Sprakresor

Köln, Tyskland

Språkresor till Köln på Tandem

Låga kurs- och boendepriser Möjlighet till språkutbyte Boende på campus

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Aktivitetsprogram
  • Air Condition
  • Internet Wifi

Tandem Köln är en del av nätverket Tandem International som samlar flera språkskolor världen över, med fokus på kommunikation och integration med lokalinvånare. Nätverket består idag av 19 olika skolor fördelat på 20 städer i 6 länder.

I Köln erbjuds språkkurser i tyska för alla nivåer, nybörjare till avancerad. Skolan beskrivs som familjär, personlig och välkomnande och du känner dig snabbt som hemma.

Tandem är belägen i södra Köln, i stadsdelen Südstadt – en av de mest populära områdena av staden. Det är en levande stadsdel med flera parker, små butiker, lokala restauranger, barer och kaféer i varje gathörn. Från hållplatsen Chlodwigplatz har du bara fyra minuters promenad till skolan. Tandem Köln huserar i en före detta klosterbyggnad med 12 ljusa och rymliga klassrum utspridda på tre våningsplan. Det finns också ett gemensamt utrymme med en liten köksdel där det finns kaffe, te och kalla drycker. Det finns också en uteplats som blir en naturlig samlingspunkt under rasterna.

Om du är intresserad, och studerar mer än 3 veckor, kan du delta i Tandem Partnership. Skolan hittar då en tysktalande person från Köln som du kan öva upp din tyska tillsammans med, helt utan extra kostnad. I utbyte vill personen lära sig att tala ditt modersmål, i vissa fall engelska. Första mötet sker alltid på skolans kontor och efter det gör du själv upp med personen om tid och plats för framtida träffar. Detta är ett mycket bra sätt att på ett avslappnat vis öva upp tyskan samt lära känna lokalbefolkningen lite bättre. Detta språkutbyte kallas för ”Tandems” och är unikt för skolorna inom Tandemnätverket.

Köln

Staden Köln är en av de äldsta storstäderna i Tyskland, med en mer än 2 000-årig historia finns det mycket att upptäcka i staden och det finns ständigt nya sevärdheter och attraktioner att bekanta sig med. Kölns välkända katedral, som enligt många beskrivs som ett gotiskt mästerverk, är svår att missa när du här på språkresa.

Köln är idag en modern och pulserande storstad. Staden är en populär destination för många internationella mässor, och är också Tysklands stora mediacenter med flera större mediehus och över 350 TV- och filmbolag närvarande. Staden har även ett universitet, Univerzität zu Köln, med drygt 62 000 inskrivna studenter. Faktum är att hela 10% av stadens invånare är studenter!

Fritid

I slutet på veckorna meddelar skolan vilka aktiviteter som kommer anordnas i skolans regi under nästkommande vecka. Se då till att skriva upp ditt namn på intresselistan! Vanliga aktiviteter kan vara guidade rundturer inne i stan, sport, filmkvällar, teaterbesök, seminarium om nutida händelser samt utflykter (t.ex. båtturer på Rehn eller cykelutflykter i närområdet). Programmet körs tre gånger per vecka (eftermiddagar/kvällar) under sommaren i juli och augusti samt en gång i veckan resten av året. Vill du hitta på något på egen hand utöver skolans program så hjälper skolan gärna till med tips på sevärdheter!

Kurser

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20

Skolans standardkurs är på 20 lektioner per vecka. Skolan räknar med ca 10 månaders kurs för att avancera från nybörjare till avancerad tyska. Självklart väljer du själv antalet veckor du önskar studera.

Kursen ges från A1-C1 på den europeiska språkskalan. I genomsnitt deltar 8 studenter per grupp med som max 12 deltagare. Alla Tandems språkkurser har ett kommunikativt fokus men fortfarande med foten kvar i grammatiken och de övriga språkmomenten. Skolan använder bland annat sitt alldeles egna kursmateriel vilket gör det lättare att utforma kurserna efter individens behov. Lektionerna äger oftast rum under dessa tider:

Måndag: 10.00-13.30
Tisdag-fredag: 9.30-13.45

Första dagen på kursen samlas alla nya studenter redan klockan 09.00 för ett nivåtest följt av en rundtur av skolan. Har du kunskap i tyska sen tidigare kan du starta en språkkurs varje måndag. Nybörjare i tyska startar utvalda datum under året.

