

Skolan ger ut sina egna böcker och de tre böcker som jag fick var väldigt bra, grammatik, ordförråd och övningsbok. Bästa boendet på resan, rummen och allmänna utrymmen städades varje dag, fick kläder tvättade en gång i veckan och vi hade pool!

Fråga vår studievägledare Linnéa!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982