Språkkurs i tyska och extra lektioner i minigrupp

Lektioner per vecka: 20+4

Tandem erbjuder även en intensivkurs som innehåller de vanliga 20 språklektionerna i tyska (kursen ovan) och 4 extra lektioner per vecka i minigrupp. Dessa extra lektioner fokuserar på konversation med max 6 deltagare, men i genomsnitt är det bara 4 deltagare. Den här kursen är perfekt för dig som vill komma fram lite snabbare i din språkutveckling.

Boende

Lägenhet på campus

På den tredje våningen av skolan finns möjlighet att hyra enkelrum eller en helt egen liten lägenhet. Det finns fyra enkelrum (14-17 kvm stora) som är ljusa och bra ljudisolerade. På våningen finns också ett gemensamt kök, badrum med två duschar och tvättmaskin, toalett och en balkong.

Bokar du en egen liten lägenhet (18-30 kvm) så har du privat badrum och kitchenette. Det finns endast 2 privata lägenheter att tillgå. En av lägenheterna kan även bokas för 2 personer om så önskas. I alla rum/lägenheter finns möjlighet till internetuppkoppling via WLAN. TV finns i samtliga enheter.

Dessa rum och lägenhet hyrs ut för minst 4 veckor.

Värdfamilj

Ett begränsat antal värdfamiljer går också att boka, detta passar dig som verkligen vill omhuldas av den tyska kulturen. Du kan själv välja att boka enbart med frukost eller halvpension (frukost och middag).

Delad lägenhet

Om du önskar dela en lägenhet med andra studenter eller med en Köln-bo så finns alternativet att boka enkelrum i delad lägenhet, boendeformen är vanlig i Tyskland och kallas WG (wohngemeinschaft). Detta är en relativt självständig boendeform samtidigt som du får en naturlig kontakt med din/dina rumskamrater och/eller hyresvärd.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 4 480
3 veckor: 6 250
4 veckor: 7 390
6 veckor: 10 380
8 veckor: 13 470
12 veckor: 19 640
16 veckor: 25 620
20 veckor: 32 100
24 veckor: 38 070
32 veckor: 50 730
20 lektioner + 4 konversation i minigrupp per vecka
2 veckor: 5 820
3 veckor: 8 330
4 veckor: 9 870
Extra vecka från 5 veckor: 2 350

Boende

Delad lägenhet/Värdfamilj, enkelrum
1-3 veckor, per vecka: 2 035
Från 4:e veckan, per vecka: 1 650
Frivilligt tillägg per vecka, fam:
Frukost 710
Halvpension 1 900
Tandems Lägenheter 18-30 kvm
1-3 veckor, 18 kvm, per vecka: 2 470
1-3 veckor, 30 kvm, per vecka: 2 940
Från 4:e veckan, 18 kvm, per vecka: 1 795
Från 4:e veckan, 30 kvm, per vecka: 2 145
Bokningsavgift alla boenden: 1 150

Kursstarter och lov 2024

Kursstarter
Nybörjare:  8/1, 5/2, 4/3, 2/4, 29/4, 3/6, 1/7, 5/8, 2/9, 2/10, 30/9, 28/10, 25/11 27/11
För dig med förkunskaper:  valfri måndag
Lovdagar
Enskilda lovdagar: 12/2, 29/3, 1/4, 1/5, 9-10/5, 19/5, 30-31/5, 3/10, 1/11
Julstängt: 23/12 – 3/1 2025

 

Studentkommentarer

Anais, 3 veckor

Jag tillbringade tre fantastiska veckor i Tyskland i staden Köln. Jag bodde hos en bedårande dam bara 15 minuters promenad till skolan och lägenheten och mitt rum var charmigt. Området var trevligt. När det gäller skolan var personalen i receptionen och lärarna trevliga och tillmötesgående. Jag tyckte också att klasserna var användbara och passade mina förväntningar.

Skolan erbjuder varierande, intressanta aktiviteter varje vecka och det är ett utmärkt tillfälle att lära känna staden och dess historia bättre. På grund av vädret och bristen på tid hade jag inte tid att besöka allt jag ville men det finns många platser och saker att upptäcka. Jag gillade särskilt promenad vid Rhen i hjärtat av Kölns gamla stad. Kort sagt är jag mycket nöjd med min vistelse i Köln och jag tänker åka tillbaka dit snart för att ytterligare utforska staden!

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982